Slovenija

Na MNZ naj bi Šalamunu ponudili več rešitev, a jih je zavrnil, predlog SDS pa bodo preučili

Ljubljana, 27. 11. 2017 15.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Poslanci SDS želijo zagotoviti, da bi invalidsko upokojeni policisti, svojci umrlih policistov in veterani vojne za Slovenijo lahko zadržali pravico do službenih stanovanj. Zato so v parlamentarni postopek vložili predlog novele zakona o organiziranosti in delu v policiji. Na MNZ so pojasnili, da bodo preučili predlog, a ob tem opozorili, da je število službenih stanovanj za policiste omejeno.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: O pravici invalidsko upokojenih policistov tudi politiki
    02:55
    Iz 24UR: O pravici invalidsko upokojenih policistov tudi politiki
  • IZ SVETA: Nekoč junak vojne, danes ga mečejo iz stanovanja
    02:30
    IZ SVETA: Nekoč junak vojne, danes ga mečejo iz stanovanja

Poslanci SDS želijo zagotoviti, da bi invalidsko upokojeni policisti, svojci umrlih policistov in veterani vojne za Slovenijo lahko zadržali pravico do službenih stanovanj. Zato so v parlamentarni postopek vložili predlog novele zakona o organiziranosti in delu v policiji, ki ureja pravice omenjenih kategorij.

Vinko Gorenak je opomnil, da zakonodaja pogosto ne predvideva vseh življenjskih položajev, v katerih se lahko znajdejo posamezniki. Tudi v oddaji 24UR smo namreč poročali o zgodbi veterana vojne za Slovenijo in nekdanjega policista Branka Šalamuna, ki mu kljub njegovi invalidnosti in zaslugam za osamosvojitev države grozi deložacija iz najemniškega stanovanja policije.

Branku Šalamunu grozi deložacija iz najemniškega stanovanja policije.
Branku Šalamunu grozi deložacija iz najemniškega stanovanja policije. FOTO: POP TV

Kot je na novinarski konferenci dejal Gorenak, ne gre za problematiko, ki bi se nanašala samo na Šalamuna, pač pa se nanaša na večje število policistov. Med njimi so policisti, ki so utrpeli hude poškodbe, katerih posledica je invalidnost in jih kot invalidsko upokojene po veljavni ureditvi vržejo iz službenega stanovanja. Enako velja tudi za družine umrlih policistov, je navedel poslanec SDS.

V SDS zato predlagajo spremembe 86. in 88. člena omenjenega zakona, ki so jih že vložili v parlamentarno proceduro. S tem bi zagotovili, da službeno stanovanje lahko zadržijo policist, ki je invalidsko upokojen, svojci umrlega policista in veterani vojne za Slovenijo.

Gorenak pričakuje, da bo zakon sprejet v najkrajšem možnem času, zato tudi niso predlagali kakšne splošne razprave, ampak je predvidena obravnava zakona po skrajšanem postopku. Če bo še pravočasno sklicana seja odbora za notranje zadeve, bi lahko zadevo po njegovi oceni uredili že na decembrski seji. V prehodno in končno določbo predloga pa so vnesli še določilo, da se postopki, ki že tečejo, zaustavijo in se primere rešuje po novi ureditvi, je še povedal Gorenak.

Vinko Gorenak izpostavlja, da gre za problematiko. ki se nanaša na večje število policistov.
Vinko Gorenak izpostavlja, da gre za problematiko. ki se nanaša na večje število policistov. FOTO: POP TV

Prizadevanja podpirajo tudi v SD, DeSUS, NSi in v Levici

Ta prizadevanja SDS podpirajo tudi v SD, je danes povedal vodja poslanske skupine Matjaž Han. V minulih dneh je o tem govoril z Gorenakom in mu povedal, da bodo v SD predlog pravilnika ali zakona podprli, ne glede na to, kdo ga bo dal. Han tudi predlaga, da to rešitev v DZ obravnavajo po nujnem postopku.

