Slovenija

GPU: Pri koriščenju prostih dni ne gre za potrebe policistov, zato jih delodajalec lahko zavrne

Ljubljana, 17. 12. 2015 06.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Koriščenje dveh dnevov letnega dopusta 23. in 24. decembra ne bi bilo skladno s potrebami policista ali njegove družine, ampak s potrebami sindikalnega boja, pravijo na GPU, zato je poziv policijskega stavkovnega odbora v nasprotju z naravo pravice do letnega dopusta. Odstopanje od dolžnosti zagotavljanja varnosti državljanom ima lahko hude posledice, še opozarjajo.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: En mesec od začetka policijske stavke
    01:07
    Iz SVETA: En mesec od začetka policijske stavke
  • Iz SVETA: Pogajalci se ne strinjajo niti o tem, kaj je bilo obljubljeno
    02:25
    Iz SVETA: Pogajalci se ne strinjajo niti o tem, kaj je bilo obljubljeno

Bralec nam je sporočil, da so policijske enote danes dobile depešo, v kateri generalni direktor policije policistom kljub kolektivni pogodbi prepoveduje dopuste za 23. in 24. december, vodjem enot pa naroča, naj se držijo razporeda. "Zanimiv teden še je pred nami," je zapisal.

V okviru stavkovnih aktivnosti bi se namreč lahko zgodilo, da bo večje število policistov prihodnji teden koristilo dva dni letnega dopusta, ki ju lahko po kolektivni pogodbi določijo sami, ne glede na potrebe delovnega procesa. Kot je pojasnil predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič, še nima končnih podatkov, se pa številka tistih, ki bodo 23. in 24. decembra koristili dopust, "zelo hitro bliža več kot polovici".

Predsednik Sindikata policistov Slovenije (SPS) Zoran Petrovič nam je povedal, da omenjene depeše sam sicer ni videl, je pa slišal zanjo. Uradno se bodo odzvali, ko oz. če bo to potrebno, je še dejal.

Tudi policist, ki ne želi biti imenovan, nam je potrdil, da so policisti depešo res dobili, v njej pa je obširno pojasnjeno, čemu sta namenjena dva prosta dneva, ki jim v letu pripadata. Stavkovnih razlogov ni med njimi. V dokumentu naj bi torej šlo za nekakšno posredno opozorilo, ne pa za direktno prepoved.

Stavka policisti - 2
Stavka policisti - 2 FOTO: Miro Majcen

GPU: V tem primeru policist prostih dni ne določa sam, pač pa mu jih določa stavkovni odbor

Pravica do plačanega letnega dopusta je pravica, ki obsega pravico do odsotnosti z dela in pravico do nadomestila plačila za čas te odsotnosti, so pojasnili na Generalni policijski upravi (GPU). Delodajalec mora pri uresničevanju pravice v praksi upoštevati njen namen oz. naravo, zato je bistveno, da gre za prekinitev delavčevih delovnih obveznosti zaradi počitka in rekreacije ter izrabo prostega časa v skladu z njegovimi potrebami in potrebami njegove družine. "Tudi peti odstavek 20. člena Kolektivne pogodba za policiste (KPP) ne spreminja narave in namena uresničevanja pravice do plačanega letnega dopusta, zato je poziv Policijskega stavkovnega odbora v nasprotju z namenom in naravo te pravice," so zapisali.

Policist ima pravico do izrabe dveh dnevov letnega dopusta, ki ju sam določi, ne glede na potrebe delovnega procesa. V tem primeru mora policist obvestiti delodajalca najmanj tri dni pred načrtovano izrabo. peti odstavek 20. člena KPP

V tem primeru namreč upravičenec ne določi sam dveh dnevov letnega dopusta, ampak mu jih določa poziv stavkovnega odbora, ki vodi in načrtuje stavkovne aktivnosti v policiji. Obvestila o namenu koriščenja teh dnevov tako po mnenju GPU niso skladna s potrebami upravičenca ali njegove družine, ampak s potrebami sindikalnega boja. Takšna izraba letnega dopusta je v nasprotju s pravno podlago, ki ima temelj v medsebojnem socialnem dogovoru. S tem pa je kršena bistvena sestavina dogovora, in sicer, da se upravičencem zagotovi socialno pravico do plačanega letnega dopusta v obsegu dveh dnevov, ki ju sam določi, ne glede na delovni proces, še pravijo.

