Slovenija

Podrejeni zaslužili več

Ljubljana, 11. 06. 2008 09.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Špela Zupan
Komentarji
41

Nekateri sodniki in direktorji zdravstvenih domov so zaslužili več od ministrov. Janša je s 6.360 evri bruto (šele) na 16. mestu.

Na prvem mestu po izplačilih marca 2008 se je znašel generalni direktor RTV Slovenija Anton Guzej.
Na prvem mestu po izplačilih marca 2008 se je znašel generalni direktor RTV Slovenija Anton Guzej. FOTO: Reuters

Medtem ko je povprečna mesečna bruto plača v marcu znašala 1.350, neto pa 880 evrov, so si nekateri funkcionarji, ki so plačani iz državnega proračuna, meli roke ob precej velikih izplačilih. Največ denarja je prejel generalni direktor RTV Slovenija Anton Guzej. Njegova redna plača je znašala 6.400, izredna pa 4.459 evrov, tako da je skupaj dobil skoraj 10.860 evrov bruto. Sledita mu predsednik Okrožnega sodišča v Murski Soboti Branko Palatin, ki je dobil 7.596 evrov, in direktor Zdravstvenega doma Celje Stanislav Kajba s 7.183 evri.

Generalni direktor RTV Slovenija je uvrščen v 60. plačni razred. Drugi, izredni, znesek je izplačilo z naslova delovne uspešnosti, katere izplačilo sta odobrila minister za kulturo Vasko Simoniti in predsednik programskega sveta RTV Slovenija, Stane Granda, so sporočili iz RTV.

Palatin je za 24ur.com pojasnil, da njegova osnovna bruto plača znaša 3.518 evrov. Dodatke je dobil na podlagi povečanega obsega dela, ko je reševal tudi kazenske zadeve z bolj obremenjenega mariborskega sodišča, prav tako je v kosu dežural 14 dni, kar pomeni, da je bil na voljo 24 ur dnevno. Njegova bruto plača je resnično znašala 7.596, neto pa 3.992 evrov.

Kajba je za 24ur.com pojasnil, da mu kot direktorju pripada 2.500 evrov neto, marca pa je zaradi dežurstev in nadur prejel še okoli 1.300 evrov. Poudaril je, da ima kot direktor omejeno število nadur, opravi jih lahko zgolj 32 mesečno, medtem ko zdravniki omejitev nimajo. ''Veliko zdravnikov prejme višjo plačo kot jaz,'' je dejal. Prav ima, nekateri namreč opravljajo redno delo v ambulanti, nato pa še dežurstva in reševalno službo.

Ministri za podrejenimi

Na četrtem mestu je predsednik mariborskega delovnega sodišča Stanko Omerzu s 7.054 evri, na petem pa strokovni direktor Splošne bolnišnice Novo mesto Josip Smodej s 6.935 evri. Predsednik Ustavnega sodišča Jože Tratnik je s 6.596 evri na 11. mestu, premier Janez Janša je (šele) na 16. mestu, dobil je 6.361 evrov, predsednik Danilo Türk pa na 19. mestu s 6.241 evri. Sledi mu predsednik državnega zbora France Cukjati s 6.225 evri.

Zanimivo, načelnik Generalštaba Slovenske vojske Albin Gutman je s 6.063 evri prehitel nadrejenega obrambnega ministra Karla Erjavca s 5.672 evri, prav tako nekaj sodnikov in tožilcev ministra za pravosodje Lovra Šturma, ki je dobil izplačanih 6.024 evrov, ministrica za zdravje Marija Mazej Kukovič pa se s 5.864 evri giblje okoli 30. mesta.

