Slovenija

Stavka: redarji ne bodo pisali kazni

Ljubljana, 06. 04. 2012 14.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Ni.J./G.G./B.G./STA
Komentarji
814

Vse več nezadovoljnih sindikatov napoveduje stavko in protestne shode. Policisti bodo pisali čim manj kazni, na okencih bo manj uradnikov, odpadel bo tudi pouk v šolah. Večina zdravnikov pa se stavki zaenkrat ne bo priključila.

Branimir Štrukelj (levo) pravi, da cilj sinidkatov ni stavka, zato si želijo, da vlado sreča pamet.
Branimir Štrukelj (levo) pravi, da cilj sinidkatov ni stavka, zato si želijo, da vlado sreča pamet. FOTO: Damjan Žibert

Vse manj je časa za dogovor med vlado in sindikati, vse večja pa je verjetnost, da se bodo uresničile napovedi o splošni stavki. Predstavniki Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije pravijo, da so se priprave na stavko, ki bo v sredo, 18. aprila 2012, ob 6. uri, že začele. Kot pravijo, se bo velik del stavke izvedel na terenu z začetkom ob 11.55 v vseh večjih slovenskih mestih.

Konfederacija sindikatov javnega sektorja Slovenije zahteva ohranitev pravic javnih uslužbencev iz veljavnih kolektivnih pogodb, umik nepravičnih ukrepov, ki razgrajujejo socialno državo, ohranitev doseženih standardov kakovosti javnih storitev v šolstvu, zdravstvu, socialnem varstvu, raziskovanju in javni upravi, zahtevajo tudi, da Vlada RS enostransko ne odpušča javnih uslužbencev in ne znižuje plač, povračil stroškov in drugih prejemkov iz delovnega razmerja ter ne spreminja standardov in normativov.

Stavki so se že pridružili številni sindikati javnega sektorja, del zdravstva, nekateri šolniki, danes pa so stavko napovedali še v Sindikatu državnih organov Slovenije (SDOS), Sindikatu policistov Slovenije (SPS) in Sindikatu delavcev v vzgojni, izobraževalni in raziskovalni dejavnosti Slovenije (VIR) ter v sindikatih na področju obrambe.

V SDOS menijo, da je vlada s predlogi varčevalnih ukrepov močno posegla v pravice državljanov in javnih uslužbencev, s čimer po njihovem krši z zakoni določene pravice. Z današnjim dnem so se zato preimenovali v stavkovni odbor, ki od vlade zahteva, naj umakne nepravične ukrepe, ki razgrajujejo socialno državo, sicer bodo 18. aprila stavkali.

Konkretno zahtevajo ohranitev pravic javnih uslužbencev iz veljavnih kolektivnih pogodb in takšno izvajanje reorganizacije državnih organov, da ne bo treba ugotavljati presežnih delavcev. Prav tako od vlade pričakujejo, da ohrani dosežene standarde kakovosti javnih storitev v šolstvu, zdravstvu, socialnem varstvu, raziskovanju in javni upravi in da enostransko ne odpušča javnih uslužbencev in ne znižuje plač.

V sindikatu VIR so se za sodelovanje v stavki od skupno 50 zavodov odločili v 39 zavodih.

Sindikat policistov bi s svojimi ukrepi privarčeval dobrih 8 milijonov

V Sindikatu policistov bodo stavko stopnjevali do meje legitimnosti, če vlada ne bo poslušala.
V Sindikatu policistov bodo stavko stopnjevali do meje legitimnosti, če vlada ne bo poslušala. FOTO: Sindikat policistov Slovenije

Tudi v stavkovnem odboru Sindikata policistov Slovenije (SPS) so se za napoved stavke odločili zato, ker je vlada, tako menijo, enostransko posegla in prekršila pravila socialnega dialoga.

Iz stavkovnega odbora so sporočili, da so pripravljeni narediti vse, da stavke ne bi bilo. Odprti so za pogajanja in za sprejemljive rešitve za varčevanje. V ta namen so pripravili nabor varčevalnih predlogov, ki pa so jih pripravljeni usklajevati z ostalimi predstavniki sindikatov.

Stavko so napovedali za 18. aprila, začela se bo ob 6. uri in bo trajala do preklica. So pa zagotovili, da v nobenem primeru med stavko ne bo ogroženo življenje.

