Slovenija

Pogrešano deklico še iščejo

Slovenj Gradec, 25. 03. 2011 14.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policisti še vedno iščejo štiriletno deklico iz Koroške, ki jo pogrešajo od 4. marca. Kljub pravnomočni sodbi sodišča je oče noče izročiti mami, zaradi domnevnih zlorab.

Policija za zdaj neuspešno išče štiriletno deklico iz Koroške (simbolična fotografija).
Policija za zdaj neuspešno išče štiriletno deklico iz Koroške (simbolična fotografija). FOTO:

Na Policijski upravi Slovenj Gradec so 4. marca letos prejeli obvestilo o pogrešanju štiriletne deklice, ki jo oče kljub pravnomočni sodbi sodišča ne želi izročiti mami. Kot so pojasnili, so takoj po prejemu obvestila ukrepali skladno s predvidenimi postopki, deklice pa do danes še niso našli.

V konkretnem primeru so prejeli več kazenskih ovadb, ki jih je podala mati deklice, tudi kazenske ovadbe, povezane z odvzemom oziroma pogrešanjem deklice. Zadeva je trenutno v predkazenskem postopku, zato več informacij ne morejo posredovati. Vsa policijska dejanja usmerjajo tožilci.

Štiriletna deklica iz Koroške je bila lani s pravnomočno sodbo dodeljena v vzgojo, varstvo in oskrbo materi. Oče odločitve sodišča ne spoštuje in deklice ne želi izročiti materi. Neuspešna je tako bila tudi sodna izvršba 4. marca, pri kateri so sodelovali tudi policisti, saj deklice na očetovem domu niso našli.

Oče je lani podal kazensko ovadbo zaradi suma spolne zlorabe deklice s strani dedka po mamini strani in mame, zagovornik mame, odvetnik Miran Kos, pa je po posvetu s strokovnjaki v odgovor podal kazensko ovadbo zaradi istega suma zoper očeta. Policija doslej trdnih dokazov za spolno zlorabo deklice ni našla, postopki še tečejo na slovenjgraškem tožilstvu, ki je imenovalo izvedenca. Deklica sicer po Kosovih navedbah razen dveh dni oktobra lani od lanskega maja ni bila v stiku s svojo mamo, zato so očeta ovadili zaradi odvzema mladoletne osebe.

V svetovalnici Akcija!, kjer se na dogajanje odzivajo v imenu dekličinega očeta, pa menijo, da je bila nezakonita izvršba, ker postopki na tožilstvu še tečejo. Psiholog Matic Munc iz svetovalnice je 10. marca v Ljubljani pojasnil, da oče ne nasprotuje stiku matere z deklico, vendar vztraja, da mora to potekati pod nadzorom.

