Slovenija

Ponosen Mariborčan: V kakšni državi mi živimo?

Ljubljana, 28. 11. 2012 07.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

''Sem zaposlen, oče dveh otrok. Od danes naprej kriminalec,'' je zapisal anonimnež, ki si je nadel vzdevek Ponosen Mariborčan. Njegova zgodba o protestih v Mariboru se je razširila kot blisk. Ponosen Mariborčan se je znova oglasil ...

Protest v Mariboru pred občinskim poslopjem - 2
Protest v Mariboru pred občinskim poslopjem - 2 FOTO: Mia Media

''Dragi someščani, sodržavljani! Pravkar sem prišel domov, bil sem od 21. ure priprt na policijski postaji v Vošnjakovi. Ob 20.30 sem se vračal iz službe domov, ker stanujem v centru mesta. Srečam brata in prijatelja, kramljamo, debatiramo o dogodkih. Nenadoma začne teči množica pred policisti, začnemo teči tudi mi,'' je v torek ob 0.57, le nekaj ur po nasilnih protestih v Mariboru, pod novico na našem spletnem portalu zapisal Ponosen Mariborčan (v celoti si lahko njegov zapis preberete v dokumentu, ki ga najdete spodaj).

Želeli smo ga poiskati, da bi lahko povedal, da je bil na mirnih protestih, da ni izgrednik, a želel je ostati anonimen, saj meni, da bi si z izpostavljanjem naredil škodo.

Sem zaposlen, oče dveh otrok. Od danes naprej kriminalec. Ponosen Mariborčan

Ponosen Mariborčan je v javnosti postal nekakšen simbol dogajanja v Mariboru in po nekajurnem razmisleku se je znova oglasil, tokrat s pozivom. A naj sprva še enkrat povzamemo zgodbo, ki se je kot blisk razširila prek družbenih omrežij, priromala je na marsikateri elektronski naslov, povzemali so jo tradicionalni mediji, ki so poročali o dogajanju v Mariboru.

''Policija izvaja nasilje nad državljani! Kam smo prišli?''

Zgodba Ponosnega Mariborčana je šokirala marsikoga. Avtor opisuje, kako se je vse začelo, kako je pristopil k možem v modrem, ker je videl, da je policist udaril neko dekle. Ker je prigovarjal, se je kmalu znašel v lisicah. Pristal je na policijski postaji v Vošnjakovi.

''Na policijski postaji živi kaos. En policist pravi "odpeljite tote štiri dol", pride drugi reče "Doli je vse zasedeno'', pride tretji, reče "Kaj delajo toti tu?". Skratka, nihče sploh ni vedel, kaj naj z nami. Potem so nas pustili vklenjene (čeprav nihče se ni upiral ali bil karkoli nasilen, pobegniti pa tako nimaš kam, če bi že kdo hotel) približno 1 uro, na kar sem prosil, naj nam snamejo lisice. Po kaki uri prošenj se nas en policist usmili in nam snamejo lisice. Potem čakamo še kako uro, da sploh pridemo na vrsto za zaslišanje,'' je zapisal in nadaljeval opisovanje 18-letnega fanta, ki je komaj dihal zaradi solzivca.

2. mariborska vstaja - 3
2. mariborska vstaja - 3 FOTO: Mia Media

''Niti robčka mu niso dali, jaz sem mu dal svoje robčke. Mimo pride policaj (o njem še kasneje) in se zadere nanj "Vtihni, pa bodi tu pri miru!'' je zapisal.

''V kakšni državi mi živimo? Kaj se je zgodilo z našo Slovenijo? Zaradi skorumpiranega župana protestiramo na ulicah! Pa kam smo prišli? Policija izvaja nasilje nad državljani! Kam smo prišli?'' se je v zapisu vprašal Ponosen Mariborčan.

''Bil sem žalosten, razočaran''

Kot že omenjeno, je Ponosen Mariborčan zapisal nadaljevanje svoje zgodbe. ''Ko sem se včeraj vračal domov skozi moje mesto, sem bil žalosten, razočaran, nisem dojel in še ne dojamem, kaj se je zgodilo z našo državico. Ogledal sem si posnetke včerajšnjih protestov, saj se jih zaradi službenih obveznosti nisem mogel udeležiti. Kaj se je zgodilo kasneje, sem pa precej podrobno že opisal. Metanje solzivca na mirne protestnike, pretepanje, poniževanje ... s strani policije, nezaslišano! Ne morem verjeti! Enostavno ne najdem besed za ta dejanja,'' je zapisal v sporočilu, ki ga je poslal tudi na naš elektronski naslov.

''Ljudje, zavedajte se, da smo postali ujetniki naše ugrabljene države. Včeraj solzivec in pendreki, jutri bodo proti nam uperili cevi. Ne domišljajmo si, da se to ne bo zgodilo. Še pred dvema dnevoma sem bil tudi sam prepričan, da se kaj takega ne more zgoditi, v naši državici ne. Danes sestankuje vojaški vrh!,'' je bil oster.