Med ukrepi navajajo združitev zavarovalnih polic, s čimer bi dosegli fleksibilnost, bolj pregledno in od zavarovalnic neodvisno poslovanje ter razporeditev proračunskih sredstev.  V policijskem sindikatu menijo, da bi prihranili predvsem na področju vzdrževanja, če bi prodali objekte, ki jih ne uporabljajo več. Poleg tega bi 50 policistov, ki so najbolj kritični zaradi visokih potnih stroškov, premestili. Trdijo, da bi lahko prihranili tudi tako, da bi računali za varovanje na prireditvah in postavili standarde na tem področju. Računali bi tudi nudenje podatkov zavarovalnicam oziroma oglede poškodb.

Med predlaganimi ukrepi so tudi sprememba javnih naročil in sprememba metode dela. Predlagajo namreč, da bi ukinili klasične oblike dela in začasno vzpostavili sistem "gasilske družbe" – na teren bi šli, ko bi bila potrebna intervencija. Varčevali bi tudi pri pošiljanju dokumentacije, predlagajo namreč digitalno pošiljanje dokumentov med državnimi organi in spremembo protokolov. Uvedli bi plačilo za helikoptersko reševanje. Stroške bi morali povrniti tisti ponesrečenci, ki bi nesrečo povzročili sami zaradi malomarnosti.

S predlaganimi ukrepi bi, tako predvidevajo v policijskem sindikatu, privarčevali več kot 8.320.000 evrov.

Policisti vam bodo spregledali manjše kazni, a stali boste v kolonah

Sicer pa v SPS pravijo, da bodo stavko izvajali na različnih lokacijah po državi, v tem času pa bodo zagotovili minimum delovnega procesa, ki zagotavlja varnost ljudi in premoženja. Delo bodo prekinili do uveljavitve pravic. "Na neki način bodo državljani spoznali vrednost varnosti, kaj pravzaprav pomeni ta varnost, ki je trenutno povsem samoumevna," je za 24ur.com dejal predsednik SPS Zoran Petrovič. V praksi stavka policistov pomeni, da bodo poostrili nadzor v prometu, kar bo razlog za več zastojev na slovenskih cestah, ob tem pa bodo pisali čim manj kazni. Namesto teh bodo delili opozorila, kar pomeni manj denarja v proračun.

V sindikatu menijo, da vojak ne bo mogel s svojo plačo pokriti niti potnih stroškov.
V sindikatu menijo, da vojak ne bo mogel s svojo plačo pokriti niti potnih stroškov. FOTO: Damjan Žibert

Ukrepi spreminjajo vojake v novodobne sužnje

Intenzivno so k organizaciji protestov pristopili tudi v sindikatih na področju obrambe, kjer se pridružujejo stavki. "Nikakor se ne more dopustiti, da se bodo plače zaposlenih na obrambnem področju še dodatno zniževale, saj so že do sedaj številne plače pod pragom revščine," so zapisali v izjavi za medije. Menijo namreč, da vlada vlada s številnimi skritimi ukrepi zaposlene v MO spreminja v "novodobne sužnje". Plača vojaka je namreč le nekaj nad 600 Evrov, ko pa je vojak v bolniškem staležu pa prejema plačo, ki je nižja od minimalne plače.

Zato najprej pričakujejo odgovore, ki bi jih vlada morala posredovati preden je prišla s konkretnimi in neresnimi predlogi varčevanja.

Zdravstvo: Zaostritev bi lahko bila tako huda, da bodo morali bolnike negovati njihovi svojci

Kako daleč bodo morali iti sindikati, da bodo njihove zahteve oziroma predlogi uslišani?
Kako daleč bodo morali iti sindikati, da bodo njihove zahteve oziroma predlogi uslišani? FOTO: Thinkstock

Zdravko Vukadinovič, predsednik Sindikata zdravstva in socialnega varstva Slovenije, je za 24ur.com dejal, da bodo sicer zdravstveni delavci na dan stavke delali toliko, da ne bodo ogrožena življenja ljudi, vse ostale paciente pa bodo skušali prenaročiti. Dolge vrste bodo razjezile tudi tiste, ki se bodo odpravili v lekarno po zdravila, v največji zadregi pa bodo po njegovih besedah v socialnovarstvenih zavodih. "Tukaj bomo opravljali predvsem "nedeljsko delo" oziroma ravno toliko, da bodo nujne storitve za tiste najmanj pokretne opravljene," pravi in dodaja, da upa, da bo vlada enkrat le spoznala, da se s tem ne more igrati.

