Slovenija

Na Pokljuki dirkali politiki, diplomati in gospodarstveniki

Pokljuka, 23. 01. 2010 10.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na Pokljuki se tokrat v teku na smučeh niso merli poklicni športniki, temveč gospodarstveniki, politiki in diplomati, ki v sebi nosijo tudi športni duh. Najhitrejši politik je bil Borut Sajovic.

tek na smučeh na Pokljuki
tek na smučeh na Pokljuki FOTO: POP TV

Na Rudnem polju je v popolnoma sončnem vremenu potekal tek na smučeh za diplomate, politike in gospodarstvenike, častni pokrovitelj tekmovanja pa je bil zunanji minister Samuel Žbogar. Udeleženci tekmovanja so se pomerili v teku na smučeh na pet kilometrov dolgi progi v prosti in klasični tehniki. Razdeljeni so bili v več kategorij. V eni so tekmovali politiki in diplomati, v drugi pa gospodarstveniki, oboji pa so bili razdeljeni še v skupini do in nad 50 let. Pri ženskah sta v kategoriji političark in diplomatk tekmovali le dve udeleženki, gospodarstvenice pa so bile prav tako kot moški, razdeljene v dve starostni skupini.

Med politiki najhitrejši Borut Sajovic

V kategoriji politikov in diplomatov do 50 let je bil najhitrejši Borut Sajovic (LDS), drugi je bil Slabe Janez (ministrstvo za kmetijstvo gospodarstvo in prehrano), tretji pa Khripunov Maxim (rusko veleposlaništvo). Žbogar je bil 8., minister za šolstvo in šport Igor Lukšič pa 12. V kategoriji politikov in diplomatov nad 50 let je bil najhitrejši Janez Drobnič (KDS), sledila sta Tomaž Štebe (nekdanji poslanec) in Nace Polajnar (nekdanji poslanec). Evropski poslanec Lojze Peterle (NSi) je bil 10. Pri gospodarstvenikih do 50 let je bil najhitrejši Ivo Čarman (direktor Čarman sporta), sledila sta Ljubo Osovnikar (direktor Dental marketa), Franc Pogačnik (Gozdno gospodarstvo Bled). Nad 50 let je zmagal Brane Gričar (Bled d.o.o.), drugi je bil Rado Marot (finančni direktor Alposa), tretji pa Leopold Zupan (vodja službe za omrežje pri Elektru Gorenjska).

V ženski kategoriji političark in diplomatk sta, kot že omenjeno, tekmovali le dve. Hitrejša je bila Gabrijela Smolič Börc (državna sekretarka na ministrstvu za gospodarstvo), za njo pa je v cilj prišla Vida Rudolf (konzulat Republike Južne Koreje). Med gospodarstvenicami do 50 let je bila najhitrejša Nada Osovnikar (zobozdravnica), druga je bila Alenka Vrhovnik Težak (svetovalka uprave Petrola), tretja pa Saša Homan (podjetnica). Nad 50 let je bila najhitrejša Božena Lipelj (direktorica Geodetskega zavoda Slovenije), druga je bla Danijela Rus (Okna Kli Logatec), tretja pa Karin Košak Arzenšek (direktorica Feniksa).

tek na smučeh na Pokljuki
tek na smučeh na Pokljuki FOTO: POP TV

Tekmovali so tudi ...

Skupaj je tekmovalo 70 tekmovalcev. Med diplomati je nastopilo tudi več ruskih predstavnikov veleposlaništev: ameriško veleposlaništvo je zastopal odpravnik poslov Freden Bradley, češko veleposlaništvo Ronald Frank, tam je bil tudi predstavnik evropske komisije v Makedoniji Erwan Fouere, prisoten pa je bil tudi častni konzul Južne Koreje Ivan Rudolf. Med gospodarstveniki pa so med drugim nastopili Jurij Giacomelli (Delo), Gregor Božič (izvršni direktor Elektra Ljubljana), Ažbe Andrej (direktor Intersporta), Jože Solič (direktor maloprodajnega območja pri Petrolu), Franci Mlinar (član uprave Kemofarmacije )in Ludvik Sotovšek (predsednik nadzornega sveta Elektra Gorenjska).

Smučarski tek je potekal v novem Športnem centru Pokljuka, organiziralo pa ga je športno društvo Strelica Tržič pod vodstvom organizacijskega odbora, ki ga vodi Avgust Mencinger.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

coprnjak
24. 01. 2010 17.10
kuča so vozili naokoli z mercedesom po kepanju se ga ne bi našlo
nautika
23. 01. 2010 21.15
Kje je pa Kučan
bron
23. 01. 2010 18.23
KJE JE KOMENTATOR ANDREJ STARE, DA POKOMENTIRA NA POKLJUKI SO DRKALI POLITIKI IN GOSPODARSTVENIKI.
bron
23. 01. 2010 14.51
NAJ SE TUDI V SVOJI SPOSOBNOSTI IZKAŽEJO KOLIKO SO SPOSOBNI. MARSIKDO SMUČA PA SE NIČ NE HVALI.
halojekdodoma
23. 01. 2010 14.17
Janez drobnič, hehe kaj pa on išče tam! Lp
bron
23. 01. 2010 12.50
KAKŠEN POKROVITELJ A IZ SVOJEGA ŽEPA DRUGAČE SE PA NI TREBA HVALIT.