Slovenija

Poletne razprodaje so mamljive, a imajo lahko tudi pasti

Ljubljana, 06. 07. 2012 12.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Znižane cene ob poletnih razprodajah marsikoga privabijo v trgovine, a na zvezi potrošnikov opozarjajo pred brezglavim nakupovanjem. Če kupite blago, ki nima nobene napake, in si po nakupu premislite, ga trgovec ni dolžan znova sprejeti.

Pred začetkom poletnih razprodaj na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) kupce opozarjajo na nekaj pasti, ki jih lahko pričakajo. Zapomniti si velja, da mora biti blago kljub znižani ceni brezhibno, razen če je posebej označeno, da ima napako. Če ima blago napako, pa to ni bilo posebej označeno, ima potrošnik pravico uveljavljati reklamacijo. Torej veljajo ista pravila kot v času, ko ni sezonskih razprodaj.

Če pa na razprodaji kupite blago, ki nima nobene napake, pa bi ga vseeno želeli vrniti, ga trgovec blaga ni dolžan znova sprejeti. "Od poslovne prakse vsakega posameznega trgovca je odvisno, kako bo obravnaval potrošnikovo zahtevo. Če trgovec takšen izdelek zamenja ali izstavi dobropis, se to šteje za dober poslovni običaj," so razložili na zvezi potrošnikov.

Največ pritožb potrošnikov se po podatkih ZPS nanaša na nepravilno označevanje popusta oziroma na tiste primere, ko trgovci tik pred razprodajo cene izdelkov dvignejo in jih nato ob razprodaji znižajo. Tako namreč prikažejo višji odstotek znižanja, ki potrošnike zvabi k nakupu. "Takšna poslovna praksa je nepoštena in jo tržni inšpektorat lahko kaznuje," opozarjajo na ZPS.

Tudi na razprodajah mora biti blago brezhibno. Če ima kakšno napako, mora biti to jasno označeno.
Tudi na razprodajah mora biti blago brezhibno. Če ima kakšno napako, mora biti to jasno označeno. FOTO: Thinkstock

Datum in trajanje sezone razprodaje sicer v posamezni prodajalni določi trgovec sam, vendar lahko po zakonu razprodaja traja največ 60 dni. "Podjetje mora razprodajo objaviti na krajevno običajen način, objava mora vsebovati podatek o vrsti blaga, odstotku znižanja in času trajanja tovrstne prodaje," pravijo na ZPS.

Blago, ki je na razprodaji, mora biti označeno s ceno pred znižanjem in znižano ceno. Če je odstotek znižanja objavljen v razponu (npr. od 30 do 50 odstotkov ali do 50 odstotkov), mora najvišji odstotek znižanja (torej 50 odstotkov) zajemati najmanj eno četrtino vrednosti vsega blaga, ki je na razprodaji, so razložili na ZPS.

Če se trgovec ne odloči za sezonsko razprodajo, lahko ponuja popuste skozi daljše časovno obdobje. To so razne akcije, gotovinski popusti, popusti pri plačilu s karticami, ki jih izdaja trgovec, so še dodali na ZPS. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hovdec
07. 07. 2012 08.51
+1
dober primer kršenja je trgovina TEKSTIL na Miklošičevi.Ves čas imajo totalno razprodajo, do 70% popust,ko pa vidiš cene se ti obrne želodec.navadna poletna majica s popustom 40eurov.Kje so tržni inšpektorji.