Dodal je, da zadnji dogodki kažejo, da živimo v policijski državi. Brutalno nasilje nad miroljubnimi protestniki je po njegovem dokaz, da si oblast, ne glede na svojo politično barvo, ne želi, da bi ljudje dojeli resnico – da smo ujetniki ugrabljene države. Nadaljeval je, da ga ne bo nihče prepričal, da policija z vso opremo, ki so jo imeli na voljo, ni bila v stanju izločiti nasilnih protestnikov.

''Ukaz je očitno bil drugačen. Sedaj nas želijo prikazati kot nasilneže, ki smo si zaslužili udarce in ponižanje. Nismo! Dokazali bomo, da smo bili žrtve policijskega terorja. Ravno zaradi prepričanja, da so takšni ukazi prihajali iz vrha, torej oblasti, Vas prosim za razumevanje, ker se ne želim javno izpostavljati. Bojim se posledic. Skoraj ne morem verjeti, da se moram v svobodni, demokratični, evropski državi bati javno povedati resnico. Kam smo prišli?'' je zaključil svoje pisanje Ponosen Mariborčan, ki poziva tudi tiste, ki so se znašli v podobni situaciji, da skupaj dokažejo, da niso nasilneži, hkrati pa je dodal, da naj se na poziv ne javljajo tisti, ki so s kakršnim koli nasilnim dejanjem metali slabo luč na miroljubne proteste.

