Slovenija

Pogorela šola bo dočakala prenovo

Kočevje, 03. 04. 2013 15.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Obnovitvena dela na kočevski srednji šoli, ki jo je nekaj dni pred koncem lanskega leta uničil požar, se lahko začnejo. Pogodba, vredna 3,2 milijona evrov, je podpisana. Septembra naj bi bile nove učilnice že pripravljene.

Pogodba zajema izdelavo projektne dokumentacije in izvedbo gradbenih, obrtniških in instalacijskih del. Za dokončno izvedbo investicije pa bo ministrstvo objavilo še eno javno naročilo, in sicer za pohištveno ter tehnološko opremo šole.

Na šolskem ministrstvu so podpisali pogodbo o prenovi Gimnazije in srednje šole Kočevje, ki jo je le nekaj dni pred novim letom močno poškodoval požar. Kot najugodnejši ponudnik je bila izbrana družba CGP iz Novega mesta. 

Šolski del naj bi bil predvidoma obnovljen do 8. septembra, kar pomeni, da se bodo dijaki in malčki iz vrtca z novim šolskim letom že lahko vrnili v svoje stare prostore. Nekaj dlje bodo morali čakati na praktični pouk v delavnicah. Te naj bi bile obnovljene dva meseca pozneje.

Vrednost naložbe je 3.240.180 evrov. Večino denarja bo zagotovila država, dobrih 13 odstotkov pa občina Kočevje.

Podogbo so podisali predsednik uprave CGP Marijan Pezdirc, minister za izobraževanje Jernej Pikalo, župan Kočevja Vladimir Prebilič in ravnateljica šole Meta Kamšek.
Podogbo so podisali predsednik uprave CGP Marijan Pezdirc, minister za izobraževanje Jernej Pikalo, župan Kočevja Vladimir Prebilič in ravnateljica šole Meta Kamšek. FOTO: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

V požaru uničenih 13 učilnic in ostrešje

Požar je izbruhnil v noči na 27. december. Ognjeni zublji so najprej zajeli podstrešni del, nato pa so se razširili na celotno prvo nadstropje šole. Uničenih je bilo 13 učilnic in ostrešje, zaradi vročine in gašenja pa so bile poškodovane tudi učilnice in prostori vrtca v pritličju. Požar je po prvih ocenah povzročil za milijon in pol evrov škode.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
03. 04. 2013 17.14
-2
mah to kocevje je treba unict. itak ni prihodnosti
piko112
03. 04. 2013 16.42
+4
Upam da ne bo samo neko nahitro krpanje lukenj, ker potem bo veliko stroškov z ogrevanjem in nadaljnim vzdrževanjem