Slovenija

FOTO: Policisti grozijo z zaostritvijo stavke

Ljubljana, 20. 04. 2012 07.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Policijska sindikata sta državnemu zboru predala podpise za začetek postopka razpisa referenduma o dodatnih interventnih ukrepih. Še vedno nadaljujejo s stavko, ki pa bi se lahko tudi zaostrila. Eden od sindikatov je pisal Janši, ker ga je razjezila Žerjavova izjava.

Premier Janez Janša je za ponedeljek sklical sestanek predsednikov ter vodij poslanskih skupin parlamentarnih strank ter poslancev narodnih skupnosti, govorili pa bodo o Partnerstvu za izhod iz krize.

Sindikat policistov Slovenije (SPS) in Policijski sindikat Slovenije (PSS) sta danes dopoldne državnemu zboru predala 3.455 podpisov za začetek postopka o zakonodajnem referendumu glede novele zakona o dodatnih interventnih ukrepih za letošnje leto. Ta predvideva zadržanje izplačila regresa za en mesec, s tem pa želijo vladi pokazati, da ne more enostransko uveljaviti svoje volje. Podpise sta predala predsednika obeh sindikatov Zoran Petrovič (SPS) in Radivoj Uroševič (PSS).

Predsednik SPS Petrovič je pred vložitvijo podpisov dejal, da jih 393 še čaka na pošti, predsednik PSS Uroševič pa je dodal, da so med podpisi tudi imena priznanih Slovencev, a jih ni želel razkriti. Povedal je še, da so podpise prispevali tudi drugi državljani, ki niso člani omenjenih sindikatov.

Predsednika obeh policijskih sindikatov Zoran Petrovič in Radivoj Uroševič skupaj z direktorjem policije Jankom Gorškom. Pod pismo Janši se je podpisal predsednik PSS Uroševič.
Predsednika obeh policijskih sindikatov Zoran Petrovič in Radivoj Uroševič skupaj z direktorjem policije Jankom Gorškom. Pod pismo Janši se je podpisal predsednik PSS Uroševič. FOTO: Mira Matković

Policisti še naprej stavkajo na delovnih mestih. Petrovič je danes še enkrat izpostavil, da je stavka legitimna in zakonita, policisti pa jo podpirajo, "ker jo enostavno razumejo". "Če kdo razlogov za stavko ne razume, živi na enem planetu, pa ne samo na Luni, ampak na kakšnem drugem, malo bolj oddaljenem," je nadaljeval.

Ob tem je poudaril, da oba sindikata z začetkom postopka za referendum – tukaj gre za vprašanje izplačila regresa v javnem sektorju in državnih podjetjih – nikomur ne zvišujeta regresa. Spomnil, je da vlada z novelo o dodatnih interventnih ukrepih, ki jo je državni zbor sprejel ta teden, enostransko posega tudi v gospodarstvo. Se pa strinja, da bi višino regresa pri proračunskih porabnikih lahko postavili na skupni imenovalec, vendar pa v skladu z zakonom, pravnim redom in ustavo.

Če vlada za njihove zahteve ne bo imela posluha, Petrovič meni, da bo moral policijski stavkovni odbor začeti izvajati ostrejši pritisk na vlado. O zaostritvi bi se lahko začeli pogovarjati že prihodnji teden, je dejal, Uroševič pa je dodal, da morda že po ponedeljkovih pogajanjih, če ne bo konkretnih premikov.

Pobuda policijskih sindikatov za začetek referendumskega postopka je izrazito nesolidarna do zaposlenih v gospodarstvu in brezposelnih, meni poslanka SDS Romana Tomc. Brezposelni namreč ne sprašujejo, ali bodo dobili regres, ampak predvsem, ali bodo dobili zaposlitev. Ob tem je povedala, da se sindikati niso strinjali "z nekim malenkostnim zamikom" izplačila regresa, s tem pa so na drugi strani povzročili izrazito škodljive posledice. Pojasnila je, da se o morebitni zahtevi za ustavno presojo, če bo referendum razpisan, še niso pogovarjali.

Zdaj bo moral predsednik državnega zbora Gregor Virant določiti rok za zbiranje potrebnih 40.000 podpisov za razpis referenduma. Glede zbiranja teh podpisov pa je Petrovič optimističen. Meni, da je to pri 140.000 do 160.000 javnih uslužbencev realen scenarij.