Poslanec SD Jan Škoberne je ministrici za notranje zadeve Vesni Györkös Žnidar v zvezi s tem primerom tudi poslal pisno poslansko vprašanje. Med drugim jo sprašuje, zakaj ne morejo ali nočejo ustrezno podaljšati najemne pogodbe Šalamunu in ali ministrstvo ne premore ustreznega pravnega vzvoda, ki bi rešil položaj tako, da bi mu omogočili nadaljnji najem službenega stanovanja.

Ministrico je prosil tudi za odgovor, ali obstaja še več takšnih primerov, v katerih upokojenim policistom grozi deložacija iz najemniških stanovanj od ministrstva. Če je temu tako, ga zanima, kaj bo kot ministrica ukrenila za uredite te problematike.

V SMC bodo predlog zakona še preučili, o podpori se bodo pogovorili predvidoma na torkovi seji poslanske skupine.

V DeSUS vsebinske rešitve, ki bi invalidsko upokojenim policistom in svojcem umrlih policistov ter veteranom vojne za Slovenijo omogočile nadaljnjo pravico do službenih stanovanj, podpirajo. Menijo, da smo kot država dovolj bogati, "da lahko omogočimo dostojno življenje tistim, ki so za to državo tvegali svoje zdravje, nekateri pa tudi življenje". Zadeve je treba po njihovem prepričanju urediti sistemsko, da se podobni primeri z deložacijami, kot smo jim priča v zadnjem času, ne bi več dogajali.

V NSi spremembe podpirajo, prav tako v Levici, kjer pa dodajajo, da ne sme ostati zgolj pri tem. "Potrebujemo aktivno stanovanjsko politiko, ki bo zagotavljala stanovanja, ne da bi se človek moral zadolžiti za celo življenje. In drugič, rabimo spremembe zakonodaje, ki bi preprečile te nesmiselne deložacije zaradi nekaj evrov neplačanih položnic. Oboje smo v Levici že predlagali, a ne desnica ne koalicija nista hoteli slišati nič o tem," je dejala poslanka Levice Violeta Tomič. Slednja tudi ocenjuje, da je Šalamunova zgodba tragična z najmanj dveh vidikov: "Najprej z vidika človeka, ki je pred tem, da ga deložirajo iz edinega doma, ki ga pozna. Drugi vidik pa je sam razlog, zakaj ga hočejo deložirati - v čakalni vrsti čaka toliko drugih, ki bi radi živeli v tem stanovanju."

V poslanski skupini nepovezanih poslancev odločitve o podpori predlogu novele še niso sprejeli.

Na MNZ nekdanjemu policistu Šalamunu ponudili več rešitev

Na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) pa so pojasnili, da bodo preučili predlog SDS za noveliranje zakona o delu v policiji, a ob tem opozorili, da je število službenih stanovanj za policiste omejeno in bi sprejetje predloga pomenilo manj stanovanj za aktivne policiste. Dodali so še, da so tudi za nekdanjega policista Branka Šalamuna želeli ugodno rešitev, a jo je zavrnil.

Število službenih stanovanj za policiste je omejeno, ministrstvo za notranje zadeve pa nima na voljo finančnih sredstev za nakup novih stanovanj, pravijo na MNZ.
Število službenih stanovanj za policiste je omejeno, ministrstvo za notranje zadeve pa nima na voljo finančnih sredstev za nakup novih stanovanj, pravijo na MNZ. FOTO: Kanal A

Kot so v sporočilu navedli na MNZ, imajo na razpolago 564 stanovanj za policiste. Po zadnjih podatkih v službenih stanovanjih biva 47 upokojencev. Na ministrstvu si prizadevajo, da bi pri reševanju stanovanjske problematike pomagali čim več aktivnim in upokojenim policistom, vendar so pri tem omejeni s finančnimi sredstvi in visokimi cenami stanovanj na najbolj zaželenih lokacijah, so pojasnili.

"Tako smo žal prisiljeni oblikovati kriterije in na tej podlagi prednostni vrstni red najemnikov med velikim številom kandidatov. Prednostni vrstni red se nanaša na aktivne policiste," so navedli. Ministrstvu je namreč v interesu, da policisti bivajo čim bližje kraju opravljanja dela, saj se s tem izognemo utrujenosti zaradi vožnje na delo, bistveno pa se skrajša odzivni čas, če uslužbenca potrebujejo zaradi nujnih primerov. Predvidevajo pa tudi, da se bo z zaposlitvijo novih policistov stanje še poslabšalo. "Dejstvo je namreč, da je število službenih stanovanj omejeno, ministrstvo pa nima na voljo finančnih sredstev za nakup novih stanovanj," so pojasnili.

