Slovenija

Po vročem petku nas čakajo tudi močnejše nevihte

Ljubljana, 08. 06. 2012 11.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po sončnem in lepem petku nas spet čaka obdobje nestanovitnega vremena, ki se bo nadaljevalo vsaj do 13. junija. Tako se od občasnih padavin, ploh in neviht še ne bomo poslovili, prav tako pa v tem obdobju še ne bomo beležili izjemno visokih temperatur.

Dočakali smo poletni petek, ki je s seboj prinesel visoke temperature. Že v soboto pa bodo sonce zakrili oblaki, krajevne plohe in nevihte pa se bodo dopoldne začele pojavljati na severu države. Popoldne in zvečer bodo nevihte imeli tudi na drugih koncih države, lokalno pa bodo možne tudi močnejše nevihte. Temperature bodo medtem le rahlo padle, saj bomo v soboto beležili dnevne temperature do 27 stopinj Celzija, medtem ko bo najtopleje spet na vzhodu, kjer se bo živo srebro povzpelo do 30 stopinj Celzija. V nedeljo in ponedeljek bo vreme spremenljivo oblačno, pojavljale pa se bodo občasne padavine, deloma plohe in nevihte. Več padavin naj bi bilo po podatkih Arsa v ponedeljek, ko bo tudi nekoliko hladneje.

Na Arsu sicer pravijo, da se bo nestalno vreme z občasnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami nadaljevalo vsaj do srede 13. junija, po nekaterih izračunih pa še dlje. V tem času bo najvišja temperatura do 25 stopinj Celzija.

Vsaj do 13. junija nas čakajo občasne padavine, deloma plohe in nevihte.
Vsaj do 13. junija nas čakajo občasne padavine, deloma plohe in nevihte. FOTO: Thinkstock

Nestanovitno vreme nas sicer spremlja že od maja. Majsko deževje je dobro namočilo tudi dele Slovenije, ki so bili spomladi padavinsko podhranjeni. Na Arsu ugotavljajo, da je založenost tal z vodo v večjem delu države zadovoljiva, voda pa je rastlinam lahko dostopna. Zaradi nalivov je marsikje zastajala voda, ob toplih dneh se je površinski sloj hitro izsušil, a ob pogostih padavinah se je tudi spet napolnil. So pa pogoste padavine in močan veter  povzročile poleganje trave in žit. "Žita so letos zelo ranljiva na poleganje, ker so bila krhka, kar je posledica neuravnotežene rasti zaradi suše zapoznele aktivacije dodanih gnojil," dodajajo na Arsu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nino Kopše
08. 06. 2012 16.02
+2
HAARP mate samo betonari, ko ste cele dneve v svojih blokih zaprti... treba je it v naravo malo :) pa tu in tam kakšno rečt z sočlovekom..
Nino Kopše
08. 06. 2012 16.11
+2
P.S.: Se opravičujem, če sem koga užalil =)
XmassivX
08. 06. 2012 16.23
-1
Ironija je da ravno ti ki delujejo najbolj pri HAARPu so največ v naravi in dnevno skrbijo za čisto ozračje v atmosferi. To pa zato ker so ljudje prezaposleni da bi kdaj pogledali v nebo in kaj naredili. Lahko se ti smeješ meni ker nimaš pojma o čem govorim ampak jaz se lahko smejem tebi ker nimaš pojma kaj se dogaja nad tvojo glavo =)
izkušena Polonca
08. 06. 2012 14.29
+7
na pop tv-ju ne boste izvedeli nikoli resnice! Poglejte na internetu
Darinko Skerlovnik
08. 06. 2012 14.52
+2
ne sekiraj se, kar čekiraj nas na ciklon spletni strani
Bozji
08. 06. 2012 14.03
+4
Se popolnoma strinjam z XmassivX. Sam sem ugotovil celo, da so boljši horoskopi kar točni glede počutja in dolgo sem se spraševal kako je to mogoče. Seveda, frekvence, na katere se odzivamo... naše razpoložnje... HAARP oddajniki... mi pa smo polni Aluminija in na ta način odlični sprejemniki teh frekvenc.
fsad
08. 06. 2012 14.12
-2
haha ka si pa toi kadil da take oslarije bluziš?
Jerrycho
08. 06. 2012 15.26
+2
Seveda, frekvence in HAARP oddajniki... To, da smo ljudje občutljivi na spremembe v temperaturi, vlažnosti zraka in atmosferskem tlaku bi blo preveč enostavno, ane? Čemu vse ljudje nasedejo, da se le da nekoga krivit za nezadovoljstvo s svojim življenjem... Pejte raje na svež zrak pa nehajte razmišljat o teorijah zarote in pisat bedarije po internetu :D
XmassivX
08. 06. 2012 15.59
@Jerrycho temperatura, vlažnost zraka in tlak so v isti meri kot včeraj. Pri tem se ne gre da bi nekoga krivil za nezadovoljstvo ampak da iščeš za vzrok ;) Pa če maš glavo preveč zakopano v tleh ne pomeni da je vse kar ne moreš prenesti teorija zarote. Tvoja ignoranca škoduje le tebi.
XmassivX
08. 06. 2012 12.24
+5
Eh ja, danes so nam pustili nekaj sonca in v zameno zato nabivajo ferkvence k povzročajo v ljudeh agresijo, jezo, ljubosumje in podobna čustva. To lahko marsikdo pri sebi ugotovi. Potem pa seveda, pobrati nekaj vlage in uničiti kar je pridelkov. To je pač posel ;)
Tonček Balonček
08. 06. 2012 12.54
+0
A POP TV tudi vremensko napoved tu ponuja kot novico?