Črna kronika

Voznika tovornjaka še vedno iščejo, sled za njim se je izgubila pri železniški postaji v naselju Laze

Ljubljana, 16. 07. 2015 07.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

50-letnega voznika tovornjaka, ki je bil udeležen v hudi nesreči na primorski avtocesti, še vedno niso našli. Zadnja sled za njim se je izgubila pri železniški postaji v naselju Laze. Policija je za pomoč pri iskanju zaprosila tudi lovska društva in gozdne delavce.

Policija še vedno išče 50-letnega Stanka Brajerja iz Trebelnega, ki je bil udeležen v hudi nesreči na primorski avtocesti. Iskanje je danes potekalo na širšem območju naselij Laze, Ivanje Selo, Rakek pa vse do območja Cerknice in Postojne.

Policisti so med drugim k sodelovanju povabili tudi gozdne delavce, lovce in vse, ki se kakorkoli zadržujejo na omenjenih območjih in bi lahko voznika opazili ali pa imajo podatke, ki bi lahko pripomogli k izsleditvi osebe.

Na terenu so našli nekaj osebnih predmetov, ki pripadajo pogrešanemu vozniku.
Na terenu so našli nekaj osebnih predmetov, ki pripadajo pogrešanemu vozniku. FOTO: POP TV

Policisti šli po sledeh

Med včerajšnjo iskalno akcijo so policisti našli črni pas in obuvalo – levi sandal, ki nedvomno pripadata iskani osebi, so potrdili na PU Ljubljana. "Vodniki reševalnih psov so nato sled iskane osebe zaznali v smeri železniške postaje Planina oziroma naselja Laze, kjer se je sled izgubila," je pojasnila Ciperle Adlešič. Območje so pregledali tudi s policijskim helikopterjem.

Potem, ko so našli nekaj predmetov Stanka Brajerja, ki kažejo, v kateri smeri se je gibal voznik, so akcijo omejili na določeno območje. "To pomeni, da to ni klasična iskalna akcija, ampak bodo policisti skušali s sodelovanjem z občani, pridobiti podatke o tem, kje bi lahko bil," je pojasnila Ciperle Adlešič.

V iskalni akciji so sicer tudi danes sodelovali policisti različnih policijskih postaj.

Iskalni akciji se je v preteklih dneh pridružilo okoli 100 ljudi

V preteklih dneh so policisti s pomočjo prostovoljnih gasilskih društev, jamarjev, enote vodnikov reševalnih psov izvedli obširni iskalni akciji v kateri je bilo pregledano območje na desni strani avtoceste. Iskanju se je pridružilo tudi okoli 70 sokrajanov pogrešanega, ki ga opisujejo kot prijaznega in dobrohotnega človeka.

Policisti so pregledali območje ob železniški progi, do makadamskih poti v bližini Globokega brezna, vse do glavne ceste, ki pelje v smeri Logatec–Laze.

"Pregledano pa je bilo tudi območje ob levi strani avtoceste, med avtocesto in železniško progo," so sporočili iz PU Ljubljana.
Voznikov delodajalec, ki se z njim ni slišal od nesreče, je prepričan, da se je na cesti moralo zgoditi nekaj nenavadnega, saj gre za zelo zanesljivega in izkušenega voznika.

Včeraj se je iskalni akciji pridružilo okoli sokrajanov pogrešanega.
Včeraj se je iskalni akciji pridružilo okoli sokrajanov pogrešanega. FOTO: POP TV

Policija zbira podatke in voznika poziva, da se javi

Policija naproša vse, ki bi imeli kakršne koli informacije o tem, kje bi lahko bil Brajer, naj to sporočijo na najbližjo policijsko postajo, ali na interventno številko 113, ali anonimni telefon 080 12 00.

Policija je voznika že včeraj pozvala, naj se sam javi policijski postaji, ponudili so mu tudi pomoč. Voznikova izpoved bi pripomogla k razjasnitvi okoliščin nesreče.

Pogrešani je visok okoli 180 cm, bolj okroglega obraza, nosi očala in ima krajše temnejše lase. Po zadnjih informacijah je bil oblečen v sivo majico in svetlo modre hlače, obut je bil v natikače. Nazadnje so ga videli na kraju prometne nesreče na avtocesti pri kraju Lom, nato pa je odšel neznano kam.

Kaj se je zgodilo?

Po do zdaj zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da je 50-letni voznik vozil tovorno vozilo po prometnem pasu za počasna vozila iz smeri Logatca proti Uncu.

Domnevno je vozil z neprilagojeno hitrostjo, saj vozila ni obvladoval ter ustavil pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko pričakuje. Voznik tovornega vozila je tako brez zaviranja z desno polovico sprednje strani vozila trčil v zadnjo stran osebnega vozila znamke Dacia logan 43-letnega voznika. Tovorno vozilo je po trčenju pred seboj potiskalo vozilo 43-letnika, nakar se je ustavilo na travnati površini izven vozišča, medtem ko je vozilo 43-letnika odbilo na skalnati nasip, kjer je obstalo stisnjeno med nasipom in desno stranjo tovornega vozila.

Vozilo 43-letnika je trčilo tudi v zadnji del osebnega vozila znamke VW Golf, 52-letnika, ki je stal na pasu za počasna vozila pred vozilom 43-letnika. Vozilo 52-letnika je po trčenju oplazilo še osebno vozilo znamke Audi A6, ki ga je takrat pravilno po levem prometnem pasu vozil 45-letni državljan Nemčije.

Umrli so štirje ljudje, 43-letni voznik, njegova 34-letna žena, 60-letna mati in petletni sin. Vsi so bili državljani Romunije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3