Slovenija

Po praznikih začetek del na cestah

Ljubljana, 10. 04. 2009 14.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po velikonočnih praznikih se bo povečala gneča na cestah. Obeta se namreč vrsta del na avtocestah in hitrih cestah, sporoča Dars.

Obnovitvena dela se bodo nadaljevala tudi v poletne mesece.
Obnovitvena dela se bodo nadaljevala tudi v poletne mesece. FOTO: POP TV

Družba za avtoceste RS (Dars) tako sporoča, da bodo po velikonočnih praznikih začeli obnovitvena dela na različnih delih avtocest in hitrih cest. Na primorskem avtocestnem kraku, med Ljubljano in Razdrtim, bodo tako predvidoma od torka, 14. aprila 2009, dve avtocestni gradbišči, in sicer na odsekih Logatec–Unec in Postojna–Razdrto. Na dolenjski avtocesti bo izvajalec del takoj po praznikih začel opravljati dela na odseku Malence–Višnja Gora. V okviru prve faze spomladanskega dela obnovitvenih del se bo konec prihodnjega tedna začela tudi obnova predorov Golo rebro in Pletovarje na odseku štajerske avtoceste Slovenske Konjice–Dramlje, in sicer v smeri Ljubljane, saj so predorski cevi na drugi polovici avtoceste nadgradili z elektro in strojno opremo lani jeseni.

Dars sicer obljublja, da dela ne bodo potekala sočasno na več kot dveh lokacijah oziroma v dveh zaporah. Glede na predvidene prometne obremenitve bodo izvajalci, razen na primorskem kraku, večino del izvajali tudi v poletnih mesecih, ko so obremenitve manjše, kar posebej velja za ljubljanski cestni obroč ter štajerski in dolenjski avtocestni krak, še dodajajo.

Vozniki bodo sicer o vseh spremembah prometne ureditve obveščeni preko prometnih obvestil, ažurne informacije pa lahko v vsakem trenutku preverijo v Prometnoinformacijskem centru za državne ceste, ki je dosegljiv prek kratke telefonske številke 1970 ali spletnega naslova www.promet.si.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Miran Vavce
11. 04. 2009 11.27
Klamfpman;Da ti povem,da sem 15 let delal v Nemciji,pa tam to odlicno funkcionira!!!!Pa se zaradi tega ne rabm spoznat na delo na cestah!!!!Spoznam se pa na tekoc promet!!!!
nekdo...
10. 04. 2009 19.21
A to pomeni, da se bo na Trojanah delo končno začelo ali kaj? Nevem približno 2 mesca je že zožitev pa se večkrat na teden vsak teden vozim mimo in to ob 7,11,14,17ih... Kadarkoli v glavnem pa do sedaj ni bilo še enega delavca na cesti. No Popovci lahko bi se šli malo raziskovalne novinarje pa namesto da prepisujete in prevajate članke bi to malo raziskali. Zakaj se po nepotrebnem ustvarajo zastoji na cestah!? Klampfman ja sam če se popravi tako kot je treba ni treba istega odseka 2x letno popravljat ampak na 5let in potem sploh ne zapravimo več četudi bi delali ponoči! Važna je KVALITETA popravljenega ne kvantiteta popravljenega.
Mawsyy
10. 04. 2009 19.18
ja super, komaj cakam. guzvo sem ze praw pogresala. vem da je nujno, ampak je tecno, posebej ce se ti mudi z enega konca slovenije na druzga -.-
Klampfman
10. 04. 2009 18.42
@bveze Ponoči so dela veliko bolj draga, kot čez dan! Bi bil zadovoljen s takim trošenjem denarja? Tisti, ki imamo nekaj pojma o gradnji vemo, da je potrebno avtoceste nenehno popravljati.
sampdoria
10. 04. 2009 18.10
Pa saj že najmanj 10 let nonstop nekaj štukajo!!!! A mi zna kdo povedat, kdaj je bila nazadnje AC lj-kp v enem kosu prevozna??
Miran Vavce
10. 04. 2009 17.45
Mislim ceste se pri nas popravljajo v spicah prometa,pojdite si pogledat kako se to dela v Nemciji!!!!Ponoc,ko je promet majhen!!!!
umilave1
10. 04. 2009 17.00
Ma jest mam občutek, da se popravlja tam, kjer cesta še ni v katastrofalnem stanju, drugod pa take luknje in kucli, kot na rallykrosu. Dobivam pa tudi občutek, da se popravlja samo zato, da se dela in nč drugega, da se plača izvajalce del
459261
10. 04. 2009 16.45
Kdaj bo pisal KRŠKO(VIdem) - KRŠKO(staro mestno jedro),vozimo se po slabši cesti s kolesnicami kot da bi imeli kolovoz.
odbogaposlan
10. 04. 2009 15.58
Tko ko se pr nas popravljajo ceste se nikjer v EU! morda samo še v Culkafriji!
tinie100@email.si
10. 04. 2009 15.20
Pri nas se dela tako, da se popravi 2 km odsek, nato se 500m izpusti (luknjam navkljub), potem pa se naprej spet popravlja in tako naprej po odsekih, med katerimi so takšni presledki kot da bi ležeče policaje montirali. Ljudem pa se pove da imajo sedaj prenovljeno cesto! Za nadaljna popravila pa morajo počakati da pridejo na vrsto (spet čez 25 let). BARABE LOPOVSKE DRŽAVNE !!! Da jaz dobim ime tega ki je odgovoren za to da odloči kaj je uničeno (in določi popravilo oz preplastitev v celoti) in kaj ne. Prostovoljno se javim za doživljenjca! Takšno golaze bi bilo treba popucat iz državnega aparata. Še enkrat: BARABE LOPOVSKE DRŽAVNE !!!
Pattrisha
10. 04. 2009 15.07
a ne boste počakali na največjo špico sezone za delo na cesti? ponavadi ste :/