Slovenija

Politiki bodo skromno obdarovali

Ljubljana, 22. 12. 2011 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Špela Zupan
Komentarji
17

Slovenski politiki bodo med prazniki večinoma z družinskimi člani, ki jih bodo skromno obdarovali. Predsednik Danilo Türk bo obiskal tudi policiste in zaposlene v porodnišnici, Ljubica Jelušič pa vojake na misiji.

Predsednik Danilo Türk bo prvi dan novega leta poslušal dunajske filharmonike.
Predsednik Danilo Türk bo prvi dan novega leta poslušal dunajske filharmonike. FOTO: Damjan Žibert

Predsednik republike Danilo Türk bo nekaj prostih trenutkov v času božično-novoletnih praznikov preživel z družino in prijatelji. Če mu bo čas dopuščal, se bo poskušal posvetiti tudi športnim aktivnostim v naravi, poslušanju glasbe in branju. Posebno pozornost bo namenil predvsem tistim, ki si med prazniki ne morejo privoščiti počitka. Zadnji dan starega leta bo obiskal Operativno-komunikacijski center Ljubljana, 1. januarja pa porodnišnico v Mariboru. Istega dne se bo na povabilo avstrijskega predsednika Heinza Fischerja v počastitev 20. obletnice diplomatskih odnosov med državama udeležil tudi novoletnega koncerta dunajskih filharmonikov.

Ob vstopu v novo leto želi predsednik Türk vsem državljankam in državljanom, rojakom v sosedstvu in po svetu, vsem ljudem, ki živijo v Sloveniji, vse dobro, veliko dobre volje, osebne sreče, zadovoljstva in uspehov. Dodal je, da potrebujemo veliko samozavesti. "Živimo v časih, ki niso lahki, in v teh časih je prav, da drug drugemu pomagamo in se zavemo, da smo težke čase v preteklosti že premagali in da bomo tudi tokrat to zmogli."

Sicer pomaga in daruje v humanitarne namene tudi sam. Je pobudnik in pokrovitelj številnih humanitarnih projektov. Med drugim že drugo leto uspešno deluje njegova fundacija 'Pustimo jim sanje', ki zagotavlja finančno in organizacijsko podporo za spodbujanje aktivnosti za preprečevanje in odpravljanje posledic nasilja nad otroki.

Pravosodni minister v odhodu Aleš Zalar bo božične in novoletne praznike preživel v Sloveniji. Kmetijski minister Dejan Židan bo božične in novoletne praznike preživel doma z družino, kjer se bodo tudi obdarovali z manjšimi pozornostmi. Vsem želi, da praznične in tudi vse naslednje dni preživijo v miru in sreči ob svojih najdražjih, predvsem pa jim želi veliko zdravja. Potrošnike je pozval še, naj ob prihajajočih prazničnih dnevih in nakupovalnih navadah ne pozabijo na slovenskega kmeta ter bogato tradicijo s kakovostno in okusno hrano iz bližine.

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu ter za kulturo Boštjan Žekš Slovencem ob novem letu želi kulture, medsebojnega razumevanja, strpnosti in sodelovanja polno leto 2012, predvsem pa veliko osebnega zadovoljstva, zdravja in sreče.

Obrambna ministrica Ljubica Jelušič bo božične in novoletne praznike v glavnem preživela doma z družino na Krasu, obiskala pa bo tudi vojake na misiji. Obdarovanja v njeni družini so bolj skromna, koliko bo odštela za darila, še ne ve. Novoletne čestitke praviloma kupuje pri Založbi UNSU, kjer jih izdelujejo slikarji invalidi, s čimer praznikom doda humanitarno noto.

Ministrica Ljubica Jelušič bo obiskala vojake na misiji.
Ministrica Ljubica Jelušič bo obiskala vojake na misiji. FOTO: Miro Majcen

V voščilnici pa je zapisala: "Državljanom želim, da bi jim prelomno leto, ki je pred nami, prineslo veliko zdravja. Da jim ne bi bilo treba obiskovati zdravnikov in jemati vse dražjih zdravil. In da bi bilo čim več miru, čeprav se vse okrog Evrope razvija v smeri prelomnih, morda celo bolj nasilnih časov." Njena zaobljuba pa je, "da se moram z velikim spoštovanjem obrniti do ljudi, ki so me na nedavnih volitvah volili. Zavedam se, kako zelo je treba ceniti njihovo zaupanje, zato si bom prizadevala, kjer koli bom, da se interesi Krasa in Brkinov slišijo tudi širše v Sloveniji."

Zdravstveni minister Dorijan Marušič bo praznike preživel z družino, saj ceni predvsem prosti čas v krogu najdražjih. V dobrodelne namene je daroval novembra Zavodu Stična. Na njihov račun je nakazal znesek vrednosti predavanja, ki ga je imel v okviru izobraževanja za srednji menedžment v organizaciji Gea College. Državljanom ob prihajajočih praznikih želi zdravja, fizičnega in duševnega, ter zvrhano mero pozitivnega pristopa pri srečevanju z vsakodnevnimi izzivi.