Pojasnili so, da so tudi primer Šalamuna želeli rešiti zanj ugodno, saj so ga večkrat pozivali k podpisu najemne pogodbe, da bi tako pridobil pravno podlago za bivanje v stanovanju in s tem tudi možnost za morebitno nadaljnjo reševanje vloge. "Večkrat smo mu ponudili nadomestno stanovanje v bližini Ljubljane, konkretno v Logatcu, ki ima ustrezne prometne povezave z Ljubljano, vendar ga je zavrnil. Poudarjamo, da si na MNZ kljub vsem okoliščinam prizadevamo najti ustrezno rešitev, pri čemer pa je seveda nujno konstruktivno sodelovanje obeh strank," so še navedli na ministrstvu.

Brzglez na razgovoru s sinom upokojenega policista

Podporo rešitvam za ureditev te težave je sicer danes napovedala večina poslanskih skupin. Predsednik DZ Milan Brglez pa se je danes na zasebnem razgovoru sestal s sinom upokojenega policista, Rokom Šalamunom.

Kot so pojasnili v njegovem kabinetu, ga je Brglez zaprosil za informacije o stanovanjski problematiki družine Šalamun. Sogovornika sta se strinjala, da je položaj izredno zapleten, zato ga je treba reševati tako, da se ne bi poslabšal položaj vseh vpletenih.