Ogorčeno pismo ministrom in predsedniku vlade

Danes je PSS premierju Janezu Janši in drugim članom vlade napisal pismo, v katerem menijo, da so zadnje izjave ministrov za njih "najmanj žaljive", z njimi pa so tudi "prestopili mejo dobrega okusa". Najbolj pa jih je zbodla izjava ministra za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo Radovana Žerjava, ki je dejal, da razmišljajo tudi o znižanju plač direktorjem NLB, SOD, Slovenskih železnic in podobnih, ki so v večinski državni lasti, vendar pa je pri tem opozoril, da imajo sklenjene pogodbe. Pri tem dodajajo, da očitno ni merilo to, da lahko podjetja, kot je npr. NLB, ustvarjajo ogromne izgube.

Dodajajo, da imajo tudi sami sklenjene pogodbe, ki jim dajejo tudi različne pravice, hkrati pa navajajo tudi, da jim morajo izplačati plačo, "ki je mizerna in tudi regres ne sme biti nižji od minimalne plače, pa niste nič kaj dosti razmišljali o tem, ali nam boste te pravice odvzeli". Zgroženo ugotavljajo, da so brez socialnega dialoga vložili pravno sporen zakon, s katerim so jim nekatere pravice drastično znižali, nekatere pa odvzeli.

Takole so policisti še včeraj zbirali potrebne podpise. Pravijo, da jih imajo več kot dovolj, predsednik SPS pa pravi, da bi lahko zbrali tudi potrebnih 40.000 podpisov za razpis referenduma.
Takole so policisti še včeraj zbirali potrebne podpise. Pravijo, da jih imajo več kot dovolj, predsednik SPS pa pravi, da bi lahko zbrali tudi potrebnih 40.000 podpisov za razpis referenduma. FOTO: Blaž Garbajs

Sprašujejo se, ali so ministra Žerjava prav razumeli glede tega, da znižanje plač tistim, "ki imajo že tako dovolj", ni realno, je pa realno jemati "policistom in zaposlenim v notranjem ministrstvu" ter da se z njimi ne bodo niti pogajali, temveč jim kar odvzeli. "Ali boste odvzeli bogatim, pa boste razmislili?"

V razmislek Žerjavu ponujajo tudi vprašanje, ali ni po njegovih izjavah in načelih "enakost pred zakonom, ki je zapisana v ustavi, postala le privilegij nekaterih izbrancev, ki jih zavestno ščitijo". Ugotavljajo tudi, da je Kapitalska družba (KAD) lani denar javnih uslužbencev oplemenitila z 0,6-odstotnim donosom, vodilni pa so za te dosežke prejemali enormne plače. "Če bi naš denar vezali na banko, bi bil donos vsaj 2,5-odstoten. Ni kaj, izjemno delo direktorjev, ki si nedvomno zaslužijo tako visoke plače, medtem ko nam policistom, ki rešujemo življenja, preiskujemo kazniva dejanja in varujemo življenje, osebno varnost in premoženje ljudi, namenite borih 714 evrov neto, pa še to nam želite zmanjšati za 10 odstotkov."

Zato izjave nekaterih ministrov, da se s policisti ne bodo posebej pogajali ter da z zbiranjem podpisov za uvedbo referenduma omogočajo izplačila visokih regresov v podjetjih v večinski državni lasti in da ne bodo izvzeti iz sistema javnih uslužbencev, ocenjujejo kot neresne, zavajajoče in žaljive do vseh državljanov.

Minister za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav je, kot kaže, močno razburil policiste.
Minister za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav je, kot kaže, močno razburil policiste. FOTO: Damjan Žibert

Prepričani so, da bi lahko tudi v omenjenih podjetjih vlada prek nadzornih svetov od uprav podjetij zahtevala izplačilo regresov v višini minimalne plače. Janšo pa izrecno sprašujejo, ali so se morda z nekaterimi sindikati javnega sektorja, ki zdaj ne stavkajo, zastopajo pa interese najvišje plačanih javnih uslužbencev, dogovorili, da bodo izvzeti iz plačnega sistema.