"Menimo, da zaradi kršitve pravne podlage kot bistvene sestavine medsebojnega dogovora lahko delodajalec brez dodatnih obrazložitev zavrne oz. ne sprejme obvestila o načrtovani izrabi dveh dni letnega dopusta iz petega odstavka 20. člena KPP in smatra takšno obvestilo upravičenca kot nično, brez učinkov," so zapisali.

Policija je dolžna zagotavljati varnost državljanom. Odstopanje od te dolžnosti pomeni institucionalno in zavestno opustitev vseh zakonskih dolžnosti napram državljanom in s tem kršitev pravice do varnosti in dostojanstva, še pravijo na GPU. Zato morajo vodje enot navedeno upoštevati pri planiranju minimalnega potrebnega števila policistov za zagotavljanje varnosti. "Takšen poziv k stavkovnim aktivnostim lahko pomeni nezmožnost izvajanja nalog iz prvega odstavka 76. člena Zakona o organiziranosti in delu v policiji, čemur nas zavezuje zakon in v primeru hudih posledic, ki so povsem realne, predstavlja odgovornost za tistega, ki je k temu pozval in tistega, ki je temu sledil." Policisti so tako dolžni v času stavke opraviti vse naloge, ki jih določa prvi odstavek 76. člena Zakona o organiziranosti in delu v policiji. Naloge se odrejajo na način, kot to določajo interni akti policije.

Poudarili so še, da razumejo sindikalne zahteve za ustrezno vrednotenje dela policistov (dvig plače, boljši pogoji za delo,…) in si prizadevajo, da bi bila tudi z vladne strani pogajanja čim bolj intenzivna. Kljub temu pa morajo biti stavkovne aktivnosti zakonite in spoštljive, tako do državljanov kot tudi do policijske uniforme.

Pogajanja se nadaljujejo.
Pogajanja se nadaljujejo. FOTO: Damjan Žibert

Pogajanja se bodo nadaljevala tudi v petek

Pogajanja med predstavniki vlade in policijskih sindikatov, ki že v sredo niso obrodila sadov, so se danes dopoldne sicer nadaljevala, je pojasnil Uroševič, nadaljevala pa se bodo tudi v petek. Minister za javno upravo Boris Koprivnikar je v sredo sicer ocenil, da bodo pogajanja trajala še kar nekaj časa in bodo še zelo naporna.

Predstavniki vladne in sindikalne strani so po dveh tednih v sredo znova sedli za pogajalsko mizo. Vladna stran je predstavila svoj predlog, ki se po Koprivnikarjevih besedah nanaša predvsem na tisto skupino policistov, za katero ocenjujejo, da so najbolj ogroženi, to je peta tarifna skupina. Toda pričakovanja policistov "so še vedno bistveno večja, kot je bila ponudba vladne strani", je dejal minister ob predčasnem odhodu s pogajanj.

Če bi popolnoma brez pogajanj izpolnili vse zahteve policistov, bi po njegovih besedah za to potrebovali 90 milijonov evrov, ta številka pa po njegovem mnenju nikakor ne more biti izhodišče za pogajanja. Finančnih ocen sicer ni želel razkriti, dokler ne sklenejo konkretnega dogovora.

Pogajalce iz vrst sindikatov so v sredo prišli podpreti tudi policisti v treh policijskih vozilih, ki so se z vklopljenimi modrimi rotacijskimi lučmi in sirenami zapeljali ob stavbi ministrstva za notranje zadeve.

