Slovenija

Popovič: 'Parodija pravne države'

Koper, 07. 02. 2006 16.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je koprsko sodišče prejelo prvo obtožnico zoper njega, koprski župan odgovarja, da gre za parodijo pravne države.

Boris Popovič
Boris Popovič FOTO: POP TV

Koprski župan Boris Popovič je po informaciji v medijih, da je okrožno sodišče v Kopru včeraj prejelo prvo obtožnico zoper njega izjavil, da uradno z obtožnico ni bil seznanjen in da je zanjo izvedel iz medijev. "Kar sicer pomeni le nadaljevanje prakse, da v naši državi prizadeti zadeve sodnih postopkov zvedo iz medijev oziroma od novinarjev," je zapisano v sporočilu za javnost koprskega župana. "Spodobno bi namreč bilo, da o kateri koli sodni zadevi, ki jo vodijo zoper slehernega, najprej zvedo prizadeti," je še zapisano.

Popovič nad obtožnico ni presenečen. "Še posebej po neuspelem poskusu zadati možen udarec županu z razbitjem občine, sem pričakoval, da ne bodo dovolili, da bi to zmagoslavje trajalo predolgo časa. Če pa je bilo treba za eno samo obtožnico rdečih koprskih tožilcev, kljub najbolj spektakularni aretaciji v zgodovini Slovenije in skoraj mesecu dni trajajočem priporu, ki je bil povrh vsega še protipraven, čakati dolga štiri leta, je to parodija na pravno državo," pravi Popovič v sporočilu za javnost. Kljub vsemu pa dodaja, da ga "veseli, da se je končno nekaj premaknilo z mrtve točke in upam, da bo zadeva čim prej dobila epilog na sodišču, da lahko dokažem svojo nedolžnost in operem svoje ime, ter da pričnemo s pregonom tistih političnih botrov, ki so to zgodbo tudi sproducirali," še piše v sporočilu.

Obtožnica po dveh letih od začetka preiskav

Okrožno sodišče v Kopru je po dobrih dveh letih od začetka preiskav v ponedeljek prejelo prvo obtožnico zoper koprskega župana Borisa Popoviča. Ta naj bi ga bremenila utaje davkov v letih, ko je bil še podjetnik.

Proti Popoviču so bile v minulih letih sprožene tri obsežnejše preiskave zaradi suma storitve več kaznivih dejanj, od davčne zatajitve, poneverbe, pranja denarja in zlorabe položaja ali pravic.

Septembra 2003 so ga kriminalisti pridržali in skoraj mesec dni je prebil v priporu. Sledila so številna preiskovalna dejanja ter zaslišanja prič in soobdolženih. Sodišče pa je sedaj po skoraj dveh letih in pol prejelo prvo obtožnico.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou