Slovenija

Podarite rabljeni računalnik in nekomu zagotovite delovno mesto

Ljubljana, 03. 10. 2016 16.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Se pri vas doma "valja" računalnik, ki ga več ne uporabljate in se na njem samo nabira prah? Takšne računalnike bodo ves mesec zbirali v socialnem podjetju, kjer jih bodo nato obnovili s pomočjo oseb, ki na trgu dela ne dobijo priložnosti. Hkrati pa bodo poskrbeli, da takšne elektronske naprave ne bodo postale breme za okolje.

V oktobru po vsej Sloveniji poteka akcija zbiranja rabljenih računalnikov, ki jo organizira socialno podjetje Zavod TIP&TAP s partnerji. S tem, ko računalnik podarite, prispevate k zmanjševanju bremena elektronskih odpadkov v okolju, hkrati pa pomagate zagotoviti delo osebam iz ogroženih družbenih skupin, pravijo v podjetju.

Socialno podjetje bo s pomočjo težko zaposljivih oseb podarjene računalnike obnovilo in jih prodajalo po dostopnih cenah.
Socialno podjetje bo s pomočjo težko zaposljivih oseb podarjene računalnike obnovilo in jih prodajalo po dostopnih cenah. FOTO: Thinkstock

Zavod bo podarjene računalnike obnovil, za ta namen pa bo usposobil in zaposlil osebe, ki na trgu dela ne dobijo priložnosti. Gre za osebe, ki zaradi starosti, bolezni, poškodbe ali pomanjkanja izobrazbe težko dobijo zaposlitev. Podjetje bo nato obnovljene računalnike slovenskim kupcem ponudilo po dostopni ceni in z enoletno garancijo na delovanje.

“Pogosto kupujemo rabljene avtomobile, smučarsko opremo, vse pogosteje tudi oblačila, a redko kdo ob nakupu računalnika pomisli na obnovljene računalnike. Z akcijami kot je ta želimo opozoriti na pomembnost recikliranja elektronskih odpadkov za okolje in na prednosti, ki jih prinaša tako donacija rabljene kot nakup obnovljene računalniške opreme. Poleg odgovornega ravnanja z okoljem prispevate tudi k razreševanju socialnega položaja šibkejših družbenih skupin,” je pojasnila direktorica Zavoda TIP&TAP Barbara Čufer.

Rabljene računalnike bodo vse do 3. novembra sprejemali na naslednjih lokacijah:
- Točka.Zate. pred Mestno hišo Ljubljana;
- Kreativno otroško mesto Minicity, BTC (Dvorana A), Ljubljana;
- Simbioza, medgeneracijski center (stavba Slovenijales), Ljubljana;
- Zbirni center Barje, Cesta dveh cesarjev 101, Ljubljana;
- Zbirni center Povšetova, Povšetova 2, Ljubljana;
- Snagin Center za pomoč in podporo uporabnikom, Povšetova 6, Ljubljana;
- Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Kranj;
- Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica;
- Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Celje;
- Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Novo mesto;
- Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor;
- Društvo gluhih in naglušnih Posavja Krško.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Diavolo 666
03. 10. 2016 17.43
+9
Cel parlament nej spraznejo ... Ker fuzbal lahko poslanci tudi doma gledajo !
bu?e24 1
03. 10. 2016 16.51
+8
Zberam rabljen denar tud znucani kovanci so ok