Ponosen Mariborčan
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (887)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
20. 10. 2013 23.44
+1
da bi pred mojimi očmi udaril punco mu razbijem zobe!! sramota policajska!!
Flenca
29. 11. 2012 12.34
+3
Ja toje pa zato ker ste pošten ,če bi bili baraba verjetno vas nebi zaprli ,nič bat za vse te barabone bo palica.
MaunelNeuer
18. 03. 2013 02.41
+1
Crni.si
29. 11. 2012 12.11
+6
Kaj narediti najprej?? Pobrati premoženje barabam!!! in če ne zna ukrepati vlada, davčna, banke, policija in sodišča, potem se moramo znajti sami! Nehajte jamrat na spletu, ampak postanite aktivni borci za človeško dostojanstvo! Če se nas zbere na tisoče, nas nihče ne ustavi. A ne bi bilo fino, če bi lahko čez desetletje lahko pogledali nazaj in rekli: Ja, tudi jaz sem bil borec, ne samo opazovalec. Zdaj se vsaj imamo še za kaj borit. Pa pejte za vraga v šolo, da bomo končno prevetrili te prdce v pravniškem sistemu, zakonodajni veji, ekonomskem lobiju, v bančni mreži, ob političnem koritu... Potrebujemo načitane, ambiciozne, pogumne in načelne ljudi, ki so nepokvarjeni in znajo združevati ljudstvo. Se kdo javi? Za začetek bodo individualni razgovori jutri popoldne na Kongresnem, nato pa še v vseh ostalih večjih slovenskih mestih. Nudimo: redno zaposlitev in možnost napredovanja na mesto predsednika vlade/države Slovenije.
exdetektiv
29. 11. 2012 12.38
+2
Ja sej ok...imaš kak koncept kako bi potekalo pobiranje premoženja barabam in komu ga deliti? Morda veš kje na Cipru bi lahko dvignili kaj denarja od tajunov in ostale elite da ga za enkrat nakažemo na poseben žiro račun s katerim bodo potem razpolagali izbrani pošteni ljudje ?
Terezinka
29. 11. 2012 13.27
+2
Na tak način ni mogoče nič. Vstrajat je potreba, da odstopijo iz oblasti in potem, ko ne bodo imeli več take podpore ugotoviti kaj je možno in kako je možno izterjat tisto kar državi pripada
Ramzess
29. 11. 2012 11.46
In potem policija 'zahteva', da se demonstracije prijavijo, ne vem sicer kakšni podatki se morajo dati v prijavi, a na njihovi podlagi je moč pričakovati še boljšo strategijo 'napada' kot je bil ta izpričan v tem članku, ...
Ramzess
29. 11. 2012 11.34
+1
''Policija izvaja nasilje nad državljani! Kam smo prišli?'' Res ne vem zakaj se čudite, ljudje, pa kje vi živite. Ne vidite kako in v kaj se razvija sistem. ''Ljudje, zavedajte se, da smo postali ujetniki naše ugrabljene države. Včeraj solzivec in pendreki, jutri bodo proti nam uperili cevi. Ne domišljajmo si, da se to ne bo zgodilo. Še pred dvema dnevoma sem bil tudi sam prepričan, da se kaj takega ne more zgoditi, v naši državici ne. Danes sestankuje vojaški vrh!,'' Pomembno sporočilo, za tiste, ki se še niso prebudili. Tale mariborčan piše več kot so tukaj navedli. "Policiji so stvari ušle popolnoma izpod nadzora. Slišal sem možakarja, ki je razlagal kako je 10 policistov pretepalo enega protestnika. Celo njihov "šef" je vpil "Stoj" in jih komaj pomiril. Pa kaj je s temi policaji? Niso pred kratkim jokali kako hudo jim gre? Takrat smo jim državljani stali ob strani, zdaj pa nam vračajo na ta način?" Saj ni res pa je, ...še predkratkim so stokali kako hudo jim gre, a je že tako, da noben denar ne nadomesti pristojnosti, sredstev, moči, ki jo imajo, ...dokler lahko izkoriščajo to, jim ne bo šlo hudo. Policaji morajo tudi razmisliti na kateri strani so in proti komu. Tudi njih ne bodo vedno ščitili zakoni in sodišča, ki se vedejo enako, so na strani ..., saj veste kako gre.
aktivistJanez
29. 11. 2012 11.26
+9
Dragi someščani, sodržavljani! Sedaj že skoraj vsi poznate moj post, ki sem ga napisal v ponedeljek po vrnitvi iz policijske postaje. Najprej bi se želel zahvaliti vsem, ki ste na pobudo uporabnikov spleta kopirali moj post in ga objavljali po portalih, socialnih omrežjih in elektronski pošti. Pozivam vse, ki ste bili na ponedeljkovih protestih v Mariboru žrtve policijske represije, da me kontaktirate. Skupaj bomo poiskali pravno pomoč in dokazali, da nismo bili nasilneži, kot nas želi prikazati župan Franc Kangler, minister Vinko Gorenak in ostali ugrabitelji. Skupaj smo močnejši! Če nam ne bo uspelo doma, bomo pa šli pravico iskati v tujino. Resnica je naš zaveznik! GOTOVI SO! Zgornjemu pozivu naj se prosim NE javljajo tisti, ki so s kakršnim koli nasilnim dejanjem metali slabo luč na miroljubne proteste. Prosim Vas, da tudi ta post kopirate kjer koli lahko, da poziv pride do vsake žrtve sramotnega dejanja slovenske policije
Darko32
29. 11. 2012 11.44
+2
