Slovenija

Poginilo na tone rib

Maribor, 19. 08. 2007 17.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
D.L./D.S.
Komentarji
6

V Slivniškem ribniku pri Mariboru je poginilo več ton rib. Najverjetneje je vzrok pomanjkanje kisika.

Pogin rib v slivniškem ribniku
Pogin rib v slivniškem ribniku FOTO: Jani Dolinšek

Ribiči pravijo, da jih je včeraj zjutraj čakal šokanten prizor, mrtve živali so namreč dobesedno preplavile gladino. Zakaj so ribe poginile, bo pokazala analiza vzrocev, a najverjetneje vzrok tiči v pomanjkanju kisika.

Pogin rib v slivniškem ribniku
Pogin rib v slivniškem ribniku FOTO: Jani Dolinšek

To je v poletnih mesecih pogost pojav, saj se prekomerno razvijejo zelene alge, ki posrkajo ves kisik. Pogin v Slivniškem jezeru je tako eden največjih v zadnjem času, ni pa edini.

Pogin rib v slivniškem ribniku
Pogin rib v slivniškem ribniku FOTO: Jani Dolinšek


SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

strelka23
20. 08. 2007 09.59
Spelajavornik,ribnik se apni pravočasno ne pa ko je v ribniku že toliko alg da je vrednost kisika nič.Na ribiče pa pada samo to da je treba za ribnik in ribe v njem skrbeti ne pa samo jemati iz njega in občasno hraniti pa še to le zato,da se kasneje lahko z trofejo slika.
Špela Javornik
20. 08. 2007 08.16
Mislim eden bol pameten kot drugi...pa kako lahko ribiče obsojate-ste nekateri omejeni. ne steguj jezika če ne veš! prvič: za vse to smo si sami krivi, narava nam vrača vse kar smo mi njen do sedaj naredili, tako kot je povedal ziveti. drugič: iz prve roke vam lahko povem, da ribe te trnke skoraj ne čutijo, ker se jim zataknejo tako da ribo s tem ne poškoduješ, poleg tega da so narejeni že tako da riba čim manj čuti. očitno še niste vidli pravega ribiča in jih po krivem obsojate. jao slovenska pamet, vsi ste za vsa področja strokovnjaki zdaj po novem.
ziveti@email.si
20. 08. 2007 07.46
Svinjsko delamo z naravo in ta sem nam že počasi maščuje-neurja,orkani ipd. so začetek konca. Nisem pesimist, ampak realist. Očitno smo preveliki gnoji, da bi živeli na tem planetu.
JVazija@gmail.com
20. 08. 2007 00.13
ah ke, ribici so tam samo zato, da jih na trnke natikajo in jih pustijo potem umirat na kopnem .... a si oni NIKOL ne predstavljajo v kakih mukah mora riba umirat, ko ji s klesci raztrgajo pol grla, ko ji vlecejo trnk vn ... in potem se pustijo na soncu ... pa kako jo mora sam trnk bolet, ampak ne, potem ji to se vn vlecejo .... kako bi jim blo, ce bi njim nekdo v jablolko nastimal trnk, ribic bi ga pozru, potem bi se mu pa nasred grla zapisu, nekdo bi zategnu, da se ornk zapic in ga potem vleku .... pocasi, spet spustil, da stece stran, ga spet vlekel in mu potem s silo izpulil trnk (seveda, del misicja tud zravn) ... ah te nasi ljubitelji zivali, lovci in ribici
Rejjšn
19. 08. 2007 23.46
zgleda,da ne!!!!
strelka23
19. 08. 2007 18.52
halo ribiči ali ste že slišali za zatiranje alg in prezračevanje vode?