Slovenija

Pogajanja z vlado prekinjena, policisti napovedujejo zaostritev stavke

Ljubljana, 02. 12. 2015 17.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Predstavniki ministrstva za finance zahtevajo, da policija sredstva za realizacijo zavez iz sporazumov, kar poskušajo doseči s stavko, poišče znotraj proračunskih sredstev, ki so namenjena materialnim stroškom, torej nujno potrebni opremi. To je nesprejemljivo, zaradi česar policisti pogajanja z vlado prekinjajo in napovedujejo občutno zaostritev stavke.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Prekinitev pogajanj
    01:26
    Iz SVETA: Prekinitev pogajanj
  • Iz 24UR: Policisti zaostrujejo stavko
    02:21
    Iz 24UR: Policisti zaostrujejo stavko

Pogajalska skupina policijskih sindikatov je bila po današnji večkratni prestavitvi pogajanj z vlado glede njihovih stavkovnih zahtev seznanjena, da so zaradi nasprotovanja predstavnikov ministrstva za finance pogajanja do nadaljnjega prekinjena, so sporočili iz policijskega stavkovnega odbora.

Stavkovni odbor, ki ga sestavljajo predstavniki obeh sindikatov, se bo napovedih obeh predsednikov sestal v četrtek in se odločil glede izvedbe nadaljnjih ukrepov iz nabora številnih, ki jih imajo pripravljene.

Kot so pojasnili v sporočilu za javnost, se stavka v policiji in na notranjem ministrstvu, s katero so začeli 18. novembra, nadaljuje in se bo "v naslednjih dneh občutno zaostrila".

Predstavniki ministrstva za finance namreč po njihovih navedbah zahtevajo, da policija sredstva za realizacijo zavez iz sporazumov, kar poskušajo doseči s stavko, poišče znotraj proračunskih sredstev, ki so namenjena materialnim stroškom. Pri teh stroških gre za sredstva za nujno potrebno opremo in sredstva za izvajanje zakonskih obveznosti policije, so pojasnili.

Stavka policisti - 6
Stavka policisti - 6 FOTO: Miro Majcen

Za vodstvo ministrstva za notranje zadeve in policije je takšno stališče ministrstva za finance, ki negira veljaven in jasen sklep vlade, nesprejemljivo, zaradi česar se pogajanja do vrnitve predsednika vlade Mira Cerarja iz ZDA ne bodo nadaljevala, so zapisali.

Zahteve policijskih sindikatov so po njihovih navedbah upravičene in legitimne, dolg države do zaposlenih v policiji in notranjem ministrstvu pa nesporen. "Ne glede na to pa se vse bolj jasno kaže, da v tej državi posamezna ministrstva oz. njihovi predstavniki lahko delujejo v nasprotju z odločitvami in sklepi vlade," so navedli.

Vlada je namreč v petek svoji pogajalski skupini podelila mandat oz. izhodišča za nadaljevanje pogajanj s policijskima sindikatoma. Glede na to, da sredstva za izpolnitev zahtev policistov niso zagotovljena v proračunu ministrstva za notranje zadeve, so se na vladi dogovorili, da se bodo vsi predlogi sproti uskladili z ministrstvom za finance.

'Znotraj vlade so ministri, ki solirajo'

Vladna pogajalska skupina je za policijska sindikata pripravila predlog, za katerega ni prejela soglasja ministrstva za finance, so danes sporočili z MNZ. Predlog bodo uskladili po vrnitvi premierja Mira Cerarja iz tujine. Ob tem so napovedali, da se bodo pogajanja nadaljevala takoj, ko bo pogajalska skupina dobila ustrezno soglasje in navodila.

Predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič je pojasnil, da je vladna stran še v ponedeljek napovedala, da bodo pripravili ustrezen predlog. "Ampak očitno ta predlog potrebuje neka dodatna finančna sredstva, ki naj bi jih zagotovilo ministrstvo za finance na podlagi petkovega sklepa vlade, vendar je to minister za finance Dušan Mramor preklical in povozil sklep vlade," je dejal.