DA nebo pomote tudi jaz ti verjame, kar sem že pred nekaj dnevi napisal. ŽAl si očitno padel v kvoto, da se te prikaže kot kriminalca. SAm analiziram tzo početje in čedalje bolj jasno je, da je bilo poslano ob naročilo SDS-a in SLS-a v MAribor skupina ljudi, ki bodo naredili incidente. ŽE več piscev je opozorilo, da so videli in slišali kako se je drl po vojkijo, da morajo čimveč ljudi zapreti. Kot sam dobro veš, da so mimo tebe tekali razbijači z kapucami, ki pa jih policija ni preganjala. Dobro razmisli pa boš videl kakšno umazano igro so igrali z VINKOM in FRANCOM na čelo. Tebi verjame, ker analize dela policje v Sloveniji kažejo, da jim ni v interesu zaščita ljudstva in pošteno obravnavo v skladu z zakoni ampak obtožbe na podlagi izmišljenih dokzov in navedb policajev. Vem za kazensko ovadbo zoper policita, ki jo je podal edne izmed občanov in če verjameš preiskavo blokira sam Komandir Policijske postaje. Vendar dokaze pa se je prej zaščitilo v nasprotnem vrstnem redu. Zato spoštuj sam sebe in vidiš, da je Slovnija skočila v zrak.
aktivistJanez
29. 11. 2012 12.02
+1
Administrator je izbrisal moj komentar, najverjetneje ker sem objavil moj email naslov. Administrator, se opravičujem, nisem vedel. Želel sem le objaviti naslov, kam se lahko ljudje obrnejo. Hvala za razumevanje. @darko32 Tudi sam sem dojel, kakšno igro se gredo. Zato pa pozivam ostale, saj smo skupaj močnejši Hvala Slovenci da ste se prebudili, nočemo policijske države!
MaunelNeuer
01. 04. 2013 01.35
ponosen Mariborčan drži se, vsa policija je skorumpirana, ne delajo nič, le plačo vlečejo
boby1
29. 11. 2012 11.04
+3
Vtipkajte v spletni brskalnik vpišite "Bojmo se politikov kot je Janša" in preberite. Gre za pričanje Avgusta Cvetežarja, poveljnika TO Litija v času osamosvojitve Slovenije.
Darko32
29. 11. 2012 11.46
+3
Sem pozorno prebral in JANŠA je drekač brez primera, ki izrablja ljudi za dosego svojih oisebnih ciljev.
Strok
29. 11. 2012 10.53
+2
Protesti so posledica: - Posledica glavih KREDITOV. in s tem povezanih varčevalnih ukrepih, ki pa so žal nujni! - Mariborski župan, ki je bil kaplja čez rob. Ta bi se zgodilo v vsakem primeru, bilo je le še vprašanje časa. - Primera Balkanski bojevnik. Državljan ob takem primeru zgubi zaupanje v pravno državo in dobi občutek, da je brez veze biti pošten. Obsojen je bil v Srbiji in Italiji. Pri nas pa zaradi butastih lukenj v zakonu ne??? - Družina Janković. Niso jim zarubili hiše, kljub temu, da dolgujejo 3 000 000 €. Medtem, ko so nekoga pred letom dni izselili zaradi nekaj 100€. Tukaj slovenci zopet vidimo, da nekaj veljaš, če kradeš in imaš dobre odvetnike. - Zaradi nesposobnosti slovenske vlade s koalicijo in opozicijo vred. Mislim, da bi bilo teba uvesti isti sistem kod v ZDA. Ena leva in ena desna stranka. Tisti, ki zmaga na volitvah potem vodi državo naslednja 4 leta. Tako, pa je v parlamentu preveč pisana zasedba in politiki ne počnejo drugega, kod to, da se borijo za svoje položaje. Tako se pa velike stranke prilizujejo in podkupujejo manjše, da sploh lahko izpeljejo kakšno reformo. To kar se dogaja sedaj v parlamentu je podobno kurjemu pikniku, kjer se prepirajo že za zadnje ne pokradene kosti, ki so še ostale v naši državici. Če bi bili po 4 letih zadovolni bi jih podprli v nasprotnem primeru pa bi priložnost dobila drga stran. Svoje prepira pa bi reševali znotraj stranke, zato slovencem ne bi bilo treba gledati medstrankarskih prepirov. - Poglejmo zgled hrvati so Sanaderja obsodili na 10 let zapora, s tem je ljudstvo spoznalo, da so pred zakonom vsi enaki. In tako malo kateremu politiku še pade na pamet, da bi počel barabije in se okoristil na račun države. Ljudje jim sedaj bolj zaupajo in politka veliko lažje izpelje vse potrebna reforme. Je pa res, da hravti vsaj vejo, da so hrvati. Za razliko od slovencev, ki imamo zelo slabo razvito narodno pripadnost in se včasih sploh ne zavedamo, da smo slovenci. Še dobro, da imamo tako uspešne športnike, da vsaj kdaj slišimo slovensko himno. - V SLOVENIJI pa se bomo očitno kregali toliko časa, dokler ne bomo dobili 10 modelov in EU, ki nam bodo porezali plače na minimum in jih tako pustili naslednjih 10 let, da si bomo poravnali nastali dolg. Ja tak scenarij nas prav lahko doleti, če bomo tako nesposobini, da se ne bomo dogovorili sami. To pa je nepravično do naših zanamcev...
Terezinka
29. 11. 2012 13.41
+1
