Slovenija

Razmere na mejnih prehodih so se umirile

Ljubljana, 15. 04. 2017 08.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po dolgih zastojih in prometnem kaosu, ki je v zadnjih dneh vladal na meji, so se razmere na najbolj obremenjenih mejnih prehodih s Hrvaško umirile. Čakalnih dob tako skorajda ni več, le občasno lahko na kakšnem mejnem prehodu vozniki čakajo okoli 20 minut.

Razmere na mejah so danes zmernejše, občasno pa še lahko lahko pride do zastojev, opozarja policija.
Razmere na mejah so danes zmernejše, občasno pa še lahko lahko pride do zastojev, opozarja policija. FOTO: POP TV

Po petkovih dolgih zastojih in prometnem kaosu na najbolj obremenjenih mejnih prehodih s Hrvaško na Prometnoinformacijskem centru za danes pričakujejo zmernejše razmere. Še vedno pa se lahko občasno pojavljajo kolone zaradi sistematičnega nadzora na meji pri vstopu v Hrvaško. 

Zaradi enodnevnih oziroma dvodnevnih migracij turistov v Istro ob velikonočnih praznikih so bila čez dan najbolj obremenjena mejna prehoda Sečovlje in Dragonja, kjer so vozniki čakali do uro in pol. Drugod je promet potekal bolj ali manj tekoče.

Strožji nadzor potnikov je prinesel že prve rezultate. Slovenska policija za zapahe ni spravila še nobenega terorista, je pa aretirala več posameznikov, ki so jih zaradi različnih kaznivih dejanj iskali po Evropi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zaradi konca praznikov in počitnic v več evropskih državah pa pričakujejo povečano gostoto prometa na slovenskih cestah tudi v ponedeljek in torek, je zapisano na spletnem portalu Prometnoinformacijskega centra.

Na prečkanje meje boste čakali le običajnih nekaj minut

Po kratkotrajnem zatišju včeraj popoldne se je zvečer promet na avtocesti Ljubljana–Obrežje proti Hrvaški znova začel povečevati. "Na mejnem prehodu Obrežje so osebna vozila med 18. in 23. uro izstopala v sedmih kolonah (čakalna doba do ene ure in pol), avtobusi pa v dveh (čakalna doba okoli ene ure). Na mejnem prehodu Metlika je bilo treba za prestop meje čakati okoli 45 minut, vozila so izstopala v treh kolonah," je sporočil Robert Perc s Policijske uprave Novo mesto.

Čez noč je promet upadel, tako da je na mejno kontrolo treba čakati le običajnih nekaj minut, prometa je bistveno manj kot pretekle dni, kar je v skladu s trendom prometnih tokov ob praznikih.

Lani je bilo največ prometa na mejnih prehodih z Republiko Hrvaško v petek pred veliko nočjo, letos pa so bile zgostitve že v vikendu pred veliko nočjo in sredo, so še dodali novomeški policisti.

Policisti izrekli pet glob voznikom, ki so hoteli nepravilno prehitevati kolono

Policisti so včeraj izrekli pet glob voznikom na avtocesti, ki so v kolonah pred mejnim prehodom Obrežje prehitevali oziroma želeli skrajšati čakalno dobo z vožnjo po odstavnem pasu, še bistveno več pa jih opozorili in jih preusmerili nazaj na vozni pas. "Tudi sicer so prometni policisti v sodelovanju z DARS-om največ pozornosti namenili ravno zagotavljanju prostega odstavnega pasu, da je bilo glede na razmere in kilometrske kolone mogoče zagotavljati prehodnost za intervencijska vozila," je dejal Perc.

Posredovali tudi reševalci

Včeraj zjutraj so novomeški policisti pospremili interventni prevoz reševalnega vozila z bolnico z UKC Ljubljana proti meji s Hrvaško, nekaj po 13. uri pa so na Obrežju zaradi slabosti potnika, ki je čakal na mejno kontrolo, posredovali brežiški reševalci.

