Slovenija

Policisti pred stavko?

Ljubljana, 11. 08. 2008 19.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Damjana Seme
Komentarji
17

Prihodnji teden naj bi se zbral stavkovni odbor policistov, ker se bojijo, da bodo slabše plačani od vojakov. Virant pravi, da je osebno poskrbel, da ne bo tako.

Policisti se bojijo, da bodo po novi kolektivni pogodbi slabše plačani od vojakov, zato naj bi se kmalu sestal tudi stavkovni odbor.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

negajebat
17. 08. 2008 14.02
je pa brezveze to,da pol mene policaji še bl jebejo ko me ustavjo,ker sem pač vojak.kot da sm jst kriv da majo take plače.sej jst sm tut za to da jim dvignejo,ker že mi skor za drobiž delamo,oni pa skor zastonj.
BB31822
12. 08. 2008 18.33
Prvo kot prvo iz prve roke vem, da policisti nimajo 800 evrov plače. Se strinjam, da v območnih policijskih postajah nimajo veliko dela. Zanimivo je to, da se vse meče v isti koš - mestni policist z nadurami vred ter seveda nočne, praznike dobi cca. 730 Evrov plače. Saj ni za komentirat, res je, da vsi na visokih položajih poskrbijo za svoje riti, rajo pa puščajo, da se med seboj krega zaradi finčnikov. Ja pa smo res malo........ Ali mislite, da je politikom ter smetani kaj mar za naše plače.
miha_321
12. 08. 2008 17.41
sej ne da trdim da policija ni uporabna za nič. daleč od tega. samo lahko bi bil malo bolj korektno postavljen plačilni sistem, ne pa da nekdo zarad žuljev hodit ne more za usranih 600€, nekdo dobiva pa 800€ zato da kofetka v avtu. naj dajo vsaj obojim enako.
miha_321
12. 08. 2008 17.34
trout80, od kar je ukinjen obvezni vojaški rok vidim da se enim zelo gode. Sicer ni pa nič težkega. ob 6ih te dvignejo iz postelje vsak dan da greš na parurno "telovadbo", potem imaš kosilo in odmor do 15h potem pa spet ven pa če je -10 al pa +40. Včasih te presenetjo s polno opremo ki zgleda recimo tko kot da te na hrbtu zajaha tvoja boljša polovica in oddideš na 10km tek čez drn in strn. Ne bljuzi. Vojska je kri pa znoj.
Ro-Zy-YoZi
12. 08. 2008 13.21
popravek SURS-u (statistični urad RS)
Ro-Zy-YoZi
12. 08. 2008 13.20
Torej se spet potrjujeo po desničarsko "teorija zarote". Gospod Mate tako kot ste dejali na tiskovki, klime v policijskih vrstah zares ni, ne take ne drugačne..... Žalostno, svoje uspehe in zasluge pa si pripisujete ob predstavitvi vašega uspešnega dela tako, da po uveljavitvi novega (strašno dragega zakona ZVCP) delate primerjavo dveh letošnjih in lasnkih mesecev na podlagi tega pa ugotavljate, da je nov zakon pripomogel k ohranjanju življen na cestah. Sami ste se diskreditirali takoj z naslednjo izjavo ko ste izjavili, da je splošen "default" ali splošno znano, da vozniki po uveljavitvi novitet v takšnih zakonih avtomatsko neka 2 do 3 mesece vozimo počasneje in previdneje. Če je to uspeh nej me kura brcne pa na SUSU se pozanimajte kako se izvajajo statistične analize, da le te niso navadno zavajanje javnosti! Ste po teh tragičnih črnih dnevih znova prešteli mrtve ion primerjali številko z lanskim letom, najverjetneje ne, ko boste pa to naredili boste uvideli, da ste naredili nič, razen usluge Bajuku ki polni proračunski primakljaj in ste postali navadni inkasanti in ne borci za naša življenja. Naredite in pripravite analize in študije kje varnost najbolj šepa in se odpravite na kritične točke z vašimi delavci nepa da jim predpisdujete dnevne kvote doprinosa v proračun in tako ocenjujete njihovo uspešnost. Tudi sam bi se odpravil za prvo hruško in meril hitrost prehitrim voznikom na odseku kjer je omejitev 40 ali 50 km/h, da bi prej izpolnil dnevni plan poskairanih kazni kot pa da bi se ukvarjal z varnostjo in odvijanjem pormeta na ključnih točkah.