Protesti so posledica tega, da je naša politična elita umazana s kaznjivimi dejanji in korupcijo vse od nastanka države. Nekdanjim republikam smo pomagali na nezakonit način s prodajo orožja in velik de priliva od te prodaje je nenadzorovano izginil, Nadaljevali smo s prvimi batinami v Depali vasi, pomagali in kradli državna podjetja, zaposlovali samo strankarske preverjene kadre, dopustili, da so pokradli banke , dopustili, da so nezakonito naredili državi stroške z izbrisi ljudi iz registrov, najemali kredite z državnimi poroštvi in potem dopustili, da so te firme potonile (vsi gradbinci) njihove garancije in poroštva pa niso niti predmet pogovorov, dopustili, da so narod pokradli certifikatov cerkev in tajkuni, dopustili, da so izginila sredstva državne pomoči v firmah različnih političnih prijateljev in sedaj se bo postavljalo vprašanje kdo bo vrnil zadeve kot ELAn Betnava, Adrija...in podobni Dovolili in uredili pa so ves ta čas, da so nas zavajali kako čistijo v zadevi čista lopata, Patrij in razni tajkuni ter nas meglili z brez veznimi psi in podobnimi stvarmi.
Nedeljske Volitve
29. 11. 2012 10.16
-1
Poglejte malo na facebook v skupino Nedeljske volitve.... Svojo nestrinjanje imamo možnost pokazat na nedeljskih volitva in tam je način kako to narediti in povsem legitimno je...
silvekp
29. 11. 2012 11.33
Tago
29. 11. 2012 12.33
+1
Tvoj predlog bo omogočil le eno:99%no zmago Pahorja.Zvesti in udani vlolici SDS in od cerkve nagovorjeni bodo zaokrožili Pahorja,križec pa bo le neveljavna glasovnica.Si to želiš?Da Pahor sklonjeno izvaja ukaze iz kabineta predsednika vlade,dokler pač bo ta še predsednik?
Flenca
29. 11. 2012 13.06
Flenca
29. 11. 2012 13.07
mislil da bo res tako kot je tago napisal,,,
Terezinka
29. 11. 2012 13.29
+1
Nič drugače ne bo. Če hočemo oziroma če hočete, da ne bo zmagala SDS in Ljudmila Novak skupaj s Pahorjem, ki je njihov novi podrepnik , moramo na volitve in volit manjše zlo, ki vsaj obljublja red, to je Turk
Tago
29. 11. 2012 15.10
terezinka,to je mnenje mnogih,ampak nekateri imajo slab spomin......
Moped in veter skozi vuhe
29. 11. 2012 10.12
+4
Predvsem pa smo Slovenci dokazano prostitutke! Osamosvojili smo se, da nas lahko heblajo vsi po vrsti in to do onemoglosti! Mi pa ves čas tiho! Kot da nam je to tako všeč, smo se začeli heblat tudi med sabo, levi, desni, roza, črni... Ko pa smo se končno prebudili, nas obdolžijo nasilja in nad nas pošljejo policijo, da malo potrenira svojo brutalnost! Ali bo omejeni Jajoglavec jutri poslal nad nas tudi vojsko in streljal po tistih, ki so ga rešili čuft? Neglede na moje flancanje, PLAZ SE JE USUL!
dirtydean1
29. 11. 2012 10.08
+5
Predlagam, da vlada sprejme zakon: 1. člen vlada lahko dela kar hoče (krade, goljufa, prireja, zavaja) in ima vedno prav (tudi če je totalno nesposobna) 2. člen če kdo pomisli da vlada ne sme delati kar hoče in da nima vedno prav, naj si pogleda 1. člen 3. člen če je še vedno kakšen bedak, ki misli da vlada ne sme delati kar hoče in da nima vedno prav, takega lahko policija pretepe 4. člen če se bo kdo oglasu, da so bedaka iz 3. člena neupravičeno pretepli, naj si pogleda 1. člen Približno takole je pač v SLO.
290ktober
29. 11. 2012 10.25
+1
Zakaj sprejet zakon ,če je že tak? GOTOFI SO!
bucikap
29. 11. 2012 10.08
+0
ibis100 29.11.2012 09:36:49 0 Če bi Janša bil kriv tega kar mu očitajo že 20 let - in to samo pred vsakimi volitvami?-bi bil danes zagotovo na Dobu in ne predsednik vlade. Le ZAKAJ se ga bojijo? Začnite že malo uporabljati možgane! Zato, ker ima dosjeje (ki mu jih je dal Brejc) spravljene vMorisovi bazi na Škrilju in ker je pri nas zakonodaja o pretečenih kriminalnih dejanjih taka, da so stvari že zastarele. Zato je potreno spremeniti zakone o zastaranju od 1991 leta dalje tako kot je to na Hrvaškem. Zakaj pa mislite, da Sanader sedi. Preberite si Trilogijo V IMENU DRŽAVE. Avtorjev ljubleni vodja ne upa tožiti, čeprav se tožari za vsako pasjo figo. Ljudi pa je bilo strah pred njegovimi fanatičnimi vojščaki, ki jih je postavljal na najbolj strateška mesta, če mu pa to ni uspelo, si je pa pomagal tudi z ozvočenimi svinčniki. ZDAJ PA JE STRAHU KONEC!!
meta37
29. 11. 2012 09.57
+11
NUJNO BRANJE RAVNO FRIŠNO ZADEVO SEM DOBIL POŠLJHITE VSEM KI JIH POZNATE Zadeva: Fwd: POŠLJITE NAPREJ, ČE STE TUDI VI TAKŠNEGA MNENJA,..... Za: Predsednik vlade Janez Janša pojasnil, da je položaj v Sloveniji težak. "Težji, kot je bil pred enim letom, vendar pa lažji, kot bo čez eno leto, če v tem času Slovenija ne bo storila ničesar," je povedal. Dragi Janez Janša začnite pri sebi in pri ljudeh, katerim ste na osnovi telefonskega klica ali dveh menici odobravali milijonske kredite, ki jih nikoli več banka ni in ne bo videla. Preprosto, kajne? 1. Odvzemite nezakonito pridobljeno premoženje Pavčku, Kordežu, Tovšakovi, Zidarju, Bavčarju,......in še mnogim drugim.... Ne razumem, ali so vsi ti veljaki upravičeni do lagodnega življenja, lepih vil, jaht, uživanja, med tem, ko so potopili več uspešnih in velikih podjetij v Sloveniji??? Prav vaša takratna vlada je intenzivno sodelovala pri neplodnih projektih. ... 