Slovenija

Pogumen Slovenec toži Hrvaško

Sv. Peter, 20. 05. 2008 18.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Barbara Pance
Komentarji
47

Ivan Maklič s Sv. Petra nad Sečovljami toži Hrvaško zaradi neupravičenega prilaščanja 50.000 evrov vredne parcele.

I

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (47)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vinadap
21. 05. 2008 19.35
Tistih nekaj socialnih problemov nas ne morejo............,kakšne egoistične besede,tistih nekaj,vidim,da nekateri nimajo čuta do sočloveka.
vinadap
21. 05. 2008 18.53
slovenac - ker si priden,ti bom še napisal o LB - Hrvaška. V tedanji Jugoslaviji je bilo omogočeno,da so imele banke samo določeno kvoto denarja v svojem sefu,ves preostali denar so morali deponirati v NBJ - v Beograd. Ta denar je romal v Beograd,in to ogromni denar,predvsem devize. Ta denar so v Srbiji spravili v trezor NBJ, ( devize ),in takoj na Topćideru začeli štampati dinarje v proti vrednosti deviz. Z začetkom vojne,so te devize enostavno izpuhtele. LB - Hrvaška je pa kreditirala mala in velika podjetja,ter obrtnike z denarjem katerega je imela na raspolago v banki. Ko se je začela vojna na Hrvaškem,so vsi ti dolžniki enostavno ( pozabili ) vrniti denar upniku,torej LB - Hrvaška. Tko je to.
pahor?ek
21. 05. 2008 18.50
Boljši naslov bil bil "Neumen Slovenec..." Vendar od naših holivudskih medijcih ne moreš nič pametnega pričakovati. No, pustimo jjih pri miru. Dejstvo je, da takšni dogodki prav gotovo ne pripomorejo k hitrejšemu reševanju problema. Zato predlagam, da se pogovarjamo o tem, kako konstruktivno pomagati slovenskim politikom.
_slovenac_
21. 05. 2008 17.55
vinadap: VSEKAKOR JE TERITORIALNA OBRAMBA PREPREČILA VDOR AGRESORJA NA SLOVENSKO OZEMLJE IN EDINI SO/STE ZASLUŽNI ZA ZMAGO! To ne zanikam in nikoli ne bom. Občudujem strategijo in efektivnost...ne rabim razlagati, imam pozitivno mnenje glede tega...govorim pa da so se "postrojbe" tudi v zagrebu ustavljale, za čem seveda se nihče ne ozira...sicer ne zaupam ne eni ne drugi strani/politiki ker so očitno vsi postali licemerji, narod se pa mrzi! da je pa hr toliko v kurcu ali pa "drugačna" je pa definitivno kriva vojna...in seveda politika....vojna v slo je bila vendar ne moreš primerjati 10dnevno vojno 10 letno, tudi tukaj bi bila drugačna zgodba če bi se 10 dni sprevrglo v 10 let...
e-bulldog
21. 05. 2008 17.03
pajtlerblanka, poserjem ti se v tvojo žlico pa dober tek ti želim! pametnjakovička!
Buena Vita
21. 05. 2008 16.59
nič se bat je domačin avtohtoni grizite se ,še kdo kaj zmore
vinadap
21. 05. 2008 16.37
slovenac- DA MI NISI NIKOLI VEČ REKEL,DA JE HRVAŠKA USTAVLJALA AGRESORJE NA POTI V SLOVENIJO. MED VSEMI OSTALIMI SOBORCI SEM BIL TUDI JAZ V MEDVEDJAKU,IN MI SMO ZAUSTAVILI VOJAŠKI POTENCIAL,KOLONE TANKOV,SAMOHODK,TOPOV,TOVORNJAKOV ITD. TO JE BILO V SLOVENIJI. RES PA JE,DA SMO TUDJMANA ZAPROSILI ZA POMOČ,VENDAR SMO DOBILI OD NJEGA KRATEK IN JEDRNAT ODGOVOR : OVO NIJE NAŠ RAT. TI SIGURNO NISI SLOVENC,NE POTVARJAJ STVARI,KATERE NE DRŽIJO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Buena Vita
21. 05. 2008 16.14
VINADAP O,O,to,da je slovenija vlekla yugovino,to ti čestitam iz srca in duše ostala ji je dediščina,dediščina lenuharjev pa nič še veliko hujega smo Slovenci vajeni,tudi ta nadloga bo sama z sabo ,in za sabo poćistila ZAKON NARAVE,ČEZ VSE LAHKO GREŠ,ČEZ ZAKON NARAVE NE MORE NIHČE BOG SE VAS USMILI,KAR SERJITE V ŽLICO KI VAS HRANI,UPAM DA IMATE DOBER TEK
_slovenac_
21. 05. 2008 15.50
SLO ni bila kriva za vojno (apsurd)...se pa večina ne zaveda kaj je vojna in kakšne so posledice (za državo in ljudstvo). Se ne zavedajo seveda ker niso občutili vojne... Naj se pa ne pozabi da je HR ustavljala agresorje ki so bili namenjeni proti SLO ozemlju! Videl na lastne oči... Prepucavate se zaradi JJ in ostale bande...zaradi parih hektarjev...je kdo rekel hvala ko se je sila ustavljala pred SLO?? Seveda da ne! Pa ni potrebno se nabijati "kdo je komu orožje rihtal"...danes imamo polemiko okrog LJ banke...
