Slovenija

AVDIO: Barantanje naše vlade

Ljubljana, 02. 07. 2009 15.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Redno sejo vlade je skoraj eno uro prek spletnih strani lahko poslušal kdor koli. In imel je kaj slišati. Premier Pahor je moral miriti svoji ministrici Kresalovo in Krebsovo, še posebej odločna je bila slednja, ki jo je razburilo neuresničevanje kadrovskega načrta.

Aleš Zalar-3
Aleš Zalar-3 FOTO: Dare Čekeliš

Kot je poročal Radio Hit, je vlada na svoji spletni strani, kot kaže, po naključju vključila neposredni prenos iz dvorane, v kateri je potekala današnja 34. redna seja vlade. Prenos se je začel, ko je ministrski zbor razpravljal o kadrovskem načrtu, po katerem bi morali zmanjšati število zaposlenih v državni upravi.

Objavljamo del razprave danes na vladi, ko je bila ta najbolj burna, poslušate pa si lahko tudi celoten del seje vlade, ko je ponesreči trajal neposredni prenos.

Burni razpravi lahko prisluhnete v tonskem posnetku. Slišali boste pregovarjanje med premierjem Borutom Pahorjem in njegovo ministrsko ekipo. Sliši se glas ministrice za javno upravo Irme Pavlinič Krebs, premierja Boruta Pahorja, pravosodnega ministra Aleša Zalarja, pa notranje ministrice Katarine Kresal in finančnega ministra.

Samo debato začne Zalar, ki se upira temu, da bi odpustil več kot 60 zaposlenih na njegovem ministrstvu – tako namreč predvideva kadrovski načrt. Ob tem celo zagrozi s svojim odhodom.

Zaradi 'prisluškovalnega spodrsljaja' so z Urada vlade za komuniciranje že sporočili, da bodo dogradili sistem za spremljanje neposrednih prenosov, saj je dogodek pokazal na pomanjkljivost sistema.

A da bi odpustil svoje ljudi za pravosodnega ministra Zalarja ne pride v poštev. "A mi lahko kdo razloži kako naj to naredim? Če se to zgodi jaz ne bom več pravosodni minister, to vam povem," je odločen Zalar. Sledi verbalni dvoboj Kresalove in Pavlinič Krebsove o zaposlenih na notranjem ministrstvu. Vplete se finančni minister Križanič, kot mediator pa posreduje Premier Pahor, ki sogovornikom ponudi možnost, da bi dogovor iskali na eni od prihodnjih sej. Pavlinič Krebsova pikro doda, da tega ne bodo nikoli zaključili, saj dogovarjanje traja že pet mesecev.

