Slovenija

FOTO in VIDEO: Policisti bodo vztrajali, dokler bo treba. 'Naslednjič nas bo še več'

Ljubljana, 10. 12. 2015 06.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

Policisti so na shodu v Ljubljani izrazili svoje zahteve do vlade, glasna množica pa se je izpred stavbe vlade sprehodila tudi pred parlament, kjer jih je sprejel predsednik DZ Milan Brglez. Vodstvo policije se na shod ni odzvalo, pojasnili pa so, da je nošenje uniforme na shodu nespoštovanje zakonodaje in zloraba sindikalnega boja.

Več videovsebin
  • Shod policistov pred vlado
    01:02
    Shod policistov pred vlado
  • Protest policistov
    01:34
    Protest policistov
  • Iz SVETA: Policisti so enotni in odločeni, da bodo vztrajali
    00:49
    Iz SVETA: Policisti so enotni in odločeni, da bodo vztrajali
  • Iz SVETA: Policija vladi sporoča, naj odpre oči
    02:06
    Iz SVETA: Policija vladi sporoča, naj odpre oči
  • Iz SVETA: Reportaža iz shoda policistov
    02:19
    Iz SVETA: Reportaža iz shoda policistov
  • Iz 24UR: Policisti glasno proti vladi
    01:32
    Iz 24UR: Policisti glasno proti vladi
  • Iz 24UR: Z avtobusi prišli iz vse Slovenije
    02:07
    Iz 24UR: Z avtobusi prišli iz vse Slovenije
  • Iz 24UR: Po pravico v prestolnico
    03:05
    Iz 24UR: Po pravico v prestolnico

Na protestnem shodu policistov, ki sta ga organizirala Policijski sindikat Slovenije (PSS) in Sindikat policistov Slovenije (SPS), se je po navedbah organizatorjev zbralo blizu 3000 policistov.

Policisti so se v dolgi koloni čez park Tivoli odpravili pred poslopje vlade na Gregorčičevi, kjer so se zbrali na protestnem shodu. S tem so želeli javnosti in predvsem vladi pokazati, da so enotni in odločeni vztrajati pri uveljavitvi zapisanih zavez.

Svoje nezadovoljstvo so policisti izražali s piščalkami in bobni, nosili pa so tudi transparente s sporočili vladi: Dovolj nam je, mi bomo poskrbeli za varnost Slovenije, vi pa poskrbite za našo eksistenco.

'Sram nas je, ko pogledamo plačilne liste'

Predsednik Policijskega sindikata Radivoj Uroševič je na shodu novinarjem dejal: "Ni nas sram nositi uniform, sram pa nas je, ko pogledamo plačilne liste."

"Vlade naj ne bo strah, dokler smo tukaj, strah naj jo bo, ko nas ne bo več tukaj," pa je dejal predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič. Dejali so še, da vlade ne sme biti strah, dokler jih vidi. Na protestni shod naj bi prišli le tisti, ki ne opravljajo najnujnejših del.



Uroševič in Petrovič sta na recepciji vlade predala album fotografij iz akcije Tudi mi smo sindikat, s katero so zaposleni v policiji in na notranjem ministrstvu množično podprli sindikata pri prizadevanjih za izboljšanje statusa zaposlenih v policiji in na ministrstvu. Ob vrnitvi na ulico sta pojasnila, da vlada za njihove zahteve nima časa, da pa sporoča, da so jih slišali. Zato sta policiste pozvala, naj bodo še bolj glasni. Ti so se odzvali s skandiranjem Kdor ne štrajka, ni policaj.

Shoda so se udeležili policisti iz vse Slovenije, mnogi so se v Ljubljano pripeljali z avtobusi.

Sindikalisti so na shodu poudarili, da so vsi policisti, ki so se udeležili protesta, prosti in da niso izkoriščali izrednega dopusta. Zaradi odločitve, da na shod pridejo v uniformah, kljub temu, da je vodstvo policije v depeši opozorilo, da to ni dovoljeno, so pripravljeni plačati tudi kazen, če bo treba, so še dodali sindikalisti.

