Slovenija

'V službi sem se izpostavljal za teh 639 evrov'

Ljubljana, 26. 04. 2012 10.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Mira Matković
Komentarji
1091

Tako poudarja policist, ki se je poškodoval med intervencijo in skoraj ostal brez noge. Pokazal je tudi plačilno listo, iz katere je razvidno, kakšna je njegova osnovna plača. Policist je še vedno na bolniški in trpi zaradi hudih težav. Bi moral minister Gorenak bolj resno oziroma bolj odkrito zastopati interese svojega ministrstva in policistov?

Mi smo se vedno pripravljeni pogajati. Predsednik SPS Zoran Petrovič v informativni oddaji 24UR OB ENIH

Napetosti med vladnimi pogajalci, ministrom za notranje zadeve Vinkom Gorenakom in predstavniki obeh policijskih sindikatov se stopnjujejo iz dneva v dan. Slednji so včeraj protestno zapustili pogajanja o plačah in drugih prejemkih vseh javnih uslužbencev ter znova poudarili, da pripravljajo zaostritev stavke. Ukrepe so že sprejeli, policiste pa bodo pravočasno obvestili, kako naprej. A še vedno vztrajajo, da bodo delovali "zakonito, strokovno in temeljito“, kar pomeni, da je velika verjetnost, da bodo zaradi tovrstnega policijskega dela že med prvomajskimi prazniki nastajale posledice. "Poudarjamo pa, da bo morebitno takšno delo policistov uperjeno na vladne varčevalne ukrepe in ne proti ljudem,“ še opozarjajo policisti.

Pogovorili smo se z generalnim sekretarjem Sindikata policistov Slovenije (SPS) Francijem Frantarjem, ki je za 24ur.com dejal, da trenutno še vedno ne more govoriti o tem, kako bo zaostrovanje potekalo, a opozarja, da bodo policisti obveščali javnost in medije, če se bodo na mejnih prehodih pojavili zastoji zaradi njihovega dela – rednega ali stavkovnega. O vseh ukrepih boste pravočasno obveščeni, dodaja Frantar.

Delo policistov
Delo policistov FOTO: Reuters

Preberite tudi: Med prvomajskimi prazniki bo povečan promet na mejnih prehodih, na cestah proti turističnim krajem in proti slovenski obali oz. Hrvaški. Policisti voznikom svetujejo, naj se pravočasno odpravijo od doma, naj spremljajo informacije, predvsem pa naj vozijo strpno in varno.

Ali so jim policisti s terena poročali o grožnjah in pritiskih s strani nadrejenih? Njihovi kolegi iz Policijskega sindikata Slovenije (PSS) so namreč na spletni strani svoje člane pozvali, naj jih obveščajo o vseh poskusih pritiskov in omejevanja stavke. Frantar iz SPS je za 24ur.com dejal, da jih člani do sedaj niso obveščali o odkritih grožnjah nadrejenih, so se pa nadrejeni pri svojih policistih informirali o tem, kako ob stavki poteka delo, to pa v sindikatu ne ocenjujejo kot grožnje. Gre za preverjanje, ali se policijski postopki vodijo v skladu z zakonom, kar je popolnoma razumljivo.

Kaj porečejo na Jankovićevo ponudbo?

Včeraj je predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković presenetil s ponudbo o mediaciji med vlado in sindikati. Frantar pravi, da so o ponudbi seznanjeni iz medijev, pisnega predloga pa očitno še niso prejeli. "V tem trenutku čakamo oziroma pričakujemo, da bo vladna stran začela resno obravnavati in razumeti položaj policistov in pogajanja oziroma pristop pogajanj prilagodila tudi v tej smeri,“ je odgovoril Frantar, ko smo ga povprašali o možnosti, ali bi sprejeli Jankovića kot mediatorja.

Bi se moral Gorenak postaviti za svoje ljudi – policiste?

Naš sogovornik je komentiral tudi povabilo ministra Gorenaka, naj se mu na kosilu pridružijo trije policisti s foruma policist.si, morajo pa biti njegovi kritiki. Tako želi minister soočiti mnenja in argumente, saj policisti zatrjujejo, da so premalo plačani in da delajo v nemogočih pogojih. Tu je Frantar opozoril, da ima minister poseben način komuniciranja, kaqkršnega je moč zaznati tudi pri nekaterih drugih ministrih te vlade. Opozarja tudi na komunikacijo prek družbenih omrežij in blogov. Meni, da je minister dobro informiran glede težav, s katerimi se soočajo policisti, opozarja pa tudi, da bi moral Gorenak bolj resno oziroma bolj odkrito zastopati tudi interese svojega ministrstva. Gorenak je sicer želel videti tudi plačilne liste policistov, ki zatrjujejo, da za opravljeno delo prejemajo mizerno plačilo.