2. Odpustite vse nesposobne zaposlene v JU in državnih službah, ki so bili zaposleni po sistemu VIP in so (ste) jim omogočili tudi enormno visoke plače 3. Ukinite za dobo 1 leta vse nagrade za kvazi povečan obseg dela v JU in v vseh državnih podjetij 4. Dajte v brezplačni najem kmetom ali gospodarstvenikom vso rodovitno zemljo s katero upravlja država ( a ni bolje, da jo kmet obdeluje), kot pa da na zemlji raste plevel? S tem se bo povečala samooskrba in ne bomo več tako zelo odvisno od uvoza 5. Povečajte DDV za 1% in znižajte davke za zaposlene (podjetnikom in obrtnikom) 6. Imejte odnos do tujih investitorjev, ne pa da še tiste razpise, ki jih objavlja JAPTI, tako zakomplicirate, da človeka vse mine. 7. Prenehajte z vladnimi lobiji, korupcijo (sistem dodelovanja posla VIP) in enako istem dodelovanja subvencij VIP 8. Ukinite vsaj 100 Občin, jih ne potrebujemo toliko 9. Ukinite visoke regresa v energetskih podjetjih, vseh podjetij, ki so v državni lasti. Naj bodo regresi za vse uslužbence ENAKI. Zakaj imajo zaposleni v HSE, NEK, GEN... enormno visoke plače, regrese, dodatke in še 13.plačo? Halo??? 10. Razprodajte službena vozila, ki jih ne potrebujemo (le zakaj imamo pa potem najetega >vašega znanca slavnega Grosupeljčana), da vozi in opravlja protokolarne storitve za vlado? 11. Ukinite vsaj za eno leto enormne nagrade profesorjem, preko 31 milijon evrov je bilo danih v zadnjih 5 mesecih 12. Sanirajte banke - čimprej, naj vam pomagajo "tajkuni", le ti so banke in državo pripeljali do bankrota..... Evo gospod Janša, rešitve na dlani - začnite pri sebi in pri ljudeh, katerim ste pomagali spraviti državo v bankrot. TOČNO TAKO! Lep pozdrav . Obvezno pošlji na čimveč naslovov!
exdetektiv
29. 11. 2012 11.20
Vse je kul napisano...posebno lepo se sveti točka 8. Bravo. Mar nebi protestirali tudi proti temu, da se ukine vsaj 100 občin. Vsaj toliko bi s tem prihranili, da bi v šolah imeli preskrbljeno prehrano.
Andrej Vraži?
29. 11. 2012 11.52
Kot sem že omenil, razdelili so nas na vse možne načine v majhne skupine, ker nas tako lažje krotijo... Sedaj smo pa mi elita in oni skupina, to jih še kako gane.
Tago
29. 11. 2012 15.16
Tehnična vlada lahkopregleda stanje finac države, v tem času se pripravi predloge za zmanjšanje državnega zbora,števila občin za 100 kot predlaš in druge prave ukrepe za znižanje stroškov države.Potem pa na volitve v miru. Ampak povejte mi koliko teh,ki so se prigrabili na položaje bo ploskalo takim predlogom.Samo Janša je v sedanjem mandatu zaposlil 2000 delavcev v javni upravi pa vse svoje poznane,žlahto svojih znancev....... Zato je mogoče ulica,mirna,brez nasilja,povzročanja škode,vztrajna ulica,ki bo prisila k ukrepanju.Druge rešitve NI!
bucikap
29. 11. 2012 09.51
+3
21.december 2012 bo konec sveta za našega ljubljenega vodjo, potem pa preiskave vse naše zgodovine od 1991 naprej- kot je napisal B.Ž.- od ZPIZ-a, orožja, Krambergerja, Sanaderjevih ribičev, tajkunske privatizacije in veliko drugih svinjarij. Policajem pa je treba dopovedati -pa ne palicajem, ampak Korenjaku (le kako je prepisal diplome na Kranjski Sorbonni), da naj se držijo 2. člena palicajskega etičnega kodeksa: Splošni določbi 1. člen Kodeks policijske etike izraža voljo in željo vseh nas slovenskih policistov po zakonitem, strokovnem, pravičnem, vljudnem in korektnem delu ter človeškem ravnanju. 2. člen Policisti zagotavljamo varovanje in spoštovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Pri zakonitem poseganju vanje spoštujemo človekovo osebnost in dostojanstvo. Človekovo osebnost in dostojanstvo smo dolžni varovati tudi s preprečevanjem kakršnega koli nasilja, nečloveškega ravnanja in drugih dejanj, ki so ponižujoča do ljudi. Svoje poslanstvo opravljamo z avtoriteto argumenta in ne z argumentom moči.
Ramzess
29. 11. 2012 11.43
Pusti kodekse, člene, zakone itd., dojemi bistvo in dejstvo, teorija je eno, praksa je drugo.
Shutzstaffen
29. 11. 2012 09.32
+4
TOLE SEM DOBIL NA MAIL IN MORAM DELITI Z VAMI...MI GREDO KAR KOCINE POKONCI... Ponosen Mariborčan 27.11.2012 00:57:20 80 Dragi someščani, sodržavljani! Pravkar sem prišel domov, bil sem od 21 ure priprt na policijski postaji v Vošnjakovi. Ob 20.30 sem se vračal iz službe domov, ker stanujem v centru mesta. Srečam brata in prijatelja, kramljamo debatiramo o dogodkih. Nenadoma začne teči množica pred policisti, začnemo teči tudi mi. Policisti začnejo spuščati solzilec., del n as stisnejo v podhod. S ščitom policist udari dekle poleg mene in rečem policistu, če se mu to zdi normalno, da pretepajo ženske. Naenkrat me za ovratnik potegne en policist, dvignem roke, mu rečem "Ne upiram se". V zahvalo dobim s pendrekom po hrbtu in nogi, nato me vržejo na tla in vklenejo roke na hrbtu. Peljejo me do policijskih vozil v bližini, zapišejo moje podatke. Česa sem