vinadap
21. 05. 2008 14.27
slovenac - očitno pozabljaš,da je bila Slovenija od 50.leta dalje obljubljena dežela za vse Republike bivše Jugoslavije. Slovenija je bila lokomotiva,ki je vlekla Jugovagone,in vsa ta desetletja je Slovenija plačevala največje davke in največ denarja za nerazvite,in Domžalska banka je bila najbogatejša banka v Jugoslaviji. Da je pa bila deset letna vojna na hrvaškem,moraš pa vprašati njih,po naši krivdi sigurno ne-
_slovenac_
21. 05. 2008 14.20
Biti na balkanu ni nič sramotnega...sramotno je obnašati se balkansko!
vinadap
21. 05. 2008 14.12
Naj ta pisec spodaj,kateri je našteval Balkanske države v drugem pisanju bolj natančen. Torej je del Slovenije na Balkanu,tudi to je treba omeniti in se ne sramovati,le čemu?!
manjakranjc@hotmail.com
21. 05. 2008 13.54
Naj pisec ovidi, da so to naštete države. Ker pa v gografiji postavljamo meje po vidnih ločnicah pa lahko natančneje vidimo, da je res nek manjši del znotraj. Hvala za razumevanje!
_slovenac_
21. 05. 2008 13.43
VINADAP - je SLO imela 10 letno vojno? Ampak vojno mislim in ne 10dnevne vojaške vaje... toliko o jajcih, kar se pa tiče "biti drugačen" se strinjam, vendar ponosa v SLO narodu ne vidim...no, vidim kadar se treba kačiti z HR...ostalo pa poden...žal...malo več samozavesti in nacionalne zavesti in dobiš odlično državo z odličnimi ljudmi...to garantiram! Malo je potrebno...
vinadap
21. 05. 2008 13.38
slovenac - če bi bili vsi iz istega jajca,potem bi vsi skupaj vstopili v EU,vendar temu ni tako,ker se ostali še zdravijo,ker imajo zakrknena jajca,in je hospitalizacija veliko daljša. Je razlika,in to ogromna. Slovenijo nič ne boli,in SMO drugačni,že od nekdaj.
vinadap
21. 05. 2008 13.32
Naj se ta pisec spodaj,ki omenja države,katere spadajo pod Balkan,še malo sprehodi po Google Earth,in bo spoznal,da tudi,sicer manjši del Slovenije ( JV ) spada pod teritorij Balkana.
_slovenac_
21. 05. 2008 13.03
Zanimivo razmišljanje kajti SLO je ed nekdaj bila na balkanu in sicer Severni Balkan. Res da je SLO že nekaj časa v EU, in zato ne spada VEČ pod balkan...samo balkanski mentalitej in balkanizem je ostal del SLOVENIJE...hočete ali nočete priznati...vaši starši so jugo generacija pa verjetno se tudi kakšen na tem forumu najde...ne moreš rečt da se je z vstopom SLO v EU, SLO narod preko noči "spremenil" oziroma "odvrgel" balkanizem iz sebe! Še vedno smo VSI pod vplivom balkana in še par generacij se bo moglo obrniti da bo SLO postala evropska država. Nekateri boste zdaj skočili na ta komentar, ampak sori; srb, bošnjak, hrvat, slovenc....sve je to balkan! Pa ne govorim regijsko...ampak mentalno!!! Slovenijo boli ker si od nekdaj želi biti "drugačna" od ostale juge...žal..."svi smo iz istog jajca" ;)
Pygmalion
21. 05. 2008 12.36
manjakranjc: Definicij Balkana je več; ne obstaja konsenz. Kar se miselnosti tiče, je Balkan vsaj do Karavank. Anyway, nikoli nisem razumel potrebe Slovencev in Hrvatov, da se "ograjujejo" od Balkana. Če smo res hocheuropa, potem tudi nimamo potrebe dokazovati, da nismo Balkan. Torej, bolj ko se ograjujemo od Balkana, bolj dokazujemo da Balkan tudi smo.
Prvo Borec
21. 05. 2008 12.24
manjakranjc ampak zato pa imamo balkanske plače !!!
manjakranjc@hotmail.com
21. 05. 2008 12.21
Dan, Očitno nekateri slabo poznajo zempljepis, vsi že dodobra poznamo katere države so na balkanu in katere ne. Sicer pa pa je leta 1994 mednarodna geografska zveza na regionalni konferenci v Pragi Slovenijo nedvoumno uvrstila med devet srednjeevropskih držav, skupaj z Nemčijo, Poljsko, Češko, Slovaško, Madžarsko, Švico, Lihtenštajnom in Avstrijo Balkanske države pa so: Albanija Bosna in Hercegovina Bolgarija Grčija Hrvaška Makedonija Srbija Črna gora Romunija evropski del Turčije okoli Istanbula.. Lp M.K