Vodstvo policije: Nošenje uniforme na shodu pomeni nespoštovanje zakonodaje

Policisti smejo nositi uniformo na delu, na poti na delo oziroma z dela in na svečanih dogodkih, ki so povezani z delom ali promocijo policije, pri tem pa morajo spoštovati predpise in interne akte, ki urejajo nošenje uniforme, so pojasnili na policiji. To namreč določa pravilnik o policijski uniformi in nadomestilih.

Zato bodo vodstvo policijskih sindikatov ponovno opozorili, da gre pri nošenju uniforme na današnjem protestnem shodu za nespoštovanje zakonodaje in zlorabo sindikalnega boja. Nespoštovanje teh določil sicer ni sankcionirano, so dodali.

Po določilih zakona o nalogah in pooblastilih policije lahko drugi uslužbenci policije zaradi opravljanja narave svojega dela nosijo uniformo v skladu s predpisom, ki ga izda minister. Delovna mesta drugih uslužbencev policije, ki pri svojem delu nosijo uniformo, so določena v aktu o organizaciji in sistemizaciji, so še navedli.

Zakon določa, da lahko upokojeni policisti in neuniformirani policisti nosijo slovesno uniformo na državnih prireditvah, srečanjih poklicnih, strokovnih in veteranskih združenj ter na pogrebih aktivnih in upokojenih policistov.

Vodstvo policije je sicer zaposlene tudi že pred shodom opozorilo na zakonsko dovoljeno nošenje policijske uniforme.

Brglez policiste 'razume, a razume tudi javnofinančno stanje v državi'

Po končanem shodu so se predstavniki sindikatov odpravili na srečanje s predsednikom DZ Milanom Brglezem.

Brglez je po sprejemu sindikalistov povedal, da policiste razume, a da razume tudi javnofinančno stanje v državi. Poudaril je, da bi se morale te stvari reševati za pogajalsko mizo. Policisti sicer vabilo na nadaljevanje pogajanj še pričakujejo.

Spora med policisti in vlado po Brglezovih besedah ni mogoče rešiti niti na ulici niti preko medijev, "ampak predvsem na ta način, da se obe strani usedeta, spoštljivo pogovorita in vidita tisto, kar je v danih okvirih možno narediti". "Dani okviri pa seveda predpostavljajo tudi vse tisto, kar so prejšnje vlade v imenu te države naredile," je dejal Brglez v izjavi za medije po srečanju.

Brglez obljubil, da bo storil vse, da se pogajanja nadaljujejo

Uroševič je pojasnil, da so Brglezu predstavili težave, s katerimi se srečujejo predvsem na ravni pogajalskega procesa z vladno pogajalsko skupino. Po njegovih besedah je Brglez razumel, kje so težave, in je dal tudi obljubo, da bo storil vse, kar je z njegovega položaja mogoče storiti, da se vrnejo v pogajanja.

Petrovič se strinja z nekaterimi predstavniki SMC, ki pravijo, da se stavka ne sme dogajati. Stavka namreč tako kot ulica "pomeni poraz socialnega dialoga in tukaj ne moremo kriviti policijskih sindikatov, ampak vlado", je poudaril.

Vrh policije se na shod ni odzval, prav tako tudi ne vodstvo notranjega ministrstva.

Petrovič  zavrnil očitke o časovni tempiranosti stavke

Vlada bi po njegovih besedah lahko začela odprta vprašanja reševati že aprila, a jih ni. Zavrnil je očitke, da naj bi bil čas stavke tempiran na čas migrantske krize in na točno določeno vlado. Kot je pojasnil, gre za zahtevo iz stavkovnega sporazuma iz leta 2012, kjer je bilo zelo jasno zapisano, da se podplačanost delovnih mest in anomalije odpravijo v letu, ko rast BDP preseže 2,2 odstotka, česar pa vlada v proračunu za leto 2016 ni upoštevala.