obtožen? En policist vpraša drugega: "Čuj, kaj naj totemu napišem?". Drugi reče: "Pa piši mu 22" (ne vem kaj to pomeni). Nato mene in še tri fante odpeljejo na policijsko postajo v Vošnjakovi. Na policijski postaji živi kaos. En policist pravi "odpeljite tote štiri dol", pride drugi reče "Doli je vse zasedeno", pride tretji, reče "Kaj delajo toti tu?". Skratka, nihče sploh ni vedel kaj naj z nami. Potem so nas pustili vklenjene (čeprav nihče se ni upiral ali bil karkoli nasilen, pobegniti pa tako nimaš kam, če bi že kdo hotel) približno 1 uro, na kar sem prosil naj nam snamejo lisice. Po kaki uri prošenj se nas en policist usmili in nam snamejo lisice. Potem čakamo še kako uro, da sploh pridemo na vrsto za zaslišanje. Na zaslišanju izvem, da sem obtožen prekrška zoper javni red in mir, ker sem policiste udarjal v ščit (!). S hrbtom obrnjen proti njim? Spomnite se zadnjih protestov, ko je skupina možakarjev na čelu z mestnim svetnikom Tomažem Barado prišla na Rotovški trg. Eden od njih je brcnil v policijski ščit (poglejte video posnetke). In kaj se je zgodilo? Nič. Odkorakali so domov. Zakaj njih niso vklenili in odpeljali, kot so mene? Pred zakonom vsi enaki? Še nekaj dogodkov na policijski postaji: 18 letni fant pravi, da je alergik in da komaj diha zaradi solzilca. Niti robčka mu niso dali, jaz sem mu dal svoje robčke. Mimo pride policaj (o njem še kasneje) in se zadere nanj "Vtihni, pa bodi tu pri miru!" Pripeljejo 16 letnega.fanta, vklenjenega, z odrgninami na obrazu. Pa kaj je ta mulc res tak kriminalec, da mora vklenjen čakat na prihod staršev? Policist, ki sem ga prej omenjal: ta mentalni pohabljenec se je svojim kolegom tam hvalil, kako je s pendrekom pretepal ljudi, in to razlagal tako vehementno in nasmejano... Seveda on je car, saj ima pendrek v roki. Njemu nihče nič ne more. Na koncu so nas zaprli v garažno hišo policije, ker očitno niso imeli dovolj prostora. Sprašujem se, ali sem del naslova tega članka "V Mariboru prijetih najmanj 25 nasilnežev, poškodovanih pa 15 ljudi". Sem jaz med tistimi nasilneži? Kako 25? Na postaji nas je bilo vsaj 50. Vozili pa so ljudi tudi na druge postaje (Tabor). V kakšni državi mi živimo? Kaj se je zgodilo z našo Slovenijo? Zaradi skorumpiranega župana protestiramo na ulicah! Pa kam smo prišli? Policija izvaja nasilje nad državljani! Kam smo prišli? Policiji so stvari ušle popolnoma izpod nadzora. Slišal sem možakarja, ki je razlagal kako je 10 policistov pretepalo enega protestnika. Celo njihov "šef" je vpil "Stoj" in jih komaj pomiril. Pa kaj je s temi policaji? Niso pred kratkim jokali kako hudo jim gre? Takrat smo jim državljani stali ob strani, zdaj pa nam vračajo na ta način? Sem zaposlen, oče dveh otrok. Od danes naprej kriminalec. Verjemite mi, to kar se dogaja v Mariboru je začetek. Je začetek osvoboditve naše države, ki so nam jo ugrabili. Ugrabili tisti, ki danes z milijoni evrov na domačih in tujih računih govorijo, kako je treba varčevati. Tisti, ki nad nas pošiljajo policijske horde zakompleksanih policistov. Ampa
exdetektiv
29. 11. 2012 11.24
Tudi jaz sem to dobil. Verjamem, da je točno tako in relano napisano.
horhinjo
29. 11. 2012 09.15
+6
Kangler pravi, da jih je premalo prišlo na proteste ! Samo 5 % Mariborčanov in da so še ti od drugot. LJUDJE VSI MORAMO PRITI NA SHODE ! V SLOGI JE MOČ ! ČAS JE SEDAJ !!!
100ub
29. 11. 2012 08.29
+13
Še moja skromna misel.Slovenija je pričela demonstrirati proti vsem slabim ,kar se je nakopičilo v teh 20 letih Slovenske DEMOKRACIJE.Samo nekaj povdarkov.Ovaden premije toži predsednika države.Predstavniki državnega zbora kupujejo ali negdo drug namesto njih dela izpite.V državnem zboru sedi bivši udbovec.Podkupljivi sodniki, nesposobne tožilke,in še in še in še.Demonstacije so in morajo biti proti tem. .Radarji v MB so bili le kaplica čez rob.
Terezinka
29. 11. 2012 08.46
+5
100ub, prav si povedal. Pri nas se z vsakimi volitvami rodijo na oblasti le novi lopovi. Problem je, da ne umaknemo starih nesposobnih politikov in gospodarstvenikov (beri direktorjev in predsednikov nadzornih svetov v državnih firmah), ki so delali narobe, kradli sprejemali podkupnine, ki so v raznih postopkih, ampak zato ker so stari lopovi še na oblasti smejo tja še novi. Zato, ker nimamo moralnih vrednot so vsi nedolžni dokler niso pravnomočno obsojeni. To je nespoštovanje države in njenega reda. To je podcenjevanje naroda, ki je sedaj na ulicah. Zato, ker imamo Janšo v postopku že od dneva, ko je prišel na naslovnice smejo biti vsi politiki taki Red bi bil, da vsi, ki imajo take ali drugačne nepravilnosti pred zakonom odstopijo dokler se zadeva prednostno ne raziišče. Menedžer ali nadzornik, ki je pa naredil državnemu podjetju