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

massa2
24. 11. 2011 10.56
a je kkšna stvar v naši državi ki je tko kot bi morala bit, mislim in potem, ko se gre zares, znajo sam en na druzga s prstom kazat, še svoje otroke učimo tega, da je treba bit odgovoren in če kej narobe naredi, da mora to tudi priznati, če ne, naj vsaj da en razumen argument zakaj je to tako naredu......mislim tele mamice pa itak sploh ne razumem,*....
Buena Vita
27. 03. 2011 12.53
ČE JE MATI POŠTENA,POTEM ZAKAJ NI ODŠL NAPRIMER V LJUBLJANO TISOČE IN TISOČE MATER ZAČUTI NEVARNOST TAKO ALI DRUGAČNO ZA OTROKE IN SE BREZ BESED ODSELIJO V DRUG KRAJ, KAJ JE TA MATI STORILA ŠLA V VARNO HIŠO NA RAČUN DRŽAVLJANOV,A JO JE PRETEPAL EX MOŽ,MENDA NI TOREJ LE POGLEJTE KAJ RESNICA NOSI
kleopatra-1
25. 03. 2011 21.03
SELECAO_slo25.03.2011, 19:570 in vi očetu kr vse verjamete? --- pozabil si dodati /in mami/ . tukaj tudi njej ni za verjet
SELECAO_slo
25. 03. 2011 19.57
in vi očetu kr vse verjamete?
periot
25. 03. 2011 19.40
Meni tudi oče ne deluje kot nedolžen, tule nekaj zelo smrdi trpi pa deklica!!!!!!!!
Buena Vita
25. 03. 2011 19.29
ČE IMA OČE KAJ PAMETI V GLAVI JE DEKLICO ZAŠČITIL PRED IZPRIJENCI IN KRIMINALCI OPS,NA OTROKA SE SPRAVIJO SAMO ZLOČINCI,
odbogaposlan
25. 03. 2011 17.56
odbogaposlan
25. 03. 2011 17.56
pa kako se piše že ta dedek?
DarhVader
25. 03. 2011 17.41
-1
vsi, ki mi delite minuse... Malo si zamislite, če nebojo mogli dokazati dedku, bo oče zelo pogorel..... Vsi se obračate po vetru. Kaj boste rekli, da dedeku niso nič dokazali?
Morcheeba
25. 03. 2011 17.36
Mislim, da bi mogli po svetu že enkrat naredit zakone, ki očetom dovoljujejo imeti otroke po ločitvi isto kot ženskam! Ker ene ženske ne znajo bit matere in še huje zlorabljajo svoje otroke!
bane
25. 03. 2011 17.30
poptv naslov članka ni pravilen saj se ve kje je otrok in ni pogrešan
bane
25. 03. 2011 17.24
kolikor vem so šli vsi trije upleteni prostovolno na polograf, tako da nevem kaj policija mečka,saj vsaj eden ni govoril resnice tako,da sramota za policijo
DarhVader
25. 03. 2011 17.10
zakone je treba upoštevati!!!Če ne pa so posledice še večje.
Vipavka
25. 03. 2011 16.46
SLObunkeljn
25. 03. 2011 16.16
Bi bilo bolj koristno, če bi policija raje svoje sile začasno preusmerila v gospodarski kriminal in počakala, da se postopek o zlorabi zaključi. Ne, pri nas pa po vezah ... veselo naprej! Žalostno!
vlak
25. 03. 2011 15.38
Vsak starš bi naredil to,kar je ta oče,ker otrok je preživel tisto kar ne bi smel.Upam,da se z dekličo končalo vse dobro in,da bi zaživeli spet življenje veselo in brez srahu kot njeni vrstniki.
JezekTekaTeka07
25. 03. 2011 15.30
Kaj pa Maddie, a jo je kdo vidu ...
hinko.murovec@siol.net
25. 03. 2011 15.24
Predvsem nehajte se nad zadevo izzživljat vsi, ki znate pisat. Stvar je zavozila socialna in od takrat dalje je žrtev vseh manipulacij OTROK . Nehajo naj se posipat s pepelom vsi vpleteni in čas bi bil, da zadevo prevzame nekdo tretji povsem neobremenjen in nepristranski ter hitro stvar zaključi dejansko v korist otroka. Kdo je kriv in kdo je več kriv ???? Največ je kriv CSD ker ni v stanju ( preverjeno nešteto krat v mnogih primerih ) nepristransko in strokovno vodit takih primerov. Mati ni kaj prida, če je otroka zapustila potem pa nenadoma zopet začutila potrebo po bližini. Tako mater kar klinc gleda bi rekli po domače , končno otrok ni plišast medvedek. Oče. No povsem razumljivo da ob vsem kar se dogaja ne bi noben normalen oče otroka kar prepustil ženski ki se tako obnaša do družine. Ob vseh sumih je upravičeno zaskrbljen in hoče pojasnila. Advokat. Plačana Oseba da dela za plačnika, če je še malo tako tako in ta " skrbna mati " kot izgleda tudi ni ravno nedostopna potem je lahko to delo poleg plačila še zanimivo , zato verjetno tudi ovadbe proti očetu otroka. No vse je ena velika svinjarija in dokaz, da v Sloveniji nobena zadeva, ki je povezana z današnjim Ministrstvom za delo, družino in socialo ne funkcionira več niti v osnovi. Žalostno a tako je . Doma so včasih rekli kakršen je gospodar tako uspeva kmetija. No Ministrstvo ima sicer hudo samozavestnega " gospodarja " a uspeh je bolj kilav na vseh področjih .