Po Uroševičevih napovedih bodo pri stavkovnih zahtevah vztrajali, saj niso dobili nobenega odgovora, da s čimerkoli pretiravajo ali da bi želeli uveljaviti nekaj, kar jim sploh ne pripada oziroma še ni bilo dogovorjeno.

Evropska komisija: Stvari so šle predaleč

Da pa so stvari pri pogajanjih šle predaleč, so po njegovih besedah ugotovili tudi pri Evropski komisiji, od koder so jim poslali dopis, v katerem pojasnjujejo, da s svojo avtoriteto ne morejo poseči v reševanje teh zadev, ocenjujejo pa, da so šle stvari predaleč.

Erjavec: Čas ni pravi

Zunanji minister Karl Erjavec je proteste policije pospremil z besedami, da je to demokracija, a obžaluje, da do tega prihaja, saj po njegovem mnenju tudi čas ni pravi. Vendar bo treba poiskati dogovor, je dodal. Spomnil je na dolgotrajna pogajanja z javnim sektorjem, v katerih pa nekatere zadeve posameznih skupin niso bile zajete.

Koalicija na sestanku tudi o protestu in stavki policistov

Na koalicijskem sestanku so se vladne stranke pogovarjale o protestu in stavki policistov, pa tudi o varnostnih razmerah, povezanih s prihodi beguncev. Vladna pogajalska skupina bo po besedah vodje poslancev SMC Simone Kustec Lipicer vlado zdaj seznanila, na kateri stopnji so pogajanja s policisti.

Demonstracije je niso šokirale, saj so bile napovedane in pričakovane, je dejala ministrica. "A to ni najbolj moder način, kako se pogajati v današnjih časih in razmerah," je prepričana. Po njenih besedah je "emocionalno besnih" lahko dva milijona naših prebivalcev, zato to ne sme in ne more biti argument policistov za takšno obnašanje.

Kustec Lipicerjeva je na vprašanje, ali je to velika nezaupnica vladi, odgovorila, da pogajalski procesi potekajo in da se je večina zahtev policistov uspešno razrešila. Ostajajo pa še določene zadeve, prvenstveno povezane s finančnimi sredstvi. Pri tem pa je, priznava, odgovornost tudi na strani države, da to premišljeno naslavlja. A Kustec Lipicerjeva ne vidi možnosti, da se lahko s takšnim pristopom policistov pogajanja naprej umirjeno nadaljujejo. Po besedah Kustec Lipicerjeve se praviloma v demokratični kulturi namreč težave rešuje za pogajalsko mizo.

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han pa je v izjavi novinarjem dejal, da policiste razume, zato upa, da bo vlada tudi pravočasno odgovorila.

O varnostnem položaju in policijski stavki se bo v nedeljo pogovarjal še razširjen vrh koalicije.

Protestni shod se odvija v okviru stavke, ki jo od 18. novembra izvajajo v obeh policijskih sindikatih.
Protestni shod se odvija v okviru stavke, ki jo od 18. novembra izvajajo v obeh policijskih sindikatih. FOTO: Danica Ksela

Kaj zahtevajo?

Med drugim zahtevajo uresničitev zavez, ki so jim jih dale že prejšnje vlade v različnih dogovorih in stavkovnih sporazumih, med katerimi je tudi povečanje plač za 35 odstotkov in izplačilo presežnih ur. Prav tako zahtevajo, da se policistom zagotovi delovno in zaščitno opremo, ki jim bo omogočala varno delo.

Petrovič pričakuje, da bo predsednik vlade Miro Cerar, ki je proti policistom ob napovedi stavke sicer ostro nastopil, "zmogel pogum in prevzel del odgovornosti, ki si jo je naložil ob prevzemu svoje funkcije". Tako pričakuje, da se bo Cerar danes soočil s policisti in v prihodnjih dneh zmogel napor, ki je potreben, da se uredi njihov status.