Največji sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Fides pa se  stavki ne bo pridružil. Kljub temu da se jim zdijo predlogi o znižanju razponov med plačnimi razredi povsem nesprejemljivi, menijo, da imajo še vedno možnost s pogajanji priti do sprejemljivih rešitev.

Predavanja bodo odpadla

Tudi Neodvisni sindikat delavcev Ljubljanske univerze je sklenil, da se pridruži stavki v javnem sektorju. Njihov predstavnik Tomaž Sajovic je za 24ur.com dejal, da bodo stavko njihovih članov najbolj občutili študenti, saj predavanj v tem primeru ne bo. Cariniki, ki so oblikovali stavkovni odbor, glede tega, da se pridružijo stavki, pa se še niso dokončno odločili, bodo v primeru stavke s svojim delovanjem gotovo povzročili hudo gnečo na mejnih prehodih.

Kot pojasnjuje Branimir Štrukelj, bodo v primeru, da se bodo učitelji na glasovanju odločili za stavko, vrtci in šole na dan stavke zaprti. Odpadla bi lahko tudi predavanja na fakultetah.
Kot pojasnjuje Branimir Štrukelj, bodo v primeru, da se bodo učitelji na glasovanju odločili za stavko, vrtci in šole na dan stavke zaprti. Odpadla bi lahko tudi predavanja na fakultetah. FOTO: Thinkstock

Dan, ko bo bolje, da se izognemo uradniškim okencem

Na dan stavke bodo razmere vsekakor kočljive tudi na upravnih enotah in uradih, saj bodo zaposleni s statusom javnega uslužbenca ter zaposleni v organizacijah in združenjih javnega in zasebnega prava omejili obseg svojega delovanja. Na okencih bo manj uslužbencev, delali pa bodo počasneje, opozarjajo v Sindikatu javnih uslužbencev Slovenije.

Delo bodo upočasnili tudi sodni mlini

Tudi Sindikat delavcev v pravosodju Slovenije je izglasoval sklep, da se predsedstvo SDP preoblikuje v stavkovni odbor, ta pa z 18. aprilom 2012 napoveduje splošno stavko, s čimer se tudi oni pridružujejo ostalim sindikatom v Konfederaciji sindikatov javnega sektorja Slovenije. Svoje bodo poleg zgoraj omenjenih vsekakor prispevali tudi stavkajoči redarji, ki ne bodo pisali kazni, varnostniki, gasilci, vojaki in številni drugi.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (814)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

