Slovenija

Potniški center bo delal TriGranit

Ljubljana, 28. 04. 2006 08.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Potniški center Ljubljana bo gradil TriGranit, saj je Državna revizijska komisija zavrnila pritožbo njegovega konkurenta.

Vrednost celotne investicije znaša okoli 250 milijonov evrov
Vrednost celotne investicije znaša okoli 250 milijonov evrov FOTO: POP TV

Državna revizijska komisija je 21. aprila zavrnila pritožbo nizozemskega podjetja AM Development, ki je zahtevalo revizijo izbire strateškega partnerja pri projektu Potniški center Ljubljana (PCL). Po besedah člana projektne skupine Igorja Jurančiča, se bo čim prej po praznikih sešel projektni svet in ugotovil, ali so jamstva izbranega strateškega partnerja, madžarsko-kanadske družbe TriGranit, zadostna za začetek sklepne faze pogajanj in podpis "joint venture" pogodbe.

Jurančič je pojasnil, da je projektna skupina že ugotovila, da so jamstva TriGranita ustrezna, to pa mora zdaj s sklepom potrditi še projektni svet. S TriGranitom morajo uskladiti tudi zasnovo na zazidalnem načrtu, je pojasnil Jurančič in napovedal, da bo predlog odloka o zazidalnem načrtu za območje PCL morda pripravljen za obravnavo na mestnem svetu do poletja. Kot je znano so mestni svetniki osnutek odloka o zazidalnem načrtu sprejeli 21. novembra.

Odločitev državne revizijske komisije po prepričanju Jurančiča pomeni začetek sklepne faze priprav "joint venture" pogodbe za gradnjo PCL, ki jo bodo podpisali TriGranit, Mestna občina Ljubljana (MOL), Slovenske železnice in Javna agencija za železniški promet. Še pred podpisom pa jo mora potrditi tudi mestni svet MOL.

PCL naj bi bil končan leta 2008

Kompleks bo zagotovil poslovne prostore "A kategorije", ki bodo na voljo lokalnim in mednarodnim družbam
Kompleks bo zagotovil poslovne prostore "A kategorije", ki bodo na voljo lokalnim in mednarodnim družbam FOTO: POP TV


V TriGranitu so z velikim veseljem pozdravili odločitev Državne revizijske komisije, je sporočila Melita Joželj iz agencije Pristop. Upajo, da se bo projektni svet PCL sedaj lahko kmalu sestal, mogoče že prihodnji teden. Tako bi se lahko takoj začela tudi faza ekskluzivnih pogajanj. V TriGranitu še poudarjajo interes vseh partnerjev, da bi bil PCL končan do konca leta 2008, kot je bilo sprva tudi načrtovano.

PCL bo novo večnamensko mestno središče v samem središču Ljubljane, s prevladujočim, razpoznavnim in urbanistično-mešanim objektom, ki bo zasnovan in zgrajen tako, da bo enakovredno služil Slovencem in tujcem, je v predstavitvi projekta zapisal TriGranit. Nudil bo priložnosti za nakupovanje, življenje, delo in preživljanje prostega časa. Omenjene funkcije, ki jih bo objekt ponujal, se bodo prepletale v urbanistično-mešani skupnosti znotraj mestnega okolja ulic, trgov in vrtov.

Vrednost celotne investicije znaša okoli 250 milijonov evrov. Zgradili bodo tudi trgovine, restavracije, kinodvorane, zabaviščna poslopja, poslovne objekte, stanovanjski objekt in hotel. Prav tako pa bo objekt vključeval novi železniški podhod, dostop do platform, avtobusno postajo in podzemna parkirišča.

Kompleks bo zagotovil poslovne prostore "A kategorije", ki bodo na voljo lokalnim in mednarodnim družbam, pa tudi vladnim institucijam, nov vodilni mednarodni hotel in visoko kvalitetni stanovanjski kompleks za tiste, ki želijo uživati prednosti življenja v vrhunskem kompleksu v bližini mestnega jedra, pojasnjujejo v TriGranitu. Projekt bo ponudil dodatnih 1500 do 2000 delovnih mest in bo bistveno izboljšal tudi infrastrukturo sosednjih regij.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.