Policisti so ta teden zaostrili stavko in začeli izločati dotrajano, neprimerno in nevarno opremo.

Policisti od vlade in Cerarja pričakujejo predstavitev rešitev. Kot je v torek napovedal premier, bodo dokončna izhodišča vlade za pogajanja s policisti pripravili v prihodnjih dneh, ni pa povsem jasno, ali bo vlada o tem odločala že danes.

Na shodu bodo simbolično zaključili akcijo Tudi mi smo sindikat, s katero so zaposleni v policiji in na ministrstvu množično podprli sindikata pri prizadevanjih za izboljšanje socialnega in delovnopravnega statusa vseh zaposlenih v policiji in na ministrstvu. Poslane fotografije in pisne podpore, ki so jih prejeli, bodo simbolično izročili vladi.

SDS zahteva sejo za izboljšanje stanja za delo policije

Poslanska skupina SDS zahteva sklic nujne seje odbora DZ za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, na kateri bi obravnavali aktivnosti za izboljšanje stanja za delo policije. Med predlaganimi sklepi je predlog vladi, da brez nepotrebnega odlašanja pospešeno nadaljuje s pogajanji za reševanje stavkovnih zahtev s sindikatoma policistov.

Kot v obrazložitvi zahteve opozarjajo poslanci, je DZ septembra sprejel resolucijo o dolgoročnem razvojnem programu policije do leta 2025, v kateri so zajeti tudi varnostni izzivi, s katerimi se sooča policija, vendar vlada ne izpolnjuje sklepov, ki jih je sprejel državni zbor.

Prepričani so, da vlada kaže aroganten odnos do stanja v policiji in do zaposlenih v policiji.