Na spletni strani SPS so odprli rubriko zgodbe policistov. Tako je v oči zbodla zgodba policista, ki se je poškodoval na terenu, in sicer med samo intervencijo. "Zaradi poškodbe kolena sem skoraj izgubil nogo. Noga mi je ostala samo zaradi odločenosti kirurga, da bo poskušal rešiti, kar se rešiti da. Pred operacijo sem moral podpisati izjavo, da se strinjam z amputacijo," piše policist. Po dveh letih in pol ter po štirih operacijah še vedno ne more hoditi brez pomoči. Plače prejme 639 evrov, čeprav se mu obračunava 100-odstotna bolniška, saj se je poškodoval med delom.

"Pri posvetovanju pri odvetniku sem izvedel, da še odškodnine (najverjetneje) ne bom dobil, ker v službi nismo zavarovani za primere, ko se teče za storilcem kaznivega dejanja, da bi ga ujeli, in se pri tem poškodujemo. V službi sem se izpostavljal za teh 639 evrov. Če se nič ne zgodi, je vse OK. Kaj pa, če se? Ne morem si predstavljati, da bi zaradi teh 639 evrov izgubil nogo, TI NAŠI POLITIKI PA SE ZDAJ IZ NAS DELAJO TAKO HUDO NORCA!! Če to ni sramota, mi naj PROSIM nekdo pove, kaj je potem to," je zapisal policist in objavil svojo plačilno listo.

Frantar nam je dejal, da gre za osnovno plačo omenjenega policista. Gre za znesek, ki bi ga dobil za 160 delovnih ur na mesec oziroma za delo, ki bi ga nekdo opravil od ponedeljka do petka, in sicer med 7. in 15. uro, je Frantar orisal razmere. Opozarja, da imajo tudi policisti stanovanjske in druge kredite, tako da so razmere izredno občutljive. Če bi delal še nočne, nedeljske ure in podobno, bi dobil še približno 150 evrov več.

