Slovenija

Zaostritev stavke občutili potniki na ljubljanskem letališču

Ljubljana, 16. 05. 2012 07.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Policisti so zaostrili stavko, kar so občutili potniki na Letališču Jožeta Pučnika. Zoper Gorenaka pa so v policijskih sindikatih vložili kazensko ovadbo. Z ministrstva so sporočili, da javni napadi na ministra niso v duhu iskanja stične točke.

Policisti zaostrujejo stavko.
Policisti zaostrujejo stavko. FOTO: Blaž Garbajs
Tudi na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana so policisti izvajali temeljito mejno kontrolo ob vstopu v državo. Tam sta stavkajoče policiste podprla predsednika obeh sindikatov.

Policisti so zaostrili stavko, je potrdil predsednik Policijskega sindikata Slovenije (PSS) Radivoj Uroševič. Kot so sporočili iz obeh sindikatov PSS in Sindikata policistov Slovenije (SPS), gre za ''resno opozorilo vladi'', da se začne odgovorno pogajati o stavkovnih zahtevah obeh sindikatov, so še sporočili.

Predstavniki sindikatov ves čas ponavljajo, da stavka ni uperjena proti državljanom, in jih tudi naprošajo za ''razumevanje sindikalnega boja, saj smo zaradi neodzivnosti in poniževalnega odnosa, ki ga kaže vlada do zaposlenih v MNZ in policiji, prisiljeni uporabiti vse oblike sindikalnega boja, ki so nam po zakonu na razpolago''.

Uroševič je za 24ur.com pojasnil, da zaostritev stavke pomeni, da ''policisti izvajajo vse naloge, ki jih morajo v času stavke, vendar počasneje in temeljiteje'', saj pri samih postopkih skrbijo tako za svojo varnost kot za varnost udeležencev postopka. Kot primer je Uroševič navedel postopek obravnave prometne nesreče. Če je postopek v zvezi s prometno nesrečo sedaj trajal okoli dve uri, bo po zaostritvi stavke trajal okoli štiri ali pet ur, je navedel Uroševič. V postopkih s tujci bodo policisti sodelovali tudi z uradnimi prevajalci, je še dodal.

Stavko so občutili potniki ob vstopu v državo.
Stavko so občutili potniki ob vstopu v državo. FOTO: Policija

Na vprašanje, ali bi lahko temeljitejše delo podaljšalo čakanje na mejah, pa je Uroševič odgovoril, da morda tudi. ''Čeprav poskušamo biti na mejah razumljivi do tistih, ki prestopajo in seveda tudi do gospodarstva, da ne bi povzročali dodatne škode, bo verjetno prišlo do manjših zapletov in zastojev. Vendar želimo, da to ne bi bilo preveč izrazito,'' je pojasnil Uroševič. Eno uro za zdaj čakajo le tovorna vozila na mejnem prehodu Gruškovje pri izstopu iz države, poroča prometnoinformacijskih center.

"Javni napadi na ministra niso v duhu skupnega iskanja rešitve"

Uroševič je še potrdil, da so vložili kazensko ovadbo zoper ministra za notranje zadeve Vinka Gorenaka, ki je zahteval odpoved pogodb o ureditvi medsebojnih razmerij med policijo in policijskima sindikatoma.

Vinko Gorenak na slovesnosti ob dnevu zastave
Vinko Gorenak na slovesnosti ob dnevu zastave FOTO: POP TV

Z ministrstva za notranje zadeve pa so sporočili, da razumejo, da je stopnjevanje pritiska del sindikalnih prizadevanj za uveljavitev zahtev in tudi del socialnega dialoga, menijo pa, da javni napadi na ministra niso v duhu skupnega iskanja stične točke, ko bi se razmere toliko umirile, da bi se lahko pogovarjali o rešitvah. "Če se v javnosti ustvarja vtis, da mnenja izmenjujemo samo prek medijev, naj še enkrat povemo, da predstavniki ministrstva in policije redno komunicirajo s predstavnikoma obeh policijskih sindikatov in da ves čas iščemo kompromis," so odgovorili za 24ur.com in dodali, da samo v tem tednu načrtujejo dva sestanka. Na prvem se nameravajo pogovarjati o problemih, povezanih z izvajanjem nalog na mejnih prehodih, drugi sestanek pa bo namenjen ob oblikovanju in sklenitvi novega osnutka pogodbe za zagotavljanje pogojev za delo sindikatov, so sporočili z ministrstva.