Enemu od potnikov na avtobusu je postalo slabo.
Enemu od potnikov na avtobusu je postalo slabo. FOTO: POP TV

Po obvestilu, da je potniku na avtobusu postalo slabo, so na kraj prihiteli mejni policisti z avtomatskim defibrilatorjem in nezavestnega potnika odnesli iz avtobusa. Izkazalo se je, da ne gre za srčni zastoj, medicinska sestra, ki je bila med potniki na avtobusu, in policisti so potnika oskrbeli do prihoda reševalcev. Prometni policisti z motornimi kolesi so poskrbeli za prosto in hitro pot reševalnega vozila na Obrežje in nato z bolnikom v bolnišnico Brežice.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (363)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vox populi
16. 04. 2017 13.10
-4
Slovenci moji predragi lakomniki. Vas in samo vas boli čakat na meji z našo vse prej kot preljubo južno sosedo. Pomislite. Čakalne vrste OK. Turist se pač mora ustaviti, kaj poje kaj kupi in zapravi malo drobiža in Sloveniji se malo dvigne gospodarstvo. NE. Nujno je potrebno odpret meje da Slovenček v 2 minurah pohiti in je na hrvaški zemlji in pridno zapravlja slovenske evrčke in dviga gospodarstvo našim preljubim predragim južnim sosedom. Za koga se borite da ne bo pregledov. Za lastno rit, državo ali za južnega brata da služi????!!!!
mallonge
16. 04. 2017 11.36
+0
Kaj se hvalte. Saj bodo že čez kako uro vsi Hrvati, Bosanci ter Turki čakali pred mejo, da kupijo kavo in kavbojke na zahodu.
dipe
16. 04. 2017 11.00
Praznik za Slovence,.
mentorhercul
15. 04. 2017 20.49
+1
Kje so čakalne vrste, a je spet mesa in kruha zmankalo???
JAMAN
15. 04. 2017 19.45
+3
Nekako tako, mislim, da smo normalni državljani ki smo podvrženi tej temeljiti kontroli pač jezni, čakamo v kolonah in se razburjamo, kar je razumljivo, saj tega niti nismo več vajeni. Glede policistov, ki delajo na meji in kot smo obveščeni beležijo veliko več ukrepov glede iskanih oseb na območju šengna, pa mislim, da je tako prav glede izsleditve iskanih oseb ter tudi to , da policisti na meji malo več delajo za svojo plačo ne pa mirno za solidno plačo z roko mahajo naprej naprej naprej. Glede na ukaz iz EU bi se po moje Policiji SLO in Hrvaške morali dogovoriti, da povečajo število policistov na vstopu in izstopu in vsaj nekako poskusijo hitreje spraviti promet preko meje...... vendar dolgoročno ta ukrep ne bo pil vode.
koreninc1
15. 04. 2017 20.04
+5
Strinjam se s tvojim prvim delom komentarja, v drugem si pa nekam zabezljav. Glede plače policistov pa : če samo mahajo in si mejo prestopil skoraj brez zaustavljanja ni prav, če izvajajo poostreno kontrolo ti tudi ni prav, verjemi tisto mezdo od plače ki jo jim ti ne privoščiš si krvavo zaslužijo. Glede dogovarjanja med policijo obeh držav pa tole. SLO policija se pri teh postopkih z kroatarji nimajo kaj pogovarjati, postopke na meji je določila EU in ne kroatarji. Smo pa videli kam pripelje dogovor z kroatarji ko smo imeli begunce. Na meji imaš lahko v izmeni sto policistov, če pa imaš v vsaki kabini le po en skener preko katerega se izvaja skeniranje dokumentov.
Vrhovni
15. 04. 2017 19.08
