Gospodarstvo

Ponareditev uradne listine?

Ljubljana, 16. 04. 2008 13.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Mira Matković
Komentarji
12

Brezplačna podelitev frekvence UMTS Tušmobilu še vedno buri duhove. Policija bo zadevo preučila.

Brezplačna podelitev frekvence UMTS Tušmobilu še vedno buri duhove.

Apekova spletna stran včeraj. Javni poziv je objavljen, datum objave je 21. december 2007.
Apekova spletna stran včeraj. Javni poziv je objavljen, datum objave je 21. december 2007. FOTO:
Policija bo preučila zadevo. V kolikor bomo ugotovili utemeljen sum kaznivega dejanja, bomo ukrepali. Leon Keder, tiskovni predstavnik PU Ljubljana

Googlov posnetek spletne strani Agencije za pošto in elektronske komunikacije (Apek) prikazuje stanje spletne strani na dan 9. aprila letos. Javni poziv dodelitve radiofrekvenčnega pasu za opravljanje storitev UMTS očitno takrat ni bil objavljen, čeprav je tiskovna predstavnica Apeka Dragana Lukič včeraj za 24ur.com zatrdila, da je poziv bil objavljen od 21. decembra naprej. Povedali smo ji, da nekateri mobilni operaterji trdijo, da to ni res in da je Apek poziv objavil naknadno. Lukičeva je obtožbe zanikala z razlago, da so si nekateri mobilni operaterji "ogledali našo spletno stran včeraj (v ponedeljek, ko je afera tudi izbruhnila, op. p.), ko je bila zaradi tehničnih težav nepopolna. Obvestilo je bilo objavljeno 21. decembra."

Ker je vse več namigovanj, da bi lahko šlo za ponareditev uradne listine, smo se še enkrat obrnili na Apek in jih prosili za komentar. Ali bo Apek uvedel interno preiskavo primera? Ali sumijo, da je mogoče kdo ponaredil uradno listino? "Glede na to, da v konkretnem primeru ni bila ponarejena nobena uradna listina, agencija ne raziskuje ničesar,“ so za 24ur.com sporočili predstavniki Apeka.

Googlov posnetek spletne strani Agencije za pošto in elektronske komunikacije (Apek) prikazuje stanje spletne strani na dan 9. aprila letos. Javni poziv ni objavljen.
Googlov posnetek spletne strani Agencije za pošto in elektronske komunikacije (Apek) prikazuje stanje spletne strani na dan 9. aprila letos. Javni poziv ni objavljen. FOTO:
Svet za elektronske komunikacije se bo glede aktualne problematike v primeru Tušmobil sestal prihodnji teden. Seja je sklicana z namenom, da se pridobi mnenje članov sveta in oblikuje stališče, je za 24ur.com pojasnil predsednik sveta Janez Hrovat.

Predstavniki Apeka trdijo, da so 21. decembra lani na svoji spletni strani objavili poziv, po 30 dneh pa so obvestilo umaknili, saj ni bilo več aktualno. Opozarjajo, da je bil javni poziv objavljen tudi v Uradnem listu. Toda tiskovni predstavnik Simobila Jure Bohinc pravi, da je Apekova spletna stran uradni dokument, kjer se po zakonu morajo objavljati tovrstne informacije. "Imamo skupino zaposlenih, ki pozorno spremlja novosti na Apekovi spletni strani. Prepričani smo, da so javni poziv objavili v torek zjutraj,“ je za našo spletno stran povedal Bohinc. Dodal je še, da so od Apeka zahtevali poročilo o poteku dodelitve frekvence Tušmobilu.