Plačilna lista policista, ki se je poškodoval med intervencijo.
Plačilna lista policista, ki se je poškodoval med intervencijo. FOTO: Sindikat policistov Slovenije
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1091)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tweety77
28. 04. 2012 07.19
+0
Tako bogi pa spet niso kot jamrajo zadnje dni. Nekje dobijo še manj pa delajo tudi kot butli pa so izpostavljeni marsičemu. Danes si lahko zadovoljen da sploh imaš službo, glede na to kakšna situacija je. Drugače pa vsak si sam izbere za kaj se želi izšolat, tako da ko so se policisti šolali za policiste so vedeli kaj bojo morali vse delat pa očitno se jim je to zdelo ful super. Tako, da imajo dovolj veliko plačo tudi če jim znižajo za 10% pa še dostikrat uživajo v tem kar delajo (nespodobno in kdaj tudi spodobno delo...)
Pretreseni
16. 06. 2012 15.03
+0
Ma tole ja pa malo preveč, ko je bil pa mulc pa je razmišljal samo o tem kako bo streljal po ljudeh in jih v keho vozil. tko kot zidar ki je sanjal o tem kako bo hiške gradil. Saj pa se je človek zavestno odločil za takšen poklic, noben ga ni silil. če pa ni sposoben, pa naj gre v pekarno kruh pečt, al pa surfat na kamionu. a je problem zamenjat službo..mislim ljudje delajo še v težjih situacijah, nesreča pa itak nikoli ne počiva.
Buena Vita
27. 04. 2012 15.23
-2
glede nasituacijo v sloveniji so vsi javni uslužbenci preplačani torej nehajte hujskati in zahtevati nemogoče, kaj vi bi hoteli še naprej najemanje kreditov, ČE BI IMELI OTROKE ,POTEM KREDITOV NEBI ZAGOVARJALI ,ZADOLŽEVANJE BODO PLAČEVALI NAŠI OTROCI,NAŠI VNUKI IN PRAVNUKI POKAZALI STE JANO IN GLASNO KAKO MRZITE OTROKE,SVOJE OTRIKE
hripavi
27. 04. 2012 16.32
+3
Si pa res dobra in ne razumeš da ne hočejo zadolževanja ampak da ostanejo socialne pravice malemu človeku zdaj in našim otrokom!!
Petra Poto?nik 1
27. 04. 2012 11.23
+3
naj še ena negovalka v ds pove koliko zasluži, pa bistveno bolj gara, in je še marsičemu izpostvaljena, ne preveč jamrat...je nizka plača marsikje je še huje pa so veseli da sploh je....
hripavi
27. 04. 2012 11.55
+6
mislim da o tem sploh ni dvoma in ni bilo nič pisano o tem, ampak če niste razumeli vas spomnim da se gre do odnosa države do svojih zaposlenih! namesto da bi skupaj stopili da nam še tega ne bi vzeli ker ko bodo JS pride na vrsto še realni. Ne kapirate, ko boste skapirali bo prepozno
vetlan
27. 04. 2012 12.47
+6
hripavi, tudi če ostanejo brez plač, slovenceljni kot slovenceljni se bodo spravili na povprečni državljane, ki še imajo (mogoče minimalne) plače, namesto, da bi se združili in šli pred parlament. Nikoli ne bodo skapirali. Jaz tega ne razumem, ampak tako je. Živimo med ovcami, žal.
Tonček Balonček
27. 04. 2012 13.39
+2
Tudi v Bangladešu so zadovoljni, če dobijo vsaj pest riža in so hvaležni delodajalcu. nekateri še tega niso deležni! S takšnim razmišljanjem bomo vedno reveži, kaj to ni jasno!Pa saj vedno najdeš še koga, ki mu gre slabše, pa kaj?!! Eni so pa še bolani za povrh!
hripavi
27. 04. 2012 13.43
+3
TONČEK to je sloveski nacionalni šport FOUŠIJA!!! Če gre meni slabo naj še gre drugim. Na žalost je tako
hripavi
27. 04. 2012 13.46
+2
Amapak poanta vsega tega je da bodo zdaj zdrmali in zjebali JS ker bodo potem še realnega!! To mislim da bi vam določenim moglo bit jasno. Zaradi tega je pomembno da bi skupaj držali.
hripavi
27. 04. 2012 13.51
+3
Ko pa nihče ne bo več mogel z plačo preživet pa se bo šlo saj kmetje lahko preživijo ker imajo zemljo da si kaj pridelajo! kmetje pa "kdo pa vam pravi da morate živet v mestu" Pa podobne Slovenske pogruntavščine
plat15