+2
Na veliki petek je na Okrožnem sodišču v Celju potekal predobravnavni narok v kazenski zadevi Eugenija Carl in Mojca Pašek Šetinc proti Janezu Janši. Za kazensko tožbo sta se novinarki odločili, ker naj bi Janša s tvitom, ki ga je pred časom objavil na družbenem omrežju Twitter, mislil na omenjeni osebi oz. sta se novinarki v njem prepoznali. Tvit se je glasil: “Na neki FB strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C in Mojce PŠ. Eno za 30 evrov, drugo za 35 evrov. #ZvodnikMilan.” Janez Janša je danes v povezavi s temi “nepristranskimi” novinarkami tvitnil: “Novinarke se pred narokom objemajo s Carlovo in MŠP. Nato pa bodo ‘nepristransko’ poročale s sojenja. Praznik medijske prostitucije.”
DAEMONIUM
15. 04. 2017 19.34
+2
No to da je obravnava potekala na Veliki petek je znamenje Jansi, kar sicer dobro ve, da komunizem v Sloveniji se ni porazen, no saj mu je to bilo jasno s tisto salabajzersko kazensko ovadbo ki pa je sla skozi vse instance vse do ustavnega ki je potem 7 mesecev rabilo da odloci o stvari ceprav bi moralo odlociti glede na to da je clovek v zaporu po hitrem postopku. Tudi vsa ta ceremonija je ziv dokaz da je lahko v tej drzavi vsakdo obdolzen da je na Luni zgradil vikend na crno. Po drugi strani to kar je zapisal zoper novinarki je jasno da gre za razalitev in ga pac tozita enako kot je on pred v3-4 leti tozil mariborskega klosarja ker ga je preko spletnega foruma razalil in to tozbo tudi dobil.
trdovrat
15. 04. 2017 19.48
+2
Moram se obregniti ob omembi US. V primeru drugačnega obravnavanja tiste zadeve, bi nek gospod, (nekoč tovariš) bil v zaporu, ne pa mešal d.... s stranko, katere zaščitni znak so svečke, v rokah pudeljčkov moje generacije! Dokler je pač bil na mestu, ki mu po vseh človeških pravilih pripada, se je udeleževal obveznosti na službenem mestu, po izpustitvi pa samo še "plave" tolče. Me pa zanima, če pride po plačo, kajti v nabiralnik menda ne zna gledati!
koreninc1
15. 04. 2017 20.04
+2
REŠUJEM SLOVENIJO- REŠUJ SVOJEGA VODJO KJE DRUGJE.
vertex
15. 04. 2017 20.52
+0
brez komunjarja janse njjegovim ovcam żiveti ni
DAEMONIUM
15. 04. 2017 18.51
+5
razmere umirile?? Ja kdaj pa se bodo ce ne danes?? Bomo videli razmere v ponedeljek ko bo na Obrezju po slovenski logiki ustvarjena mati vseh kolon, super kolona, ki se bo vila mimo Zagreba!
prašek
15. 04. 2017 18.55
+2
rde?kar
15. 04. 2017 18.44
+4
Pravilno .kakršna vlada take čakalne vrste .Na meji v zdravstvu ,za delo .Koliko časa bo komentar.
mallonge
16. 04. 2017 10.52
rde?kar
15. 04. 2017 18.41
+6
Na kraj pameti mi ne pade ,da grem čez mejo
Mungos2
15. 04. 2017 19.32
+10
trdovrat
15. 04. 2017 18.30
+6
Tale naslov me spominja na novico v Butalskem Znanilu. "Po novem letu, ko so inšpektorji okrepili nadzor, niso več izginjale mlade smrečice iz gozdov".
brabusednet
15. 04. 2017 18.26
+8
Kdaj bodo Hrvati rabili vize za vstop v Slovenijo,želim da kmalu.
koreninc1
15. 04. 2017 18.39
+8
Uvest bi jih morali že leta 1991, s tem da vizo dobijo na SLO ambasadi v Beogradu in ne na meji.
TheTruth4u
15. 04. 2017 18.20
