Slovenija
Oglas

Počitnice po vašem okusu! Prve ljubezni ne pozabiš nikoli!

Ljubljana, 13. 05. 2015 10.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Turistična agencija Kompas je na čudovit sončen dan kar sredi prestolnice predstavila svojo ponudbo turističnih destinacij na čarobnem Jadranu.

Med vožnjo z leseno Barkico po Ljubljanici sta zakladnico počitniških zamisli in Kompasov novi katalog Jadran predstavila Mojca Mavec in predstavnik Kompasa Peter Majerle, ki je poudaril, da se je v zadnjih letih Jadran močno razvil in postal prava poletna destinacija za Slovence, kjer lovimo najlepše trenutke svojega življenja: "Kompasov klub ima široko ponudbo za vse: za družine, tiste, ki imajo radi aktivnejše počitnice in za starejše. Družinski klub je skrbno izbran program za družine, ki vključuje dejavnosti, ki jih starši lahko počnejo skupaj z otroki. Ljubitelji aktivnih počitnic lahko izberejo klub, kjer so združene priljubljene aktivnosti - od kolesarjenja, pohodništva in plesa. Ljubitelji kulinarike se bodo razveselili kulinaričnega kluba, ki vključuje tudi delavnice za otroke. V ponudbi pa so tudi križarjenja, ki so odlična kombinacija tako morskega kot kopenskega turizma. Tiste v najlepših letih pa bo razveselil Zlati klub."

Nove ponudbe so očarale tudi znane Slovence, ki ob Jadranu počitnikujejo že vrsto let.

Tamburaši iz Artič.
Tamburaši iz Artič. FOTO: Kompas

Komik Ranko Babić bo letos zaradi obveznosti lovil proste trenutke, ki jih bo z družino preživel prav na Jadranski obali. "Ker imam še kar nekaj obveznosti, se bomo z Natašo in hčerko sproti prilagajali počitniškim dnem. Obožujeva Hrvaško, tako da bomo zagotovo pobegnili kam v Istro."

Pevka Špela Grošelj se je lani navdušila nad jadranjem, in to namerava letos ponoviti. "Jadranje je bilo prava avantura, potovala sem s prijateljem in neznano skupino ljudi, kar se je izkazalo za odlično potezo, saj smo se vrhunsko ujeli. Letos tako želim ponovno odkrivati skrite kotičke Jadrana, odločila sem se Kornate."

Zala Đurić Ribič ima že precej natrpan poletni urnik, a na hrvaško obalo bo zagotovo pobegnila: "Sem 'Go with the flow' oseba, tako je tudi pri počitnicah. Upam, da mi bo letos uspelo kam pobegniti, saj nameravam oditi na študij v New York, pred tem pa moram zaslužiti še kaj denarja. Najraje preživljam počitnice v mojem ljubem Piranu, prijatelji pa me razvajajo s povabili na Jadran, tako da grem na Hrvaško povsem spontano, na kakšen koncert, na obisk prijateljev na otokih."

Tamburaši iz Artič so z dalmatinskimi uspešnicami poskrbeli za pravo glasbeno podlago. Za brbončice pa so poskrbeli kuharji iz vrhunskega cateringa Penziona Kračun.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1