Slovenija

Podbregar za zdaj edini kandidat za predsednika LDS

LJubljana, 16. 02. 2012 20.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svet LDS se je seznanil s kandidaturami za novo vodstvo, ki ga bo stranka volila na kongresu 3. marca. Kandidata sta bila dva, Janko Pirc in Iztok Podbregar, a je Pircu za potrditev kandidature zmanjkal en glas, zato ga bodo znova predlagali na kongresu.

Iztok Podbregar
Iztok Podbregar FOTO: POP TV

Kot je po glasovanju za kandidatno listo pojasnil predsednik sveta stranke Anton Anderlič, je bila na seji izražena večinska volja, da gredo vsi kandidati za novo vodstvo na kandidatno listo, vendar so vmes nekateri člani sveta sejo zapustili in niso glasovali.

Zaradi tega je za potrditev kandidature Janku Pircu zmanjkal en glas, vendar so se po navedbah Anderliča po glasovanju dogovorili, da ga bodo kljub temu predlagali na kongresu. Poleg tega Anderlič tudi pušča odprte možnosti za to, da bo na kongresu kandidiral še kdo drug.

Potrjeni kandidati za podpredsednika stranke pa so Borut Cink, Sara Karba, Sonja Kralj Bervar, Damjan Matičič, Primož Posinek, Adolf Videnšek, Zmago Zadnik in Jožef Artnak, od katerih bo LDS na kongresu izvolila dva.

Katarina Kresal, ki je po volitvah odstopila z mesta predsednice, je sicer v sredo že pojasnila, da se za vodenje LDS ne bo več potegovala.
Katarina Kresal, ki je po volitvah odstopila z mesta predsednice, je sicer v sredo že pojasnila, da se za vodenje LDS ne bo več potegovala. FOTO: POP TV

Nekdanji načelnik Generalštaba Slovenske vojske in nekdanji direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Iztok Podbregar ter predsednik občinskega odbora LDS Jesenice Janko Pirc sta sicer edina soglašala s predlogom članov LDS za prevzem vodstva, čeprav je bilo predlaganih več kandidatov.

Za kandidata za predsednika je bil med drugim predlagan tudi nekdanji predsednik LDS in evropski poslanec Jelko Kacin, ki pa za to ni dal soglasja. Kot je dejal v izjavi za medije ob robu sveta, je po njegovem mnenju v LDS treba "pogledati naprej" in stranko razvijati kot alternativo sedanjemu dogajanju v slovenskem političnem prostoru.

Kot pravi Kacin, je LDS na zadnjih volitvah doživela rezultat, ki jo je "soočil z njeno tržno vrednostjo", čemur se mora prilagoditi. Tako mora z drugačnimi in bolj prepričljivimi odgovori na vprašanja ljudi po njegovih ocenah znova pridobivati in zrasti do te mere, da lahko govori tudi iz DZ. Bilo bi nujno, da LDS čim prej – na naslednjih parlamentarnih volitvah, predčasnih ali rednih – znova vstopi v DZ, meni Kacin.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maancy
18. 02. 2012 07.05
+1
Edino dobro delo pasje princese je , da je popolnoma uničila stranko Šlosarja Anderliča..
Principat
28. 02. 2012 09.47
stavek za zgodovino in naslovno stran revije LDS
VOY
17. 02. 2012 09.38
+0
Senica bo Prodal stranko....ejga
wsharky
17. 02. 2012 09.15
+0
... Katarina je bila in vedno bo gospa, ki je uspesno krmarila stranko LDS ... pa se zelo simpaticna je in predvsem pametna punca ...
VOY
17. 02. 2012 08.07
+3
Nepomembo...pa to Levaki...fertik je izležavanja...delal boste k taveli....ejga Dejmo...filat police...pa da vas ne slišimo
dule100
17. 02. 2012 07.29
+4
Vsi vejo, da je konec ! Zato pa od koritarjev noben ne kandidira ! Kdo bo pa dolgove vrnil ? Kaj ko bi Senica nekaj primaknil !
daj-daj
17. 02. 2012 07.14
+4
Katarina me je tudi razočarala in vsi tisti, ki so stranko zapustili zdaj, ko ji gra slabo. Ja, v porazu se kažejo značaji, ne v zmagoslavju.
inti7
16. 02. 2012 21.49
+3
ja kaj pa naj počne KK s crknjenim konjem? bo treba najt druge politične botre
tepee
16. 02. 2012 21.32
+2
eeeeee,Katarinca vrgla puško v koruzo.