+1
Čakalne dobe al vrste?! Jaooooo 24 ku r..
koreninc1
15. 04. 2017 18.08
+7
Če bereš komentarje kockastih spletnih spletnih strani, smo za kolone krivi slovenci. Pljuvajo po nas po dolgem in počez, ker se spet nismo želeli pogovarjati z njimi in upoštevati njihov predlog. Ker oni že vedo kaj je prav in kako se streže takšnim situacijam. Celo njihov prvi minister je naši policijin svetoval kako naj delajo da ne bo gužve. Tisti ki redno na dopust potujete v lipo njihovo, preberite si te komentarje in se malo zamislite, komu nosite svoj denar, saj res da je vaš, vendar.....
povanpireni
15. 04. 2017 18.20
-2
Kaj če bi mi imeli lipo našo in vse naravne lepote Hrvaške, kako bi potem komentirali pametnjakoviči delux...?????
koreninc1
15. 04. 2017 18.38
+7
ja kockasti pa imajo res veliko naravnih lepot, brez morja bi bili takoj za albanci. Če pa misliš da imajo le hrvati morje, pol ne vem kaj ti je.
Mungos2
15. 04. 2017 19.31
+5
Kockasti imajo samo kamenje in goljufive ljudi !!!
murinar
15. 04. 2017 17.59
+12
Eno zagotovo drži! NE VERJEMI hrvatu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
povanpireni
15. 04. 2017 18.22
-8
Še manj Slovencu murinaro zabitom, kot beton marke 350...
DAEMONIUM
15. 04. 2017 18.56
+5
Kollerik
15. 04. 2017 17.59
+4
brabusednet
15. 04. 2017 17.40
+8
V ponedeljek bi jaz južno mejo zapr,pa naj gredo čez Hungarij.Da se ve kdo je na Slovenskem gospodar.
DAEMONIUM
15. 04. 2017 18.58
+2
na slovenskem je gospodar bruseljska birokracija, Slovenceljni pa so zgolj izvajalci oz kar najraje pocnejo, hlapci!
koreninc1
15. 04. 2017 17.39
+4
Žalostna novica- zastojev na meji skoraj ni več.
ravtar
15. 04. 2017 18.37
+4
ti si bolj butast, k moja najbolj butasta krava na pasniku
Mungos2
15. 04. 2017 19.23
+0
ravtar
16. 04. 2017 08.56
+3
zakaj ze? Mam pac pametne krave, grem lahko na morje, k mi one okoli hise kosijo
koreninc1
15. 04. 2017 17.25
+8
Kockasti se bojijo kontrole, ker se bojijo da bodo med njimi odkrili tudi tiste, ki so se oboroženi preko SLO ozemlja hodili iz Istre in Dalmacije boriti v Vukovar. Ja tudi to jim je velikodušna SLO takratna oblast dovolila in omogočila. Kockasti hitro pozabljajo imajo spomin enodnevne vinske mušice.
murinar
15. 04. 2017 17.57
+5
brabusednet
15. 04. 2017 17.17
+7
Za nazaj v ponedeljek pa je treba vse dobro pregledat,predvsem Hrvate.Da ne švrcajo školjke iz Piranskega zaliva.Mislim,če oni nagajajo,lahko mi še bolj.Samo treba je imeti jajca in to brez Cmrarja.On je prodana duša Hrvatom.Bi to pošlihtal edino Jelinčič,samo z neumnem narodu to ni mogoče.
koreninc1
15. 04. 2017 17.30
+5
Pošlihtali ne bomo nikoli. Tako kot so nas Italjani po WW2 prinesli okoli, na enak način nas kockasti prenašajo že 25 let. Nam ni pomoči. Na račun kockastih smo Slovenci izgubili veliko ozemlja, pridobili so ga seveda kockasti. Spet se nam slabo piše, ampak še nekaj železa je v ognju, sam če ga politiko bodo znali izkoristiti.
felix59 drugič
15. 04. 2017 17.14
+6
Saj ste zmešani , čakanje eno uro !!! Morali bi čakati vsaj deset ur !!!!
murinar
15. 04. 2017 17.29
+6