baldahin
08. 04. 2012 10.40
+4
Redarji bodo s stavko samo prihranili davkoplačevalski denar; samo jaz sem npr. lani dobil od nesposobnih redarjev tri plačilne naloge, na katere sem se pritožil in vse pritožbe je sodišče rešilo v moj prid, stroške pa plačali davkoplačevalci. Vseh pritožb na delo redarjev pa je bilo lani čez 3000. Toliko v vednost.
Kbk Saša Jorgi? Grosuplje
10. 04. 2012 10.26
Osvald
07. 04. 2012 20.43
-4
ko v privatnem sektorju ni dela in denarja dobiš samo knižico, tile priviligiranci nimajo 3 čistih.
titovka
07. 04. 2012 20.53
+1
titovka
07. 04. 2012 19.13
+6
dejmo zrušit to nesposobno vlado!!!!
Osvald
07. 04. 2012 20.41
-6
nesposobno hahaha levičar se oglaša bruahahahah
Osvald
07. 04. 2012 20.42
-5
titovka
07. 04. 2012 20.52
+6
koliko ste pa vi modrovali...tako dolgo, da ste uničili slovenijo!!! posujte se s pepelom, potem se oglasite!!!
RDJr
07. 04. 2012 17.03
+3
Kake stavke? ... Ko boste dojeli, da je to potrebno in da je boljše 100€ manj na mesec, kot pa 0€ mesečno, potem se bomo pogovarjali. Mislite da sem nor, ampak z 100€ na mesec lahko (pre)živim, kaj pa z 0€? Pol pa socialna, pa še moje otroke zraven potegnejo in še oni nimajo življenja? Kdaj se bomo nehali ubadati toliko s tem kaj kateri politik dela? To je samo pesek v oči! 'Panem et circenses' so pravili Rimljani. Danes ni nič drugače. Politiki nikoli niso bili za vzor in dlje ko bomo čakali, da oni začnejo nekaj 'šparati', bolj se bomo sami poglabljali v go.vno. To se ne gre toliko za njih, kot pa za nas, vas, starše, otroke... Politiki nikoli nebodo imeli pomanjkanja, nikoli!
johan842
07. 04. 2012 14.10
+0
v nasi fimi izdelujemo ohisja za vetrne elektrarne.narocil imamo dovolj,izvazamo v vse evropske drzave in ameriko,delamo ob sobotah in praznikih.nihce se ne pritozuje.place so redne,regres in trinajsta placa,toda moram poudarit da delamo tudi ob nedeljah...in nihce res nihce v nasi firmi ne podpira stavke v ju kajti kljub temu da imamo ogromno dela so place minimalne,sam zasluzim z potnimi stroski in regresom za prehrano 730 eur.....in to kljub delu v podaljsanem casu,ob sobotah......zadovoljni smo...nismo pa zadovoljni ko vidimo,koliko nasega denarja se odliva v ju,kjer delajo samo delovne dneve,ce sploh delajo in zato vlecejo visje place kot mi....narobe svet....
castell
07. 04. 2012 14.13
+7
zdravstvo pa policija dela smo delovne dneve brez nočnih?
Danny1980
07. 04. 2012 15.53
+10
Vsa čast in spoštovanje za tvoje delo od katerega bot voj direktor odslej lahko na keš si kupil jahto. Razlika med menoj in tabo je v tem, da delam v policiji in moram poznati ogromno zakonov, v sekundi se moram pravilno odločiti če ne lahko zaradi napačne odločitve trpim celo življenje - recimo koga po napačnem ustrelim, moram biti psiholog, starš,moram se znati braniti, tudi stepsti in reševati probleme drugih ljudi.Če se ti zmotiš v enem kosu se pač naredi novi kos ne.V tvojem službenem času ti verjetno ne grozijo, da te bodo ubili, pa da ti bodo ženo in otroke poklali, verjetno ne gledaš mrtvih ljudi v prom. nesrečah oziroma verjetno nisi nikoli ob 1.00 zjutraj snel iz hleva obešanca.Ti ob 7.zjutraj recimo končaš in greš domov ne, konec službe.Js grem domov ko je zadeva urejena - recimo prom. nesreča ne grem kr vmes domov ker je pač konec službe. Razlika med menoj in tabo je mogoče tudi v tem, da moram js leteti proti norcu ki grozi s pištolo ali plinom v stan. med tem ko ti letiš stran od tega. Delam v policiji in službe kot jo mi opravljamo