Slovenija

Desetletje boja za čistejše okolje

Ljubljana, 07. 04. 2015 17.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Preverjeno
Komentarji
4

Zgodba o Eko krogu je zgodba o posameznikih, ki si leta prizadevajo za nekaj, kar mislijo, da je prav. Je pa tudi zgodba o podjetju s tujimi lastniki, ki hoče na vsak način povečati dobiček, tudi tako, da kuri s snovmi, s katerimi ne bi smel, zaradi katerih gre v zrak še več rakotovornih snovi in zaradi katerih ljudje v Zasavju še bolj zbolevajo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bernik Mitja
20. 04. 2015 14.00
+2
Ci zagotovimo vsaj nasim otrokom cisto in zdravo okolje, ki je bila ustanovljena 8.4. V Anhovem, zeli povdariti, da se v nasprotju kot je bilo prikazano v oddaji preverjeno v prispevku glede cementarne v Trbovljah lokalno prebivalstvo NE strinja s kurjenjem odpadkov v Salonit Anhovo! Sporna je tudi navedba, da Salonit zaposluje 2/3 lokalnega prebivalstva. Lokalna skupnost je ze leta 2001 na referendumu z veliko vecino(78%) pokazala nestrinjanje z seziganjem odpadkov v Salonitu. Zal je takratna obcinska oblast obljubljala, da bo sprejela akte, ki bodo Salonitu preprecili nadaljno kurjenje vseh vrst odpadkov a kot ponavadi iz tega ni bilo nic. Sodu je izbilo dno dejstvo, da je zupan Andrej Maffi samovoljno in brez posveta niti s svetniki niti z lokalnim prebivalstvom Salonitu dal zeleno luc za izgradnjo nove linije za kurjenje 3D odpadkov. Vec informacij kmalu na tiskovni konferenci.
MamaSalama
08. 04. 2015 13.12
+11
Adi, dober prispevek. Lepo si zajel celoten pogled na problematiko. Bi bilo pa zanimivo ponuditi Sloveniji še vpogled v razmišljanje zaposlenih, ki bodo sedaj odpuščeni. Čeprav je najbrž skoraj nemogoče pričakovati, da bi stopili pred kamero. Škoda, ker človek ostane brez besed, kako zaslepljeno je njihovo razmišljanje. Toliko gneva do Ekokroga. Kurjenje petrolkoksa se jim ne zdi sporno. Kakšno onesnaževanje neki, saj drugi tudi to delajo. In kršenje prepovedi? To je pač potrebno, da se preživi, kajne? To jedel borbe, za ljudi, za delovna mesta! Skorajda romantičen je njihov pogled na bitko. Prepričani so, da Eko krog s spoštovanim g. Macrlom načrtno deluje v smeri zaprtja tovarne. Kot da človek nima drugega dela. Kot da deluje po principu naj sosedu krava crkne. In najbolj zanimivo je sedaj izzivanje in grožnje z njihove strani. Žalostno je, da te je v rodnem kraju strah povedati svoje mnenje. Veliko nas je na strani g. Macrla, a smo prevelike reve, da bi to glasno priznali. No, jaz se tega, da sem brezjajčnež, sramujem, lep kos zasavske pogače pa itak meni, da se njih to ne tiče. Pa smo tam kjer smo ...
Afnac
08. 04. 2015 12.01
+4
Pred 25 leti je Rudnik Trbovlje delal raziskave glede vpliva onesnaženja okolja na divjad v Zasavju. Pokazalo se je, da je v divjadi prisoten svinec in radioaktivnost tudi v zelenjavi. In kaj je iz tega nastalo do sedaj na zasavskih kmetijah? Vprašajmo se, kaj dobimo iz teh kmetij na krožnik?
GEneRaL00001117
08. 04. 2015 11.17
-7
Oslarija...pac vrzes piksno na tla in gres naprej