trout80
12. 08. 2008 11.20
miha_321 Kva pa majo vojaki tko zelo težkega za delat, napram policajim. Tkole je ne, če so v sloveniji tko sam papajo pa telovadijo, če so pa nek v afganistanu al pa na kosovem me pa prav boli ku_rac ker od tega nimamo nič. Naj grejo raj kaj po sloveniji storit brez veze, pa še plačujemo jih. Mar bi bli privat pa je pa jih naj kupi tisti ka jih hoče kam poslat, pol se pa ne policaji ne vojaki neb več pritožval, ker bi bla vojska plačana s strani privatnikov hahaha. Policaji pa itak nima kaj za sikat - sploh pa prometna policija ne, ker niso druga kot neka mešanca birokrata s kasantom. Brez veze. Primer; se peljem po cesti za mano vozi srebrni avto, za njim pa policija, zavijem na dvopasovnico na kar srebrni avto pospeši in me prehiti, ter jo spidira naprej po cesti. Policija pa za mano in so mene ustavli, seveda pihat, pokazat obvezno opremo itd. Žal za njih mi kazni niso mogli napisat. Po tem jih pa vprašam zakaj so me ustavli in pove da zato ker se naj bi eden s takšnim avtom vozil brez izpita, a ob pregledu izpita je policaj samo pogledal če imam izpit ni pa preveril v računalniku wtf. Potem pa vprašam zakaj ni one rakete katera me je prehitela v naselju ustavil je pa rekel: ja sej mu nič ne moremo - HALOOOOOOOOOOOOOOO Prometniki so za v smeti, sploh pa njihovi nadrejeni in njihove črne pikice in norme katere more policaj naredit pa nima veze kak in kako. BOLANO
TheStroj
12. 08. 2008 10.38
fino, mi vsaj kak dan ali dva nebo treba gledat samo na desno stran ceste na znake za omejitev, predvsem pa na števec.....sem zadnjič skoraj mel karambol zarad tega.....
BB31822
12. 08. 2008 10.22
Res se sprašujem, ker imajo vsi nekaj proti policistom, ali jih res ne rabimo. Očitno so vsi slovencin in tujci zelo pošteni. Predlagam, da se po vašem ukine policija ukine in nas bodo varovali vojaki. ( Deloni dan vojaka. 7.30 začne s službo. med 07.40 in 08.45 telovadba . Kr - neki, med 09.00 in 15.30 razna dela, igranje, zajebavanje, tarok............. Mgoče je skrajni čas, da se začnejo ukvarjati z preveliko administracijo, nevarnimi situacijami, reševanji življenj ( res, da malo vendar učinkovito ). Ali jih res ne rabimo. .......
Tonček Balonček
12. 08. 2008 08.00
Mene zanima, kako bo ta Virant meril učinkovitost vojakov? Sploh bi bilo dobro, če ta resor od Viranta čimprej ukinejo, ker do zdaj razen zmede in še večje nepravičnosti in nepreglednosti, Virant ni napravil ničesar. Aja, zelo lepo naklada po TV, to je pa res!
miha_321
11. 08. 2008 23.48
bravo erjavec. skrajni čas da se je obrnilo. poklic policista je proti vojaku smešno lahek. v vojski lahko za zajtrk umreš. a je že kdo slišal so kakšnega policista v sloveniji kdaj ubili. samo če ga je od krofov kap.
rob91
11. 08. 2008 20.49
Pa kaj Vam je..kr neki nabijate. Pa sej so lepo rekli, da bo odločilni dan ob plači. 5.9., če ne bo tko kot so se zmenil, pa bojo štrajkal. Kam prehitevate. Ja to pa itak, ko jih rabiš jih ni... ko pa te ustavjo, pa sam jamrate. Če si grešil..j***, ga plačaj, ali ne greši. Tko je to. Iz izkušenj vem, da je bolje ne grešit. :)
David Sever 1
11. 08. 2008 20.48
cimprej da se bo ilegala lahk se bols razpasla
AladinPornxxx
11. 08. 2008 20.41
he he zdaj bomo pa lahko kradli !!!! vse je prpravljeno >=)
YebeneKomunyare
11. 08. 2008 20.38
Spet se bojo hrčki brez vinjet vozil po naših avtocestah :)
juventus
11. 08. 2008 20.34
Ja kaj imajo pa spet ti za stavkat ..Sej jih nikol ni , ko jih potrbuješ .. Primer : Po Fužinah baje nodijo v skupinah ,revčki ..........................
happygirl77
11. 08. 2008 20.03
Spet kr'neki......Sej je že Virant povedu, da so se zmenil in da prehajajo na nov plačni sistem in kwa zdej serjete......