Slovenija

Pomagali očetu in sinu

Radeče, 30. 12. 2009 10.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Za družino iz Brunške gore pri Radečah, ki jim je v požaru zgorela hiša, so v okviru dobrodelne akcije zbrali več kot 70.000 evrov.

Rdeči križ Slovenije
Rdeči križ Slovenije FOTO:

Občina Radeče in območno združenje Rdečega križa Laško sta končala akcijo zbiranja sredstev za družino Čajko iz Brunške gore pri Radečah, ki je oktobra v požaru izgubila dva družinska člana in ostala brez strehe nad glavo. Med dobrodelno akcijo so zbrali več kot 70.000 evrov.

Kot je ob zaključku akcije novinarjem pojasnil sekretar območnega združenja Rdečega križa Laško Vlado Marot, so doslej obnovili celotno mansardno stanovanje s streho, opremljati pa ga bodo začeli v prihodnjih mesecih.

Marot pričakuje, da se bosta lahko Miran Čajko, ki ga ob izbruhu požara ni bilo v hiši, in starejši sin Denis, ki se je rešil skozi podstrešno okno, spomladi vselila v novo stanovanje. Trenutno pa živita v sobici v spodnjem delu večstanovanjske hiše.

V požaru sta umrla 39-letna Simona Čajko in sedemletni sin Peter. Kot je pokazala kriminalistična preiskava, je požar izbruhnil zaradi neprevidne otroške igre z vžigalicami. Miran Čajko pa meni, da bi v primeru, če bi mlajši sin Peter res zanetil požar, tudi bežal iz sobe, ko je začelo goreti.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

beny-moj
30. 12. 2009 20.06
kako hitro popravljate napake d
beny-moj
30. 12. 2009 18.55
Halo Simona je bila pa ne Simon. Mislim kakšne bedarije pišete
periot
30. 12. 2009 16.43
To se mi zdi lepo pomagati takšnim ki so res v hudi stiski ki si zaslužijo kot Čajkovi ki so v požaru izgubili še mamo to je tragedija je pa tudi veliko družin ki si pa pomoči ne zaslužijo sploh takšni ki samo čakajo da se jim bo hiša na glavo podrla pa samo jamrajo namesto da bi si sami tudi pomagali zdi se mi da je takšnih čedalje več ki izkoriščajo dobroto ljudi.
Ramzess
30. 12. 2009 13.34
Kr nekaj iztržili, po drugi strni pa ne morejo mimo tega, da ne za dogodek obtoževali otroka, in to izključno zaradi dogodkov iz preteklosti, a oče ima gotovo prav, če otrok res sam zanetil, bi zbežal ven, očitno nekaterih ne zanima resnica, ki pa je, ... ne vemo, ker se očitno ignorirajo dejstva, kaj je z dokazi. Forenzika, tudi pri nas obstaja, do zdaj so menda že kaj ugotovili, ne pa se zgodba ponavlja.