Plače funkcionarjev marca 2008
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (41)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
14. 06. 2008 20.52
Heja,tako le, o penzijah imam poplno drugo teorijo,izoblkovano mnenje imam glede privat-sektorja,plačaj čim več moreš,zakaj so danes penzije majhne,preteklost prihaja za nami,v preteklost se je zelo malo plačevalo,veš z edino sestro smo skregane že lep čas ker mi je očitala da hujskam svaka da mora več plačevati v pokojninski sklad,ni najboljšega zdravja,gostinstvo ni lahek poklic,in plačevati za penzijo malo,ni smotrnoko greš v penzijo,greš za dolga leta,že mesec je dolg,in če si sam kriv je toliko huje ,ker drugim oproščamo,sebi zelo težko.Ha,enako sem bila v kregu z bratrancem,in zetom,in zet je imel prometno,ostal je lažji invalid,dela polovico časa,plačeval ni malo nič,in znese mu dobrih 300 evrov na mesec,sedaj pravi,zakaj vas nisem poslušal,bratanec je bil šofer,delal 40 let,plačeval ni skoraj nič,in penzija je nič,380 evrov,sedaj pa robanti,kriva jje država,ko sem rekla ne Robi kriv si ti, sem skoraj fasala žlepo,veš koliko si služil in kje imaš prihranke,otroci,in žena ni bila v službi,sedaj bi bila kruta,rešuje kmetija,žal vsi nimajo stranskih dejavnosti,zet ima tud srečo,ima kčerka trgovino,kaj pa če se zgodi kaj nepričakovanega???na stranske stvari nas ni pripravil socializem,smo si rekli,to se nam ne more zgoditi,pa se nam dogaja-sama imam vse,nimam pa zdravja,po vsem ne moreš seči nikoli,vedno se kaj sfizi. Čapci so nam prinesli neko fazo ki jo teško absorbiramo,med nami prihaja do prikritih neodobravanj,ne priznamo si da smo v veliki meri krivi sami,veliko ,veliko krat se imamo za nekaj več,da smo boljši,to se nam maščuje---kot sem že povedala večkrat,soljudi ne znamo spodbujat,in teško je svetovat,ja pa je res,če hočeš nekomu dobro te zavrne ,kaj se dela pametnega,in se povlečeš v škrlup in ta škrlup nas veže no,drugič o penzijah.lep vikend
sangi
14. 06. 2008 20.01
Preden te bo nekdo plačal več, te bo na vsak način hotel zadržat na čim nižji plači. Zdej si kot človek, ki potrebuješ plačo za preživetje postavljen pred dve poti. In sicer, poteguj se zase, do zadnjega centa, in reskiraj da bo enostavno zaposlil nekoga drugega; ali se prepustiš navadnemu nategovanju, torej da šefu nosiš dobre denarce, sam pa dobiš neko povprečje, ki ni niti malo pravično. No ja hvala bogu za stimulativno plačo, to je ena najboljših iznajdb, a kaj ko je stvar še dokaj mlada in jo ne sprejmejo povsod. nekako je res, da slej ko prej prideš na "dobro vejo" pa dobiš eno konkretno delo, na to ciljamo vsi :) Mlada stara generacija.. Hm. Nekako se ne strinjam popolnoma s tabo. Namreč prav mi mladi starejšim "dajemo" penzije. Že res, da so to tudi sami počeli, a kaj ko tisti, pred njimi tega niso. Torej bo nekoč eden ostal brez penzije, kljub temu da vestno vsak mesec plača nek delež zanjo. Nekako črno kaže že za sedanjo generacijo penzionistov in tistih ki čakajo nanjo, to pa pomeni, da bo za našo le še slabše. Upam pa vseeno da se bo kaj uredilo. Glede imetja pa malce drugače poglej. Avto je sedaj tako poceni (če damo na stran bencin), da ubistvu plačaš zanj manj kot za kolo. S vedno večjo ceno goriva se seveda stvari spreminjajo, vedno manj je "šolarčkov" ravno zaradi tega, in drugih podobnih podražitev. In če mene prašaš, me te sploh ne ganejo tolko. Motijo me pa vedno večje cene osnovnega, naprimer hrane. Glede tujcev zna bit velik problem ja, ne še danes, ampak nekaj generacij kasneje. Za