Slovenija

Prazniki bodo suhi, a hladni. V torek in sredo zjutraj je možna slana

Ljubljana, 26. 10. 2017 09.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
N.Š.K./S.S.
Komentarji
4

Jesen je pokazala svoje zobe. Temperature so se marsikje spustile blizu ledišča, v 'slovenski Sibiriji' pa celo dve stopinji pod ničlo. Ta konec tedna bodo ljubljanske ulice zavzeli tudi tekači, na Arsu pravijo, da bo vreme ''kar ugodno'', morda bo nekoliko motil le veter.

Zjutraj so bile temperature marsikje okoli ledišča, v Postojni, Slovenj Gradcu in na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pa celo 0 stopinj Celzija. V Babnem polju, ki je najhladnejši naseljen kraj v Sloveniji in ga imenujemo tudi slovenska Sibirija, pa so zjutraj izmerili celo dve stopinji pod ničlo.

Po hladnem jutru pa je bil nato dan lep in sončen. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22 stopinj Celzija. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jutri bo zmerno, občasno tudi pretežno oblačno. Ponekod po nižinah bo zjutraj megla ali nizka oblačnost. Popoldne ali zvečer bo predvsem na vzhodu in severu rahlo deževalo. Prehodno bo zapihal severni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 7, ob morju do 12, najvišje dnevne od 15 do 19 stopinj Celzija.

Vse do naslednjega četrtka bo večinoma suho vreme. Le v petek in nedeljo popoldan bo na severu in ponekod na vzhodu države rahlo deževalo.
Vse do naslednjega četrtka bo večinoma suho vreme. Le v petek in nedeljo popoldan bo na severu in ponekod na vzhodu države rahlo deževalo. FOTO: iStock

V petek popoldne nas bo torej po napovedih Agencije za okolje (Arso) prešla hladna fronta, ki bo prinesla nekaj dežja, predvsem pa ohladitev. Kako pa kaže za konec tedna, ko je na sporedu tudi Ljubljanski maraton? 

''V soboto zjutraj se bo že zjasnilo. Ker bo del noči pihal severni veter, ne bo megle, pa tudi temperatura zjutraj bo kar znosna, v Ljubljani predvidevamo 4 stopinje Celzija. Do 11. ure se bo segrelo na okoli 8, popoldne pa bo od 12 do 15 stopinj Celzija. Vetra ne bo, le popoldne, nekje po 14. uri, bo zapihal zahodnik s hitrostjo okoli 30 km/h. Vreme bo sončno, občasno bo nekaj več koprenaste oblačnosti, ki bo lahko vmes za krajši čas bolj gosta. Popoldne bodo torej razmere za tek dokaj ugodne,'' so pojasnili na Arsu. 

V nedeljo bo jutro za kakšno stopinjo toplejše, okoli 5 ali 6 stopinj bo. ''Sredi dopoldneva bo okoli 12, popoldne lahko malo nad 15 stopinj Celzija. Sprva bo deloma sončno, a s precej koprenaste oblačnosti, sredi dneva in popoldne pa se bo postopno pooblačilo. Dež pričakujemo po 16. uri, morda kakšno kapljo tudi prej. Dopoldne bo zapihal zahodni veter s hitrostjo do okoli 30 km/h, popoldne, ob padavinah pa severnik. A verjetno bo takrat teka že konec. Razmere za nedeljski maraton bodo torej kar ugodne - morda bo nekoliko motil le veter, verjetno pa bi si ob štartu želeli malo višjo temperaturo,'' so napovedali na Arsu. 

Preberite še: Številne ulice bodo zaradi Ljubljanskega maratona zaprte. 

V torek in sredo zjutraj je možna slana

V nedeljo se bo Alpam od severa bližala hladna fronta, ki bo v noči na ponedeljek oslabljena prešla tudi Slovenijo. Za njo se bo nad Alpami okrepil anticiklon in vztrajal do srede. V četrtek in petek se bo višinska dolina hladnega zraka pomaknila nad Sredozemlje, kjer bo zato nastalo ciklonsko območje.

V nedeljo zvečer ali v noči na ponedeljek bo ponekod v notranjosti Slovenije rahlo deževalo. Od ponedeljka do srede bo suho in hladno vreme, predvsem v torek in sredo bo zjutraj marsikje slana. Po nižinah bo tudi nekaj megle. V četrtek in petek kaže na oblačno vreme z občasnimi padavinami. Meja sneženja se bo postopno spustila do okoli 1200 m nad morjem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dracul Va Domni DinNou
26. 10. 2017 23.20
+1
dezevni vsi sveti, pozimi zameti! upam da te ljudske modrosti drzijo in bo zima mila
TOX6
26. 10. 2017 16.01
-3
Kakšni prazniki?? A slovensko novo leto, ko se prižgr največ sveč na prebivalca na svetu??? To niso prazniki bolj morija duha vse v znamenju kolektivne otopelosti. Npr.v Monacu imajo glavno zabavo z velikim zabaviščnim parkom ki pride iz francije. Ravno tako obeležujejo 1 november. Edino ne tako da se cela država spremeni v pogrebni zavod!!!
andro69
26. 10. 2017 12.58
+2
Slana v tem času...a se hecamo...
Svalbard
26. 10. 2017 11.50
+12
Predvsem imamo pošpricano nebo!!!