Tudi predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič je pojasnil, da se je ministrstvo za finance odločilo, da sklepa vlade ne bo spoštovalo. "To je bilo za oba sindikata izjemno negativno presenečenje, kajti vlada je s tem pokazala, da ne igra kot orkester, ampak da imamo znotraj vlade ministre, ki solirajo," je dejal.

Policijska sindikata zahtevata uresničitev zavez, ki so jim jih dale že prejšnje vlade v različnih dogovorih in stavkovnih sporazumih. Med zahtevami je tudi povečanje plač policistov za 35 odstotkov in izplačilo presežnih ur. Prav tako zahtevajo, da se policistom zagotovi delovno in zaščitno opremo, ki jim bo omogočala varno delo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (195)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kratko in jasno
03. 12. 2015 08.35
+2
včasih prav ne želim brati komentarjev, ker že vnaprej vem, da je eno samo kritiziranje, žaljenje in nevročljivost. Pa naj se gre o politiki, športu, študiju ali gospodarstvu. Tako pač je na tem portalu. Kakšen portal takšni bralci oz komentatorji. Sodržavljanu ne bi privoščili niti kapljice dobrine, samo zato, ker fizično ne boste imeli nič od tega. Absurdno je primerjati delo policaja in delo trgovke oz skladiščnika. Zraven tega, da policaj dela svetke in petke, še nosi svojo glavo na prodaj in nikoli ne ve a bo svojo izmeno končal živ in zdrav ali morda v krsti, medtem ko skladiščnik ve 100% da ga ne bo ustrelil vojak,da ga z avtom ne bo zbil jezen mož ali ga migrant okužil s tuberkulozo. Ampak ja da to razumeš moraš že malo razmišljati.... POLICIJA, PODPIRAM VAS. KER POLICIJA MORA BITI DOBRO PLAČANA !!!!
babica54
03. 12. 2015 12.19
+1
kratko in jasno bravo za tvoj komentar podpiram stavko
testosteron
02. 12. 2015 21.50
+29
...večjih idiotov tu gori , ki kritizirate policijo ne najdeš nikjer !!!...kritizirate pa itak samo nepoboljšljivi prekrškarji in omejenci , ki mislite ,da zakoni,omejitve in predpisi za vas ne veljajo !!!...vprašajte se raje,kaj bi bilo,če policisti ne bi več varovali vas in lastnine - ko vam bodo kamelarji začeli groziti in vlamljati , boste pa prvi ,ki jih boste klicali !!!...država ima denar za vse,za migrante,za svoje velike plače,za zajedalce v raznih agencijah,financirajo nevladne agencije,ki delujejo destruktivno do države in davkoplačevalcev,Cmerar zapravlja za letalske prevoze v tujino,.......a za policijo,zdravstvo,delavce pa nimajo ?????????......SRAMOTA ZA TAKŠNO VLADO IN NJIHOVE PODPORNIKE - NAJPREJ SE POSKRBI ZA LASTEN NAROD IN NJIHOVO VARNOST !!!!
dragson
03. 12. 2015 08.07
+1
kratko in jasno
03. 12. 2015 08.21
+2
ficfiric 1
03. 12. 2015 08.23
+0
Testosteron....policija da te varuje?? Kdaj ze? Kje ze?..dej ne serji....tle neki jokas o nekih kamelarjih ki jih v zivljenju ze videl nisi...sploh pa kolk kriminala imate v sloveniji??? Pa nemi bit pameten da je slovenija tako mirna drzava zato ker mate tako sposobno policiji...da se ne bom se pokakal od smeha...ceprav mi gre ze mal na jok da eni take pravljice otresate...kar pa se tice drzave in kam mece denar pa se strinjam...