zgled lahko vzamemo naprimer Italijo, kjer nekje že vidiš več kitajcev kot kavkazijcev. Nekako pa se trudim, da jih nebi slepo obtoževal. Namreč tudi oni sami so ljudje, ki imajo pravico živtei življenje po svoje. Slovenija (s tem mislim vse državljane) bi jih morali vsrkat v svojo kulturo in način življenja, ne pa izolirat. Tako bi vsaj imeli možnost. Za dober zgled si lahko vzameš takoimenovane "čapce". Tej ljudje se niti podrazno ne obnašajo enako kot nekdo ki živi na balkanu. Enako je oblečen kot on (to pa je tudi edina podobnost), in poln kompleksov, ki jih rešuje s pretepanjem. Da sploh ne govorimo o neki mešanici obeh jezikov. To samo pove, da neznaš nobenega od obeh pravilno. Je pa seveda vprašanje, če je ta človek sploh dobil konkretno možnost, da se vključi v slovenski način življenja, ali je na vsakem vogalu doživel odpor (vrjetno zato ker je nekdo iste narodnosti kot ta osebek delal težave). Nekako gledam na tujce kot ljudi, ki jim niti podrazno ni treba vršti svoj ponos in lezti v rit "domorodcem" - seveda pa bi bilo korektno od njega da se sprejme tiste osnove, ki so jezik, način življenja, zakoni, in podobno. Tvoj pogled na mlade pa je korekten. Takih bi moralo biti definitvno več :) Res da marsikaj nevemo, vendar s izjavami tipa "ah mulc, ti neveš nič" se nas prav nič ne nauči. Vreme pa res mori, ampak sej bo bolje. ;)
Buena Vita
14. 06. 2008 04.16
pozdravljen,kot vidiš ne morem spati,vreme,in kosti se trgajo med sabo kot hudič,praviš da si mlad,prav,v razmišljanju si kar zrel,takoj te pa povlečem za delo-plačilo dela,tu imam svojo teorijo,in me nihče ne prepriča v nasprotno če si ti zares dober delavec,te bo delodajalec plačal,ker se mu to splača,ima narejena najmanj dva dela z enimi stroški ,čas ki ga živimo potrjuje moja prepričanja. 2.kot praviš da so tujci skromni,se motiš,čez dve leti boš priča njihovi skromnosti,z pridobitvijo določenih pravic,bodo tukaj njihove familije in dodatni stroški,posledic nihče noče videt,le sekundarno rešitev,eko,TUKAJ ZAMERIM VLADI,KER NE NAREDI VEČ NA OSVEŠČANJU,žal,še ena veja je kapitulirala--mediji-mediji so samo sebi všeč,in za dejanske probleme ki so,in ki bodo še večji jim ni mar,pomembno je le kako koga oblatit,in drugega prehvalit 3.kako danes živite mladi?pravim lepo,zakaj?starši smo kar dobro poskrbeli za vaš komot,(seveda če se primerjam z mladimi leti,nismo imeli ničesar)danes ima vsak mulc avto,to pa pomeni da gre delat kamor se mu zljubi,mi tega nismo imeli,in avto je bil mladini nedosegljiv,stanovanja imamo velika-hiše,tako imate bivanja,mi tega nismo imeli,,,imeli pa smo veliko veselja,kar danes primanjkuje. da ne bom tečna;se samo dotaknem nečesa kar mnogi zanikajo mlade vsi vprek zaničujejo,to je osnovni problem,ker,si mlad ,kaj boš ti sral,tukaj se ozri na opozicijo,ta šiba po mladih,in vladi lahko čestitam,ker se vidijo mladi na dosti dosti položajih,ko je človek mlad je zagnan in takrat ga nimaš pravice onemogočat,takrat mu moraš dati prostor da piha,in boš priča čudežem,zato zamerim vsem ki mislijo drugače,in ki obsojajo mladino,veš,sama imam take poglede zato ker sem mnogo mladih imela čast kaj naučit ,in vem kako so mi bili hvaležni,ker sem jih imela za sebi enake,ne pa staro nadrejeno kokoš ki ne ve nič,samo se dere zakaj ni nič narejeno,pokazal bo pa že nekdo,in tukaj tudi sem večno v sporu z starejšo generacijo,ker sem mnenja da v grob ne odnesem ničesar in je moja dolžnost da to kar vem prenesem na tiste ki to želijo vedeti,in obsojam to generacijo ki