Slovenija

Podaljšan vikend, lepo vreme: vozite previdno in strpno!

Ljubljana, 05. 06. 2015 09.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Podaljšan vikend severnih sosedov in lepo vreme bosta na naše ceste prinesla močno povečan promet, predvsem proti Obali.

Kombinacija praznika v Nemčiji in Avstriji in lepega vremena se bo precej poznala na naših cestah.
Kombinacija praznika v Nemčiji in Avstriji in lepega vremena se bo precej poznala na naših cestah. FOTO: Thinkstock

Zaradi praznika in posledično podaljšanega vikenda za Avstrijce in Nemce na naših avtocestah pričakujemo močno povečan promet. Ker je napovedano tudi zelo lepo vreme, je silno povečan promet pričakovati predvsem proti slovenski in hrvaški Istri, so opozorili na Prometno-informacijskem centru.

Preverite trenutno stanje na cestah.

Konec nemških počitnic

V nedeljo, 7. junija, se v nekaterih deželah Nemčije (Bavarska, Baden-Wuertemberg) končajo počitnice, zato lahko popoldne in zvečer pričakujemo zelo povečan promet v nasprotni smeri, torej od Hrvaške proti Avstriji ter iz turističnih krajev proti notranjosti. Na ozkih grlih lahko pride tudi do zastojev (zlasti mejni prehodi s Hrvaško in predor Karavanke).

Vzdrževalna dela na ljubljanski obvoznici

V nedeljo čez dan, ker so takrat prometne obremenitve najmanjše, bo na območju ljubljanske južne obvoznice pri priključku Vič zaradi nujnih vzdrževalnih del občasno moten promet.

Maraton Franja

Na prometnoinformacijskem centru voznike že zdaj opozarjajo na ovire, ki jih bo prinesla kolesarska prireditev Maraton Franja, ki bo letos potekala med 12. in 14. junijem.

Vrhunec sezone cestnih del

Ker je sezona cestnih del na vrhuncu, moramo med vožnjo biti posebej previdni. Pri vožnji mimo delovišč upoštevajte prometno signalizacijo in predpisane omejitve hitrosti vožnje.

Napotki

Ker je za prihodnje dni napovedano lepo vreme z razmeroma visokimi temperaturami, Prometno informacijski center priporoča, da imate na poti pri sebi ves čas dovolj tekočine, še posebej, če potujete z otroki ali starejšimi. Pred potjo se natančno pozanimajte o stanju na cestah, po katerih nameravate potovati, kakor tudi o možnih obvozih v primeru nesreč ali daljših zastojev.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Biofanatik
06. 06. 2015 05.53
+1
Biofanatik
06. 06. 2015 05.52
Strpno stojte v koloni pred Markovcem! Zarad tunela bo vinjeta dražja.
VSEZNALECno1
05. 06. 2015 13.20
+4
Da naute šli prehitr sjoz Markovec....Cmero še trak reže
VSEZNALECno1
05. 06. 2015 13.31
+0