Slovenija

Podobnik naj odstopi!

Bovec, 15. 07. 2008 18.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Popotresna obnova Bovca je bila predraga, slaba in strokovno zgrešena, meni nekdanji bovški župan. Ministra za okolje Podobnika je pozval k odstopu.

Popotresna obnova je bila slaba, minister za okolje pa ni zamenjal vodstva pisarne, ki naj bi bila za to kriva. Zato mora odstopiti, je prepričan Germovšek.
Popotresna obnova je bila slaba, minister za okolje pa ni zamenjal vodstva pisarne, ki naj bi bila za to kriva. Zato mora odstopiti, je prepričan Germovšek. FOTO: Kanal A

Nekdanji župan občine Bovec in aktualni predsednik bovške komisije za popotresno obnovo Siniša Germovšek je okoljskega ministra Janeza Podobnika javno pozval k odstopu. Za to potezo se je odločil, ker Podobnik ni zamenjal vodstva Državne tehnične pisarne (DTP), ki naj bi bilo po besedah Germovška krivo za nepravilnosti pri popotresni obnovi.

Vodstvo pisarne, ki bdi nad popotresno obnovo Posočja, je odgovorno za ogromno škodo, ki je nastala zaradi predrage, slabe in strokovno zgrešene popotresne obnove, je prepričan Germovšek. O tem je že leta 2005 obvestil Podobnika, nazadnje pa ob letošnji desetletnici velikonočnega potresa, ko je zahtevo po menjavi vodstva DTP podkrepil z gradivom, ki "nedvoumno in na razumljiv način dokazuje, da je DTP sodelovala v nepravilnostih v popotresni obnovi oz. kriminalu, ki je predmet sodnega postopka".

"Na ministrstvu ni bilo volje, da bi stopili iz začaranega kroga, ki ga lahko opredelimo kot pogovor gluhih, kjer ena stran zagotavlja, da je v popotresni obnovi vse v najlepšem redu, skoraj brezhibno, druga stran pa ugotavlja drugačno stanje in terja spremembe," ugotavlja Germovšek.

Po njegovih besedah bi moral minister nemudoma ukrepati, a Podobnik tega ni storil, s čimer po njegovem mnenju ščiti in daje podporo podrejenim, ki so vpleteni v nepravilnosti in kazniva dejanja. "Ker minister ni ravnal na takšen način, sodim, da je zahteva po njegovem odstopu utemeljena in prepričan sem, da bo deležna široke javne podpore," je svoj poziv zaključil Germovšek.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
16. 07. 2008 18.40
Takega ministra oziroma sploh take sanjske ekipe, kot jo imamo zdaj, Slovenci še nismo imeli. Si sploh lahko redstavlajte kakšnega rdečkarja namesto Rupla, Bajuka, Kukovičeve, Podobnika, Mateta, Kuclarjeve, Zvera, Viranta itd. itd. Kar zmrazi me ob misli, da bi bilo kako drugače!!!
Ro-Zy-YoZi
16. 07. 2008 14.31
Podobnik ne bo odstopil. Če ga ni odnesel Šoltes iz računskega sodišča, če ga ni odnesla previsoko pobrana vodarina (8mio) in če ga ni odnesla visoka voda v Železnikih (8 miljonski primankljaj ima to ministrstvo in ni moglo izplačati škod v Železnikih).... Občutek imam da se drži bolje kot kopriva zato ljudem niti pod razno ne privoščim ne takšnega politika niti zdravnikakkaršen je on...Je navaden slovencelj, ki ne spravi skupaj dveh logičnih kamo li vsebisnkih stavkov. On je dober za gradnjo mostov (tam enkrat po letu 92, ko st abila z bratom težka opozicija sta bila veš čas mostičarja) danes ni z njima NIČ! In dokler bodo takšni strokovnjaki na vodilnih političnih položajih nas je lahkopošteno strrah vsega....neviht, politične nesigurnosti in slabega vremena z rušilno močjo...
resslovenka
16. 07. 2008 11.28
Ja, naj odstopi. Le zakaj je tako zaščiten? Bolje je biti dober zdravnik, kot slab politik.
strogoff
16. 07. 2008 08.19
Podobnik je sramota za Slovenijo!............
Triglav2864
15. 07. 2008 21.08
Odstopi se zaradi nenamernih napak, ki so posledica nestrokovnosti. Za prikrivanje in podporo kriminalu bi se pa naj odgovorne zapiralo, tako vsaj piše v kazenskem zakoniku! Boljši pa ni ne eden, ne drugi od bratov Twix, eden to, drugi bi pa kar vojno zanetil, da bi si naredil malo propagande. Mene bi bilo na njunem mestu vsaj sram!
veckasno
15. 07. 2008 19.45
Kaj, a še ni odstopil ?
Brata Podpoštenjaka bi tako ali tako bilo potrebno ukiniti (v politiki).