pravi,;Kaj jih bom jaz učil,kdo je pa mene,take stvari delajo velike konflikte,nihče jih pa ne prizna,samo se vsi vlečejo ven z svojim prav,dela pa so potem slabo narejena,delodajalci pa imajo argument ki je njim sveta biblija zakaj potem ni treba plačati delavce bolje, dam ti prav ,tam ki praviš da te bo večina izkoristla,ej tud sama sem velik-krat tako mislila,sama sebi sem se tud smilila,kaj da ne,in kako ne'veš,pride čas ko se to obrne,in gre tebi v korist,samo moraš biti prepričan sam vase,in nesmeš se zanašat na nikogar,,,,čau,čau
sangi
13. 06. 2008 20.32
Hmh no zanimiv pogled na zgodovino. Ampak sedanjost je pač taka kot je. Tudi davnega 1945 so ljudje pozdravljali ljudi, ki so nas rešili okupatorja. Socializem je sprva bil nekaj zelo zelo lepega, Marx in Engels sta ustvarila eno najmočnejših ideologij v zgodovini. S časom pa se je vse skupaj sesulo, praksa je ubrala čisto svojo pot, niti malo podobno odlični teoriji. To lahko lepo primerjaš z 1991 in 2008. Naloga opozicije nikakor ni hvaljenje koalicije, ampak je to kritika. Če prihaja do laži, je potem to drugi problem, ki seveda niso nerešljivi. Veš, sam nekako že preživiš s 500€ na mesec, ko pa imaš otroke je tole malce bolj težavno. Res je, ritem življenja je veliko bolj hitrejši danes. Kot mlademu ti ne preostane drugega kot da si solidaren in se nekako vživiš v trend, se prilagodiš. Avto, pohištvo,.. to nekako ni najnujneša človeška potreba, tako da ravno to bi se moralo podražati, in pa tiste nujne potrebe, hrana, počitek, šport, itd bi morale biti poceni. Še sam se spomnim, pa čeprav sem dokaj mlad, kako sm se ukvarjal s 2 ali celo 3 različnimi športi, v raznih klubih. Sedaj pa so članarine nekje blazno visoke, da ne govorimo o opremi, da moraš dat na stran že resen znesek denarja. Kapitalizem je na vrhuncu, sociala pa že dolgo ni bila tako nizko. Izbira je ogromna, že res, a kaj ti bo to brez denarja? Govori se da je povprečna plača 800€, ampak kaj ko to povprečje dvigne samo B.Šrot za kake 10-15€. Jih je pa še veliko takih, z ogromnimi denarci, to je gotovo. Na plače raje pogledam z modusom, in takrat je "povprečna plača" v Sloveniji 500-600€, ena stran mene upa da ni še manj. Že res, da je služb veliko, vendar ti delodajalci dobesedno iščejo poceni delovno silo. Ti tujci so zelo skromni, sploh v Sloveniji, ker je vse tako dražje kot pri njih doma. Res je tudi, da bi prav vsak bil rad takoj direktor, to ne gre. Ne gre pa tudi, da delaš celo življenje eno in isto, brez smisla in brez nekega izziva da lahko napreduješ. Če boš priden na delu, te bo večina izkoristila, ne pa ti dala napredovanje. Kar se tiče orožja. Vem zelo malo o tem, verjetno si tudi ti tukaj prikrajšana gotovosti. Stvari so skrite, nepojasnjene. Govori se o tem, da je JJ bil vpleten v prodajo orožja na balkan. Ne trdim, da je to resnica - tega nemorem vedet. Vseeno pa me motijo te skrivalnice, ki upajo samo na to, da se bo vse pozabilo. Če nisi kriv, nimaš kaj skrivat. Skoči na plano in si operi čast, s tem boš še lepo razkrinkal tiste, ki krivo obtožujejo.
Buena Vita
13. 06. 2008 00.51