"Ali nam sporočate, da so prav ti uslužbenci eni izmed bogatih privilegirancev, za katere enakost pred zakonom, za razliko od zaposlenih v policiji in MNZ, velja? Morda pozabljate, da je prav nam, policistom že ustavno sodišče pritrdilo, da smo svojevrsten poklic s pomembnim družbenim položajem in pravicami ter obveznostmi in da se za nas lahko sklepajo drugačni, bolj ugodni pogoji."

Podpora Združenja Sever

Policiste pri njihovih postopkih glede pogajanj z vlado, stavko in vložitvijo podpisov podpirajo tudi Policijski veterani vojne za Slovenijo 91 Združenja Sever. Predsednik Miha Molan je zapisal, da jih je v položaj, ko se morajo tudi s sindikalnimi oblikami pritiska boriti za ustrezno vrednotenje in boljše pogoje dela, pripeljala družbena realnost.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (997)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DAEMONIUM
21. 04. 2012 20.39
+2
dejstvo je da vlada dela nezakonito in protiustavno ker regresov za nazaj ne bi smela jemati. Prav tako ne more biti regres pri policiji 600e bruto v firmah kjr je drzava vecinski lastnik pa 1600e. To je protiustavno ker je za isto firmo dvojno merilo. Predvsem pa je paradoks v temu da bojo drzavni uradniki placali to kar je mafija pokradla, jabsa sciti tajkune kot jih ie pahorjeva vlada in dejansko sloveniji vlada rdececrna mafija pri kateri ni vazna politicna opredeljenost ampak denar, v tem primru naakraden denar
DohtarSLO
21. 04. 2012 18.50
+2
Žal je pravica za priviligerane takšna za rajo pa drugačna!
tito-idol
21. 04. 2012 13.21
+4
Vse bo,samo denarja ne bo.
cyklon
21. 04. 2012 12.21
-2
Zdaj se je s svojo za vekov veke amen propadle LDS (in njene istoimenske akademije) odločil spregovoriti še o Janezu Janši in nedavni stavki. O Janezu Janši in sedanji vladi že itak lahko vsakdo reče in celo grozi karkoli hoče, ker smo menda demokratična in pravna država. A zelo mimo okusa in dostojnosti je, če to počenja strančica, od katere so ostali fikus, tajni agent v pokoju, milijonski dolg in rezervna lokacija./V.Vasle/ Jp!!Ko je nekoč neka obupanka ,na nekem portalu rekla,da bo katrco malce bolj grobo nekam sunila,je bilo na delu pol slovenske policije!!!!
cyklon
21. 04. 2012 12.20
-1
Moč propadle LDS je samo v moči tistih, ki ji še naprej delajo reklamo (podobno je z Zaresom, ki pa skorajda že v celoti kolaborira z Jankovićem, da reši svoje izvrstne kadre), z mediji, ki upajo na njeno vstajenje, čeprav je hiša liberalne demokracije pogorela do tal. In so se moralo prisilno iz imenitnih prestižnih prostorov TR3 preseliti v Črno vdovo na nekaj kvadratnih metrov. Tam zdaj novi predsedujoči Iztok Podbregar, nekoč prvi državni agent, zdaj pa upokojenec, išče diamante svojih misli. Kot je to storil včeraj z nekakšnim napadom na gloso Reporterjevega sodelavca Igorja Guzelja češ, da s tem brani dostojanstvo slovenskih žena. No, v resnici je Podbregar branil politično prostitucijo tudi nekaterih dam, ki so včasih bile pri koritu LDS./V.Vasle/ Uuuuuuhuuhuuuu!!
cyklon
21. 04. 2012 12.17
-1