se ne more primerjati z drugimi službami v JU. Smo edini, ki imamo pravico in dolžnost nekomu vzeti življenje potem pa stem živeti do konca življenja. Policija je ledvica države brez katere se ne da živeti. Brez tvoje firme bi preživeli ne. Ni vam jasno ko ste v težavah in ko ali boste boste prvo zavrteli 113.Takrat boste pozabili na vse in si samo želeli, da se zadeva za vas v tistem trenutku ugodno reši. Zanima me samo, kaj bi se zgodilo v ZDA, če bi tam država delala s policijo ko s svijnskim mehom? ko bodo nemiri na cesti, ko se bodo začele razbijati in ropati trgovine, zažigati avtomobili itd.....kdo bo takrat red vzpostavljal? Jaz za 700 eur neto NE BOM prodal svoje glave.Boš morda ti šel?
Darko32
07. 04. 2012 19.48
-5
Danny1980 Posamezni policaji so zamočili celotno zadevo, ko so delali po liniji najmanjšega odpora in so raje malo naložili za neke prekrške in z tem so se izognili preiskavam in odpravo nepravilnosti. Sedaj pa imamo razpad pravne države in sesutje ekonomije. ZAto POLICAJ nima pravice zahtevati višje plače. Odpustiti jih je potrebno 20% in tiste, ki so delali po liniji najmanjšega odpora pa pozapreti. Če si posamezni policisti opravičujejo delo na prej naveden način se ne smemo čuditi, če imamo takšno sliko. Glej jaz ne zaupam, da skrbi za mojo varnost policija. ČE bi varovala policija bi bil že zdavnaj v večnih loviščih. ŠE plača 700€ je prevelika za tako malomarna dela, da se ljudi ožigosava in potem se jih razglaša za kriminalce in dokaze pa se meče v smeti samo zato, da se pobira denar na podlagi domnev od ljudi.
Danny1980
07. 04. 2012 20.56
vo vidiš pa so izbrisali konstruktiven komnetar,škoda komentiranja če ne smeš izraziti svojega mnenja.
cool_B
07. 04. 2012 13.18
+3
Dolgoročna rešitev je le ena-fiksna plača celemu JS v višini minimalne plače, preostali del pa procentualno vezan glede na gospodarsko uspešnost države.
kawboy
07. 04. 2012 11.52
+4
In kdo bo plačal tisti čas, ko ne bodo delali in bodo stavkali? Sindikati kateri organizirajo stavko in ne davkoplačevalci. Kar se pa tiče policije, se pravi da sedaj niso delali v skladu z zakonodajo in z svojimi pristojnostmi ter pooblastili, če bodo v času stavke bolj temeljito opravljali svoje delo. Zato pa gre pri sistemski korupciji v državnih institucijah in organiziranem gospodarskem kriminalu vse narobe.
tomazmayer
07. 04. 2012 11.43
-6
Ne-podpiram-stavke-in-slovenske-sindikate
tomazmayer
07. 04. 2012 11.44
-2
kim llsung
07. 04. 2012 19.14
+1
Osvald
07. 04. 2012 20.42
-1
castell
07. 04. 2012 11.21
+5
vsak ima svobodno izbiro poklica ... tudi tisti ki jokate tukaj, bi lahko delali v javni upravi. vsak od vas bi lahko bil učitelj in otrokom šibal cveke v redovalnico. vsak bi lahko bil zdravnik, medicinska sestra itd.... vsak od vas bi lahko bil policaj in pisal plačilce ..... zakaj pa niste??? zato, ker se je bilo potrebno vsaj malo učiti, ne pa takoj po šoli v gostilne in na koš metat na igrišču. imeli ste možnost, je niste izkoristili, zdaj pa jokate, ko delate pri s.p.-jih in podobnih, z lopato mečete šoder v mešalec itd. vem, da bodo sedaj leteli minusi kot po tekočem traku ... varjanta, vsak je lahko policaj, medicinska sestra itd. ... probajte pa pol komentirajte. sicer pa glede na vaše komentarje, sklepam, da ste vas je tu 80% nenormalno razgledanih, pametnih, brihtnih in z končanimi doktorati. pa lp
Darko32
07. 04. 2012 11.58
+5
