Slovenija

'Postopek bomo ponavljali v nedogled, če bo treba'

Ljubljana, 16. 12. 2011 11.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tako je dejal Darijan Košir, ki je potrdil, da je vlada tudi v drugo dosegla umik videoposnetkov s spletnega portala YouTube. Dodal je, da jim je posnetke, na katerih sta Pahor in Janša, tokrat uspelo odstraniti v 24 urah.

Vlada je tudi v drugo dosegla umik videoposnetkov s spletnega portala YouTube, je povedal direktor urada vlade za komuniciranje Darijan Košir. Gre za posnetke več zaprtih sej vlad Boruta Pahorja in Janeza Janše, za katere je vlada že dosegla umik, a so se v četrtek znova pojavili na omenjenem portalu. "Posnetke nam je tokrat uspelo odstraniti v 24 urah. Postopek bomo ponavljali v nedogled, če bo treba," je povedal Košir.

Posnetki z zaprtih vladnih sej so se na portalu YouTube prvič pojavili pred volitvami. V vladi so pristojnim organom naložili, naj preiskovanju tega dejanja namenijo najvišjo stopnjo prioritete. Hkrati so bili sproženi vsi razpoložljivi pravni in preiskovalni postopki, ki so potrebni za zaščito interesov države in za ugotavljanje kazenske odgovornosti za dejanje.

Tajna seja odprta za javnost
Tajna seja odprta za javnost FOTO: YouTube


 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Saloreich
19. 12. 2011 02.54
+1
Naši rdečkarji se še kar nemorejo sprijazniti z demokracijo na YOU TUBE :)
Swashta
16. 12. 2011 16.31
+2
Namesto, da lovijo tisto zmontirano skrpucalo po internetu, naj se rajši potrudijo odkriti izvor in kako so posnetki sploh prišli ven iz vladnih prostorov. Imamo policijo, varnostno obveščevalno službo, itd. itd. pa naj to ugotovijo. Ali bodo rajši čakali, da se na internetu pojavijo tudi kakšni posnetki o tem, kako so se dogovarjali za strategijo pri arbitraži s Hrvaško? Ali pa kakšni posnetki sej, ki so obravnavale plinske terminale v Tržaškem zalivu? Koliko je še takšnih tem, ki bi lahko pricurljale v javnost in bi direktno škodovale nacionalnim interesom Slovenije! Zato tudi ne morem razumeti maloumnih izjav, naj se objavijo kar vsi posnetki, češ da je to demokratično. Ne vem, kaj je lahko pri škodovanju nacionalnih interesov demokratičnega. Me zanima, če te iste osebe pri igranju pokra tudi ravnajo tako demokratično in soigralcem kažejo svoje karte. Politika, pa naj se še tako grdo sliši, pogosto ni čisto nič drugačna, kot igra pokra. Lahko imaš še tako dobre karte v roki, pa ti ne bodo prinesle zmage, če jih bodo soigralci videli. Točno to pa se dogaja sedaj s temi posnetki - nekdo ima v roki posnetke naših kart in samo upamo lahko, da mu bodo pravočasno preprečili, da ti posnetki pridejo v napačne roke, ker smo s tem VSI zgubili igro - in ne le par politikov za tisto mizo!
hondica
16. 12. 2011 13.14
+3
Mami je rekla, da obstajajo tud torrenti že :P
Neli Zivko
16. 12. 2011 13.12
+3
-saj naroda ti posnetki nič več ne zanimajo.so dolgočasni in ne povedo nič ,česar sami ne vemo.ker nobena stranka nima kaj pametnega povedati in predlagati za boljšo prihodnost ,nam servirajo takele afere,Že zdavnaj smo se sprijaznili z dejstvom, da živimo v državi, kjer vlada pohlep,egoizem, korupcija,hudobija, faušija ,neumnost,norost, in še in še......
Igor Potocnik 1
16. 12. 2011 12.35
+1
Prassek
16. 12. 2011 12.33
+2
Toliko o demokraciji in svobodi govora. Le cesa se tako bojijo ko pa vendar delajo v narodov blagor, mar ne? Ce bi bilo vse kar sem napisal res bi verjetno sami objavili posnetke kot dokaz njihovega dobrega dela. Tako se ga po ocitno sramujejo. Lepa rec demokracija. Kaj ze pomeni ta pojem?
bojchb
16. 12. 2011 12.33
+2
A vlada nima drugega bolj pomembnega dela??
hubertfast
16. 12. 2011 12.31
+8
Umika samo tisti, ki nekaj skriva.
tHaScOrPiO
16. 12. 2011 12.27
+2
pa a se ovi sploh zavedajo koliko je ponudnikov gostovanja videoposnetkov na spletu? daclips,megavideo,videobb,videozen, še pa još pa ohohoho...keep on trying, fools!
wsharky
16. 12. 2011 12.17
+7
... slovenska javnost ima pravico vedet, kaj ti nasi 'vladajoci modreci' pocnejo ... sama lumparija ...
frako
16. 12. 2011 12.08
+9
ponovit vajo pa spet dat gor praute pol :P, dobrodošli na internetu kjer cenzura nima smisla
MalaZaba
16. 12. 2011 12.07
+7
Imajo vsaj kaj za delat