Slovenija

Po petih letih izjemen napredek malega Kristijana za katerega smo zbirali denar v akciji 'Mali koraki'

Ljubljana, 30. 10. 2017 18.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Se spomnite Kristijana, enega od obrazov akcije Mali koraki? Takrat smo opozarjali na avtizem, na težave avtističnih otrok in staršev, ki vse prevečkrat ostanejo sami. Denar, ki ste ga namenili, so starši uporabili za zdravljenje svojih otrok. Za zdravila in načine zdravljenja, ki jih naša zavarovalnica ne plača. In pet let po akciji je jasno, kaj vse naredijo močna volja mame, zdravila in znanje zdravnikov. Z Dunaja sporočajo: Kristijan ni več avtist.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malek
02. 11. 2017 18.54
+0
Prispevek mi bolj deluje kot reklama in samopromocija, zal jaz to zadevo tako vidim, ker vem, kaj je avtizem in koliko oblik avtizma je. Avtizma se ne da pozdraviti z operacijo, kot je dejala njegova mama, bi naj bil to prvi primer na svetu, ko bo objavljeno v strokovni literaturi. Govorim iz lastnih izkusenj, ker imam avtista v sorodu. Fant je asocialen, tezko se vkljuci v družbo, ima svoj svet,nima prijateljev, ampak to so vedenjske motnje, ki jih operacija ne odpravi, ampak psihoterapije. Po drugi strani pa je nas sorodnik pravi genij na posameznem podrocju, matematiko obvlada, da samo gledas, prav tako je pravi virtuoz na treh instrumentih. Pri Kristjanu se vidi, da gre za druge motnje v razvoju, saj fant deluje kot predšolski otrok, morda se motim, ampak kolikor smo si mi prebrali literaturo o avtizmu in se posvetovali tudi z pedopsihiatri in psihologi iz Erderinga v Nemčiji, je bila Kristjanu verjetno res postavljena napačna diagnoza, kot so napisali moji predhodniki, zato sedaj nima več avtizma, ker ga nikoli ni imel.
Darko32
01. 11. 2017 09.26
+4
Ta primer samo kaže kako je kriminal v našem zdravstvu. Človeka ožigosajo kar na podlagi domnev in potem ga popajo z nekimi sredstvi. Tako jim ni v interesu pomagati ljudem ali pa jih ozdraviti. Sam vidim to početje kot zagotavljanje dela za naprej. Zato bi bilo pravilno, da se prepove takšnim patronom delo v zdravstvu. Če pa vodstvo ustanov sodeluje pri tem umazanem delu pa se jih pozapre in jim odvzame vso premoženje. Očitno je cilj teh kriminalcev družba invalidov in pohabljencev. ZATO PODPIRAM VSE LJUDI, KATERI MISLIJO Z SVOJO GLAVO IN POMAGAJO SOČLOVEKU IN SOČASNO RAZKRINKAJO KORUPCIJO IN KRIMINAL V ZDRAVSTVU.
Teofil
31. 10. 2017 11.16
+6
Iz takih prispevkov vidiš vso bedo Slovenskega zdravstva in zavarovalništva še en dokaz o nesposobnosti in pokvarjenosti kvazi voditeljev naroda
Darko32
01. 11. 2017 09.27
+4
Točno to kar praviš. Povedal si vse in se popolnoma strinjam z tvojimi ugotovitvami.
Ramzess
31. 10. 2017 10.21
+0
Ni več avtist, eden redkih, vprašanje če je sploh kdaj bil (tudi tu niso redke napačne diagnoze), no, bo pa ostal na zdravilih, zato ni več avtist. Tako kot tudi pri ADHD (preveč otrok ima to oznako, posledično jih preveč na mamilih in podobnih sedativih, da so kot zombiji) je treba na splošno v psihologiji in psihiatriji treba biti previden glede diagnoz, ker vse temelji na opazovanjih, ne dejanskih dokazih, škoda pa, žal nepovratna v mnogih primerih.
Darko32
01. 11. 2017 09.32
+2
Zelo veliko je namernih napačnih diagnoz, katere so storjene samo zato, da si zagotovijo delo za naprej. Potem pa se izgovarjajo na vseživo samo na napačno diagnozo ne. Da je mera polna so takšni barabini potem še izvedenci in potem naredijo še to, da poizkušajo prirkiti kriminal. Zato je potrebno z taknimi na oštro in jih zmetati na cesto. Ali smo res izprijena družba?????????????????? Smo po zaslugi posameznikov, kateri delujejo izključno za svoj žep.
galjot
30. 10. 2017 21.59
+6
Sem brez besed in strašansko vesela za Kristjana ,mamo ,za vse...Kar se pa tiče slovenske zdravstvene stroke sem pa prepričana da se samo še dela po najmanjši liniji odpora-nogo odrezat,napisati ne da se ,ne bo se,ni zagotovila itd. Niti najmanjše možnosti nam ne dajo da bi vsaj poskusili !!!!
?asjeza
30. 10. 2017 19.25
+30
kako to da naše zavarovalnice ni nič sram da ne more iz 100 miljonov dobička ki dobijo na leto ne gre za te otroke?