karlo6
03. 12. 2015 08.36
-3
Pred kamelari se bomo morali boriti sami.Ne misli si da te bo država branila.Če bi imela ta namen jih nebi švercala k nam.
karlo6
03. 12. 2015 08.37
-3
Pred kamelari se bomo morali boriti sami.Ne misli si da te bo država branila.Če bi imela ta namen jih nebi švercala k nam.
I G N O R A N T
02. 12. 2015 21.32
-1
Ukinimo policijo.Ni denarja
kolo1982
02. 12. 2015 21.30
+34
Samo da futramo še vedno 212 občin. Glede na to, da je vlada ukinila manjše policijske postaje in jih namestila v večja mesta, bi se morala policija valjati v denarju (ker baje so bili prej preveč razsipni). Naša vlada niti približno ni Goodride...
felix58
02. 12. 2015 21.19
+7
to mi delajte....če bo šlo tako naprej, bomo bencinske pumpe podrli in naredli zidance....tablice iz avtov doj zmetali
johanca123
02. 12. 2015 21.17
-2
Sindikat ki svojim članom tala nalepke po katerih se policaji razpoznavajo med sabo (in svojim špicljem) in si odpuščajo prekrške, ni sindikat, ampak navadna klientelistična tolpa
Kajetan
02. 12. 2015 21.38
+4
Klemen Udov? Clementino
03. 12. 2015 08.10
-1
banananjamm
02. 12. 2015 21.04
+19
Večina komentarjev temelji na osebnih izkušnjah prekrškarjev in problematičnega dela slovenske populacije. Tu pa tam še najde še kakšen zagrenjen na socialnih prejemkih, ostane še kakšen mladoletnik, ki cele dneva nabija call of duty, pa se zdi močan tukaj udrihat po policiji, ker je to "cool". Ok... večino ne zanima realnost, vse poteka kot v gostilni kjer prevladujejo kroniki. Realnost nobenega niti ne zanima, važno je tukaj izliti bes na tiste ki izvajajo zakonodajo RS. Seveda problem so tisti, ki izvajajo in ne tisti ki zakone pišejo. Seveda obstajajo dva scenarija. Prvi policija dobi to kar jima je obljubila in janševa in pahorjeva vlada. A če so jim obljubili levi in desni, ker so ponavadi na nasprotnih bregovih, je mogoče res potrebno zadevo rešit? Ok policija dobi ohranimo enako stopnjo varnosti in mogoče še dvignemo nivo za kakšen %. Drugi scenarij policisti ne dobijo. Nadaljuje se odhod kadra iz policije, ni več policistov za intervente naloge, tudi opreme ni. Stopnja varnosti začne padati, turistov je vse manj, turizem, gostilne, hoteli propadajo. Kriminal se veča, hoditi zunaj ni več varno, v sloveniji se naseljujeo ljudi iz vprašljivih držav, slovenija postaja raj za posle z drogo in ostala kriminalna dejanja, slovenija izgubi schengen, tuja podjetja se selijo in več ne investirajo, naša podjetja prevzema mafija, itd , itd..... Koliko je to vredno? 90 milijonov? Teš več kot milijarda in pol, najdražje avtoceste, cene predorov, reševanje bank 5 milijard, reševanje adire airways, vsaka vas ima svojo občino, in še in še. Pravijo da so politiki odraz prebivalstva. Mi nismo zreli za švico ali kakšne druge razvite države. Pa ne zato, ker nismo pridni, pa ne zato, ker ne znamo delat. Problem je v naših glavah, žal smo še preveč primitvini in nerazgledani.
johanca123
02. 12. 2015 21.15
+1