V Brglezovem kabinetu so še napovedali, da bo predsednik v okviru svojih pristojnosti pristojne prosil, da še enkrat presodijo vse okoliščine primera družine Šalamun in skušajo najti najboljšo rešitev za vse vpletene.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (478)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Miha Geršak
28. 11. 2017 13.47
+1
Dva politično izdelana produkta Šami, Šalamun. Vse pravno čisto eden lahko gre na Hrvaško, drugi v nadomestno stanovanje. Kost ji jo vržejo raji za nabiranje točk!
wolfterier
29. 11. 2017 10.29
-1
Ponudili so mu več rešitev : Izseli se,Izprazni stanovanje,izgini ven,deložirali te bomo! Zdaj se pa odloči,nje.
korintos23
28. 11. 2017 11.54
+1
Zakaj pa sploh morajo imeti policisti službena stanovanja, ostali delavci jih itak nimajo.
PS2Xministri
28. 11. 2017 12.18
-2
se je kaj bliskalo v tvojem kraju da razmišljaš pravilno?????
korintos23
28. 11. 2017 13.23
+0
Gorenjak iz SDS pravi da jih morajo ometi, veš mogoče zakaj?
BaGr67
28. 11. 2017 13.48
+3
kori mal si me razočaral s svojim razmišljanjem.., naj ti malo obrazložim: V 70ih in 80ih letih so večina vsa podjetja dodaljevala "kadrovska" oz službena stanovanja, ki smo jih gradili vsi, ki smo kaj prispevali k tedanji družbi tako tudi takratnim miličnikom in kasnejšim policistom..!!!Tisti, ki so imeli srečo so dobili občinska stanovanja in so jih leta 93. lahko odkupili po Jazbnškovem zakonu..ZAME JE TO NAJVEČJA KRAJA V SAMOSTOJNI SLOVENIJI" ostali pa smo obviseli v teh stanovanjih, ki so bila last MNZ in je bilo obljubljeno, da bomo tu lahko ostali do bridkega konca. Seveda smo vse vlagali v ta stanovanja in nam tudi na misel ni prišlo, da bi dali prošnjo za občinsko stanovanje..., da ti ne razlagam naprej, ker imaš o tem pač svoje mnenje..!!Ta kalvarija nima konca !!!
korintos23
28. 11. 2017 14.07
+0
Ba...., kaj se te sekiraš, veš koliko sem jaz v hišo vložil? Tebi so pa denarci ostali a ne? Ali si jih pa mogoče "zlufto"? In od leta 70 je že 57 let, ne se hecati no, a si ti še v Jugi??? Povej mi še kaj si vlagal v državna stanovanja?
BaGr67
28. 11. 2017 14.28
+3
kori sem žena policista..., ki je konec 80ih ostala brez službe zaradi rojstva otroka in še 1x v začetku oz. 94ga leta...Poverbala nisva nič, ker pač oba izhajava iz "premožnih družin" in sva vse vlagala v stanovanje..Sem pa že celo življenje na minimalcu stroški v Lajbahu pa niso zanemarljivi..Sem ti pa napisala v 70ih IN 80ih letih...!!!
BaGr67
28. 11. 2017 14.33
+3
Aja sorry...računanje ti tudi ne gre..47 let je , ne 57..
korintos23
28. 11. 2017 15.12
+0
Sem pač mimo vseko, kdo se pa še zgovasrja na tista leta, . Policaji so imeli zelo lepe plače ker imajo tudi zelo lepe pokojnine, to je vse povezano! Imam otroke, 5 vnukov, Lahko pride da bom počasi pradedek, delali smo in nismo upali in se zanašali na državo! Naši sosedje, policaji, so pa leta hodili v Ljubljano v službo in jim ne gre slabo dobro stojijo.
BaGr67
29. 11. 2017 19.29
+1
Ja to tisti, ki so vlekli potniške stroške na račun države na šiht so se pa vozili štirje...Tudi jaz ne odobravam tega in dokler bo to tako mi verjemi, da se ne bodo grebli za flet v Ljubljani!!!Amen..!! Pa lep praznik še naprej...tudi pri nas ga praznujemo..:)
topo
28. 11. 2017 11.51
+0
Če bi bil emigrant bi ga že ujčkal v parlamentu..
IlluminatiAllSeeingEye01
28. 11. 2017 10.56
-3
Levaki pejte raj mal delat, da ne bote sam afne guncal!
kapljač1
27. 11. 2017 22.56
+10