Med sklepi, ki jih predlagajo v sprejem na odboru, je predlog vladi, da z ustreznimi ukrepi zagotovi materialne in kadrovske pogoje za varno in nemoteno delo policije ter ustrezen položaj zaposlenih v policiji ob upoštevanju specifik in posebnosti narave njihovega dela.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2438)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slovenskidelavec
12. 12. 2015 11.41
+2
Ko so pretepali svoj narod pa se niso bunili. Sedaj pa želijo nagrado za hlapčevstvo.
MurglPoni
12. 12. 2015 12.44
Pretepali so ulične nasilneže za zaščito normalnih ljudi. Še kaj ?
Tone 12345
11. 12. 2015 20.11
+3
Zdej jim bo pa janša obljubil vse njihove zahteve in spet bo prišel na začasno oblast-kakor vedno!!In spet se vlada menja za od 2 do 4 let!!!In tako gre karavana dalje že 25 let psi pa lajajo!!!!!
DonDonDan
11. 12. 2015 19.38
-3
Naj policaji raziščejo, komu je Cmirko dal tistih dobrih 200 milijončkov, ki jih je namenil za povišice v javni upravi !!!!
GURT1
11. 12. 2015 19.27
-5
Cmerar spokaj! Janez Janša vrni se!
kapljač1
11. 12. 2015 19.28
+7
Ne more manjšina diktirat večini. Janša spokaj na Dob! Tja se lahko vrne.
korintos23
11. 12. 2015 19.38
+10
Vrnil se bo za par dni na sodišče, baje da ga nekaj lepega čaka za Božič!
Venividivici1
11. 12. 2015 20.07
-2
rde?kar
11. 12. 2015 18.50
+3
Država na robu bankrota .Nadaljujte čim prej tem bolje
korintos23
11. 12. 2015 19.38
+3
Kako jim pa naj potem vse pokupijo kar zahtevajo če smo v bankrotu?
Venividivici1
11. 12. 2015 17.19
-4
Policisti -tudi jaz sem z vami. Vržte jih dol.
srebrnibreg
11. 12. 2015 17.45
+7
zaenotnost
11. 12. 2015 18.06
+2
in kaj potem...cedila se bosta mleko in med!
Super Huey
11. 12. 2015 17.16
+10
Mažejo nam oči....da je kriva EU, da je kriv NATO, da so krivi Jenkiji, da so krivi mali zeleni iz Marsa....jok brate....se bo treba ozreti kr po domačih para-zitih! .. Hja....imamo pač 240 000 glavi aparat!! Delavnega in poštenega človeka se dobesedno sili da zapusti tole zločinsko nadvlado javnih para-zitov.....ampak Slovenija je že preveč izropana da bi se dalo karkoli popravit. Najbolj pa ste seveda uničili delavce! V bistvu imamo slovenski delavci plače ZELO DOBRE, samo država, 240 000 javnikov nam jih pobere 80%!! Dragi nesposobni novinarji, malo se ozrite na naše javne uslužbence (birokrate, politike, bančnike, nesposobno elito)...le zakaj jim mirno lahko rečemo veleizdajalci? Odgovor je enostaven: DAVKI! Kot prvo, dragi mediji.... nehajte zavajat....pri nas ni samo 160 000 javnih, temveč jih je 240 000 in številka vsak dan raste! JS/JU rezat vsaj za polovico! Pa s tem ne mislim medicinke in policaje itd, ampa večino ostalih para-zitov.Na kratko....leta 91 smo imeli 60 000 državnih uslužbencev (sem štejem vse ki so plačani iz proračuna), nikjer interneta, računalnikov....država super prosperira. Davki normalni. Danes? 240 000 državnih uslužbencev (sem štejem vse ki so plačani iz proračuna), v vsaki pisarni internet, komp, klima....davki največji na svetu, država pa popolnoma nesposobna in v prostem padu...primerjajo nas z zimbabvejen. Delavca ste postavili pred vrata RKja in Karitasa, delavski otroci so lačni in stigmatizirani, vi jara gospoda pa bi še kr živeli od sadov dela nekoga drugega. Že sedaj imamo davke nabite med 80 in 85%, zato da se vi nesposobni prisesanci lahko 80% službenega časa šlepate na igricah in surfanju po netu v vaših klima pisarnah? Ste znoreli? Da utemeljim...samo malo je treba biti pozoren in se točno vidi kako je med vsakim delavnikom med osmo in šestnajsto uro popoldan, vsak portal, vsak FB, vsak chat, vsak forum NABITO POLN kjer se norca delate in bogu čas kradete. Koliko časa še? Živite v svojem svetu in ta vaš utopični svet je zgrajen na razčlovečenju delavca. In dokler ne bo Tak aparat vsaj 50% manjši, ne bo nič bolje! Se boste pa kmalu začel jest med sabo..no saj se že!