Bravo - kolk policijskih tečajev si naredil za takole pesnitev - dejstvo je, da to niso policaji ampak neki surogati, ki lezejo v zadnjice svojim predpostavljenim, da jih potem pošljejo na šole za tacenske pravnike in se potem valjajo po pisarnah. Samo tam kjer jih rabiš jih ni.
GoodByeSLO
02. 12. 2015 21.16
+8
Bravo. Točno ta komentar je razmišljanje oziroma odnos policije do naroda… če nismo z vami, smo bodisi zagrenjeni pesimisti, agresivni huligani ali kroniki… Zanimiva teza, gospod policaj. Odprite oči! Večino ljudi teh profilov najdete v lastnih vrstah. Se v celoti strinjam z uporabnikom "Kaktusar". Očitno se je veliki del stavkajoče policije prišel greti na ta forum. Kaj delate tukaj? Ven na cesto, plakate v roke in se boriti za svoje t.i. pravice!
Uporabnik458403
02. 12. 2015 21.17
-3
Ja problem je v glavah. Samo vec denarja bi imeli........ in se vec denarja bi imeli......... imam kar nekaj prijatelhev, ki so policaji pa se nobeden ne buni, da so premajhne place
banananjamm
02. 12. 2015 21.34
+2
Ne razumem , da človek pri zdravi pameti želi da se mu poslabša varnost v državi. Ali bo naša država imela boljša delovna mesta, več turizma, več denarja, če bo slabša varnost? Po kmečki logiki manj v nekaj vlagaš manj dobiš. Ne mislim odpirati horizonte v glavah sodelujočih. Vsak pri sebi ve, kaj si želi. Nekateri imajo rad mir in varnost, drugim paše divji zahod.
Uporabnik458403
02. 12. 2015 21.38
-1
Tudi ce bi sedaj imeli za 35% visje place, bi glih tako stavkali, ker dobite premalo. Saj za varnost ne rabimo taksne policije, lahko zaposlimo varnostnike za minimalko
banananjamm
02. 12. 2015 21.44
+2
Odlično!!! Bomo prvi ki bomo namesto policije imeli varnostnike!!! Čudno,da se druge države tega niso spomnile! Ideja na mestu svetice, daj se potrudi zberi podpise za referendum, pa bomo ukinili poliicjo, itak po komentarjih ne dela nič , ko pa dela samo kaznuje nedolžne in poštene državljane.
banananjamm
02. 12. 2015 21.57
-2
Pa kaj ni jasno??? Zberite podpise za referendu s sloganom "ukinimo policijo" in to je to. No zdaj se poslavljam, vi pa svoje frustracije še naprej veselo sproščajte. Zdravniki pravijo, da je se je dobro spihat nekje. Pa srečno z referendumom, imate moj glas!
ficfiric 1
03. 12. 2015 09.01
+1
Pa kdo si se prvosc strajkat v slo 14dni....in po 14dneh se zaostriti stavko....nisem se videl in niti slisal za delavce da bi si kaj takega prvoscil..pa nekateri delajo prav tako 10ur in vec na dan...in to ze par let ne sam zadnji mesec...zdej se vidi da drgac slo policaji nimajo pretiranega dela..glede na stokanje ko morjo bozcki stat in opazovat migrante po 10ur dnevno...ja res naporno...take lahko kvasijo sam ljudje ki se nkol niso delal...vsi ostali ki trenutno delajo z migranti so trenutno tiho sam policaji(edini stojeci osebki na meji) pa tolk trpijo...komaj se drzijo "kamelarje" nazaj cez mejo...;-)...komedijanti...
virgo3
02. 12. 2015 20.57
+0
inkasanti čim dalj stavkat, vas noben ne pogreša
hmhmhm
02. 12. 2015 20.56
+8
