Slovenija
Oglas

Poletje 2023: Tunizija in Djerba last minute ponudbe – 20 %

Ljubljana, 08. 05. 2023 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Tunizija in Djerba nista samo ugodni poletni all inclusive destinaciji ob Sredozemskem morju – predstavljata tudi vrata v Saharo, v mistični svet sipin ter puščavskih oaz.

Ali tudi vi na počitnicah izgubljate živce z vsakodnevnim iskanjem prostega mesta ob morju? Imate povsod občutek, da ste se znašli v neskončni gneči, ki uničuje vaš trdo prigaran dopust? Potem je čas, da to poletje odpotujete nekam, kjer boste zagotovo vedno našli prost ležalnik in senčnik! Tunizija in Djerba se namreč lahko pohvalita z več kot 1.000 km peščene obale, na kateri vas pričakujejo hoteli z all inclusive ponudbo po noro ugodni ceni!

Tunizija

 

Na Počitnice.si so že tako ugodne all inclusive počitniške pakete za Tunizijo in Djerbo sedaj še dodatno znižali za 20 %, zato pohitite in še danes izkoristite TO neverjetno 'last minute' ponudbo!

V letovišča celinske Tunizije (Hammament, Monastir,  Port el Kantaoui) lahko poletite vsako sredo iz Ljubljane in Zagreba, prav tako je sreda pravi dan za polete iz Ljubljane na otok Djerba ter v mondeno letovišče Zarzis. Poleg tega so tako v celinsko Tunizijo kot tudi na Djerbo večkrat tedensko organizirani poleti z Dunaja in drugih okoliških letališč. 

Tunizija

 

To pomeni, da imate izjemno proste roke pri odločitvi o datumu letovanja. Vse, kar morate storiti, je TUKAJ poiskati letovišče ter hotel, ki bo najbolj odgovarjal vašim željam in potrebam. Pri tem vam z veseljem priskočijo na pomoč izkušeni svetovalci na Počitnice.si, ki jih lahko kontaktirate preko info@pocitnice.si ali na telefonsko številko 01/280 30 00, od ponedeljka do sobote pa se lahko oglasite tudi v njihovih fizičnih poslovalnicah v nakupovalnih centrih Supernova Rudnik v Ljubljani ter Supernova Kranj Primskovo. 

Zakaj na počitnice v Tunizijo in na Djerbo?

Tako celinska Tunizija kot otok Djerba slovita po odlični turistični ponudbi, ki je prijazna tako za dušo, kot tudi za denarnico. Glede na to, da let do letovišč celinske Tunizije ali na otok Djerba traja vsega dobri dve uri, so počitnice v tej severnoafriški državi kot nalašč za vse generacije, tudi za družine z majhnimi otroki, ki jim hitro postane dolgčas, ter starejše, ki težje prenašajo dolge letalske polete. 

Tunizija

Vsi hoteli v ponudbi turistične agencije Počitnice.si obsegajo storitev all inclusive, kar pomeni, da je poskrbljeno tako za neomejene količine jedače in pijače, kot tudi za bogato celodnevno otroško animacijo ter kopico aktivnosti za odrasle (vadbe, sproščanja, vodni športi, razne zabave). Vsi hoteli se nahajajo na ali tik ob peščeni obali, tako da lahko vsak dan počitnic izbirate, ali se boste raje namakali v bazenskem kompleksu ali skočili med valove.

V katerih letoviščih Tunizije in Djerbe najraje počitnikujemo Slovenci?

Kot pravijo na Počitnice.si v celinskem delu Tunizije slovenske družine in pari še posebej radi počitnikujejo v modernem turističnem kraju Port El Kantaoui, ki je le nekaj kilometrov oddaljeno od mesta Sousse, imenovanega tudi 'Biser Sahela'. Letovišče je bilo zgrajeno izključno v turistične namene in očara z lepimi peščenimi plažami, tlakovanimi ulicami, bari, slikovitimi modrobelimi hišami, manjšim živalskim vrtom, njegova poslastica pa so zagotovo pojoče fontane, ki vsak večer privabljajo tako turiste, kot tudi domačine. 