Sicer pa stranka, ki se je tako dolgo napajala pri vladajočem koritu, da v njem ni ostalo nič razen razsula, bi seveda morala uporabiti priložnost in molčati. Pa ne, njeni bankrotirani dediči se še vedno oglašajo in delijo nauke vsem in povsod, kot da je – razen njenih razredčenih vernikov – še sploh kdo, ki jim verjame, da dežuje, tudi, ko dežuje! Stranka bi se v tem času morala spopasti z milijonskim evrskim dolgom, si jemlje pravico etiketiranja, branja levih tajkunskih levit in blefiranja z nekakšno lastno visoko moralno držo. Od nje je ostal samo spomin na spodnjice, kombineže in modrčke nekoč prve dame LDS Katarine Kresal na njeni spletni strani in očitno na »neoprane« strankarske dolgove, denar, ki ga upniki ne bodo nikdar videli. Bo pač narod malo pozlatil./V.Vasle/ Ja,ja!!!
cyklon
21. 04. 2012 12.15
-2
Zelo mimo okusa in dostojnosti je, če strančica, od katere so ostali fikus, tajni agent v pokoju, milijonski dolg in rezervna lokacija etiketira in slaboumi o »upokojenem oporečniku« Janezu Janši, ki da je skorajda prepovedal stavko javnega sektorja! Moralno sporno in politično nespodobno je, če propadla stranka LDS, ki je skoraj petnajst let krojila ali pomagala krojiti »libertarnost« gospodarskega in socialnega razsula v državi – da ta stranka zdaj bere levite novi vladi in koaliciji in obtožuje vsevprek. Pri tem ji pomaga propadajoči brez plačnik Žurnal, kar je svojevrsten fenomen, da nekdo, ki je sam na robu propada, podpira propadajočo stranko. Avstrijski lastniki očitno ne vedo, kaj se v resnici dogaja./V.Vasle/ Aha!!
Anton Benedik
21. 04. 2012 11.33
-2
Vprasanje je kdo v Sloveniji vlada? Ali zakonita vlada ali nespametni sindikalisti?
mistake
21. 04. 2012 13.00
+3
vlada niti ni zakonita, ker se je samooklicala :D
SLObunkeljn
21. 04. 2012 13.11
+3
Žal nam vlada nespametna vlada, bi rekel!
DohtarSLO
21. 04. 2012 18.51
+4
mistake Popolnoma res je! Enim gre pač samo za oblast!
jez_jezen
21. 04. 2012 10.42
+9
Kako štrajkajo, če postavljajo radarje??? Mazanje oči ...
kerefeke
21. 04. 2012 09.59
+11
Vse policaje bi brcnil v rit. Vzvišeni so do neba,mislijo da so nedotakljivi. Evo vam.
Froc
21. 04. 2012 20.26
+0
kerefeke. Vse KEREFEKE bi brcnil v rit.... Tako posploševanje je odraz tvoje zrelosti. Veliko policistov je dobrih, pa pomagajo ljudem, pa veliko živcev pustijo v službi, zato da bi stvar dobro izpeljali. Se pa najde tudi nekaj takih, ki žal izstopajo v negativno stran. Taki ponavadi žal tudi napredujejo. Po domače povedano, kateri kmet bi se znebil konja ki vleče. Vsaj raje proda konja, ki noče delati. Pa tudi v drugih službah je zelo podobno.
simona_semenic
21. 04. 2012 09.40
-1
Vse, kar imam, je glas, da odvije prepognjeno laž, romantično laž v možganih čutnega povprečneža, in laž Oblasti, katere stavbe otipavajo nebo: države kot take pač ni in nihče ni otok sam zase; lakota ima le en obraz za občane ali varnostne organe; smrt premagamo samo z ljubeznijo. Nebogljen pod plaščem noči leži naš svet v omami; vsepovsod, navkljub temu, ironične svetlobne osti poblisnejo, ko si Pravični predajo sporočila: naj še sam, ki sem kot oni iz Prahu in Erosa ustrojen in ki me oblega isti par - zanikanje in obup, pokažem pritrdilen žar. W. H. Auden: 1. september 1939 (odlomek) prevedel Uroš Mozetič
realn
21. 04. 2012 09.32
-3
Bravo policija..te nevoščljivce tule gore pa zaprt..isti ko tajkuni pa lopovi..zato ker mate nekateri slabo izkušnjo s policajem ne pomeni da so vsi taki...tisti, ki mislite da policaji sam štopajo na cesti...bo pa treba počas osnovno šolo končat. Sam sicer ne delam v JU bom pa užival ko se politika spravi na gospodarstvo in vam vzame še tist kar mate..
RMM
21. 04. 2012 09.35
+1
daj popi jutranjo kavico,malo posedi da mine maček-šele tedaj začni razmišljat kajti sedaj ti možgani še ne delujejo!!