Vidiš tukaj pa si malo pomešal stvari. Ljudje so bili peki, mesarji in so se prijavili za policaje in so sedaj policaji. Vidiš tukaj je narobe. Človek je bil v izobraževanju za mesarja. Sedaj pa bo taisti človek delil pravico. Sami so dokazali, da še sebi ne morejo zagotoviti spoštovanje predpisov iz varnosti in zdravja pri delu, kako bodo potem zagotavljali varnost Občanom. TAko kot je napisal eden izmed kometatorjev, boli me * za tvojo varnost. E vidiš to je velika razlika v delu na različnih delovnih mestih.
kawboy
07. 04. 2012 11.58
+2
Ne veste in ne vidite razlike med gospodarstvom in javno upravo. Pridite delat v gospodarstvo, pa boste videli koliko je razlike med državno ali privat firmo in kakšne so razlike med podjetji, kateri ne dobivajo denarja za opravljeno delo. Da ne omenjam konkurece. Ker te v JU sploh ni, zato se pa preseravajo in izkoriščajo, plačujemo pa davkoplačevalci.
castell
07. 04. 2012 12.31
-2
darko32, tudi ti si se imel priložnost prijavit za policaja ... in zakaj se nisi???
Darko32
07. 04. 2012 19.53
+1
castell Tudi ti si imel možnost izbire med Policajem, MEsarjem, pekom, Učitelejm in tehnikom računalništva. KAj si izbral??
R57
07. 04. 2012 10.47
+5
Priviligiranci bodo spet stavkali.
Jaka Planinc
07. 04. 2012 08.46
+9
Oblast,javni uslužbenci,birokracije pri nas je ABSOLUTNO PREVEČ. Naša DRŽAVA JE ABSOLUTNO PREDRAGA.ZDRAVSTVO,je OK,samo ljudje hodijo za vsak DREK k DOHTARJU. ZA SVOJE ZDRAVJE Je najpreje odgovoren vsak SAM,potem šele dohtar ,če je res potrebno. Razbijanje,DEMONSTRACIJE,UNIČEVANJE NAŠE IMOVINE,TRGOVIN itd.je ABSOLUTNO NAM V ŠKODO,OBČANOM. VLADNO BIROKRACIJO ZMANJAŠTI NA POLOVICO,POLICIJOI KI JE NE RABIMO,KER KRADE DENAR OBČANOM TUDI PREUREDITI,POSODOBITI DA BODO V POMOČ OBLANOM NE PA V BREME IN KRAJO DENARJA,itd.
zvirob
07. 04. 2012 08.29
+11
Javne službe pri nas so različne.Delo medicinske sestre je drugod častno delo, pri nas glede na plačo je očitno podn od dela- tem bi bilo plačo treba zvišat. Učitelji v šolah ki delajo skoraj s polovico totalno nevzgojenimi otroci, so itak ničvredni(pri nas več kot očitno),in sedaj bi naj še zvišali število učencev v enem razredu.Ja to je šlo pred leti, ko ti je učitelj lahko zabrisal šop ključev in si moral bit tiho....Kuharce v šoli ,ki kuhajo za več kot 800 otrok dobijo podn od plače, zdaj bi jim še znižali, bi bile ravno na socialki.Tako da ne mislit da imajo vse javne ustanove oz. delavci v le teh bajne plače in da nič ne delajo.Prav imajo da se postavijo zase in za svoj obstoj.Pustimo pa tiste na upravnih enotah in vaških občinah ,ki resnično ne delajo skoraj nič....Tudi policaji niso samo inkasanti...kaj pa tisti ,ki imajo opravka s pijanimi, pokozlanimi osebki, narkomani na ulici, pretepači, nasilneži do svojih bližnjih....mogoče jih boste kdaj potrebovali, ko vas bo eden od zgoraj naštetih nadlegoval.
ognjenorezilo
07. 04. 2012 08.36
+4
vsak se odloči kaj bo delal. zakaj ni bilo toliko pomislekov kako težko je šivat obleke v Muri ??? ljudje ste zlobni!!!! egoisti !!!
zvirob
07. 04. 2012 09.03
+3
Tudi tisti,ki so šivali obleke v Muri so si sami izbrali delo.Ali ne?!
petelin25
07. 04. 2012 08.29
+1
sej,zdej jih boli k.,če plave pizd. ne bojo pisal kazni,k majo povsod mobilne radarje!!!
dule100
07. 04. 2012 08.29
+3
Ne vem zakaj se ljudje in država ne zgledujejo po rdečih sindikalistih Semuliču in Štruklju ? Če bi vsi tako garali kot rdeča barona, bi bili že zdavnaj iz krize !
antonino
07. 04. 2012 08.19
+8
ŠTRUKELJ, KAKŠNO IZOBRAZBO PA SPLOH IMAŠ, KO SO TAKO POTENTEN IN "PAMETEN". Po poslušanju bi rekel, da imaš kumrovški tečaj