27. 04. 2012 09.36
+4
v Sloveniji se pri delu v gozdu smrtno ponesreči od 12do15 ljudi. to so delavci z manjšo plačo kot jo imajo policisti izobrazba pa je tudi srednješolska.Pa še to,oni nimajo nobenih dodatkov za nevarno delo............Kolko se smrtno ponesreči policistov???Prosim ne nakladajte z takimi neumnostmi kako nevarno delo opravljajo policisti.
hripavi
27. 04. 2012 11.57
+4
v kolkih letih? me zanima kolko imajo plače res? Ampak ni v tem poanta ampak to da bodo zdaj zjebali JS in potem realni, ker politikom in tajkunom ni nikol dovolj! SLOVENCI ZBUDITE SE
ce.ce.
27. 04. 2012 08.44
+8
upam samo, da je slovenski narod z policaji vred tolk pameten, da ne bo korakal po paradah, jokal in se smejal na ukaz...smo pa zelo blizu..
ce.ce.
27. 04. 2012 08.43
+7
a ste hotl Janšo? In evo vam Severne Koreje in velikega vodja...
Heinekenx
27. 04. 2012 07.45
+10
Gorenak me spominja na SS-ovca iz vojaških filmov.
helena11
27. 04. 2012 07.36
+5
še svojo izplačilko bi obesla in to zdravstvenemu ministru, da vidijo za kak denar rintamo
hripavi
27. 04. 2012 12.03
+2
Gorenak jih je pozival naj pokažejo plačilno listo, ker da imajo bajne plače! Če je to bajna osnova naj on pokaže SVOJO!
maijster
27. 04. 2012 07.35
+0
....povejte mi gdo od nas pa dobi drugačno plačo če si cel mesec v bolniški ??,kolega dela na petrolu in je imel 10 dni dopusta in ob 28 letni del.dobi je dobil 510 eur isplačila,,pa tudi vsak je ogrožen na svojem del.mestu,če dela v prometu,gradbeništvu,kovinarstvu....vsak je lahko ob nogo ali ob življenje,tako,da dragi policisti nas je dosti ki smo še bolj ispostavljeni-ogroženi kot vi za isti znesek,...
hripavi
27. 04. 2012 11.45
+5
si pa res CAR? si sploh prebral zakaj se gre? sploh ni finta plača!! Odnos do njih. SS je prevzel MNZ. Po drugi strani pa v medijih razglabljajo kako visoke plače imajo policisti da bi se folk postavil še bolj proti njim. To je osnovna plača in kolko sem preračunal po 10 let dela. Sramota je taka plača v vseh panogah. Pa naj pokažejo politiki svojo plačilno listo in da vidim koga boste potem po blogih vlačili za jajca, ker si na ulico ne upate, da bi branili svoje pravice kot jih zdaj policisti!
TheWitch
27. 04. 2012 02.11
+1
Med razgledanim, demokratičnim in solidarnim narodom vladata demokracija in solidarnost! Spoki banda klerofašistična!
TheWitch
27. 04. 2012 02.06
+0
Juhuuuuuuu, nova doba v slovenski zgodovini prihaja! Janez adijoooooooooooooooooo.....! Tisti, ki ne verjamete vas bom še enkrat spomnila februarja 2013!
emmentaler
27. 04. 2012 01.42
+13
Policaj bit se ne splača... Ljudje se slinijo okrog tebe ker hočejo imet koristi, ko prenehaš bit policaj te nihče ne pogleda...pa še brez denarja si...
TheWitch
27. 04. 2012 01.53
+11
S policisti imam dobre izkušnje! Če te eden izmed njih vzame v precep,še ni treba da si jezen na cel rajon- služba je služba-policisti si ne pišejo sami pravil
TheWitch
27. 04. 2012 01.55
+0
fiftgear
27. 04. 2012 02.49
+3
sej tudi ko si (ne samo ko prenehaš biti) nimaš denarja če si policist
hotchilipoper
27. 04. 2012 07.16
-1
Službo naj zamenja V Ihanu rabijo osemenjevalca
Buena Vita
27. 04. 2012 15.19
e,he,he,he,kako se bodo križanci imenovali,a
hripavi
27. 04. 2012 16.33
-1
saj zdaj pa vidim tvoj bonton! Ni čudno da politiki pometajo z nami
TheWitch
27. 04. 2012 01.36
+10
Se kdaj vprašate kakšni ljudje nam pišejo zakone? Se kdaj vprašate kakšne ( nenarejene) odnose imajo s svojimi sodelavci, kakšne filme gledajo, kakšno zvrst glasbe poslušajo, kako spremljajo družbene trende, KAKŠNI SO CILJI NARODA KATEREMU SLUŽIJO ? So to ljudje, ki nas bodo rešili iz krize? ALI SI BO NAROD PISAL SODBO SAM? OVCE SLEDIJO PASTRJU TUDI V PREPAD!