"Izhodišče, iz katerega izhajamo, pa je razumevanje dveh različnih, a povezanih ravni iskanja rešitev, to je sistemske in resorne: na eni strani gre za ukrepe, ki jih sprejema Vlada Republike Slovenije in so nujni za izhod iz krize; o njih so se vlada in večina sindikatov javnega sektorja sporazumeli. Na drugi strani pa gre za izboljševanje delovnih pogojev za policiste," so poudarili in nadaljevali, da Gorenak vse sile usmerja v to, da bi čim bolj olajšal delovne pogoje policistov tudi v novih, protikrizno usmerjenih razmerah. Opozarjajo še, da so se v protikriznih razmerah znašli vsi javni uslužbenci, tudi policisti, in tudi drugi prebivalci te države.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (842)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

titovka
17. 05. 2012 10.47
+1
MODRI ANGELI GREMO V BOJ...V BOJ ZA SVOJE IN NAŠE PRAVICE...
santamaura
17. 05. 2012 10.56
+0
Da so partizani premagali okupatorja, se pač niso borili na ta način, da kmetom pet ur niso pustili orati
titovka
17. 05. 2012 11.04
+1
partizani si tega niso mogli privoščiti, policaji pa....in imajo prav!!!!
santamaura
17. 05. 2012 11.23
+1
To, da imajo prav se strinjam z vami. Samo s tem, da njihovo stavko najbolj občutijo potniki na letališču ali pa v pristanišču Ne to ni stavka. Stavka in upor bo tedaj, ko bodo nehali varovati Ivana in njegovo družino na športnih izletih v Grčijo, kjer je fant poizkusil malo plezati. Op. Tisti, ki so ga varovali, da ne bi padel imajo zelo dobre plače
titovka
17. 05. 2012 11.51
lej, tisti katere ne kaznujejo jo občutijo pozitivno...eni pa negativno...nikoli ni bilo in nikoli tako ne bo, da bi za vse bilo prav!!!!!
santamaura
17. 05. 2012 10.37
-1
Če že stavkajo, naj stavkajo tako, da bodo posledice stavke čutili tisti proti katerim stavkajo ne pa tisti, ki jih plačujejo
nemarx
17. 05. 2012 09.42
+2
Moje razmišljanje o policijskih palčah, stavki in organizaciji dela in vodenju ter učinkovitosti: 1. Pavšalno gledano imajo terenski policisti prenizke osnovne plače. 2. Terenska policija ima in uporablja zastarelo in neustrezno opremo. 3. Ker ne vemo točno na čigavem zelniku je zrastla ideja, da se terenski policisti vozijo tudi do 200 km daleč na delovno mesto, bi to idejo na kratko ocenil kot idiotsko. saj policaj ni pomemben menedžer ali minister, da bi se moral tako daleč voziti v službo. Da bi se policaj vozil 200 km daleč v službo, se ne dogaja niti v Nemčiji, ki je znana po tem, da se ljudje od daleč vozijo v službo, ja kaj pa če tega policaja nujno rabimo ?? 4. Policajev, ki imajo za slovenske razmere visoke plače in povrhu vsega še sedijo v toplih pisarnah in malo ali skoraj nič ne delajo je za 2/3 preveč, takšno stanje pa je kolateralna škoda sistema, ki nekatere policaje nagrajuje s premestitvijo na doboro plačo in v toplo pisarno samo zaradi tega, ker je bil dotični policaj politično kooperativen, torej nagrada, ki jo podeljujejo rdeči baroni za ubogljivost in poslušnost šefov in šefičev v policiji. To je že področje korupcije, kamor spadajo tudi dolarji in ure arabskih šejkov in podobne perverzije. 5. Policijska sindikata se tako kot 99% ostalih sindikalistov v drugih sindikatih, ki so ostanki KPS diktature, ne borita za slabo plačane policiste na terenu, ampak za one druge, ki uživajo privilegij visokih plač in tople pisarne, tako kot se tudi sindikat javne uprave ne bori za slabo plačane navadne uradnike, ampak za šefovska mesta, kjer se poleg dobre plače lahko zasluži še s takšno ali drugačno obliko korupcijskih prihodkov. 