Slovenija

Petkovo popoldne polno zastojev

Ljubljana, 09. 09. 2011 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
D.L./Š.Z./N.D.
Komentarji
10

Na štajerski avtocesti je zaradi prometne nesreče nastal daljši zastoj. Zastoji so bili tudi na primorski in gorenjski avtocesti. ponekod pa je bil promet zgolj zgoščen.

Zastoj na štajerski avtocesti
Zastoj na štajerski avtocesti FOTO: 24ur.com

Štajerska avtocesta je bila med počivališčem Tepanje in priključkom Slovenska Bistrica jug v smeri Maribora zaprta zaradi prometne nesreče. Pozno popoldne so posledice prometne nesreče odstranili, še vedno pa ostaja zastoj. Pristojni občasno zaradi varnosti zapirajo predor Pletovarje.

Zastoja sta bila tudi na primorski avtocesti, in sicer od razcepa Kozarje do CP Log ter med priključkoma Vrhnika in Logatec v smeri Kopra. O zastojih so poročali tudi iz gorenjskega konca, kjer je kolona nastajala pred CP Hrušica.

Zgoščen promet je bil na cesti Koper–Šmarje–Dragonja.

Konec počitnic na Bavarskem in v Avstriji

Sicer je pred nami zadnji konec tedna, ko je pričakovati počitniško gnečo, zaradi katere so lahko zastoji predvsem v nedeljo popoldne. Iz Hrvaške čez Slovenijo se namreč proti domu vračajo še najbolj vztrajni turisti iz Nemčije in Avstrije, saj se tam končujejo šolske počitnice.

Domov se vračajo še zadnji počitnikarji.
Domov se vračajo še zadnji počitnikarji. FOTO: Reuters

Zapore zaradi foruma na Bledu

Do sobote zvečer lahko zaradi strateškega foruma na Bledu pričakujete povečan promet vozil s spremstvom na relaciji med Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana in Bledom. Po besedah vodje Sektorja prometne policije v Generalni policijski upravi Ivana Kapuna bo promet povečan na relaciji med Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana in Bledom.

Zaradi potovanja varnostnih kolon s policijskim spremstvom bodo tudi krajše zapore danes cel dan in v soboto do 19. ure. Kapun je opozoril, da je cestna povezava tudi sicer zelo obremenjena, saj promet ob vsakodnevnih prometnih konicah poteka v strnjenih kolonah in z občasnimi zastoji. Zato policisti voznike prosijo, naj vozijo strpno in previdno ter upoštevajo navodila policistov in signalizacijo na policijskih vozilih za spremstvo.

Policijska vozila za spremstvo varovane kolone so označena z rdečimi in modrimi lučmi. Vozniki se morajo ob srečanju s takšnim vozilom ustaviti in se umakniti z vozišča, varovani koloni pa omogočiti neoviran in prost prehod. Vožnjo lahko nadaljujejo takoj, ko mimo njih zapelje zadnje policijsko vozilo.

Več informaciji o prometu na slovenskih cestah ...

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

undertakerslo
09. 09. 2011 20.16
DARS in ostali. A lahko prosim greste na neko izobraževanje - v tujino, se razume, kako se odstranjuje posledice prometne nesreče? Pa to je kriminalno, kako vi to počnete. Italija - nalet nad 20 vozil, 5 mrtvih - AC sproščena v pol ure?! Slovenija - za četrt avta na enem voznem pasu - cela AC zaprta 5 ur?! Pa kaj ste padli na glavo al kaj vam je?
srebrnibreg
09. 09. 2011 19.25
Ta* Zajc iz policije naj stuhta kako v takih imerih ne bo tri ure zaprta avtocesta. o enostavnih srvareh zna filozofirati in dvigovati kazni to je pa že preveč.
AA11
09. 09. 2011 15.57
Spet so se razbili tujci (Romun in Madžar) , Slovenci pa bomo čutili "ukrepe" naših vrlih načrtovalcev prometne varnosti...
benchowski
09. 09. 2011 15.44
Pri Slov. Bistrici je grdo poknalo :S
wsharky
09. 09. 2011 11.47
... danes mi bo zmanjkalo bencina nekaj km pred Bledom ... yes ... w_sharky rules ...
tHaScOrPiO
09. 09. 2011 09.35
Promet ni oviran zaradi tega avtobusa. Super trooper lažen članek.
Tadej Bu?ar
09. 09. 2011 09.30
lol....zakaj je pa to kr naenkrat drug člank pa isti komentarji od prejšnjega o.O ma svašta js nism komenteru prej tega......
acimam50
09. 09. 2011 09.29
Ali je spet Veolia?
Tadej Bu?ar
09. 09. 2011 08.55
uf a ni to tissta avtocesta k je odprta na črno? to bi se pa dal tožit
Red_October
09. 09. 2011 08.18
Pukla guma, rezerve nema ........