TheWitch
27. 04. 2012 01.25
+1
V KLJUČNIH TOČKAH ČLOVEŠKE ZGODOVINE JE NARODE VEDNO NAVDUŠILA NOVA IDEOLOGIJA IN POMEDLA S POSTANIMI ZAKONI. JANEZI- V SLOVENIJI STA NEOLIBERALIZEM IN OPUS DEI POGORELA ŠE PREDEN STA SE ZASIDRALA! HM - MOGOČE STE ŽE PO SMRI LIDERJA PREVEČ ODNESLI!
fiftgear
27. 04. 2012 01.32
+1
V KLJUČNIH TOČKAH FORUMSKEGA OBNAŠANJA (beri: BONTONA), NI UPORABNIKE NIKOLI NAVDUŠEVALO PISANJE Z VELIKIMI ČRKAMI IN KOT TAKŠNI SO BOLJ ALI MANJ VEDNO POGORELI - zato ti priporočam čarovnica da naslednjič izklopiš Caps Lock - saj veš tam na levi strani nekej na sredini ;)
TheWitch
27. 04. 2012 01.41
+0
fiftgear- pogorel si, ker me POSNEMAŠ! OČITNO SI VIZUALEN TIP! Točno sem vedela, da bom naletela na ....
TheWitch
27. 04. 2012 01.48
+0
Aja pa še nekaj samo zate- MED NAMI SO TUDI KRATKOVIDNI TIPI, KI ŠE NIMAJO NOVIH OČAL. TUDI NANJE JE TREBA MISLIT- KRIZA JE A NE VEŠ?
fiftgear
27. 04. 2012 02.52
+2
sorry pri meni ni krize in ja sem vizionar (vizuelen po tvojem prepričanju kar seveda ni isto) ampak moj komentar ni imel bistva žalitve prej malce črnega humorja, tako za malo nasmehniti se - nič drugega - lahko noč želim :)
Buena Vita
27. 04. 2012 15.20
LKOHOL
27. 04. 2012 01.13
+4
hripavi
27. 04. 2012 01.15
+0
fiftgear
27. 04. 2012 01.21
+3
hanoveranec
27. 04. 2012 00.57
-4
Sem poslušal stranko Pozitivne Slovenije na parlamentarnem odboru... pa sej njihovi poslanci ali kva so že "kvazi"športniki, ovajalci ma ne znajo stavka povedat... politično je to mrtva stranka.... pa tej so hoteli Slovenijo voditi.... na bruhanje mi gre, ko vidim te zoglenele face.... lol
Grizlibear
27. 04. 2012 00.57
+12
Dragi minister Gorenjak. Če vas tako bode igranja pikada in tenisa po sindikalnih sestanikih, kjer MNZ prizna udeležencu po 8 ur delovne obveze, vse ostale stroške krije sindikat sam iz članarin: 1. kako je naračunano v 40 vozil policije letno, ker se ta odvija 1x letno, na njem je manj kot (ampak recmo da) 500 udeležencev iz samo enega sindikata. Je mogoče mišljeno 40 igračk avtomobilčkov? 2. Kaj je to v primerjavi z 130.000 evri MESEČNO za najem zgradbe NPU?! 3. Kako mislite še vodit MNZ s takšnim načinom šuntanja gospodarstva proti policiji in ji zbijat kredibilnost (le zakaj in zaradi koga je država tam kot je?). V vsaki zreli in sposobni vladi si tega ne bi nikoli privoščili. Če pa bi, bi sledil odstop s položaja obvezno. To je obnašanje za v vrtec ne pa za med resne odrasle ljudi. ("Pa kaj, če sem. .., ti si pa nisi umil roke ko si prišel iz WC-ja!")
hripavi
27. 04. 2012 00.58
+3
no končno nekdo ki razmišlja z svojo glavo!!!
hellbastard666
27. 04. 2012 00.46
kaj pa unga ga je zvilo ahahahaha še kometjranje so prepovedali pa izbrisali
hellbastard666
27. 04. 2012 00.46
BlaBlaGluposti
27. 04. 2012 00.27
+13
Ko bo poknilo, pa ko se bodo policaji odstranili potem bote piskali. Kdo je nor svojo glavo nastavljati manijakom za cca 800€ na mesec? Policaje je treba pošteno plačat, tako kot bi morali gasilce, medicinske sestre in zdravnike (da jim ni treba odpirati oderuških privat ordinacij), sodnike in še in še..... Ne pa da imamo 11 ministrstev in veliko preveč politikov ki so veliko preveč plačani za to da nas držijo v konfliktu! Pa kaj vam še vedno ni jasno Slovenci?!?
Renata Zadnikar
27. 04. 2012 00.41
+5
fiftgear
27. 04. 2012 00.46
+0
sej pa JS še ni nič prispeval v krizi in ti BlaBla bi še sodnikom več plačal - zakaj že - a zato, ker se jim zaradi ne dela nabirajo spisi v omarah in ker nihče ni kazensko odgovoren za svoja dejanja?
hripavi
27. 04. 2012 00.52