Venividivici1
11. 12. 2015 17.00
-3
Vlado bi bilo potrebno vreči dol, ter postaviti na mesto nje ENEGA poštenega in odločnega človeka.
srebrnibreg
11. 12. 2015 17.06
+6
korintos23
11. 12. 2015 19.39
+0
Venividivici1
11. 12. 2015 16.59
-8
Edini, ki bi lahkp rešil Slovence in Slovenijo je Janez Janša.
srebrnibreg
11. 12. 2015 17.00
+3
Venividivici1
11. 12. 2015 17.03
-1
srebrnibreg
11. 12. 2015 17.05
+1
Vprašaj CIO o 2, 8 milijonskem nakazilu in dediče od pokojnega sds-ovca zakaj si ne morejo razdeliti 900 tisočakov pa boš imel dokaz.
Venividivici1
11. 12. 2015 17.23
-1
Tisi komunist - komunizem pa je zgrajen na prevari in laži.Ne lapaj.
srebrnibreg
11. 12. 2015 17.47
+1
Tudi CIA , Riedel in dediči od pokojnega tako pravijo. Pa tudi oni Hrvaški obsojeni diler in pristaš Dolfijeve uniforme kateri se druži z našim koruptivnim pralcem denarja.
zaenotnost
11. 12. 2015 18.08
+4
...s sestrično je že deloval zdaj bi pa še...
Venividivici1
11. 12. 2015 16.58
+1
Saj, otroci pa niso već laćni.
srebrnibreg
11. 12. 2015 18.17
+1
Ne cigaret v roke ampak otrokom hrano kupit pa ne bodo lačni.
Uporabnik113089
11. 12. 2015 16.51
+6
Javni sektor Republike Bandistan je kot orgazem v porno filmih. Zelo glasen, zlagan in precej stane. Na koncu bo izid stavke policistov ugoden za slednje. Tako kot pri grožnjah šolnikov. Enako bo pri stavki zdravnikov, ki je le vprašanje časa. Cerarjevi pogajalci bodo igrali do konca na karto finančne nevzdržnosti zahtev, a bodo na koncu "popustili" in sprejeli ultimat stavkajočih "obubožanih garačev". Ta kratko bodo spet potegnili davkoplačevalci. Cerarjevi finančni "strokovnjaki" nas bodo zapufali za dodatnih par milijard evrskih bankovcev. Ljudstvo bo nategnjeno še preden se zave. To da se v gospodarskem sektorju že četrt stoletja ne vlaga v modernizacijo proizvodnih procesov in da so plače zaposlenih že 15 let na enaki ravni, bo našo državo še drago stalo. Asi naj jemljejo dokler se še kaj da. Ko bo zmanjkalo soldov v gospodarstvu, bodo še debeloriti brskalci po medmrežju med delovnim časom občutili kaj je pomanjkanje. Do takrat pa bo naša karikatura od države itak delovala po znanem ljudskem reku: "Lahko je s tujim penisom opletati po koprivah."
abigail
11. 12. 2015 16.13
+2
Kaj bo naslednja stopnja protesta s strani skorumpirane policije, ki se skriva za neko sindikalno solidarnostjo? Grupiranje v raznorazne milice in podpora tiste mafije, ki jih bo dobro plačevala? Razmere kot v Mehiki? Saj me je strah, ko se spomnim svoje plačilne liste in življenjskih stroškov, me je pa sram, ko se spomnim, da živim v državi, kjer stavka policija, predstavniki katere imajo vsi boljšo plačo od moje. Pa prav tako delam nočne, nedeljske, praznike... Panoga, v kateri delam, nima niti kolektivne pogodbe, večina nosilcev podjetij pa so bivši policaji, ki se tudi s pridom okoriščajo s posredovanjem "dragocenega znanja in izkušenj", ko pobirajo evropska sredstva za predavanja, ki se jih moramo poleg slabo plačane službe obvezno udeleževati. Kako naj si privoščimo še kakšna protestiranja???
enakostzavse
11. 12. 2015 14.57
+1