dejanbeg
21. 04. 2012 09.35
+5
kriza v gospodarstvu že traja do vas pa še pride
realn
21. 04. 2012 09.37
+1
Krizo v gospodarstvu boš še videl..kak ste slepi a mislite da ko JU vzamejo je konc in bo takoj bolš? Pol ste na vrsti vi oz. mi
dejanbeg
21. 04. 2012 09.39
+6
če gospodarstvo nebo melo denarja od česa pa bote vi JU živeli. še en v državnem aparatu z kupljeno šolo. vprašaj se kake bedarije kvasiš.
dejanbeg
21. 04. 2012 09.40
+1
ko se uredijo javne finance se bo zadolževalo za investicije na pa za redne stroške.
realn
21. 04. 2012 09.54
+0
NE DELAM V JU (ŠE ENKRAT ZA NEPISMENE), glede šole pa..no sigurno mam višjo kot ti (pa to ni važn) tak da znam stvar tud mal širše pogledat..konec koncev pa vsi govorite kako so policaji in drugi javni uslužbenci neizobraženi, zakaj potem tudi vi niste šli v JU če mislite da je tam vse v rožicah?
prašek
21. 04. 2012 09.59
+1
Narediti bi morali vsaj srednjo šolo , za k traku so pa vsi dobri . Tudi tisti z nedokončano osnovno šolo !!! Tako je vsaj videti po komentarjih !!!
hanoveranec
21. 04. 2012 10.17
-1
da mene policaj kaznuje za telefoniranje, pa čeprav nisem, ker mam v avtu prostoročno, potem mora nekdo narediti višjo šolo, aneda...........
prašek
21. 04. 2012 10.31
-3
Tudi s prostoročnim ne smeš telefonirati !! Ker nisi zbran za vožnjo ! Prav je imel !!!!!!!
Uporabnik215111
21. 04. 2012 11.24
+6
sermak Ne delaš v JU in ne delaš v gospodarstvu??? Torej si na grbi davkoplačevacev??? Glede na tvoj pravopis, dvomim da imaš kakšno višjo šolo. Gospodarstveniki krizo čutimo že od 2008-09 leta, zdaj so pa tudi negospodarstveniki na vrsti.
uh...ja
21. 04. 2012 12.31
+1
Kamasutra.... Za pisanje po forumih , facebukih in tviterjih, pa svaljkanje po parlametu pa res ne rabiš nikakršne šole... No ja...vsaj opismeniš se lohka pa si zapomniš razpored tipk na tipkovnici... Drugo je seveda sestava stavkov in /ali misli.... V dreku..smo pa že od 84 (1984) leta naprej, sam jeba je k so bli tisto "svinčeni" časi...84-90 letniki se tega itaq ne spomnijo, tastari smo pa preveč zafrustrirani s svojim osebnim egom.... 90/91 --> (beri dalje) imamo pa itaq "demokracijo" tko da smo čist sami krivi... pa lep pozdrav... p.s. imamte/mo pa sevede možnost... 1. ....eh brez veze se ponavljati...
dejanbeg
21. 04. 2012 09.29
+3
policisti se bote dobli regres 600 eur oni ko so pa kaj več pa žal manj ki je problem kolko jaz vem noben ni rekel da ga nebote dobli je pa res neodgovorno da bo država metala denar za referendum ko ga tak ni. vemo v kakih časih živimo zaradi vas policistov si bodo lahko gospoda iz podjetij kot so nlb adria itd. izplačevala velike regrese. tega planeta ni v naši galaksiji na katerem vi živite. vse skupaj že meji na norost.
prašek
21. 04. 2012 09.33
+2
Saj ni treba , da vlada meče denar za referendum !!! Točno se ve , kaj ji je storiti !!!
prašek
21. 04. 2012 09.19
-2
Policisti , nikakršnega popuščanja ne sme bit . Zaostrite stavko , močno zaostrite.
hanoveranec
21. 04. 2012 10.19
-3
Uporabnik215111
21. 04. 2012 09.06
+8
Pred leti sem bil obtožen za prekršek, ki ga nisem storil, ker je policist poročilo priredil, sodnica pa kot je bilo za pričakovati ni verjela meni ampak policistu. 7 let že iščem pravico na sodišču, za katero je vedno manj upanja...verjetno bom kazen na koncu vseeno moral plačati... Toliko o poštenih policistih...
RMM
21. 04. 2012 09.22
+2
hanoveranec
21. 04. 2012 10.19
+3
dr.dare