Kaj zahtevajo policisti?

Policisti, ki stavkajo od 18. novembra, sicer med drugim zahtevajo uveljavitev zavez, ki so jih dale že prejšnje vlade v različnih dogovorih, kot so povečanje plač za 35 odstotkov, izplačilo presežnih ur ter zagotovitev delovne in zaščitne opreme, ki bo omogočala varno delo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (436)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kukulkan
18. 12. 2015 09.04
+3
Kaj bi še radi policaji? Majo redno plačo, regres in božičnico pa še v državni firmi so. Če im firma propade potem gremo vsi v 3 krasne
YUGO45
18. 12. 2015 09.04
+4
Naj ze enkrat nehajo cvilit kot babe...poglejte raje kaj se dogaja z delavci ki kao ne tvegajo zivljenja..blabla...ce delas brez j..dneva fraj za poloznice...je tvoje zivljenje in druzina prav tako OGROZENA! Zato ko vidim te p..policijske v avtu na toplem ko se furajo okoli.. me prau zabolii k. srce!
DeBill
18. 12. 2015 08.24
-1
bil na njihovis trani ampak z vedenjem na protestu so se mi kompletno zastrali in sedaj pa gre tako: fantje, 3 mesečni tečaj in usposabljanje ter testiranje na psihično stabilnost lahko SIGURNO naredi vsaj 10.000 oseb od 120.000 nezaposlenih. Spokajte!
gobo
18. 12. 2015 08.23
+2
pravijo da v gostilni se ga napivat s pivo moraš imeti dober dohodek zgleda da oni ga imajo kateri dobro pokrivajo lokale po vsej Sloveniji pa še za vzgled so
funi
18. 12. 2015 08.21
-1
Mi gdo odgovori zakaj proračun plačuje te policijske sindikaliste in še privilegije kateri bi naj pripadali terencem. Problem policije ni v denarju ampak se bojijo ker izgubljajo politično moč ki jim jo je dajal socializem. tudi jaz nisem bil zadovoljn v službi leta1994 pa sem šel med zasebnike. Naj še gre policaj vendar tako lagodno se ne živi v realnem sektorju.
bravo111
17. 12. 2015 21.43
+14
Se mi zdi da določene komentatorje tukaj zelo skrbi kaj se bo zgodilo če policije ne bo. Pa takšni zagovorniki da se policije ne rabi. Upam pa komaj čakam da vidimo kaj se bo zgodilo :-)
bravo111
17. 12. 2015 21.46
+4
U4
17. 12. 2015 20.39
-26
Bando je treba na cesti pustiti in naj si potem s svojim velikim znanjem službo najdejo.
Model1a
17. 12. 2015 21.16
+19
zgleda da te je ta banda že parkrat "pošolala", da si tak neandartalec tukaj
U4
17. 12. 2015 21.19
-18
bravo111
17. 12. 2015 21.40
+13
bravo111
17. 12. 2015 21.40
+12
U4
17. 12. 2015 21.42
-3
bravo111
17. 12. 2015 21.44
+5
Te že skrbi a ne kaj se bo zgodlo če policije ne bo 2 dni :-)
U4
17. 12. 2015 21.51
-5
Ja. Dva dni bom lahko pil in se vozil okoli kakor vi policaji, ki vas zmeraj spustijo naprej vaši kolegi, pa če ste še toliko pijani. Joj, kaj bomo brez vas 2 dni?
bravo111
17. 12. 2015 21.53
+7
Ja se boš vozil ja pa enga zbil pa pobegnil kot je navada v sloveniji. Upam samo da ne kakega malega otroka
U4
18. 12. 2015 09.16
-1
raptor2
17. 12. 2015 20.36
+25