6. Odmevne policijske akcije, ki jih spremljajo TV kamere, pa naj gre za tajkunske ali kriminalne zgodbe, so nič drugega kot odmevne, rezultatov in kar je najbolj pomembno sprememb pa ni. Psi lajajo, karavana gre dalje. Tajkuni in glavni kriminalci pa so itak vedno pravočasno obveščeni, tako da lahko varno skrijejo glavne obrmenilne dokaze. Kdo jih obvešča, lahko samo špekuliramo ali ugibamo. 7. Tako kot vsa državna uprava, je tudi policija potrebna temeljite reorganizacije in posodobitve, predvsem pa nove opredelitve njenih nalog v posodobljeni Sloveniji. Morda minister Gorenak ni prava oseba, morda tudi sedanja vlada ni sposobna posodobiti države in jo očistiti dogem in zablod socialistične teorije in prakse, ampak nekdo bo moral to narediti, ali pa nas bodo nesposobneži v gospodarskih družbah in v državni upravi ter razni plemenski poglavarji še naprej pehali v preteklost, visoke dolgove in med nerazvite. 8. Kučan in njegovi sodelavci ter somišljeniki zagotovo niso rešitev za Slovenijo.
titovka
17. 05. 2012 10.45
+3
kdo nas je pahnil v dolgove, kdo????VLADA JANEZA JANŠE....VLADA JANEZA JANŠE....VLADA JANEZA JANŠA......
irhaela
17. 05. 2012 08.31
+8
Ne dajte se policisti! No, ker vas je vaš minister podcenjeval, pa šele sedaj vidi, ko delate počasneje! Ne dajte se policisti, čeprav vas nisem marala zaradi cestnoprometnih prekrškov, pa vseeno vas podpiram, ker ste večkrat izpostavljeni mrazu, nevarnosti in pa nasploh ste priče grozljivih trupel v prometnih nesrečah in umorih ter samomorih, da ne omenim še norce in psihopate, s katerimi se morate soočiti!
o22
17. 05. 2012 07.38
+5
Janez..jalen...Preden pišeš takšne in podobne neumnosti se raje prepričaj.POlicaji že več let nimajo bonifikacije. Da ne naštevam kako slabo so plačani za nočno ,nedeljsko ali praznično delo in še in še bi lahko naštela....Kar se pa tiče tvojega prispevka za policijo ,pa me zanima koliko za vraga pa pol zaslužiš,da ti gre ravno prispevek za policijo tako v nos.????JE TVOJ PRISPEVEK TAKO VISOK??ALI PA BI RAJE DRUŽINI STROJAN VEČ PRISPEVAL????PROSIM NE KVASI VEČ NEUMNOSTI iN Se zapoSLi V POLICIJI ;če si sposoben seveda?(,potem boš kar hitro spremenil svoje mnenje).Glede na razmere kakršne so ,bo v policiji veliko prostih delovnih mest ,saj jo množično zapuščajo.No,potem pa naj GORENAK zaposli take in podobne primitivce kot si ti ,pa bomo videli ali bo boljše????Medtem ,ko ti pljuvaš po policiji,se oni borijo za kakšno življenje,morda ,morda ,pa bog ne daj ,se bodo morali kdaj tudi za tvoje.Jih boš v zahvalo popljuval????
senait
17. 05. 2012 07.46
+2
pgdpgd
17. 05. 2012 07.12
+12
Tale portal ni več berljiv.reklam več kot člankov. Delat pa očitno začnete šele ob 9ih.
carradine
17. 05. 2012 06.55
-4
Podpiram policiste, imajo edini hrbtenico. A po drugi strani se bojim, da ni vse skupaj zrežirano in da ne stavkajo s tiho podporo vlade, da jih na koncu izvzame iz veljavnega plačnega sistema.
Mr.JanHara
17. 05. 2012 08.11
-2
SE STRINJAM, TRDI SO KOT KOL, OD GLAVE DO REPA.
Nada Bratusa 1
17. 05. 2012 06.08
+5
Tudi policaji morajo biti in živet!
Mirsad Miro Muharemovi?
17. 05. 2012 07.02