Če bi za vse te veterane , zgradili en nov mega velik blok , bi rešili vse probleme. Dozdejšnja Stanovanja pa bi ostala resorjem . Ta stanovanja za veterane, bi lahko zgradili "zastonj" . Vsak večji projekt, recimo TEŠ 6, Magna, Džamija, itd, Drugi tir , bi del svojih sredstev moral investirat v družbi koristno. V socializmu je takšen poseg v splošno dobro, bil običajna praksa. Takrat tudi ni bilo "provizij pod mizo", zato s e je gradilo kar je bilo okolju tisti moment pač potrebno.
123soba
28. 11. 2017 08.19
-2
Veteranom vojne za Slovenijo, ki jih je 90% neupraviceno pobrat prispevke za dodatno zavarovanje in iz tega denarja poskrbet za invalide. Kar se pa tice policajev pa noben ki je zaposlen ni revez.
kapljač1
28. 11. 2017 09.13
+5
Miselnost da je enim treba nekaj odvzeti, da bi dobili drugi , je rezultat , da nihče od teh , nima dovolj. In da se med njimi ustvarja konkurenca in nespoštovanje. Jeza. Tako se dela razkol med ljudmi, da jih lažje politika obvladuje. Strmeti bi s e moralo, da če imajo drugi višje plače, neke bonitete, jih hočem v tej ali neki drugi obliki, toliko tudi sam. Če je povprečna plača 1800, 00 evrov, želim da sam za tem ne zaostajam preveč, bi morala biti zdrava miselnost. Ne pa ta, tistemu odvzami, pa daj temu. RKC in desnica pač hočeta ne samo reveže nasploh, hočeta reveže v načinu mišljenja , ti so trajnejši.
korintos23
28. 11. 2017 09.36
+8
kapljač, točno to, reveži največ v pušico prinesejo, in tudi redno k maši hodijo.
IlluminatiAllSeeingEye01
27. 11. 2017 22.43
-3
Levake sterat z oblasti...pa bo več kot dovolj keša za vse!
kapljač1
27. 11. 2017 22.59
+8
desni so v manjšini jih je le 20% proti 80%. Koga bi desni kam sterali? Dokler je Janša v politiki, bodo zmagovali levi.
IlluminatiAllSeeingEye01
28. 11. 2017 10.58
-4
80%?lol...levaška omejenost je res neskončna....
kapljač1
28. 11. 2017 15.18
+3
Tudi če je 80% procentna, he, he , desnica ne bo prišla več do vlade, razen da nas zasedejo Marsovci, da bi desni imeli ponovno možnost kolaborirati s tujci , in delovati zoper svoje . No nekaj za tolažbo, od te desni tudi najbolj funkcionirajo. Pomeni da možnosti da desni pridejo v vlado so, čeprav bo potrebno počakati "na Marsovce".
wolfterier
29. 11. 2017 10.34
+1
Levi od nekdaj paktirajo z Rusi,Arabci,Afrikanci,a to niso tujci...
najvsivedo
27. 11. 2017 22.30
+0
Lepo po napornem celodnevnem laganju so mehke cure onemogle ...JUTRI SE ZACNE ZA PRAŠKA-KORINTOSA-SREBRNEGA --OBRAČATI NOVI ŠTEVEC.
Fifi 24
27. 11. 2017 22.12
+4
Kakšna službena /družbena stanovanja ? A nismo to ukinl ko je šla yuga rakom žvižgat?
ooResnicA
27. 11. 2017 21.29
+1
...kam je šla provizija od irangata???....500.000.000.000$......????
ooResnicA
27. 11. 2017 21.29
+2
.....lahko mafija kupi še za 200let volitev......
Skunk Works
27. 11. 2017 21.18
-1
Slovenija se potaplja
Brakedirt
27. 11. 2017 22.15
-3
komunisti se potapljate vedno globje v senco
Bodečaneža
27. 11. 2017 21.16
+4
Gniloba od države.... Javna uprava, pa sej to je žalostno. Ni edini vprašajte vojake koliko časa prosijo za stanovanja.... Pa jih ne dobijo. Raje jih pustijo propadati. Seveda ta dobre na dobrih lokacijah tako MNZ kot MORS šparata za za visoke častnike ... Beda.
Fifi 24
27. 11. 2017 22.10
-1
Vpraš ti ameriške vojake torej naš vzor kako živijo pol pa lajaj
wolfterier
29. 11. 2017 10.37
+1
Zelo dobro živijo,pojdi pogledat njihov kamp pri Chimseeju,če veš,kje je to.
ho?emVšolo
27. 11. 2017 20.49
+1
bo nov zakon popravil za vojne veterane in invalide, a to ne bo veljalo za potomce. Za ostale policiste pa dost žalostno, da si ob solidnih plačah niso zmogli kupit stanovanja.
felix58
27. 11. 2017 20.08
+5