Če bom jaz jutri hotel začeti stavko pri svojem delodajalcu in hotel imeti 35% povišico me bo doletela "knjižna nagrada" Realni sektor da ne bo pomote.... Noben ni nenadomestliv se bo šepetalo....
avtodizel1900
06. 12. 2015 15.10
johanca123
02. 12. 2015 20.43
-4
Za bebavo gledanje v svoje mobilce po vseh vogalih in pretegovanju v avtomobilih v grmadah, so še predobr plačan!
papa666
02. 12. 2015 21.04
+5
bravo ti! ko boš rabla policijo za uveljavljanje zavarovalniških pravic pokliči mesarja!!!!
babica54
02. 12. 2015 21.08
+0
papa666 bravo ti za tvoj komentar čestitke
johanca123
02. 12. 2015 21.13
+0
Če rabiš policijo bolš da je ne pokličeš, ker pol tebe zaprejo
Uporabnik458403
02. 12. 2015 21.33
-1
Policaji ste pa mal sebi podobni. Ce bi prisel v mesnico po meso, pa bi ti mesar rekel idi v slascicarno, ce hoces imet meso. Kaj bi si mislil o takem mesarju? Kaj si naj jaz mislim o policaju, ki mi govori, da za uveljavitev zavarovalniskih pravic poklicem mesarja
razerznak
02. 12. 2015 20.38
+6
protest zdaj ko nam bodo policaji pomagali , da vlado vržemo
Migre
02. 12. 2015 20.40
+1
....žal ni samo vlada, ampak tudi večina iz gospodarstva.....
Migre
02. 12. 2015 20.28
+5
GoodByeSLO in dr.dare, prosim da preučita stvari preden ko komentirata zadeve sploh dr.dare o plačah policistov, oglej si prispevek v odmevih, kjer je jasno prikazana plačilna lista odlikovane policistke.......kar se tiče ljudi z minimalno plačo pa tja do 700EUR - ZAKAJ SE ŽE ENKRAT VSI NE UPREMO IN ZAHTEVAMO VIŠJO MINIMALNO PLAČO, seveda ne za 100 ali pa 200 EUR, malo več.......slabo pa je, da vidite policiste samo takrat ko pišejo kazni, kaj pa ko rešujejo ŽIVLJENJA LJUDI in če dobro pomislim ga tudi človeku takrat ko pogleda malo preveč v kozarček in ga umaknejo iz ceste dol. Samo v razmislek.
Kapitol
02. 12. 2015 20.30
+1
Kaj boš zahteval, treba je ustvariti najprej, da lahko potem deliš, gospodarstvo davljeno z davki v polsocialistični državi in njenem sovražnem poslovnem okolju pa tega pač ne zmore......
platon26
02. 12. 2015 20.37
+1
Kšno kazen ki je 300 eur pokasiraj 50 eur na roko pa boste vsi veseli na jugu zadeva deluje odlično!;)
Migre
02. 12. 2015 20.37
+6
.....zato pa smo tam kjer smo, ker si noben od delavcev nič ne upa, bogati se nam pa smejejo, tako kot bogatun iz LJ - če se ga spomniš 1-2 nazaj na TV, ki še svojim delavcem računa parkirnino na svojem parkirišču - absurd....
Kapitol
02. 12. 2015 20.25
+11
V Avstriji ljudje živijo bolje, v Nemčiji živijo bolje, v Švici, Kanadi Avstraliji....živijo bolje, Poljaki, Čehi, Slovaki, nas dohitevajo, prehitevajo, standard jim raste, tovarne jim gradijo multinacionalke..........Kaj imajo vse te države skupnega?????? NIMAJO LEVAKOV (oz. socialistov, naslednikov bivših komunistov), ...oziroma so se jih znebili, oziroma jim ne pade na pamet, da bi jim na volitvah dali večino, kaj šele ustavno večino......Zato je tole jamranje tukaj brezpredmetno, ....ker tole hočete, .....ker tole volite......imate kar ste želeli.......
Miha1001
02. 12. 2015 20.29
+12
Ne bi jaz v levih in desnih, ker ni nobene razlike...