Vlada tako, kot vse kaže, ne bo mogla uresničiti decembrskega varčevalnega ukrepa, s katerim bi omejili in znižali zaposlovanje v javnem sektorju.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (487)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sencasrca
03. 07. 2009 21.40
carl_orff
03. 07. 2009 20.28
nekdo je odgovoren da premakne gumb in vklopi zadevo da se prenaša v živo. Glede na to da je levica hotela z zaslišanjem JJ glede citata iz seje označeno zaupno...se je on maščeval in zrihtal prenos zaupne seje v živo. Milo za drago...napnejo nas tako levi kot desni.
unja1m
03. 07. 2009 18.27
Horst
03. 07. 2009 15.54
KUKOVIČEVA: Kaj pa privatizacija zdravstvenih ustanov? Veste, kakšne stroške predstavljajo za državo bolni, invalidi in ostali deformiranci. sugarhill,kam spadaš?
Horst
03. 07. 2009 15.50
Janša je povedal par neumnosti,ki jih je izdavila Kresalka in se mora zagovarjati,ker bi skoraj zrušil državo.Teli mojstri pa javnosti pokažejo kakšni tepci so ,kriv pa bo nek tehnik,ki je pozabil izključiti mikrofone.
lump4
03. 07. 2009 12.48
tirnanog1
03. 07. 2009 12.35
sladkohribi, a ti veš kaj pišeš? Al je to samo še en neuspeli manever preobračanja pozornosti. Zapis je iz seje ZDAJŠNJE vlade, ki predvidevam da je tvoja božja izbira, tako da ne vem komu pišeše te zapise... Si pa smešen, ker si tako obseden to pa ja, Ti pa Balonovje
RADO62
03. 07. 2009 11.39
Golobič je za poštne nabiralnike širom po svetu plačal več kot navaden državljan zasluži v sto letih... Davkoplačevalski denar pa kasiral na račune najbolj transparentnega podjetja vseh časov ultre, ki pa denar varno hrani na računih širom po svetu, ker naši davčni zakonodaji tovariš Golobić očitno ne zaupa.... Žalostno.... heh
RADO62
03. 07. 2009 11.36
ha ha ha... Spet me je nasmejal toni baloni s svojimi glupimi izjavami.... Tonček, če tebi še ni jasno je na oblasti Pahor.... Zgleda, da si še vedno obremenjen z uspehi Janševe vlade...heh
arce
03. 07. 2009 11.30
sottozero 03.07.2009, 08:34 Ali res še nisi povsem prepričan, da je Pahorjeva vlada najslabša od vseh?!? Meni je zadeva popolnoma jasna!!!
sugarhill
03. 07. 2009 11.29
Kako bi kaj zgledla razprava desne vlade? JANŠA: Mislim da je recesija ... Odločil sem se, da zaprosim Njegovo svetost Benedikta, da nas obišče in potolaži ovčice? NOVAKOVA: Že, že. A to ne bo dovolj? Bog hoče, da prepovemo splav, pozapremo homoseksualce in prepovemo združevanja nevernikov. ZVER: Še prej pa privatizirat šole in uvedit obvezen verouk. KUKOVIČEVA: Kaj pa privatizacija zdravstvenih ustanov? Veste, kakšne stroške predstavljajo za državo bolni, invalidi in ostali deformiranci? JANŠA: Razumem vas. A narod še ni pripravljen. Komunizem je pognal globoke korenine. Na vladi moramo biti najmanj 15 let, da bodo nastali pogoji za zdravo krščansko družbo: vsaj 70% revščina, nizka izobrazbena struktura, strah, nestrpnost so vse elementi, ki so nujno potrebni, da ljudje najdejo pot nazaj do Boga. SIMONITI: Mislim da bi v znamenje hvaležnosti lahko podarili Vatikanu še kako malenkost. Pohorje recimo ... JANŠA: Vsekakor. A ne delat pompa iz tega! Kako kaže z izkopavanjiem kosti? So že našli kako okostje otroka? To bi bilo odlično ... Vsaka podobnost z resničnimi osebami je povsem naključna :)
Neurath
03. 07. 2009 11.20
Ampak te našivašinašizmi s strani raznih balončkov so pa res že smešni in ultra navijaški. Verjetno ta ubogi na umu še vedno verjame v liberalno reinkarancijo, ki naj bi se zgodila tem članom v trojčku KGB heh
miha040
03. 07. 2009 11.15
sam se vidi kako lds in zares med sabo tekmujeta..takrat je tudi golubić janšo obtožil da je on razkril njegov delež v ultri danes pa berem da je to razkril veselinovič ki pa je iz lds-a... ne vem pa zakaj je 24ur.com to novico skril.. naj se vidi kako kadruje naša vlada ne da bi zmanjšala zaposlene ne ona jih še na novo zaposli mater kva jim ni jasno če gospodarstvo ne dela dobro tudi negospodarstvo ne more ker dobiček oz.. davke plačujejo podjetja v gospodarstvu... kot pa vidimo je celotna levica zelo obsedena z janšo ubistvu pa ima velike probleme sama s sabo...
rahlo_nepristranski
03. 07. 2009 11.04
TB Tam nebi nič slišal, kjer se niso nič res pogovarjati, sami ti in tebi podobni norci, ki ste obsedeni z JJ, ki pišete take laži in ustvarjate napade.Zato gre celotna slovenija v propad, ko ste prispevali k temu, da ste iz vlade odstranili najbolj sposobnega politika JJ, ki bi to državo do leta 2012 pripeljal do vrha nabolj razvitih držav, sedaj pa tonemo v propad in bankrot, ki smo že tam blizu, kot smo bili leta 1990, vse po zaslugi nesposobne sedanje komunistične levičarske vlade Pahorja in takih bolnikov kot siti, ki podpirate in volite te levičarje.Res te ne poznam ampak in veliko večino levičarskih petokolenašel ne, ki se mi zdi, da je s tabo in vami, hudo nekaj narobe, pa se tega kot je videti ne zavedate, kjer JJ nikoli nič naredil kaznivega ali protipravnega, ga kar naprej blatite žalite napadate in pišete sovražne pamflete in obtožbe, brez dokazov. Ne obrnete se pa na sedanjo vlado, ki je pa res katastrofa za to slovensko državo, ki vse vprek kradejo utajajo državne obveznosti, lažejo in to priznavajajo pred javnostjo, vi pa ste goreči zaščitniki teh in za vas so svetinje. Delate pa na drugi strani obratno in JJ pa pribijate na križ, pa nima nič s tem sedanjem stanjem, saj ne vlada več, ampak vaši nesposobni idoli pa se kar na njih obrniti, tako ali drugače, bo bolje za vaše zdravje.
Tonček Balonček
03. 07. 2009 10.33
Škoda, da nismo mogli v živo poslušati pogovorov emd Bavčarjem, Šrotom in Janšo o prodaji Mercatorja in nakupu DELA! Tista Kosmova je pa itak lagala, ti posnetki bi jo popolnoma disktreditirali.
OrodniK
03. 07. 2009 09.54
Pahorjeva vlada z zaposlovanjem v javnem sektorju poskuša zmanjševati brezposelnost:) Ne zaveda pa se, da jim kmalu ne bo več imel kdo pounit njihove riti!!! Trop nesposobnežev!
OrodniK
03. 07. 2009 09.52
Zalar:Da bi pa odpuščali, potem pa odstopim! Delavce v gospodarstvu se odpušča, gospodarstvo crkuje, pahorjeva vlada pa se ni pripravljena omejiti pri porabi javnega denarja za javni sektor. NAMESTO DA BI SE SPODBUJALO ZAPOSLOVANJE V PRODUKTIVNEM GOSPODARSTVU, SE ZAPOSLJUJE V JAVNEM SEKTORJU. OČITNO BI RES RADI BANKROTIRALI DRŽAVO!?! ČIMPREJ DOL S TO VLADO!!!!
maneno48
03. 07. 2009 09.45
verjetno je to vlada, ki dela slovenijo sproščeno, ojeeeeeeeeeeeeeeej pejte no že nekam........
yapi
03. 07. 2009 09.44
borut pahor, golobič, kresalova, krebs, vlačič, gantar itd so lažnivci po našem besednjaku, po njihovem pa niso lažnivci ampak so napake. torej napake je treba popravt in zrihtat predčasne volitve
JanZiska
03. 07. 2009 09.43
Mi je Krebs zelo všeč, odločno pove kar misli. Pahor pa stoka, menca in omahuje.