Nabiranje političnih točk...gospod iz roza kluba, ki je bil v času Yuge pravi komunist in pravi miličjak dobro ve, kak to mora izpeljati...samo Korenjakom jaz ne verjamem, ker se vedno zlačejo
korintos23
27. 11. 2017 20.04
+1
Policist in plačan vojak, kot jih mi imamo, imajo potem raznorazne pravice od države če se jim kaj zgodi? Potem to pripada vse delavce v JS!
CyberWorm90
27. 11. 2017 20.06
+5
če zarad službe rataš inwalid wsekakor : )))
CyberWorm90
27. 11. 2017 20.06
-1
zihr ni po stopnicah padu al pa na žajfo stopu pod tušem da je ratu inwalid : )))
korintos23
27. 11. 2017 20.07
+0
CyberWorm90
27. 11. 2017 20.08
+6
člowk je inwalid če nis še opazu : ))) če bi tipkal na občini pa srku kawico neb ratu inwalid : )))
Verbena
27. 11. 2017 20.16
+2
Korintos...te ni mama naucila, da norcevati iz bolanih ljudi se ni lepo?...
Verbena
27. 11. 2017 20.20
+5
Mene je ze takoj... Smo imeli na vasi enga tak mal drugacnega soseda iz katerega se je mularija norcevala....kako mi je mama zabicala da naj nikoli ne pocnem kaj takega... Ravno tako naj se ne norcujem iz ljudi ki zbolijo za kakrsnokoli resnejso boleznijo, sploh ce se jim spremeni zaradi tega videz..kajti...nikoli ne ves kdaj se ti to spotanje lahko vrne...
Verbena
27. 11. 2017 20.21
+2
Sem mislila da si le en sin ponosne slovenske matere ki dobro ve kdaj se nekaj hecamo, kdaj pa so stvari resne
korintos23
27. 11. 2017 20.24
-2
Verbena, kdo se norčuje, a ti ne vidiš razlike med boleznijo in poškodbo na delovnem mestu? Sladkorna bolezen je huda zadeva, samo ne zboliš pa zaradi službe ali težkih pogojev dela, rak je enako. CSD naj to reši, on je s policijo prekinil ko se je upokojilč. Da je faso na delovnem mestu bi še mogoče šlo, pa še to ne, to je pač taki poklic.
korintos23
27. 11. 2017 20.26
+0
Sedaj plačuje stanarino, v stanovanju od CSD pa je ne bi.
korintos23
27. 11. 2017 20.45
-3
Verbena, sem sin ponosne slovenske matere, a ne opaziš, jaz ne jamram, hodim na volitve in ne pričakujem pomoči od države, mati me je tega naučila, tebe ne?
CyberWorm90
27. 11. 2017 20.03
-4
je pa lepo da so se tut kle politiki mal oglasli : ))) mugoče zato k ma branko mal daljšo brado pa jh spominja na awganistanca : )))
FC Chelsea2
27. 11. 2017 19.52
+0
Me prav zanima, če se bo Cerar tudi v primeru tej mame iz Avganistana, ki ima majhnega otroka zavzel za njiju in jima priskrbel zaščito. Imam občutek, da bosta izvisela kot je že tista družina marca čeprav bi človek pričakoval, če se zavzemaš za eno osebo, da se boš potem za vse kajne Sedaj se mi zdi, da se bo Cerar moral navaditi, da se bo še veliko Šamijev oglasilo in bodo želeli enako kot taprav Šami. To kaj skoz govori v primeru gasilcev, medicinskih sester, policistev,če bodo dali nekomu, da se bo sprožil domino efekt no to boš gospod Cerar dobil tukaj v primeru migrantov.
srebrnibreg
27. 11. 2017 19.54
+6
Napiši, če so jima ponudili nadomestno stanovanje ali ne in še eno rešitev glede stanovanja.
MiBiRadiPrikrili
27. 11. 2017 19.58
+0
Cerar je z levo roko danes na seji izbrisal 55 Slovencev in jih preselil na Hrvaško. Za ilegalnega migranta pa so sklicevali nujne seje.
SDS_je_poden
27. 11. 2017 19.59
+4
Seveda šentiljčan spet laže. Nihče ni bil zbrisan. Laž je nesmrtna duša desnuhov.
srebrnibreg
27. 11. 2017 20.04
+2
ZA- pa zakaj sploh bereš norosti kamionske stevardese? Preskoči post kot jaz pa imaš mir. Kaj se ukvarjaš s primitivci.
korintos23
27. 11. 2017 20.05
+1
SDS_je_poden
27. 11. 2017 19.45
+2
Se pravi, da sedaj celo malo izsiljuje?
MiBiRadiPrikrili
27. 11. 2017 19.49
-4
A da res ? Sicer pa, če lahko ilegalni migrant.
Verbena
