Gospodarstvo

Pohorske hotele najele Terme Maribor

Maribor, 17. 11. 2014 16.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Terme Maribor so s slabo banko sklenile najemno pogodbo za tri hotele, apartmaje in bazenski kompleks na Pohorju. Sklenjena je za leto dni, finančne podrobnosti pogodbe pa niso znane. Slaba banka se bo v tem času posvetila iskanju kupcev.

Pohorje - 1
Pohorje - 1 FOTO: POP TV

Po vzpenjači in žičnicah, s katerimi bo upravljal Marprom, je na Mariborskem Pohorju letošnja zima, kot kaže, rešena tudi glede hotelskih zmogljivosti. Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) in Terme Maribor sta namreč danes sklenili najemno pogodbo za hotel Arena, hotel, apartmaje in bazenski kompleks Bolfenk ter hotel Videc z depandanso.

Gre za nepremičnine, ki jih je DUTB pred mesecem dni tik pred stečajem prevzel od Športnega centra Pohorje in tako zmanjšal svoje terjatve do propadlega mariborskega turističnega ponudnika. Kot so pojasnili v slabi banki, je najemna pogodba sklenjena za leto dni, o finančnem delu dogovora pa molčijo.

Da bi zagotovili potrebne pogoje za oddajo v najem, so v DUTB sprožili tudi postopke za ureditev lastnih merilnih mest za oskrbo z elektriko in vodo, ki doslej niso obstajala, ter za zagotovitev lastnega ogrevanja objektov.

Kot so napovedali pred mesecem dni, so iz lastnih sredstev in s privolitvijo stečajnega upravitelja ŠC Pohorje Draga Dubrovskega odkupili obstoječo opremo, ki je nujna za normalno delovanje nastanitvenih zmogljivosti. Kupnino so nakazali na fiduciarni račun pri notarju.

Kot ocenjujejo v DUTB, so z oddajo v najem resnemu in izkušenemu upravljavcu hotelov omogočili njihovo nadaljnje delovanje, kar je ključno za uspešen postopek prodaje. Zdaj se bodo posvetili predvsem iskanju kupcev. Opravljanje hotelske dejavnosti je ob tem ob delujočih žičničarskih napravah še eno zagotovilo, da bo smučarska sezona na Pohorju lahko potekala nemoteno, so še dodali v DUTB.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gangsterist
19. 11. 2014 09.32
pa naj še to hrvati kupijo. saj bo čez dve leti itak vse njihovo, kar je še kaj vredno
Leonardo09
17. 11. 2014 16.35
+6
kaj pa je z ratajevimi apartmaji ???