Slovenija

Nedeljska neurja povzročila precej gmotne škode

Ljubljana, 01. 08. 2016 10.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mnogi, ki jim je sunkovit veter v nedeljo odkril streho, bodo naslednje dni izkoristili za sanacijo škode. Nedeljska neurja so namreč povzročila precej gmotne škode, zlasti na vzhodu države. K sreči nas po deževnem ponedeljku čaka spet sončno in postopno bolj vroče vreme.

Toča je takole razbila streho v kraju Breg pri Borovnici.
Toča je takole razbila streho v kraju Breg pri Borovnici. FOTO: Geni

Medtem ko je bila nedelja vremensko zelo zahtevna, saj so Slovenijo zajele številne nevihte, v katerih je veter ponekod odkrival strehe in podiral drevesa, padala pa je tudi toča, je pred nami sicer oblačen in deževen dan, a hujših vremenskih nevšečnosti ni napovedanih. Prav tako nas v prihodnjih dneh čaka spet lepše vreme. Nestanovitnemu ponedeljku bodo namreč sledili bolj sončni in postopno spet tudi bolj vroči dnevi, napovedujejo meteorologi Agencije RS za okolje (Arso).

Številna neurja povzročila precej škode

Neurja so Slovenijo zajela v nedeljo v popoldanskih urah, številni pa so za krajši čas ostali tudi brez elektrike. Ponekod je padala tudi toča, veter v sunkih pa je podiral drevesa in odkrival strehe. Okoli 17. ure je močno neurje prizadelo Celje in širšo okolico. Meteorne vode so zalivale kleti, veter pa je odkril celo streho gasilskega doma. Nad Dravogradom in v Radljah ob Dravi se je neurje razbesnelo okoli 18. ure, posledice neurja pa so občutili tudi v občinah Rače-Fram in Hoče-Slivnica, kjer je narasla podtalnica zalila nekaj kleti. Okoli 20. ure je neurje prizadelo tudi Gornjo Radgono, kjer je veter prav tako odkrival strehe, 891 odjemalcev pa je zaradi neurja ostalo brez elektrike na območju Radencev.

Več o vremenu v članku z naslovom FOTO in VIDEO: Ponekod padala toča, sunki vetra podirali drevesa in razkrivali strehe.

Radarska slika padavin danes, ob 12. 45 uri.
Radarska slika padavin danes, ob 12. 45 uri. FOTO: ARSO

Kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh?

Medtem ko bo danes spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, predvsem na jugozahodu bodo vmes tudi nevihte, pa se bo jutri vreme znova izboljšalo.

Več o vremenu v vašem kraju pa na vreme.24ur.com.
Več o vremenu v vašem kraju pa na vreme.24ur.com. FOTO: 24ur.com

Danes zvečer se bo namreč od zahoda postopno jasnilo. Na Primorskem bo čez dan pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Primorskem do 29 stopinj Celzija.

V torek bo večinoma sončno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, ob morju do 19, najvišje dnevne od 23 do 28, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

Od torka dalje bo spet sončno in vroče.
Od torka dalje bo spet sončno in vroče. FOTO: Thinkstock

Od torka dalje bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, žal pa nas bo predvidoma v soboto hitro prešla vremenska fronta, še opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Od srede do petka bo tako sončno in vroče. V soboto bo ob prehodu fronte nekaj neviht, ob začetku prihodnjega tedna bo znova suho in nekoliko manj vroče, še navajajo na Arsu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

butalistan
01. 08. 2016 15.09
-2
najlepša dežela na svetu, neurja, žled, zmrzal, veter, poplave.......... vsako leto . bz
Vig1
01. 08. 2016 11.48
+0
Včeraj je cel dan žgalo sonce v osrednji Sloveniji, nobenega neurja nisem opazil. Danes pa je že skoraj 12, pa je še vedno sončno, ampak se pa tam v daljavi počasi zbirajo neki temni oblaki. Nekaj se pripravlja.
gangsterist
01. 08. 2016 11.26
-1
deževen ponedeljek? hahaha, pri nas sonce sije. ti naši vrli vremenarji naj raje napovedujejo vreme za nazaj, pa še takrat ne bo točno
gora73
01. 08. 2016 12.04
+10
Ne govori neumnosti,ker ni vsa Slovenija raj,tako kot pri tebi!!😉