Tudi obale Djerbe krasijo številni razkošni hotelski kompleksi, še posebej privlačni pa so tisti v mondenem mestu Zarzis, ki sicer leži na celini, a ga od Djerbe loči le kratka vožnja čez rimski nasip. Mestece na robu mediteranskega morja in le korak od Sahare je že Feničanom predstavljalo pomembno strateško točko trgovskih poti, kar je vodilo v razvoj obmorskih pristanišč. Še danes moderno in živahno mesto z rahlim kolonialnim pridihom prevevata tradicija in tisti pravi arabski šarm. Tu lahko uživate v čudovitih spokojnih belopeščenih plažah, ki se raztezajo vzdolž celotne vzhodne obale, ali pa barantate na barviti mestni tržnici ter občudujete okolico z mogočnim nasadi oljk in datljevih palm. 

Tunizija

 

Dovolite, da vas to poletje začara mešanica čarobnih puščavskih oaz, kristalno čistega morja ter neskončnih plaž! Privoščite si počitnice v Tuniziji ali na Djerbi in uživajte v kakovostnih all inclusive ponudbi po noro ugodni 'last minute' ceni! Preverite ponudbo TUKAJ, pokličite 01/280 30 00 ali pošljite povpraševanje na info@pocitnice.si. Pohitite, saj se prosta mesta hitro polnijo! 

Celinska Tunizija: izlet v prestolnico ter nepozabna safari dogodivščina

Tunizija in Djerba sta popolni destinaciji tako za sproščeno poležavanje in oddih, kot tudi za aktivne počitnice. Da spoznate pravi čar Tunizije, se med počitnicami v celinskih letoviščih velja odpraviti na celodnevni izlet v moderno in živahno prestolnico Tunis, kjer se lahko preizkusite v barantanju na bazarjih. Pot nato nadaljujete proti Kartagini, prestolnici Punskega imperija, ki bo povedala zgodbo o princesi Elisi in velikem vojskovodju Hanibalu. Po ogledu sledi kosilo in nato sprehod skozi idilično belo-modro vasico umetnikov Sidi Bou Said, ki vam ponuja prekrasne panoramske razglede.

Še bolj zanimiv je 2-dnevni safari, na katerem si za uvod ogledate najstarejšo mošejo na afriški celini Okba Ibn Nafaa ter delavnico preprog. Popoldne sledi izlet s terenskimi vozili do gorske oaze Chebika in off road vožnjo v Saharo ter obisk podzemnega hotela Sidi Driss, kjer si ogledate kulise filma Vojna zvezd. Naslednji dan pot nadaljujete preko največjega slanega jezera Tunizije, Chott El Jerid in mesta Douz, oaze imenovane Vrata v Saharo, kjer se začenjajo prave peščene sipine. Nepozabno doživetje je vsekakor sprehod po Sahari na kameljem hrbtu, potovanje do gorovja Matmata ter mesta El Jem, kjer si za konec ogledate enega največjih in najbolj ohranjenih rimskih amfiteatrov.

Tunizija

Djerba: potep po otoku ter skok na celino

Tudi počitnice na Djerbi lahko izkoristite za izlet po otoku, ki ga začnete ob 6,5 kilometrov dolgem rimskem nasipu El Kantara - edini cestni povezavi s celinskim delom Tunizije. Sledi vzpon na najvišji vrh otoka do muzeja tradicionalnega življenja in lončarske vasice Guellala ter vožnja do El Ghriba, ki velja za mednarodno romarsko središče Judov. Izlet zaključite na tržnici glavnega in hkrati največjega otoškega mesta Houmt Souk, kjer lahko posedite v kateri od kavarn ali pa urite svoje veščine barantanja. 

Svoj počitniški raziskovalni mozaik na Djerbi lahko dopolnite še s skokom na celinski del Tunizije preko morske ožine do gorovja Matmata, kjer obiščete trogloditsko hišo, tradicionalno berbersko bivališče, kjer nekateri Berberi še danes ohranjajo kulturo in jezik. Pred povratkom na Djerbo naredite še krajši postanek v vasici Tamazret, kjer poskusite metin čaj z mandlji, ter obiščete podzemni hotel Sidi Driss, v katerem je postavljena kulisa priljubljene filmske uspešnice Vojna zvezd.

Tunizija