"Si.mobil je vložil zahtevo za informacijo javnega značaja, zato o nikakršnem poročilu ne moremo govoriti. Izdelava poročila ni predmet informacije javnega značaja. Vse, vezano na podelitev UMTS frekvence, je v upravnem spisu, v katerega je Si.mobil zahteval vpogled. V zvezi s tem je bila včeraj po elektronski pošti Si.mobilu posredovana odločba, upravni spis pa je pripravljen na prevzem v glavni pisarni agencije, saj je Si.mobil izrazil željo, da ga prevzame osebno po kurirju,“ so povedali pri Apeku.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Milan Koleznik
16. 02. 2011 09.59
vladna koalicija lahko naredi karkoli,dokler pri njih samih ne po urejena korupcija ne bomo obsojali več nobenih ljudi,prvo morajo pomesti pred svojim pragom in iz moralnih razlogov odstopiti najmanj dva ministra,točno vemo kdo,dokler to ne bo pošteno tudi drugim ljudem po mojem ni treba biti pošten,zakon je enak za vse.
baltbaltazar@email.si
16. 04. 2008 21.04
Pri Tušu je po zanesljivih informacijah zaposlena predvsem za PR vidnejša članica LDS-a Vera Kozmik. Se je še kdo spomni? Sicer pa nimam informacij kam Mirko gravitira, bolj levo ali desno? Tist njegov konc je bolj Šrotov. Je to kompanija s pivovarji?
resi
16. 04. 2008 20.14
Tuš JE CAR,...vi ste pa ljubosumni, ker bi radi bli isti kot je on pa nemorte, pol ga pa kritizirate :) hehehehe oh ti slovenska foušija :)
jurius
16. 04. 2008 17.04
iq tvoj nick ni primeren ker ti inteligence sploh nimaš, ampak sej pravjo da se vsak naziva s tem do česar nikoli ne bo prišel in o čemer lahko le sanja-ti recimo o inteligenci
Metek_Zadetek
16. 04. 2008 15.46
Mirko je od trgovk in kupcel izmamil 500MioEUR. Začel je baje z prodajo robe, ki to ni bila, sedanja kvaliteta je približek tistega, kar naj bi bila. Torej je fant navajen na take rabote, zato naj vas zadeve ne čudijo. Sicer pa, 120Mio EUR je pridobil (po mojih ocenah) na račun mizernih plač, približno še enkrat toliko (po mojih ocenah), na račun drugačnih standardov (zaposlitve, trgovine), ostalo, cca 250Mio pa na račun kvalitete izdelkov. Zato so tiste reklame o svežini in kvaliteti skrajno morbidne. Seveda so vse to moje špekulacije in predvidevanja, lahko pa da se motim in je fant skrajno sposoben in pošten. V bistvu, dokler mu nič ne dokažejo in se nek raziskovalni novinar ne spravi nanj in zadeve dokaže, je res drugo.
Aleš Podkrajšek
16. 04. 2008 15.00
Ni samo Google tisti, ki dela posnetke strani. Bolj zanimiva je stran www.archive.org, kjer delajo posnetke strani tudi večkrat mesečno, vendar te posnetke objavijo šele po 6 mesecih. Mislim, da je sedaj dosegljiv arhiv do 18.10.2007, še dva meseca, pa bomo videli kaj je bilo na APEKovi strani zares gor...:)
khey@email.si
16. 04. 2008 14.51
hehe gugl ...
khey@email.si
16. 04. 2008 14.50
hehe gugl. na vse pa res niso mogl pomislt ...
Replica
16. 04. 2008 14.41
Ubogi Tuš le kako je prišel tako daleč, da je najbogatejši Slovenček sigurno je bil tak fejst pošten. Barabe itaq vse zaprejo. Če verjameš hehehe
Metek_Zadetek
16. 04. 2008 14.36
Koliko je plačal Mirko?
strelka23
16. 04. 2008 14.00
Pa pustite tega siromaka Tuša vsaj vidite,da ne more plačati.Če bi lahko bi prej dal delavkam v trgovinah POŠTENO PLAČO.
agencija_ifko@yahoo.com
16. 04. 2008 13.50
vsi se lažejo in sprenevedajo