Okoljski minister Roko Žarnić bo preživel božične in novoletne praznike z družino ter prijatelji, ki jih bo obdaroval. Darila ne bodo draga, meni pa, da bodo zanje zanimiva in da jih bodo veseli. Državljanom v novem letu želi, da bi zmogli obdržati kakovosten način življenja ne glede na krizne čase.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Miisha
22. 12. 2011 21.52
kaj je za njih skromno?.. bi rajši ljudem pomagali, ki imajo minimalno plačo. Vsi boste preživeli božič&novoleto z družino. Kaj pa mi? Ko veš, da oče gre v tujino delat.(za božič) Ker ve da drugače nebomo preživeli, in ima celo družino doma. Kaj naj mi povemo? sramota!enostavno politiki samo za svjooj rit gledate. Moje edino upanje je to, da dokočam šolanje in grem iz te "dobre" Slovenije. Samo 1x upam, da bi vi tudi dobili minimalno plačo in bi videli kako bi vi preživeli..enostavno vas sovražim!...
SuperX
22. 12. 2011 16.53
+2
Ljubica naj si populi obrvi, da ne bo kot da goji dve stonogi na čelu, pa bo to najlepše darilo za vse nas državljane. Kaj je za koga skromno pa nebi diskutiral, eno je kar v medijih govorijo, po koncu dneva pa vsak izmed njih v štacunah najmanj 500 eur zapravi za darila. Toliko o skromnosti.
martyn
22. 12. 2011 16.36
+3
Vprašanje je koliko je za njih skromno ?!
tinetone
22. 12. 2011 09.43
+2
če daš potem nimaš... ...od tu skromno obdarovanje...
Tonček Balonček
22. 12. 2011 08.31
+1
To ni nič, Virant je daroval več kot 20.000 EUR proračunu, oskubil pa Rdeči križ Slovenije za 10.000 EUR.
SuperX
22. 12. 2011 16.56
In s tem nič pridobil, po vsej verjetnosti pa bo denar dobil nazaj, spomnite se kaj je Kos rekel, da ni nobenega razloga, da bi moral denar vrniti, torej se ve, da bo denar dobil nazaj. Pa dajte no... a vi resno mislite, da so v politiki Robin Hoodi? Lepo vas prosim...
ovip
22. 12. 2011 08.16
+7
*! *so, pa na naš račun živijo razkošno življenje! Nikoli, ampak res nikoli mi ne bo jasno, kako lahko za polet do Sarajeva zapraviš 80.000 EUR?!! Za 550 kilometrov, ki bi jih lahko prevozili z avtom. Meni pa ni problem na morje vozit 770 kilomerov. In to ne z bmw-jem ali audijem.
Tonček Balonček
22. 12. 2011 09.55
+4
To ni še nič, Kresalak se je vozila v Milano! po nakupih!
franceljtancelj
22. 12. 2011 16.29
Pa še se bo! To bomo plačevali še lep čas.
SuperX
22. 12. 2011 16.58
+1
Ja ja... in potem hodite na volitve ravno zato, da en zapravlja kot nor na vaš račun. Če bom jaz to kdaj zastopil... Na volitve grem šele takrat, ko bo kandidiral pošten delavec v tovarni in se boril za nižji ter srednji sloj, prej pa sigurno ne. Da bom volil bogatune k se vozijo z audiji in bmwji, ja pa kaj še.
Tajda Kosem
22. 12. 2011 07.57
+1
nič niste napisal kako bo daroval ZJ upam da skromno,ker že brez praznikov daruje hišo
SuperX
22. 12. 2011 16.59
mr.jungle
22. 12. 2011 07.18
+6
Ker so škrti, denar pa imajo!
Aleks Šernek
22. 12. 2011 07.16
+9
Brez veze predsednik. Da obiskuješ te službe v času njihovega največjega dela in obremenitev. Zraven vsega kaosa se bodo morali ukvarjati še s tabo. Brez veze. Raje se potegni za njihovo dostojno plačilo.
SuperX
22. 12. 2011 17.00
Ja, bi bilo bolj pametno glede na to, da jih oni varujejo.
jojo111
22. 12. 2011 06.48
+14
Če bodo oni skromno darovali kako bodo šele delavci z minimalno plačo in brezposelni ???????
SuperX
22. 12. 2011 17.02
tako, da ti poturijo položnico za 15 eur za osnovno zdravstveno zavarovanje, ker jih briga, če si zadnje 3 mesece prejemal kakšna nakazila in NE, če jih boš še in če imaš službo oz. sploh kakšne prihodke. To njih ne briga, važno je kaj je bilo prej, ne kaj bo naslednji mesec. Eto, taka je naša vlada.