+2
no a sedaj vidiš Nada v kakšni družbi živimo,egoizmu.
HAJDUK-1911
17. 05. 2012 07.06
+0
Pozdravljen Miro. Janša že piše Okope 2, očitno bo Pahor tudi sodeloval pri pisanju knjige, prispeval bo uvodno besedo.
Mirsad Miro Muharemovi?
17. 05. 2012 07.17
+0
Hajduk,tvoj jajo je zgodovina..lako piše tudi prepreke.hehe,človek je odsviral svoje
HAJDUK-1911
17. 05. 2012 07.21
+2
Daleč od tega, saj je predsednik vlade, še malo pa bo postal knez Slovenije.
HAJDUK-1911
17. 05. 2012 07.22
+1
Mirsad Miro Muharemovi?
17. 05. 2012 07.23
+7
HAJDUK-1911
17. 05. 2012 06.03
-1
Preberite si intervju z Pahorjem, na portalu RTV Slovenija. Kučanu se bo zmešalo, pametno je Pahor povedal, kakšno je stanje na levici, pri nas. Le tako naprej Borut, na volitve za predsednika pojdi obvezno, da skupaj premagamo Danilota.
Mr.JanHara
17. 05. 2012 07.49
-3
Pakor je Povedal, da SD ne bo kučanov kanonenfuter za Pingvinovo artilerijo.
blue33
16. 05. 2012 23.25
+26
LA 20.000.000 ljudi = 1 župan, slovenija 2.000.000 ljudi 200 županov
shupak
16. 05. 2012 23.29
+6
Janez..JaIen.
16. 05. 2012 23.30
-3
in koliko miličnikov po glavi imajo v LA? in pri nas? LOL
blue33
16. 05. 2012 23.32
+3
Janez..JaIen.
16. 05. 2012 23.37
-1
ja in? ravno tako jo plačajo iz davkov. sem mislil, da ti je to znano.
blue33
16. 05. 2012 23.41
+5
LAPD imajo športo enoto in svojo TV, izdali pa so zemljevid, kejer namesto turističnih znamenitosti označujejo mesta, ke se dogajajo ropi, posilstva umori itd.
Janez..JaIen.
16. 05. 2012 23.43
-2
ammm... in? in dobijo regres? večjega kot gospodarstvo? imajo večje plače kot gospodarstvo? ropajo avstrijske banke?
e5777
17. 05. 2012 06.44
+5
Spoštovani Janez zelo močno vam privoščim da boste v kratkem potrebovali policiste in ko jih boste upam da jih ne bo !!!
Janez..JaIen.
17. 05. 2012 09.30
+0
v življenju jih še nisem potreboval. oni mene pa većkrat, najbolj pa na plačilni dan.
Mirsad Miro Muharemovi?
16. 05. 2012 23.09
+3
sicer poznam kar precej policotov ki so simpatizerji Janše,danes preklinjajo za sto hudičev..seveda,mladi pa zavedeni
shupak
16. 05. 2012 23.10
-3
he he he... najlepše je ko se med sabo... potolčejo... hahaha
zavedenslovenc
16. 05. 2012 23.22
+4
Evo mene nisem policist, sem pa zaposlen v JU, nisem mlad, nisem zaveden ampak zavedn (zato te nimam rad), sem tako rekoč "simpatizer" Janše pa ga ne preklinjam... Ter kdo sploh so to policoti (... precej policotov....)??? Vsaj malo se potrudi, saj vem da ni lahko.
Mirsad Miro Muharemovi?
17. 05. 2012 06.58
+2
zaveden-ti si precej zaveden,hehe lingvistik
Mr.JanHara
17. 05. 2012 07.56
-1
Mujo dva pomena ima ta besed in se piše ekrat zavéden in drugič zavedén. Da boš imel vsaj majčkeno jezikoslovne (lingvistićku ) izobrazbe (naobrazbu) in ne boš več pisal "v nekim promorskim vasem".Slovenskih sklanjatev ne moreš kar prevesti v srbo-hrvaške. Ne zameri, samo povem ti, da se ne boš delal preveč pametnega glede jezikoslovja (lingvistike). Lep dan želim"!
Mr.JanHara
17. 05. 2012 07.58
-1
Dve napaki sem naredil, pozabil vejico za Mujo in tipkarsko pri besedi enkrat. Ja, Priznam, meni ni težko.
Mirsad Miro Muharemovi?
17. 05. 2012 08.05
+2
MR.jan sedi,imaš nezadostno...ko boš zastopil da obstaja tudi hec,ti se bo obzorje odprlo
Mirsad Miro Muharemovi?
17. 05. 2012 08.06
+2
in boš ugotovil da so NAJLEPŠA JUTRA ZJUTRAJ