Vzamejo dva dni, če jim ne dajo pa bolniška, rešen problem
supermoto048
17. 12. 2015 21.15
+11
etilometer
17. 12. 2015 21.22
+15
sploh ni straha, saj bo u4 delal namesto policajev saj sem dobil občutek,da je poln znanja vsaj za 10 policajev
bravo111
17. 12. 2015 21.58
+5
Itak če je zraven akademije doma. Poln je znanja in modrosti :-)
nikandra
17. 12. 2015 20.12
-8
Sama sem bila javna uslužbenka in lahko smo koristili dopust, ki smo ga si sami določili, kar pa ne pomeni, da lahko gredo takrat kar vsi zaposleni na dopust. Za vsak dopust se moraš dogovoriti z vodjo, da ne pride do motenj dela in to je jasno zapisano in znano vsem javnim uslužbencem. Jasno je tudi vsem v gospodarstvu, da si lahko sam izbereš dopust, vendar ga ne moreš dobiti, če nimaš nikogar, ki bi te takrat nadomeščal.Če ne potrebuješ nekoga, ki bi v času tvojega dopusta skrbel, da je tvoje delo nemoteno opravljeno, potem se ve, da te v službi ne potrebujejo. Če bodo policisti kar večinoma odšli na dopust, to pomeni, da jih je očitno preveč. Tudi grožnja z bolniškimi je vprašljiva. Takoj je potrebno preveriti seznam zdravnikov, ki bi napisali bolniški stalež stavkajočim policistom.
bravo111
17. 12. 2015 20.14
+11
Če tolk veš o vse potem tud veš da 2 dni si lahko določiš sam neglede na potrebe in tega ti delodajalec ne rabi potrdit. Za osžali dopust pa je res da je v dogovoru z delodajalcem
macro
17. 12. 2015 20.17
+4
nikandra
17. 12. 2015 20.23
-2
Dva dni dopusta si lahko določiš sam, toda vsak odgovoren zaposleni ve, da se je glede dopusta potrebno dogovoriti s sodelavci ali vodjo, da te nekdo pri delu nadomešča. Če se ne dogovoriš, to pomeni, da te ne potrebujejo.
S56EM
17. 12. 2015 20.28
+13
Saj v tem je bistvo štrajka. Če ni motenj delovnega procesa ni dosega cilja. Je pa za policijo štrajk res omejen.
bravo111
17. 12. 2015 20.31
+16
Vsak odgovoren delodajalec tud spoštuje dogovore in izpolni zavezujoče obljube
S56EM
17. 12. 2015 20.34
+8
Ja ampak ko je delodajalec država - vladajoča elita, potem to ne velja. Saj vemo da je politika K......
U4
17. 12. 2015 20.41
-12
Enostavno vam je treba pogodbe spremeniti in se odločite ali boste ostali in jih podpisali, ali pa čaoooooooo......
IVO1965
17. 12. 2015 21.04
+2
ajde baba ne s.eri in bodi srečna da sploh maš penzijo. mi vprašanje če jo bomo sploh imeli
Model1a
17. 12. 2015 21.08
+2
U4, a ved kolk se je fajn smejat takom delomrznežem in adolescentom kot si ti, ki je vedno preveč pameten in vedno kratko potegne, tukaj pa sčetovno pamet požira :-)
Model1a
17. 12. 2015 21.17
+4
nikandra... ah.. brez veze zgubljat besede... pojma nimaš kako in kaj kej poteka
etilometer
17. 12. 2015 21.17
+6
uh ti bi pa naredila hitro red, da bi kar zdravnike preverjala ker je šel njihov pacient v bolniško. kaj policaj še bolan ne sme biti več po tvoje. največji problem je slovenska favšija
trapo
17. 12. 2015 21.19