Kapitol
02. 12. 2015 20.36
+1
Potem pa uvozi marsovce...oz. nam ni rešitve po tvoje, ..potem je pa škoda kaj govorit, glave dol pa se sprijaznit......Ampak Višegrajcem je pa ratalo!!!!!
Kapitol
02. 12. 2015 20.37
+1
Potem pa s foruma dol pa trpet v tišini naprej....
platon26
02. 12. 2015 20.39
+5
Levaki ste samo taki kot si ti v glavi! Pojma nimaš kakšen je standard na Češkem Poljskem in Slovaškem! Ja odpirajo se firme samo plača je tam 300 eur tako da ne sanjaj preveč!
Kapitol
02. 12. 2015 20.39
+0
Nasedate na VSI SO ISTI, in dokler bo tako NE BO SPREMEMB.!!!!!! Višegrajcem je pa uspelo, vam pa se očitno fučka kako boste živeli vi in vaši otroci.....vaša izbira....
Kapitol
02. 12. 2015 20.41
+0
JA platon samo tam je trend navzgor, mi pa s komunisti na sigurni poti navzdol........
platon26
02. 12. 2015 20.45
+6
Komunizma na našem koncu ni bilo! Smo imeli socializem s samoupravlanjem! malo branja! Najbolj urejene države sveta so tudi najbolj socialne tako da.... niti sanja se ti ne kaj trobiš! V Sloveniji vlada čisti fašizem česar se očitno ne zavedaš! Malo branja da boš vedel kaj sploh kvasiš!
Kapitol
02. 12. 2015 20.51
-1
Levaška "izobraženost in načitanost" v realnem svetu velikokrat ne pomeni dosti, pravzaprav je prej ovira za dobro funkcioniranje v realnem svetu sploh zahodnem. Nekaj velja samo v umetnem svetu JS v sloveniji, že preko Karavank bolj malo. Pač ne razumemo en drugega, nič hudega........
platon26
02. 12. 2015 20.55
+2
Komunizem so se spomnil v nemčiji pa to;)
TheGreatRusia
02. 12. 2015 20.23
+1
V NEKI GOSTILNISKI DEBATI SEM IZ UST MOZAKARJA, KI JE DELOVAL KAR PRISTNO SLISAL, DA JE NEKDO V DRZAVI PREJEL OGROMNO DENARJA, DA SE POLICIJA V SLO ODMAKNE V CASU "BEZANJA BEGUNCEV",... kaj pa clovek ve,...EU JE TAKO ALI TAKO HUDICEVA TVORBA, KI NIMA NE DUSE, NE SRCA, LE STEVILKE NAS NAIVNIH EVROPEJCEV,...
tovnak
02. 12. 2015 20.01
+8
Ja kaj naj rečem,... kdo se bo pa postavil za ''navadne delavce''. Kaj bi tem rekli delodajalci ob takih zahtevah? Nic koliko primerov v gospodarstvu je, ko delavec prejema minimalno plačo, nekaj deset EUR pa dobi se v obliki fiktivnih potnih stroškov. Gre potem na banko da bi vzel kredit pa se mu tam le nasmehnejo. Pa ne potem spet nakladat in komentirat v stilu - naj gre drugam,.. najde drugo zaposlitev ipd. No potem lahko tako komentiramo tudi policiste?!
Miha1001
02. 12. 2015 20.32
+2
Dokler smo vsi tiho bo tako tudi ostalo :)
avtodizel1900
06. 12. 2015 15.13
+1
jansevci se norijo pred sodiscewm hohohohohoh
GoodByeSLO
02. 12. 2015 20.01
+5
Zares imam dovolj tega samopomilovanja očitno velikega števila prisotnih pripadnikov policijske srenje na tem forumu. Ali zares ne znate analizirati komentarjev pod to temo (in velikim številom sorodnih tem), da je očitno nekaj narobe z odnosom policije do navadnih smrtnikov? In DA, ljudem dam popolnoma prav! Dovolj jim je! Dovolj jim je gledati propad naše skorumpirane države, dovolj jim je vlačenja iz mesca v mesec z minimalno plačo ali plačo, ki ne omogoča dostojnega življenja. In ne le