ognjenorezilo
07. 04. 2012 08.30
+5
zgodovinar.. bivši učitelj :)) po duši makroekonomist ;))
antonino
07. 04. 2012 08.18
+8
ŠTRUKELJ - a sploh veš, kdo je država, ki te plačuje - mi vsi. JAZ NIMAM ŽELJE VEČ DELAT IN POSLUŠAT TVOJE BEDARIJE IN ZDRAHE - ZAČNI ENKRAT ŽE DELAT, problem je verjetno v tem, ker ne znaš.
firewall
07. 04. 2012 10.22
-5
Be bo. Plačo dobiva iz članarine članov sindikata. pojdi nazaj v šolo in dokončaj devetletko.
antonino
07. 04. 2012 08.15
+6
Branimir Štrukelj (levo) pravi, da cilj sinidkatov ni stavka, zato si želijo, da vlado sreča pamet. KO BI LE ŠTRUKLJA ENKRAT SREČALA PAMET - KAKO SE LAHKO POGAJAŠ Z TAKIM ČLOVEKOM, KI MISLI, DA JE EDINO ON PAMETEN NA SVETU, V RESNICI PA BOLJE DA SE NE IZRAZIM. ON IN NJEMU PODOBNI - KI NIČ NE DELAJO, LAHKO MIRNO ŠTRAJKAJO, SAJ NE ZNA DRUGEGA KOT DELAT PREPIRE
ognjenorezilo
07. 04. 2012 08.32
+4
Štrudel se bori za lasten finančni bonus :)) ravno tako Posedač Semulič pa rihta visoke penzije... čez kakšno leto se bo upokojil.
Mirsad Miro Muharemovi?
07. 04. 2012 07.59
+0
dobro jutro..fantje a vama pošljem malo dežja
Mirsad Miro Muharemovi?
07. 04. 2012 08.27
+1
se vidi da so komentatori večinoma mestni ljudje....nobenega kmeta,alora sem se zmotil
ognjenorezilo
07. 04. 2012 08.29
+2
Mirsadeee nemoj da pišaššš :))) vse je že razmočeno
Frane Šajn
07. 04. 2012 07.25
+0
JAZ BI PA APELIRAL NA NEPOSREDNE DELOJEMALCE JA NA VAS , KI GARATE ZA ZAJAMČENO, GLEJTE IN UČITE SE KAKO SE DOSEŽE SVOJE IN KAKO SE BORI ZA SVOJ KRUH BUKSELJNI. NE NA ULICE TAKRAT, KO SI ŽE PO DOMAČE V RITI. TAKRAT SI NAMREČ TABLE HOČEMO PLAČE ZABIJTE TJA KJER SONCE NE POSIJE. SAMO ŠKODA BESED IN PISANJA ZA TE HLAPČONE. BI JIM PA PRIPOROČIL KAKŠNO KNJIGO IN MALCE VEČ RAZGLEDANOSTI. NE DA JE VEDNO TISTI BUKOV ODGOVOR "SEJ JE ZMER TAKU KUT ČJO TISTI T´M GOR UN NARDIJO ZMER PU SVOJE ZNS REVEŽE PA ZMER TA KRATKA"! (podkrepljeno z odmevom v glavi) KO TAKO SLIŠIM ME KAR ZVIJE! ME ZANIMA KAKO BO SEDAJ V GORENJU, TAM JANEZ REŽI MA NE PLAČ GLAVE DRAGI! TAKI IN TAISTI JANEZ TI SPODKOPAVAJO DRŽAVO!
ksx
07. 04. 2012 07.20
+7
Po nekaterih podatkih iz prve roke, naj bi v roku treh mesecem policijo zapustilo okrog 700 policistov, seveda operativcev, ne onih v pisarnah ki jih je enkrat več kot operative. Glede na to da nas naša politika dobesedno meče v revščino, se bo posledično dvignil odstotek kriminalnih dejanj, policije bo pa vse manj. To pomeni da bomo manj varno živeli. Ni pa mi jasno kako rešuje krizo naša politika, če ljudje ne bodo imeli denarja, bo padla kupna moč, gospodarstvo bo imelo manj dela, manj denarja se bo vrtelo slabše bo. Po zdravi kmečki pameti tu ne vidim izhoda iz krize. Glavno pa je seveda da politika nikoli ni pripravljena varčevanje začeti pri sebi, naj znižajo plače najprej sebi in potem vsem ostalim, ta banda!!!
ksx
07. 04. 2012 07.20
+10
Ja pa še to, hvala vsem ki ste navijali za JJ, zdaj ga imate , bebčki!!!
Darko32
07. 04. 2012 07.35
+2
Tudi PAHOR je imel enake ukrepe, vendar je imel pomočnike zanič.
ognjenorezilo
07. 04. 2012 08.17
+4
če bi bilo res kar pišeš, bi že novi brezposelni zasedali ta mesta v policiji.. 700€ je vseeno boljše kot 0
dule100
07. 04. 2012 08.21
+1
ksx Pametnjakovič ! Tvojega Pahorja smo imeli tri leta ! vse kar sedaj doživljamo, je njegovo remek delo !
ksx
07. 04. 2012 08.24
+0
Kdo pa rekel da sem za Pahorja, kdo je pa zdaj pametnjakovič?
ksx
07. 04. 2012 08.24
+0
ksx
07. 04. 2012 08.25
+0
Sicer bomo pa videli ,kaj bo prinesla prihodnost?