Slovenija
Oglas

Po nova znanja in veščine v Biotehniški center Naklo

Naklo, 29. 01. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Novo leto je čas, ko si postavimo nove cilje ali nadaljujemo že začete poti – tudi v smislu izobraževanja in učenja. V Biotehniškem centru Naklo imamo več kot 100 razlogov za nove začetke, saj ponujamo prav toliko različnih izobraževanj, od formalnih kot so programi srednješolskega izobraževanja do neformalnih kot so razni tečaji, delavnice in seminarji.

V Biotehniškem centru Naklo so glavna področja, na katerih izobražujemo tako mladino kot odrasle mlekarstvo, slaščičarstvo, pekarstvo, gastronomija, pa tudi vrtnarjenje, floristika in zeliščarstvo. Zanimive vsebine najdete tudi na področju kmetijstva, konjeništva in zdravega načina življenja.

Na naših slaščičarskih tečaji se naučite izdelati božansko dobre torte.
Na naših slaščičarskih tečaji se naučite izdelati božansko dobre torte. FOTO: Biotehniški center

Bogata izbira pekarskih in slaščičarskih tečajev

Za vse ljubitelje slaščičarstva in peke kot za vse tiste, ki se s to dejavnostjo tudi poklicno ukvarjate, v BC Naklo organiziramo številne slaščičarske in pekarske tečaje, ki jih vodijo izkušeni izvajalci, pa tudi znana imena iz sveta slaščičarstva kot sta Gorazd Potočnik in Naser Gashi.

Prednost naših tečajev je v strokovnem vodenju in praktičnem delu samih udeležencev, saj stojimo za načelom, da se največ naučiš, če nekaj narediš sam, seveda pa moraš ob sebi imeti tudi dobrega mentorja.

Že vrsto let je zelo dobro obiskan tečaj izdelovanja kruha in potic iz krušne peči, prav tako pa tudi tečaj izdelovanja pekovskih izdelkov, testenin ter najrazličnejši slaščičarski tečaji kot so tečaji izdelovanja najrazličnejših tort in peciva, restavracijskih slaščic, sladic v čašah, francoskih rogljičev, malih pit, soufflejev, creme bruleejev in … se vam že cedijo sline?

Spretne roke oblikujejo testo.
Spretne roke oblikujejo testo. FOTO: Biotehniški center

Mlečni izdelki, ki pobirajo nagrade

Petkrat bronasta, petkrat srebrna in trikrat velika zlata medalja za skuto ter kar šest velikih zlatih medalj ter trije šampioni za mascarpone – to je izkupiček vsakoletnega mednarodnega ocenjevanja mleka in mlečnih izdelkov v okviru sejma AGRA, na katerem se Biotehniški center Naklo s svojimi ekološkimi izdelki predstavlja od leta 2003. Vrhunski izdelki so rezultat znanja in izkušenj naših strokovnjakov in odličnih pogojev za delo.

Mlečne izdelke z nekaj znanja in prakse lahko pripravite tudi sami v svoji domači kuhinji. Na tečajih predelave mleka vas naučimo izdelati jogurte, sire in izdelke iz smetane. V kolikor se oz. se nameravate s predelavo mleka resneje ukvarjati, pa nudimo tudi nadaljevalni tečaj in možnost pridobitve NPK predelovalec/ka mleka na tradicionalen način.

Domači sadni sok, kis, marmelada in žganje

Poleg mlečnih izdelkov si lahko sami doma pripravite tudi sadni sok, sadno vino, kis, žganje in želirane izdelke. Skozi postopke predelave vas bomo v BC Naklo vodili na tečajih predelave sadja, ki jih organiziramo tako za ljubitelje kot za tiste, ki se želite s predelavo sadja resneje ukvarjati in pridobiti NPK Predelovalec/ka sadja. Izvajamo tudi usposabljanje iz sadjarstva za pridobitev NPK sadjar.

Udeleženci na seminarju za pridobitev certifikata Evropski florist izdelujejo vence.
Udeleženci na seminarju za pridobitev certifikata Evropski florist izdelujejo vence. FOTO: Biotehniški center

Priložnosti v hortikulturi in kmetijstvu

V BC Naklo si lahko pridobite izpit za F kategorijo ter se usposobite za ravnanje ali prodajo fitofarmacevtskih sredstev. Za vse ljubitelje vrtnarjenja ponujamo tečaj vrtnarjenja za vsakogar, tečaj biodinamičnega vrtnarjenja, tečaj vrtnarjenja po načelih permakulture, tečaj načrtovanja obhišnih vrtov ipd., vse več zanimanja pa je tudi za gojenje, nabiranje in izdelavo pripravkov iz zelišč, zato v centru najdete tudi usposabljanje in druge delavnice s področja zeliščarstva.

Več informacij o tečajih in drugih izobraževanjih najdete na spletni strani www.bc-naklo.si, veseli pa bomo tudi vsakega vaše klica in vprašanja na 080 3900, 041 499 934 oz. tecaji@bc-naklo.si. Nova znanja in priložnosti že čakajo na vas.

Vse, ki imate radi cvetje in premorete nekaj ustvarjalne žilice, vabimo natečaje aranžiranja cvetja, ki potekajo pred vsemi pomembnejšimi prazniki kot so valentinovo, dan žena, velika noč, prvi november, advent in božič. Če se s cvetličarstvom poklicno ukvarjate, pa se lahko udeležite strokovnih seminarjev, ki jih že nekaj zaporednih let organiziramo skupaj z domačimi in tujimi strokovnjaki. Ne spreglejte tudi odmevnega dogodka Trendi v floristiki, ki bo letos potekal v prostorih centra 7. februarja.

Nekaj malega za zdravje

Za večino od nas je zdravje še vedno na prvem mestu in najboljša je preventiva, zato smo v BC Naklo tudi na tem področju aktivni v smislu osveščanja pomena zagotavljanja in ohranjanja zdravja. Organiziramo delavnice in predavanja s področja ajurvede in joge ter tečaj in delavnice izdelovanja naravne kozmetike.

Ponudbo smo popestrili tudi s konjeništvom, saj izvajamo tečaje jahanja, delavnice s konji za najmlajše, organiziramo pa tudi rojstnodnevne zabave s konji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3