sangi res je,včasih me malček zanese,in pohvalim to vlado več ko treba,ne mislit da nevem razlikovat dela in nedela posameznikov,znam,ne morem pa dovoliti samo blatenja levakov,nikoli ne povedo če je kaj dobrega,pljuvajo po vsem kar je slovensko,to me jezi,in vrnem tako da jih ujezim. sama nisem naivnež ki vsemu verjame,ne,dolgo sem na svetu in ločim stvari,dogajanja,tako lahko rečem vsem da klobasajo,ko vlečejo orožje na plano,sama sem na radio Kopr 1991.leta govorila z Kučanom,in mu očitala zakaj je dal odtujit orožje teritorialne obrambe,njegov odgovor dobiš v arhivu,radia Capodistria,oddaja ;;kje vas čevelj žulji,,,,mencal je da bi lahko orožje prišlo v neprave roke,fuj,to je bila zame taka žalitev da je temu pajacu ne oprostim nikoli,orožje smo potrebovali,vsi vemo kako smo bili napadeni,podlo,orožje se ne pobira pod drevesom,to je težka roba ki zahteva dosti cvenka,bil je embargo,in kako bi bili šli proti tankom-letalom??z metlami,he,he naivneži in pokvarjenci vlečejo to na plano.Zakaj?Zato,ker smo imeli srečo,da se je evropa potegnila za nas,De Michellis, Van de Bruck,sta bila za nas svetnika,in tud fantje z bavarskega parlamenta ki so poslali najboljše novinarje v Slovenijo,in pognali nemško govoreče politike v akcijo in pomoč Sloveniji ja,zato--sangi---se derem če kdo omalovažuje ljudi ki delajo1991.leto je sanjsko leto za slovence,končno svoji na svojem,15 let pozneje pa se ti preseravajo in Slovenijo koščkajo kot štruco kruha,dosti je storjenega,in imamo biti na kaj ponosni,prav je če se graja kar je slabo,ne pa da se zliva gojnica na stvari ki so nam državljanom še kako v ponos. če pa se vprašam kako živimo,,,nikoli bolje,imam plačilne liste,skoraj vseh plač,e,e,pa dejmo primerjat1985.leta sem dobila plačo na roko,ponoči mi je receptor zamenjal v marke,zneslo je 3200 mark,veliko a ne'?za spalnico sem pa plačala 10 500 000 dinarjev,pa ni bila nič posebnega,pa je koštala tri take plače,sedaj pa sem kupila spalnico mnogo lepšo,in me je stala pol penzije,za spalnico izpred 20 let sem sedaj opremila celo hišo,ne lajem,dokažem vse z računi,in poglej penzije kake so bile pred 10 leti,in kake so sedaj,dela je tud več kot dovolj,samo poglejte koliko tujcev dela pri nas,ker se imamo za nadnarod ki noče poprijet za vsako delo,več imamo tujcev,bolj pada vrednost dela,na kaj takega je težko pomisliti,lažje je zlivati gnoj... no pa pridi v Koper,lepe barke prihajajo,in naš trg je nanovo prenovljen,če se ozreš po avtomobilih boš videl same machine ,vendar so na osrednjem delu sami socialni problemi. nekaj nas je delalo in penzije zaslužilo ostali pa upravljajo z sončno upravo,in mi ne nabijaj na glavo da se živi slabo sama sem tudi težko shajala s plačo,tako kot današnji mlajši,-družine,stanovanj ni bilo,in še marsikaj ni bilo,samo takrat nismo poznali potrošništva,danes pa se zapravlja da se kar kadi VEŠ,NAŠI STARI SO REKLI;;STEGNI SE KOT JE ODEJA DOLGA,čau
sangi
11. 06. 2008 22.44
pajtlerblanka, Zaznavam veliko tvojih komentarjev, pa mi nekako zgledajo izredo pro-JJ. Kaj 'tako dobrega' je dejansko vlada naredila? Imaš kakšne konkretne vire, ali so to le besede ministrov in samega JJ? Se ti zdi, da ljudje sedaj živijo bolje, ko pa so vendar plače izredno nizke, in si večina ljudi niti počitnic nemore privoščit? Kdo je zate 'komunajzar' ? Človek, ki hoče dobro živet, pa čeprav to pomeni kritika aktualnega voditelja, pa naj bo ta desni al levi? In še za konec. Se ti ne zdi, da ima tudi sam JJ napake, ki so nekako konkurenca ščurkom tipa A. Rop? Omenjam namreč slavno trgovino z orožjem. Moje mnenje? Kdor je pravičen, in nima nič na vesti, se nima kaj igrat raznoraznih skrivalnic. Janša definitivno ni enak kot v času afere JBTZ, čeprav so njegovi motivi tudi za takrat vprašljivi, ampak to je druga tema. Če bi naš premier imel vse čisto pod pragom, bi ga z veseoljem odkril in pokazal da ni tam nič spornega. S tem bi dobil podporo tudi ljudi, ki ga ne "ljubijo" brezglavo in dobesedno nevejo o čem govorijo.