Polcaji, bo vse OK. Imate jelinčiča "na svoji strani" hahahah. Vam bo pomagal. Vi samo vpijte njegovo ime zaruka nci. Ko bo pa napihal zopet, pa vas bo zopet tožil, ker ste ga premlatili hahahahahaahahah Kakor dolgo boste imeli denarja za razne fešte in shode, z obilico hrane in pijače, predvsem alkota in pijani za volan, tako dolgo še vam ne gre slabo. Z skandiranjem "lopovi, lopovi", pred parlamentom, ste prestopili prag dobrega ukusa in si tako zaloputnili vrata tolerance in podpore.
noire
11. 12. 2015 13.15
+9
Skos sam javni sektor stavka. Takoj odpovedat kolektivno pogodbo!
mkmorfius
11. 12. 2015 17.54
iGURT
11. 12. 2015 13.02
-3
mimogrede, ste včeraj gledali soočenje #proti in #za ?
ROMELS
11. 12. 2015 14.34
+5
srebrnibreg
11. 12. 2015 17.02
+1
Odpovedat referendum in se držati tistega kar je v prvem bilo odločeno. Zakaj bi še enkrat zapravljali denar kar smo že naredili.
FolkloraS
11. 12. 2015 12.45
+14
Zapisane zaveze se v normalni pravni državi spoštujejo. Vendar Slovenija že dolgo ni več pravna država, kršene so pravice delavcev na vsakem koraku. Res je, da so javni uslužbenci malček bolj zaščiteni, kot delavci v zasebnem sektorju, toda tudi to ni vedno tako. Slovenijo državo kot tako so jo nam državljanom dobesedno ukradli, politične elite, gospodarske elite, sodniške elite, odvetniške elite, cerkvene elite, ki se dobesedno izživljajo nad državljani Slovenije. Takoj ko nekdo hoče malo več ali tisto kar mu zakonsko pripada smo Slovenci takoj na okopih, razdvojeni, pljuvanje vse počez je naš vsakdanjik, naš nacionalni šport. Bognedaj da gre sosedu bolje kot meni. Enotnosti že dolgo ni več in je tudi na takšen način ne bo nikoli več. Še vedno bomo dopuščali, da nam pijejo kri vsi tisti zgoraj našteti, mi pa si bomo še kar naprej pljuvali v lastno skledo in ubogljivo, poslušno, šepetajoč iza računalnika bentili nad vsemi, ki si jih tisti trenutek spomnimo. Varnost je tudi dobrina in sploh v teh časih, ko je na pragu vse prej kot mir, se še kar prerekamo kaj bi in kaj nebi, še vedno se gremo partizane in domobrance, a čas da bomo postali partizani ali domobranci se korakoma spet približuje. Dokler ne bomo na ulicah z ramo ob rami vsi državljani Slovenije sprememb na vidiku ne bo. Bodo, ampak za drugorazredne državljane vsekakor ne.
GoodByeSLO
11. 12. 2015 13.18
+5
Zelo lepo napisano... tihe želje? Potemtakem dve opciji: -----> a) "z ramo ob rami" protestirati skupaj s policijo proti vladi (v tem primeru bi bilo po pričakovanjih t.i. policije vse ok in v najlepšem redu, s tem da bo policija prej ali slej dosegla vsaj del svojih absurdnih zahtev, medtem ko bi "drugorazredni" delavci, s.p.-ji ali mali podjetniki - v najboljšem primeru - utrpeli izgubo dohodka za ta čas....... b) se postaviti proti vladi in absurdnim zahtevam policije (v tej neučinkoviti obliki) in opozarjati na katastrofalno "gospodarjenje" vlade in v celoti napačno strukturiran policijski aparat v naši državi ter na (deloma eksistenčne) težave naroda... s posledico, da bi nas šerifi začeli loviti s pendreki in množično delili plačilne naloge.... Tako da se ne bo zgodilo ne a), ne b)... slovenska usoda...
Tinka Marinka
11. 12. 2015 12.32
+4
Pazite se jih... to so zmenjeni z vlado, kako vam bodo pobirali bajte, avtomobile, omare...!!! Ne nasedat !
deathbite
11. 12. 2015 12.19
+5
Prazna množica pravijo temu matematiki!
ooResnicA
11. 12. 2015 12.02
+0
...kdor ne štrajka ni Slovenc hik hik hik.......kdor ne štrajka ni Slovenc HOJ HoJ HOJ...
Enmajstr
11. 12. 2015 11.06
+6
zmago bi se rad prikupil policistom, da bo lahko vinjen vozil naokoli:)
poslanka sexs
11. 12. 2015 11.50
+6
ZMAGO JE POZABIL KDAJ SO GA POLICAJI PRETOLKLI V PREKMURJU NA HRVASKI MEJI