izgubo ne bi smel na novo mesto vsaj 10 let, oziroma dokler te zgube ne poravna. Naj se izkaže in dela s svojim premoženjem. Pri nas pa je prav nasprotno. Lopovi v politiki postavljajo svoje lopove in stalno se samo zamegljuje zadeve in podaljšuje vse postopke na sodiščih. Niti eden od postopkov, ki ima vključene politike ni bil zaključen z zares oprostilno sodbo. Vse je bilo ali zastarano ali s premalo in slabimi dokazi. Vsi zapravljivi direktorji in nadzorniki pa so z enega mesta na drugo le rotirali. Nič se jim nikoli ni dokazalo in za nič niso še odgovarjali. To je naša oblast in naše gospodarstvo. Zato je nujno, da se začne upoštevati moralne norme in iz politike naj odletijo vsi politiki, ki so v postopkih ali so jim očitana dejanja za katera še niso dokazali nedolžnosti. Izgovor, da bodo na oblasti dokler ne bodo pravnomočno obsojeni se mora končati. Šele takrat bomo lahko začeli z normalno demokracijo in pravno državo. Zato dol z levimi in desnimi in tistimi na sredini, ko bodo dokazali nedolžnost pa naj pridejo nazaj.
Tona Majeri?
29. 11. 2012 09.36
-3
Če bi Janša bil kriv tega kar mu očitajo že 20 let - in to samo pred vsakimi volitvami?-bi bil danes zagotovo na Dobu in ne predsednik vlade. Le ZAKAJ se ga bojijo? Začnite že malo uporabljati možgane!
repca1
29. 11. 2012 09.52
+1
100 ub- saj za to zdaj gre! Kangler je le kaplja čez rob. Izprazniti pa je treba celo Kanglo. Gre za to da se reši celo Slovenijo.Sistemsko in temeljito , sicer ne bo uspeha.Pa mirno, če se le da !
Terezinka
29. 11. 2012 13.47
+1
Mirno, če se le da. O tem kaj je Janša kriv ali ne pa ne bi debatirala do momenta, ko bo sestopil iz piedistala in dovolil, da se dela preiskava zanj kot zate in zame. Dokler mu ni potreba na sodišče, ker rešuje državo, dokler so dokazi proti njemu neuporabni kot dokazi proti Balkanskim bojevnikom me žal desni ne boste prepričali. Ne trdim, da je Janković nedolžen toda za načinom spoštovanja države in morale, ki jo ima prvi Janez Janša se skrivajo vsi. Za vseh je nastal isti meter in ta je žal zelo slab in nepošten. Na osnovi tega metra so vsi v postopkih lahko na najvišjih funkcijah in nedolžni posebno z dobrimi odvetniki, ki se pritožujejo v nedogled
Blumina
29. 11. 2012 08.16
+5
Le vkup, le vkup uboga gmajna!!!!!
exdetektiv
29. 11. 2012 11.29
+1
Čuje se odmev korakov po kamenju vseslovenskem heja-ho
Terezinka
29. 11. 2012 08.04
+6
Res bi se moralo nekaj spremenit in naredit red v naši Sloveniji, to potrjujete in to potrjujejo tudi tisti mirni demostranti. Ne demostriramo za Jankovića ali za Kučana, demostriramo pa proti Kanglerju in njemu podobnimi župani, ki dovolijo, da policija mlati njihove občane, ker se ne strinjajo z njihovimi dejanji. Da policija tepe narod, ko brani simbole oblasti s katero oni manipulirajo. Demostriramo proti takim politikom, ki to podpirajo. Demostriramo proti vsem, ki rečejo, da se proti svojemu narodu sme delati tako kot se zadnje čase dela. Torej demostriramo proti današnji vladi, ki ne zahteva morale v svojih vrstah, ki krade demokracijo v parlamentu, ki dovoli, da župani iz vrst strank, ki jo podpirajo delajo tako kot Kangler v Mariboru in, ki se ne trudi za narod ampak skrbi še samo za bogataše
gekados74
29. 11. 2012 06.22
-29
pa povej ponosni mb, če si že tako ponosen, svoje ime.kot je napisal eden izmed uporabnikov tega foruma, vsi ste se vračali ob tisti uri od nekod domov in vsi ste bili zaradi tega pretepeni in pridržani etc..............res je tudi, da bi se moralo kaj spremeniti a ne na način, da na oblast pride sspet kakšen janković, turek, kučan&co.............
gekados74
29. 11. 2012 06.24
-17
a misliš, da si zaradi tega junak?niti najmanj, jaz kljub tem razmeram ostajam pošten..................
gekados74
29. 11. 2012 06.28
-14
gekados74
29. 11. 2012 06.30
-28
dejstvo je pa, da s svojimi dejanji ne boste spremenili nič...............
Terezinka
29. 11. 2012 08.06
+10
Če bomo doma pokorni in dovolili, da taki kot si ti odločajo in v korist nepoštenja izzivajo ter netijo bo res en veliki nič
VladimirPutin
29. 11. 2012 08.16
+6
Gekados74, tudi zato, ker je tvoj komentar dobil toliko minusov je v Sloveniji tako kot je...
kliopi
29. 11. 2012 08.19
+5
kaj se je zgodilo z svobodo govora??? odstranjujejeo komentarje kot po tekočem traku , aaaa seveda cenzura, kaj ni to ukinjeno z osamosvojitvijo , komentarje lahko brišete nas pa Ne.
290ktober
29. 11. 2012 08.34
+5
gekados 74, Na protestu je bilo 10 tisoč ljudi ,Maribor ima 120 tisoč ljudi ,solzivec so vrgli na 4 ulice v centru tam je bilo najmanj 300 slučajno mimoidočih TI VELEUM prebereš zgodme cca5 neupravičeno prizadetih on obsodiš vse!! To samo pove ,da si pripadnik Gorenaka in ga ščitiš!