Slovenija

Pličanič naj bi za sekretarko imenoval Brecljevo

Ljubljana, 24. 03. 2012 10.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič naj bi za državno sekretarko imenoval sedanjo direktorico službe za razvoj sodne uprave na vrhovnem sodišču Tino Brecelj. Šefinja kabineta pa naj bi postala Maja Klemenčič Turk.

Senko Pličanič
Senko Pličanič FOTO: Miro Majcen

Po mesecu in pol od imenovanja vlade naj bi minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič našel državno sekretarko, poroča Dnevnik. To naj bi postala sedanja direktorica službe za razvoj sodne uprave na vrhovnem sodišču Tina Brecelj.

Za šefinjo kabineta pa naj bi pravosodni minister v kratkem imenoval Majo Klemenčič Turk, ki je zdaj svetovalka na direktoratu za mednarodno sodelovanje in mednarodno pravno pomoč na tem ministrstvu.

Potem ko je tožilstvo prešlo pod notranje ministrstvo, bodo v kratkem še enega državnega sekretarja dobili tudi na ministrstvu za notranje zadeve. Notranji minister Vinko Gorenak je za Dnevnik potrdil, da bo državno sekretarko ali sekretarja vladi predlagal v četrtek, ob tem pa dodal, da ime še izbira.

Kot še poroča časnik, je v vladnih krogih slišati, da naj bi to postala nekdanja ministrica za lokalno samoupravo Duša Trobec Bučan, ki je sedaj sekretarka v kabinetu notranjega ministra.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maancy
24. 03. 2012 20.05
+8
Od Zalarja do Brezgarce..od Šturma do Pličaniča..od A do Ž v Slovenskem pravosodju od 91 do danes....samo sranje nikogar kaj prida..??? v Pravosodnem sistemu preveč zaposlenih, premalo dela, sodni zaostanki, sojenja v nerazumnem roku, zapadle sodbe, nerešeni slučaji in opomini iz Evrope...ves gospodarski kriminal je zastaral se izgubil v predalih prahu in pepelu sodišč.. Mrhovinarji pa o poslanskih plačah in trajnem mandatu... 2.5 x več zaposlenih kot v Nemčiji, 20x manj opravljenega dela ter 30x več sodnih zaostankov ter vsi Kriminalci na prostosti.. Vmes pa z vsemi Topovi na siromaka..
Tonček Balonček
24. 03. 2012 16.48
+3
Kje ej bil pa ta tip med vojno za Slovenijo? Jaz ga nisem videl zraven!
saintjozef
24. 03. 2012 14.35
+1
Za 4000 netto na mesec mu grem tud jaz kavo kuhat!