+5
U4
17. 12. 2015 21.24
-3
Model1a, očitno si tudi ti delomrzneš, poleg tega pa tudi nešolan, ker ne veš kaj pomeni adolescent. Zakaj sem pa potegnu kratko ? Ti pa si junc.
bravo111
17. 12. 2015 21.41
+3
U4 če še nisi pa mogoče še boš. Življenje vsakega enkrat vdari po glavi
etilometer
17. 12. 2015 20.09
+15
kaj, če pa zamenjajo dopust z bolniško.
Uporabnik113089
17. 12. 2015 20.24
+6
Bolniški stalež med stavko je zadeva ki jo sindikat ne bo plačal....
etilometer
17. 12. 2015 20.55
+1
Model1a
17. 12. 2015 21.08
+4
tudi dopusta sindikat ne bo plačal... kakšne maš...
Uporabnik113089
17. 12. 2015 21.16
+3
Dopust ti plača delodajalec, brihta.... To je taktična poteza sindikata.
etilometer
17. 12. 2015 21.20
+3
pa saj je vseeno 3000 policajev na bolniško ali dopust in, da vidimo kaj bo?
Uporabnik113089
17. 12. 2015 21.56
+1
Pa, kaj bo? Ne gre za nevrokirurge. Gre le za pisce glob za napačno parkiranje. Enih pol leta jih ne bi nič pogrešali.
vasvi
17. 12. 2015 20.06
+17
2 dni letnega dopusta lahko vzamejo. Tudi če si bolan, lahko vzameš 2 dni, ne da koristiš bolniško. To tudi ni v korist družine in v počitek. Uprava išče podnapise v kolektivni pogodbi. Ampak tu imajo policisti prav in naj gredo do konca. Ni podnapisov v kolektivni. Velja za ves javni sektor. Če naša vodstva in država blebetajo neumnosti, jih Evropa ne.
bravo111
17. 12. 2015 20.09
+5
Maja Mozgan
17. 12. 2015 20.35
+6
Uporabnik113089
17. 12. 2015 20.04
+1
No, še nagradno vprašanje: Se komu kaj sanja zakaj je policijska šola v Tacnu, šola za šolanje službenih psov pa v Podutiku?
Uporabnik113089
17. 12. 2015 20.08
+7
Odgovor, pa lahko noč. Šefi iz GPU so se zbali, da bodo policisti plonkali od pasjih kolegov!
Model1a
17. 12. 2015 20.22
+1
V Podutiku že lep čas več ne... saj 10 lat ne...
IVO1965
17. 12. 2015 21.11
+1
a ti to govoriš iz lastnih izkušenj, a si ti tud plonkal hahaha
bravo111
17. 12. 2015 19.56
akikjorasic
17. 12. 2015 20.02
bravo111
17. 12. 2015 20.09
bravo111
17. 12. 2015 20.20
akikjorasic
17. 12. 2015 20.23
FC Chelsea2
17. 12. 2015 19.49
-4
rajši izpolnite tisto kar je treba kot pa da znate samo groziti
FC Chelsea2
17. 12. 2015 19.52
-1
in imamo oblast ki je rekla da ima in bo imela visoko moralo in da bo poskrbela da bodo boljši časi in zato mislim da ste lahko pričakovali da bodo prišli takšniin drugačni pritiski ki pa so popolnoma realni tako da čas je da najdete denar
akikjorasic
17. 12. 2015 19.57
+3
Denarja pač ne iščeš, ampak ga zaslužiš
Model1a
17. 12. 2015 21.10
+4
o ja... ga najdeš, ga... tko kot se je našla GOTOVINSKA transakcija - ne na račun ampak DENAR NA ROKE, za 6 novih audijev za gospode iz vlade v višini 400 000 EUR. Tko da denarja je več kot preveč
Uporabnik113089
17. 12. 2015 19.49
+8
V naši ljubi državi so Črnogorci najboljši sindikalni voditelji.... V policiji jih je premalo in so zato njihovo vlogo prevzeli Srbi. Slovenci imamo itak prenizko izobrazbeno strukturo prebivalstva....