21. 04. 2012 10.37
-2
petmar
21. 04. 2012 09.01
+7
Dragi policisti posamezniki, ki nam tu v komentarjih vsiljujete svoje mnenje samo tole: V naši vasi je policistov 9 družin ki tu živijo in jih več ali manj kar dobro poznam med njimi tudi kak inšpektor. Vse njihove žene sem že videl z plavim očesom. Vprašam se zakaj ravno žene od policistov padajo po stopnicah. In to kar pogosto. In še bi lahko kaj dodal, da ne bo pomote. Tudi posamezni njihovi otroci so plavi včasih zakaj? In še enkrat zakaj? Če sta takšne dobre duše.
hanoveranec
21. 04. 2012 10.20
+1
brabusednet
21. 04. 2012 08.45
+5
Imamo čez sot tisoč brezposelnih naj jih prekvalificirajo za policaje in naj se zamenjajo z borzo.Bodo videli,kje je boljše oni so tako navajeni malo dalat.
tomass88
21. 04. 2012 08.32
+5
Še najbolje bi bilo da bi policijo ukinili, ker državljani od njih nimamo čisto nič. Policija je tu samo zato da kasira za prometne prekrške, medtem ko se pravi kriminalci svobodno sprehajajo med nami in jim noben nič ne more. Hvala lepa za tako policijo. UKINIMO POLICIJO!! Za tak referendum, bi bilo potrebno zbrat podpise.
Darko32
21. 04. 2012 09.07
+4
Do sanes mi še ni nihče točno navedel kaj so naloge policije. ČE pa berem komentarje in kaj predlagajo se točno to dogaja. NAmreč Policije v tej obliki ne rabimo in bi jih lahko
RMM
21. 04. 2012 09.18
+3
Pri nesrečah večinoma dela opravi gasilec,pri pogrešanih-prostovolci,kazni jim pišejo mestni redarji,povožene divjadi pobera sanitarni,gospodarskega kriminala se ne pipajo,....sploh počno kaj koristnega!!!-razen talat kazni???Ko pa zaviješ v kako stransko cesto za grmovje pa prkerani policisko vozilo v njem pa smrčanje,da kaj drugega ne omenim,kar sem že marsikaj videl (od derkanja po gozdnih pote s službenimi vozili,popivanja in ko zapostijo prostor kup smeti,intimne zadeve,....
dule100
21. 04. 2012 07.21
+1
No referenduma ne bodo nikoli zahtevali. Dobro vedo, da bi padel !
Darko32
21. 04. 2012 09.18
+6
Tudi če ga bodo zahtevali bodo državljani šli na referendum in glasovali proti. Nedopustno je, da se tiste, ki so z velikimi lopatami pripomogli k razkroju pravne države še sedaj podpira. ČE gledamo LIbijo so policaji imeli res male plače, vedar so šli skupaj z ljudmi na ulice. Tukaj pa se gredo kot, da živijo na drugem planentu.
murijak
21. 04. 2012 15.52
+0
darko32 danes sem imel čas prebrat nekaj tvojih komentarjev... več kot očitnio imaš probleme s policijo... Verjamem, da se zgodi, da v določenih primerih policist ne opravi svojega dela tako, kot si državljani želijo, noso pa vsi policisti takšni...še več, takšnih je (za enkrat) na srečo manjšina... Policisti se s stavko borijo za svoje pravice, za katere so prikrajšani že od leta 2002 in vlada (in leva in desna) že vse od takrat policistom samo vzema.. Policijsko vodstvo nima nobene povezave s policisti na terenu, razen pritiskov na njih, da po "robotsko" kaznujejo vse po vrsti... Tisti, ki se temu sistemu upirajo, pa jih dobijo po prstih.. Ne razumem pa nekaj drugega... Po eni strani praviš, da so policisti inkasanti, nesposobni pomagat ljudem in samo kaznujejo...po drugi strani, pa ko ti razložim, da bi bilo policistu lažje, bolj praktično in državljanu prijazno kršitev razrešiti z opozorilom, pa delajo po liniji najmanjšega odpora?!?! Dokler nisem prebral vseh tvojih komentarjev, si se mi zdel pozitivna opozicija...zdaj pa samo še eden tistih, ki želijo na vsak