Mirsad Miro Muharemovi?
16. 05. 2012 23.07
+2
vi janšisti kot je povedal Pahor,ne boste nikoli podprli ali odobravali nečesa kar vi niste predlagali ali sprejeli..imaste en velik kompleks v možganih,imate strah ki ga vaše možganske celice proizvajajo kot trebušna slinavka inzulin..hehe samo slinavka dela dobro in za življene pomembno nalogo,vaši možgnčići pa samo škodo,vam in nam ki se moramo ubadati z vami..hehe,sem na volji
Mirsad Miro Muharemovi?
17. 05. 2012 06.59
+1
Janez..JaIen.
16. 05. 2012 22.55
-9
koga poklicat, ko vidiš pijanega škifa? koga poklicat, ko škif ropa banko? koga poklicat, ko škifu je-beš babo? koga poklicat, ko škif šverca in dila drogo? koga poklicat, ko škif pobira kur-bam procente? koga poklicat, ko škif hoče regres za lenarjenje, plačamo pa naj ga mi, z delom, ki smo brez regresov? koga poklicat?
titovka
16. 05. 2012 22.57
+4
blue33
16. 05. 2012 22.59
+4
lepo beri naprej Demokracijo, pa se ne sekiraj, vse bo vredu
Janez..JaIen.
16. 05. 2012 23.00
-5
korintos1
16. 05. 2012 23.01
-1
Hyundai GTI
16. 05. 2012 23.03
+2
Fantje lahko noč, 1.6.2012 nam bo JJ vzel del plače, nobeden pa se ne vpraša kam so vladniki do sedaj dali ves denar, oz. kam je šel, ker šrot, bavčar, ipd ga tud niso mogl vsega pokr...
shupak
16. 05. 2012 23.03
-2
Hundaj --- čudno, da potem ne protestirate proti preveč prosvetarjem... Saj vsi vemo, da je treba bando prosvetarsko zreducirat.
Janez..JaIen.
16. 05. 2012 23.04
+0
koliko miličnikov, trdiš, da je v sloveniji? zlaži se za manj kot 100%.
shupak
16. 05. 2012 23.04
+1
Drgač pa ja... Na to sem jaz že 4 leta nazaj opozarjal pa so vsi zamahnili z roko, češ tako hudo pa janez nebo šel daleč... no sedaj pa počasi dobivam svoje zadoščenje.
TheWitch
16. 05. 2012 23.06
+0
shupak boš imel dovolj pod palcem, da bodo tvoji otroci hodili v privat šole?
Janez..JaIen.
16. 05. 2012 23.11
+0
shupak
16. 05. 2012 23.11
+1
mi bomo kar nomadska družina, kot kelly family. bomo se bozili po evropi pa špilal na tržnicah, popoldne bo pa pouk...
Uporabnik113189
16. 05. 2012 22.54
+2
Napis s tem štajerskim vzornikom bi policisti lahko prepleskali z napisom STAVKA v policijskih barvah..da se vidi razkošje nove vlade..
tito-idol
16. 05. 2012 22.53
-5
Letališče lahko kar zaprejo saj ne prinaša dobička in ga ne rabimo.Policaje pa na Zavod za zaposlovanje.
irhaela
16. 05. 2012 22.58
-2
irhaela
16. 05. 2012 23.00
-1
Bedni komentarji, brez plavih angelov smo vsi pečeni.
Uporabnik113189
16. 05. 2012 23.01
+2
Predlagam da Luko koper zapremo, preden jo bo kakšen bolnik dal v najem..Pa še koristi bomo imeli, ker ne bo v Kopru svinjarije in bo zacvetel turizem..Itak od luke ne bo nobene koristi, če bo v rokah tujcev, za mafijo, uničeno okolje in tihotapce ter prostitucijo pa vrh glave zadoščata Trst in Reka.
Mr.JanHara
17. 05. 2012 08.02
IRHAELA Kadar plavi angeli na piknikih pečejo, pa občasno med splošnim pokanjem ustrelijo (ubijejo) kakšno kolegico. Seveda morajo primitivci na piknik z orožjem, ker jih ogroža pujsek na kolu, potem pa streljajo, kot v Žabjeku za kak rojstni dan!
irhaela
16. 05. 2012 22.37
+6
Policisti so zaostrili stavko, kar so občutili potniki na Letališču Jožeta Pučnika. Zoper Gorenaka pa so v policijskih sindikatih vložili kazensko ovadbo. Z ministrstva so sporočili, da javni napadi na ministra niso v duhu iskanja stične točke. Mislim da je ravno gospod vase zagledani vele umni minister gospod Gorenak tisti, ki ni zainteresiran iskanja v duhu s svoji policisti v stičnih točkah! Cinizem pa tak!