banananjamm
17. 12. 2015 19.51
-1
schengenzone dobr da imamo tebe, bi ti prosim šel sam urediti težave na meji. usmeri svojo energijo v nekaj koristnega....
gobo
17. 12. 2015 19.44
-1
primatski shod
bravo111
17. 12. 2015 19.40
+1
Odgovor na vprašanje kdo beži pred policijo.
Uporabnik113089
17. 12. 2015 19.42
+1
macro
17. 12. 2015 19.43
+1
talentek
17. 12. 2015 19.47
-1
ker nimaš več kot poklicno izobrazbo, hočeš pa biti šerif
S56EM
17. 12. 2015 19.47
banananjamm
17. 12. 2015 19.48
+2
Normalen pošten državljan si želi dobro plačano in dobro opremljeno policijo. Kriminalci, elite, omrežja, prekrškarji, kradljivčki, lopovčiči, odvisneži, pijančki. Ti si želijo slabo plačano, slabo opremljeno in kadrovsko podhranjeno policijo. Pika!
macro
17. 12. 2015 19.50
+3
bravo111
17. 12. 2015 19.50
-4
No tale komentar je bil namenjen spodaj napisanemu komentarju ampak ga 24 ur ne zna pravilno uvrstit
macro
17. 12. 2015 19.54
+1
Recimo. No zanima me ce so pogoji slabi menjas job... Al ne? Dvomim da boste vidli to povisico.
bravo111
17. 12. 2015 19.56
-3
macro
17. 12. 2015 19.56
+3
Za kaj takega bi rabli vec ljudi ki pa jih nimate ker folk nebo vec stavkal.
macro
17. 12. 2015 20.00
-1
Ne hvala. Sem bil v vojski mi je to bilo dovolj, slabo bi delal kot policaj ker bi vecinoma folk opozarjal kot tretjo pa delam za boljsi denar. Tak pac je.
bravo111
17. 12. 2015 20.04
+0
Me veseli za tebe če tolk dobro zaslužiš. Zakaj potem faušija da bi policisti dobili to kar jim je obljubjeno?? Si mislim da te skrbi da bi pol imeli boljšo plačo kot ti a ne. To je pač slovenija ki vsak gleda sam da drugi nebi imeli več kot pa sam
macro
17. 12. 2015 20.13
+6
Ni nobene fausije.. Nihce tu gor vam ni fausn... Raz.nas to da se krade milijone nihce nic ne ukrene, lupate se onga na cesti ki ma majn kot ti. Pa ti ne gre vun.
macro
17. 12. 2015 20.14
+7
Ja divjaka je treba kaznovat ker pelje 56kmh namesto 50
bravo111
17. 12. 2015 20.16
-1
bravo111
17. 12. 2015 20.16
+0
macro
17. 12. 2015 20.23
+2
Nooo in to ti je to. Omejitve ponekod so blesave.. Skozi Cmurek 70kmh pri nas pa 50kmh bob steza pa nobene hise nikjer... Se kolesar ima 20 metrov stran svojo cesto. In tam se bos nacrto...
macro
17. 12. 2015 20.28
+2
Model1a
17. 12. 2015 21.12
+0
macro ne vem kaj se razburjaš glede omejitve... pelji se 50 tam ko je 50 pa maš mir. Če greš prehitro... kdo ti je kriv? aja... saj res policaj je kriv...
intel1
17. 12. 2015 19.39
+5
EJ POLICAJI SAJ VAS NOBEN NE SILI BITI POLICAJ, PEJTE DELAT V JUTRANJKO, SCT, GRADIS, V JAMO AL PA ROVE KOPAT. PUSTE SLUŽBO TAKE BOMO ŽE V MAKEDONIJI DOBIL TKO KOT ZDRAVNIKE.HAHA
banananjamm
17. 12. 2015 19.49
+6
Hmm jst poznam večino, ki je šla v nuklearko, krko in akrapovicu, vsaj tu na dolenjskem.
Uporabnik113089
17. 12. 2015 19.39