Tonček Balonček
11. 06. 2008 18.27
Pa kaj se sekirate, a kdo sloh ve, koliko je še pred kratkim prejemala Lukačičeva, endvna članica sanjske ekipe?
Buena Vita
11. 06. 2008 17.38
koordinator praviš da si pisec,pa povej če si kaj pametnega bralnega napisal,tukaj gledam po knjigah,več kot 50 imam slovenskih avtorjev,pa še nisem nobenega prebrala,enostavno klanfanje ki ga ne moreš brat ,povej če želiš ti pošljem te vrle umetnine no,ja tiste pred vojno živeče,in kaj so prej izdali sem pa prebrala,je užitno,po vojni pa se vidijo oprani možgani in strah zato ti svetujem da pod sedanjo oblastjo kaj napišeš,sedaj se ti ni bat ničesar
spenky
11. 06. 2008 17.34
waw...dobil k redni plači še izredno, to pa se lepo sliši :)v izredno plačo se upošteva tudi čiščenje wc kotličkov?
nocomment24kur
11. 06. 2008 16.36
"Nekateri sodniki in direktorji zdravstvenih domov so zaslužili več od ministrov." Edino pravilno. Ta nesposobna fašistična vlada si več tudi ne zasluži!
Buena Vita
11. 06. 2008 16.29
tale vlada je kar veliko naredila z posodabljanjem javnega sektorja,in z javnim prikazom plač, to omenjamo levakom ves čas ,pa mislite da slišijo,ali pač,slišijo pa se sramujejo samih sebe,in v obrambo napadajo vlado inkaj je povezano z njo in zakaj,delat niso pripravljeni,delu so obrnili hrbet,niso osposobljeni----znajo pa delat revolucije,lagat zavajat grozit itd... PA ZA BOGA SVETEGA,VSAK DELA TISTO KAR JE NAUČEN,TO SO SE UČILI VEČ KOT 60 LET
mindfucker
11. 06. 2008 16.06
zanimivo bo , kako bo grimsov branko opravičil plačo direktorja rtv.in tej bandi plačujemo rtv naročnino?!
luka.6000000@gmail.com
11. 06. 2008 15.37
ja italjanske diplomate plačuje italija... kar naj jih....
trout80
11. 06. 2008 14.39
Tajkuni lovijo tajkune.
Hrvat2
11. 06. 2008 14.30
Italijanski DIPLOMATI v LJ zasluzijo od 12.000 do 15.000 Euro NETO mesecno! In delajo 4 dni na teden....
luka.6000000@gmail.com
11. 06. 2008 14.06
tale javni sektor je treba močno preuredit... ne more direktor rtvja dobivat 10k evrov ... ne ga srat....
trout80
11. 06. 2008 14.06
{@matej1111 sodnik pa 500€ plače pa daj no ki s ti to vidu, v bosni mogoč, daj mal poglej s kakimi avti se vozjo. Pa kok pa ti veš kakšne plače je imela prejšnja vlada, če NOBEN ni vedel jao jao. Kaj sodniki za toliko časa ko hodijo v šolo, nič dalj kot vsak drug fax, tko da lepo prosim ne čebljaj. Se pa strinjam, da je imela in prejšnja vlada in ta zdaj prevelike plače, pa tud sodniki si ne zaslužijo takšne plače kott jo imajo. Pa doživjlenskega mandat bi tud blo treba ukinat. Mandat do 5 let bi bil več kot dovolj.
TiMe25
11. 06. 2008 13.30
"Slovenija, dežela neslutenih možnosti" je bil oglas včasih na RTV - Studio City. Slovenska demokracija=anarhija. MATR KAKO LAHKO GUZEJ dobiva 10.860,00 € Slovenci pa si ne zaslužimo prenosa fuzbala na nacionalki.
matej1111
11. 06. 2008 13.16
Eni ste smešni! Ko so bili LDS-ovci in vaši ljubljenčki na oblasti, so imeli tako imenovani rešitelji slovenskega naroda(beri:levi), 3x večje plače! Ampak vi tega niste mogli nikjer zasledit, ker niso bili ti podatki nikjer javno prikazani, ker so vam in vašim staršem možgane prali in jih zavajali!! Eni ste si res bogi! Najboljše, da politiki zastojn sedijo v parlamentu in da sodniki po tolikem času šolanja, hodijo za 500€ v službo! Folk, vam se je že malo obrnilo!
Vsakmu_en_metek
11. 06. 2008 13.11
Na ministrstvo bi bilo fino poslati en paket ki tiktaka!!! (ka..bum...) Čiščenje svinjarije ! TNT, počisti do konca !