Slovenija

Pomagajmo Imerju: po padcu z gradbenega odra priklenjen na voziček

Ljubljana, 29. 07. 2016 10.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

56-letni Imer Serdaroski se je hudo poškodoval na gradbišču in zaradi poškodb postal invalid. Ker nima dovolj denarja, da bi si kupil nujne invalidske pripomočke, ki bi mu olajšali življenje, potrebuje vašo pomoč. V ta namen sta Zveza paraplegikov Slovenije in Svetovalnica za migrante odprli račun, kamor lahko nakažete finančna sredstva.

Imer Serdaroski potrebuje pomoč.
Imer Serdaroski potrebuje pomoč. FOTO: Svetovalnica za migrante

56-letni Imer Serdaroski, ki je trenutno na rehabilitaciji v rehabilitacijskem centru URI Soča, potrebuje pomoč. Znašel se je namreč v izjemno težki situaciji, saj nima dovolj sredstev, da bi si lahko kupil pripomočke, ki bi mu olajšali vsakodnevno življenje.

Imer je državljan Makedonije, ki skupaj s svojo ženo živi v Ljubljani v najemniškem stanovanju. Imer se je poškodoval pri padcu z višine z gradbenega odra in se težje poškodoval. Kot so zapisali v pozivu za pomoč v Svetovalnici za migrante, ima Imer sicer 37 let delovne dobe, od tega več kot deset let v Sloveniji.

Trenutno je na rehabilitaciji na URI Soča, zaradi posledic nesreče pa je Imer vezan na uporabo invalidskega vozička in je odvisen od nege in pomoči druge osebe. "V tem trenutku odgovorna oseba na rehabilitacijskem centru Soča skupaj z Zvezo paraplegikov Slovenije in nami išče primerno nastanitev zanj, saj obstoječe bivališče zaradi njegovih potreb ni ustrezno," navajajo v pozivu.

Imer trenutno nujno potrebuje ustrezne pripomočke, ki mu bodo olajšali življenje. Ti pripomočki seveda stanejo, a Imer ima res nizke prejemke, zato si jih ne more privoščiti. Invalidskega vozička namreč zavarovalnica ne krije v celoti, zato ga mora Imer doplačati. Tu je še doplačilo dodatkov za posteljo ter tuširni stol. Skupaj gre za 731 evrov, ki jih Imer res nima, poudarjajo v Svetovalnici za migrante in vse, ki razumejo stisko 56-letnika, prosijo za finančno pomoč. Z nakupom nujnih pripomočkov boste Imerju omogočili boljše dnevno življenje.

Kako lahko pomagate?

Finančna sredstva za nakup opreme za Imerja zbirajo na tekočem računu Zveze paraplegikov Slovenije, ki je odprt pri SKB banki: SI56 0317 0100 1146 571; SKLIC: SI00 19602807; NAMEN: pomoč za Imerja.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1