zavedenslovenc
16. 05. 2012 22.35
+1
blue33, povej mi če tudi ti podpiraš stavko in če te bo tistih nekaj % res tako močno prizadelo, zanima me namreč ker sem tudi sam zaposlen v JS in se s tem sploh ne obremenjujem (kot večina mojih sodelavcev), ker vem da je to v javno dobro in poznam tudi kakšne razmere so v privatnem sektorju. Slišal pa sem tudi govorice da se večina policistov sploh ne strinja s vašimi sindikati in jih ne podpira, zato te prosim da mi poveš svoje stališče.
titovka
16. 05. 2012 22.38
-3
...čuden si ti meni za zavednegaslovenca????zelo čuden?????
korintos1
16. 05. 2012 22.42
+0
Hyundai GTI
16. 05. 2012 22.42
-1
FANT PLAČA SE TI BO ZMANJŠALA ZA CCA 50 EUR... KAR POMENI 600 EUR LETNO... PA ŠE 300 EUR REGRESA GRE.... TKO DA SI LETNO PRIKRAJŠAN ZA NAJMANJ 900 EUR, AJA PA ŠE LEP ČAS NE BOŠ TEGA DENARJA DOBIL NAZAJ.... HRANA SE DRAŽA NAM SE PA PLAČA ZNIŽUJE SI SE KAR NE OBREMENJUJ....................
blue33
16. 05. 2012 22.45
+2
1. nisem v sindikatu ker je to 144€ na leto, raje plačam 1/2 obroka za vrtec 2. stavko podpira 101 % policistov, še najbolj pa tajnice, mehaniki, čistilke, oskrbniki
blue33
16. 05. 2012 22.51
+0
ti "neZAVEDENSLOVENC" povej če upaš, v katerem plačilnem razredu si pa se potem pomeniva
zavedenslovenc
16. 05. 2012 23.02
+4
Hyunday vem za koliko se mi bo zmanjšala plača, in nisem prosil za litanije glede tega temveč me zanima le mnenje ostalih komentatorjev zaposlenih v JU. blue; glede tvojih 101% nisem ravno prepričan ker že sam osebno poznam nekaj policistov, ki stavki in zahtevam sindikatov nasprotujejo, ampak OK....
zavedenslovenc
16. 05. 2012 23.05
+3
glede plačilnega razreda je pa odvisna tudi izobrazba, kot vem vas ima večina policistov dokončano sr. šolo in nekakšna usposablanja, medtem ko pri meni to vsekakor ni bilo dovolj. Tako da imam vrjetno kakšnih 100 eur višjo plačo kot policisti.
mare150
16. 05. 2012 22.33
+1
Upam, da boste tisti, ki podpirate stavko, šli tudi na UE in policiste podprli s podpisi za referendum.
hanoveranec
16. 05. 2012 22.42
+0
br.0001s
16. 05. 2012 22.32
+4
meni so se plavi načist zasrali (pa sploh nisn meu slabega mnenja o njih). ko sn vido kak s svojimi telesi branijo parlament. Naj se vprašajo na čigavi strani so. Miloševiču njegovi niso več pomagali. ljudje vi pa se zaćnite zavedat da policijo in parlament plačujemo mi. zaj se pa te zmenimo kdo komu vlada in kdo koga molze. tu ni bistveno levi,desni,temni,beli,rdeči,modri,verni,neverni in še in še in še bedarij ko nam jih mečejo v oči. ZBUDITE SE IN SE MAL ZAMISLITEKAKŠI SUŽNJI STE-SMO.
Mirsad Miro Muharemovi?
16. 05. 2012 22.32
-1
fantje,zapomnite si že enkrat,nobeni državi ne more biti v ponos da ima nezadovoljno policijo,in to ni dobro...iz nezadovoljneg policista prej ali slej rata koruptivna oseba..amen,pa vi za nekaj milionov naredite to deželo brez zakona,A mister Gumenjak je poraz od voditelja..bolje za njega ali i za nas vse da se umakne,ni on človek kompromisa,da ne rečem še kaj več,ker mi se ne da
titovka
16. 05. 2012 22.38
+1
keramicar2
16. 05. 2012 22.52
-1
seveda delavski razred je pa prezadovoljen s 500e, da 120.000brezposelnih ne omenjam...itd