+0
Človek bi vam rekel: "Dela se primite!", pa kaj ko nič ne delate še takrat ko ne stavkate.....
banananjamm
17. 12. 2015 19.53
+0
Vsakič ko odprem 24ur vidim nek članek , ki kaže da policija dela. O tebi schengenzone ne vidim nobenega članka da delaš. A imaš ti sploh službo ali si breme davkoplačevalcev?
Uporabnik113089
17. 12. 2015 19.57
-3
Nič bati policajček. Dela imam čez glavo, a kdaj pa kdaj mi zapaše da napišem kakšno pošteno čez delomrzneže....
bravo111
17. 12. 2015 20.06
+3
Mislim da si ti tisti delomrzneš ker nimaš razčiščenih osnovnih pojmov dela policije
banananjamm
17. 12. 2015 20.07
+2
Če bi ti imel dela čez glavo nebi cele dneve visel tukaj na forumih in pisal neumnosti.
bravo111
17. 12. 2015 20.17
-2
U4
17. 12. 2015 20.45
+4
bravo111
17. 12. 2015 21.48
+1
U4 ko ti pa zagusti pa te kdo malo postrani pogleda pa že kličeš 113 a ne pa jokaš
bravo111
17. 12. 2015 21.49
+0
U4
17. 12. 2015 21.55
+0
HAHAHA, potem morajo pa spet avto premaknit in se odpeljati. Ko zbudiš otroka je tudi on nejevoljen in siten.
talentek
17. 12. 2015 19.11
+1
Policaji a vas res ni sram, da ste takšen vzgled svojim otrokom ? Lažete kot pes teče, Pokažite plačilne liste za celo leto če upate. Nas z solzilcem in pendriki odganjate, potem pa pričakujete našo podporo ????? No se ne čudim saj ste vendar policaji. Cerar bi moral bit Cerar, od uradne osebe se pričakuje bonton. Čeprav ne podpiram cerarja se ne spuščam na vaš nivo ,da je Cmerar
banananjamm
17. 12. 2015 19.17
+6
Ti si en lep biser slovenije. Tak kot naš Janković in ostala politična garnitura.
talentek
17. 12. 2015 19.20
-2
ti boš pa hlapec tej državi, dokler te ne bodo sestradali
banananjamm
17. 12. 2015 19.26
+3
talentek raje plačaj kazen zaradi vožnje pod vplivom alkohola. :)
banananjamm
17. 12. 2015 19.27
+5
Talentek a tak zgled daješ ko voziš pijan, ko boš pa povozil otroka bo pa jok in stok.
bravo111
17. 12. 2015 19.31
+5
Model1a
17. 12. 2015 19.34
+4
talentek če nebi metal granitnih kock nebi bol tepen... tko si jih pa še premalo dobil....
talentek
17. 12. 2015 19.41
-3
dobivate jih vi ki ste podporniki tej mafiji, nimate jajc za druga kot pisat glupe komentarje
banananjamm
17. 12. 2015 19.44
+1
talentek meče granitne kocke v policiste, vozi pijan, nori po naseljih........potem pa jokca na forumih.......
talentek
17. 12. 2015 19.49
+0
človk, skrajni čas da se spraviš na zdravljenje, al morjo še starši podpisat?
akikjorasic
17. 12. 2015 19.51
+2
vaši komentarji Banananjam,bravo111,Model1a če ste vi slučajno policisti, so tile
bravo111
17. 12. 2015 20.07
+0
banananjamm
17. 12. 2015 20.09
+0
nisem vendar poznam okoliščine in vem da delajo nevarno, težko delo za mezdo, pa še vlada jih dobesedno nateguje že 15 let.......
Model1a
17. 12. 2015 21.14
+1
talentek... talentek za sranje posat po forumih :-) ker do sedaj še nič pametnega nisi izustil :-)