način očrniti policiste in policijo kot organ... Tudi sam ne prebavljam "fikusov" ki iz klimatiziranih pisarn odrejajo take in drugačne naloge, brez kakeršnekoli odgovornosti in pri tem vlečejo visoke plače, ampak s takimi navadni smrtniki nimajo opravka in nikoli ne bodo (boste) mogli razumet kaj vse mora policist na terenu požirat...s strani vseh 246-ih šefov na eni strani in z (skoraj) vsakim državljanom, ki jih zaradi prekrška kaznujejo,na drugi strani...in to po snegu, dežju, mrazu, vetru, pripeki,.... Res je bila ena največjih napak v policiji kot sistemu, da so l. 2003 ukinili sr. policijsko šolo in da je lahko danes policist vsak pek, natakar, mehanik..(z vsem spoštovanjem do teh poklicov), ampak za to niso krivi policisti, ki se na terenu še vedno trudijo usrezat obema stranema.. Tako da te prosim, da s nehaš podpihovat ljudi proti policistom zaradi svojega (po možnosti edinega) primera, ko naj policist nebi želel zavarovat dokazov, na katere si ga opozoril... Ni enostavno bit dober policist!!! LP..od nezadovoljnega (pa vendar ponosnega) policista :))
Darko32
21. 04. 2012 16.12
+1
murijak Glej očitno oba zelo dobro poznama kako delajo komandirji, policisti in predpostavljeni. ČE hočeš bova šla v detalje, vendar moraš vedeti, da za delovanje pravne države in zaščito ustave in zastave je v prvi vrsti odgovoren policist. Veliko primerov so krivi, da gre za probleme z dokazi prav iz vrstpolicije. NAmreč nekateri mislijo, da so nekoga prijeli za nekaj in potem udri. Pozabijo pa, da so z udarniškim delom uničili morda kjučne dokaze. Pri tem pa še komnadirji z svojim pristopom pomagajo. E vidiš pa imamo že probleme na tem področju. Kot sam veš, se veliko policajev izogiba sploh zaščiti dokazov, ker vedo, da bodo potem v ognju. RAje uarijo po občanih. Boli jih nekaj za varnost občanov. NApisal sem komentarje, kateri so dejstva. Nihče mi nebo govoril kako delajo in kako so v nevarnosti. Tudi rudarji, vozniki, delavci v grabdbeništvu so v nevarnosti. ZA nameček pa še plač ne dobivajo. Glede izobraževanja pa sva si prišla skupaj. Sam dobro veš, da vsak ne more opravljati vsakega poklica. NEkdo, ki misli, da obvlada vsako delo je navaden blefer. Tudi sam priznam, da neznam recimo nekih mizarskih del, pa avtomehaničnih, pa varilskih. Glej jaz sem navedel primere, ko se dogajajo po Soveniji. NE sedaj obračat, da imam naenkrat sam te probleme. Če hočeš ali nočeš priznati so dejstva, da je v veliki meri krivo delo policistov, da smo v takšnem razkroju pravne države. Če Smo videli, da ljudje imajo probleme in so se izpostavljali ste policaji vseskupaj pustili in sedaj imamo celo goro problemov in ti problemi so požrli čuda denarja. VEdi pa, da bova imela ti in jaz težke probleme glede gospdoarske krize in utajevanje plačevanja prispevkov. PA si misli o meni kar hočeš. Vesel bi pa bil, da vzameš moje komnetarje kot komentarje, kjer bi lahko potegnil bistvu in te nepravilnosti bi lahko odpravili v dobrobit ljudi. ŽAl se to nebo zgodilo ampak boste še naprej vztrajali na svojem bregu. Ljudsvu vas nebo podprlo verjemi mi.
dule100
21. 04. 2012 07.20
+2
Res ne vem, kam to pelje ! Regres jim hočejo izplačati celo cel mesec kasneje ! To je res velika svinjarija !
super_man
21. 04. 2012 08.50
+0
hočejo jim regres izplačat kasneje, zato, da ga bodo imeli čas znižati. za majev regres je premalo časa, da bi ga znižal namreč.
SLObunkeljn
21. 04. 2012 13.14
+2