+5
določeni so v JS že dobili regres, kot so sodniki in zdravniki! Policisti si ga ne zaslužijo ker imajo večje plače od njih!! Ne?
pesjagraba
27. 04. 2012 00.52
+6
Ta pritisk na javni sektor je le uvertura za realnega. Če bodo ukrotili javni sektor, bo realni mala malica za ustrahovanje, saj ni enoten. Tega se slovenski državljani ne zavedamo.
Renata Zadnikar
27. 04. 2012 00.53
+2
ja, in kdo je tega kriv? naj preganjajo korupcijo pri javnih naročilih in nehajo krast denar pri raznih kvazi svetovanjih in podobnih rečeh, ne pa pri raji...
Renata Zadnikar
27. 04. 2012 00.54
+1
Renata Zadnikar
27. 04. 2012 00.55
+0
ups, se še lovim tlele....moj zgornji komentar je odziv na fiftgear :-)
hripavi
27. 04. 2012 00.55
+3
Ampak to se bo zgodilo, ker smo razdvojeni!! Stopiti bi morali sindikati skupaj. Ne da se policijski sam bori za vse!!!
Renata Zadnikar
27. 04. 2012 00.59
+3
ja, itak, vsi bi moral skup stopit, ne pa zganjat nevoščljivosti!
hripavi
27. 04. 2012 01.03
+2
ampak to je nacionalni šport. politiki pa se nam smejijo kako se napadamo
fiftgear
27. 04. 2012 01.07
+3
od kod tebi ideja da bom podpiral precej bolje plačane od mene, ki delajo manj kot jst, anejka? Hvala bogu delam v realnem sektorju in to v panogi, ki je ni prizadela kriza (vsaj ne tako kot to nekateri prikazujejo), pa mi država pobere ogromne količine denarja, zato moram še enkrat reči hvala bogu za sivo ekonomijo, kjer lahko dodatno zaslužim še eno plačo (neobdavčeno) in otrokom nudim precej več
hripavi
27. 04. 2012 01.09
+4
vsaj ti se lahko znajdeš! banda politična bi ti tako vse vzela. Problem je kaj naj dela ta policist da bo lahko družino preživel? če bo lahko še kdaj delal
fiftgear
27. 04. 2012 01.16
+1
hripavi - kdo pa je rekel ali omenil, da si policist ne zasluži regresa? A delavec za tekočim trakom si ga tudi ne zasluži, pa gradbinci tudi ne in ostali, ki delajo za manj denarja kot policisti v precej bolj nemogočih delovnih pogojih (ali pa recimo težjih), ki živijo v upanju, da bodo dobili zaostalo plačo (za kar policistom in ostalim v JS ni treba skrbeti). Sploh pa mi nekaj ni jasno, zakaj sta potrebna dva sindakata za policijo - spet trošenje denarja po nepotrebnem, zakaj imajo ostali sektorji po en sindikat, policaji pa dva - tole mi razloži prosim
hripavi
27. 04. 2012 01.20
+2
to boš pa moral nekoga drugega vprašat! kolko pa sem razumel je bil drugi sindikat ustvarjen z strani policistov ker je bil prvi preveč politično usmerjen. Seveda pa si vsi zaslužijo regres! Definitivno. A so kaj manj kot sodniki in zdravniki tisti ki delajo za 500 EUR ali manj? Mislim da si ga ti še bolj zaslužijo.
fiftgear
27. 04. 2012 01.22
+1
vidiš, će mene vprašaš že tule nastane problem ker dva sindikata samo dokazujeta (po mojem laičnem mnenju seveda) da niti v policiji niso složni
hripavi
27. 04. 2012 01.25
+1
hripavi
27. 04. 2012 01.27
+4
politiki znajo skregat folk. Ker če ne bi bili skregani bi bili preveč močni. V slogi je moč
fiftgear
27. 04. 2012 01.36
-1
ma ja, se strinjam, samo rek "v slogi je moč" je (bil) bolj primeren za socialistično usmerjenost, sedaj v času hiperkapitalizma pa je to povsem izgubilo svoj pomen, ker se mi zdi, da vsak gleda kako bo sam boljše "skozi" prišel
hripavi
27. 04. 2012 11.59
+0
Zato pa je potrebno da se VSI delavci zbudimo in upremo tem koruptivnim POLITIKOM!
MačekMuri
26. 04. 2012 23.44
+10
ta vlada je padla še preden je začela. itak ni naša vlada,ker ni izvoljena iz naše strani ljudstva.
justinijan
26. 04. 2012 23.50
+2
če te razumem, tvoj izbranec, ki bi moral biti na oblasti je največji lopov
hripavi
26. 04. 2012 23.51
-1