to. Zaradi gospodarskih razmer, za katere so krive strateške politične vožnje slaloma zadnjih let, niti ta minimalka ni zagotovljena, saj se ne ve, kdaj bo podjetje, v katerem si zaposlen, izdahnilo (iz naštetih razlogov seveda). Ali se vi srečujete z eksistenčnim strahom, da boste jutri ob službo? Najbrž ne. Dovoljujete si stavko v najmanj primernem trenutku! n točno zato vas narod NE podpira! Med opravljanjem dela se vedete kot omnipotentni teksaški šerifi (izjeme zgolj potrjujejo pravilo), za vsak najmanjši prehlad uživate bolniški stalež! Bognedaj, da si med delom opraskate prst. Vas 3 mesce ni na delovnem mestu in še tožite ubogega Franclja (ki je zaradi svoje življenjske situacije spil kozarec preveč) za povzročitev telesne poškodbe in odškodnino. Zakaj nimate podpore naroda? Te pa se gremo tako. Dajmo določena področja policije privatizirati in si poiskati ustrezne izvajalce zunaj Slovenije (da ne bo spet kakšnemu nepotističnemu priskledniku padla sekira v med). Zmenjeno? Boste hitro ugotovili, da bo nekaj sto policistov opravilo delo nekaj tisoč policistov v trenutni obliki. Zakaj? Ker bo igri pridružila beseda "učinkovitost" (tujka za MNZ). Če pa ste, dragi policisti, resnično vredni 35% več kot trenutno prejmete, boste to z lahkoto dokazali v prostem gospodarstvu, ali pač? Če ne pri nas, pač v inozemstvu. Ali vam povem resnico in bolje da se sprijaznite z njo?: S tem odnosom do lastnega naroda in dela nasploh v Zahodni Evropi ne boste preživeli niti preskusne dobe.
LazVRde?em
02. 12. 2015 20.13
-3
Precej si zgrešil :) Si izgleda še eden iz JS. Iz tistega, parazitskega dela.
GoodByeSLO
02. 12. 2015 20.46
+10
LazVRrdečem... Sedaj pa ste hudo zgrešili, zelo mimo... Sem (majhen) podjetnik, ki je v SLO vztrajal več kot predolgo, redno plačeval vse prispevke in absurdno visoke davke... Zato podjetje skupaj z majhnim kadrom konec leta selim čez mejo... Zakaj? Ker mi žal nimamo opcije stavkati... Demonstracija? Da bom kaznovan s strani srenje, ki trenutno tako glasno laja? Hvala, ampak ne hvala. Brez mene.
tedo9GWTSmedo
02. 12. 2015 19.58
-4
Naj se 'ebejo naši bedni kifeljci, o preventivi nimajo pojma, pojavijo se samo, ko se že zgodi nekaj slabega. Najbolj znajo stavkat.
Eitipatapa
02. 12. 2015 19.57
+10
Naj vztrajajo do konca in naj se ne dovolijo naplahtati, ko jim bodo izrekli, da bo od sedaj vse boljše. Meni je po svoje tudi fajn, če štrajkajo. Včeraj in danes se končno vozim luksuzno, da ne rabim gledati ves čas na števec. Od kar nisem toliko obremenjen s števcem, lahko med vožnjo celo opazujem okolico svojega mesta.
LazVRde?em
02. 12. 2015 19.52
+6
Za parazite v JS 120 milijonov iz žepov revežev, za policijo ni denarja ? Pravilno, stavko zaostriti in vztrajati.
Svalbard
02. 12. 2015 19.50
+13
Ko bo policistom kapnilo, da stopijo na stran delavcev-civilov, se pa mogoče kej premakne. Treba odnest bagro iz parlamenta in sodišč!
piotr
02. 12. 2015 20.03
+1
Kolkokrat je že gdo šel iz omenjenih in drugih prostorov pa nobedn ne odgovarja za nič.najlaže je kar odit.