27. 11. 2017 19.50
+2
.. a nam res povedo vsi vpleteni vse ??? ... kakšno je nadomestno stanovanje , ustreza potrebam osebe , kolikšna je najemnina ???... itd in itn ...
SDS_je_poden
27. 11. 2017 19.52
+3
Verbena, kolikor sem razumel, bi lahko ostal v tem stanovanju, če podpiše najemniško pogodbo. Drži?
korintos23
27. 11. 2017 20.03
+1
Verbena, o tem odloča CSD! Jaz tudi grem po stopnicah iz kleti v stanovanje, potem pa še enkrat po stopnicah do zgornjega štoka, a naj si lift zmontiram?
Verbena
27. 11. 2017 20.05
+5
ZA PRAVICNO...a do sedaj je pa zivel v stanovanju na crno?...kot receno premalo podatkov nam dajo...
Verbena
27. 11. 2017 20.06
+1
Korintos ti se pa ne norcuj..me zanima kako bi skakal v primeru da ostanes brez noge...ta mozakar je ze brez dela stopala in ze to je problem...
korintos23
27. 11. 2017 20.06
+0
Verbana to so stanovanja za uslužbence policije, so zelo poceni!
Verbena
27. 11. 2017 20.14
+0
Aja..sej res...mozakar je invalidsko upokojen zaradi vec bolezni, torej si lahko najman najame kaksno vilo z bazenom, ki bi zelo pomagal , da bi lazje prenasal bolecine...
srebrnibreg
27. 11. 2017 20.21
+0
Verbena sedaj pa je počasi preveč. Ta človek je verjetno nekaj v življenju delal in bi si moral nekaj ustvariti. Ima močnega mladega sina kateri je prav tako sposoben za delo. Stanovanja ne more plačevati, ker nima dohodkov čeprav bi naj bil delavno sposoben in po takem moral dobivati penzijo ali pa invalidnino, če je invalind. Pa se zavedaš koliko bolj ubogih ljudi je v Sloveniji in ne jamrajo in ne izsiljujejo državo. Tu je nekaj zelo močno narobe pa ne z državo in Cerarjem.
Verbena
27. 11. 2017 20.32
+2
Aja...le zakaj potem meni ocitas ko nenehno opozarjam na vse te uboge ljudi, ki jim je na en nacin ravno politika ukrojila hudo usodo!! Res si hinavec prve vrste!...seveda je spet narobe le to, ker spremembo zakona podaja sds...le zakaj se mu je takoj pridruzila sd in ostale stranke?...sseveda hitro morajo prislonit loncek da bodo pokazali kako socialno cuteci so...razen smc, ki je zaenkrat se tiho a ne
CyberWorm90
27. 11. 2017 20.38
+2
ah kje pa z držawo pa z cmerobabo k odpiše 16 miljonou jankowiću ni nč narobe : ))) problem je en inwalid k izsiljuje držawo : )))
CyberWorm90
27. 11. 2017 20.39
+1
tkoj se oglasi srebrni pa pere usrane gate od cmerobabe pa wlade : )))
Jožajoža
27. 11. 2017 19.26
+1
branko, so te pač izkoristili za svoje cilje.,a veš,koliko stanovanj imajo politiki po ljubljani in ostalih krajih v sloveniji, ki so prazna, dobljena in prepisana na njih in njihove člane brez kupnin. v prvi vrsti vsa vojaška stanovanja, ki jih je janša zapečatil že leta 91. to so ta.
MiBiRadiPrikrili
27. 11. 2017 19.33
-3
A to tista,ki jih zasedajo vojni zločinci iz JLA ?
korintos23
27. 11. 2017 19.25
+5
Dušan silni, šentiljski je še z nami?
srebrnibreg
27. 11. 2017 19.28
+8
MiBiRadiPrikrili
27. 11. 2017 19.34
-6
MiBiRadiPrikrili
27. 11. 2017 19.35
-2
Je pa malo smešno, ko dva slinavca za tipkovnico pišeta o slini :))
dr.dare
27. 11. 2017 19.24
+0
kdor z malim ni zadovoljen velikega vreden ni.. zavrnil je satanovanje sploh ne vem o čem se je zdaj še tu za menit!!
MiBiRadiPrikrili
27. 11. 2017 19.36
-3
Res je. Ne morejo Slovenci z 10.000 wur kupiti hiše kot Kučan. Kaj pa si mislijo, banda.
MiBiRadiPrikrili
27. 11. 2017 19.36
-4
Res je. Ne morejo Slovenci z 10.000 wur kupiti hiše kot Kučan. Kaj pa si mislijo, ban.da.
pop greznica
27. 11. 2017 19.40
+4
ne bluzi, za tisto drugo stanovanj je toliko višja najemnina da si ne moreta privočit. Bom jaz tebi Ferrarija ponudil, pa plačuj vse stroške