Slovenija
Oglas

Plešavost ni več trajna nevšečnost! PRESADITEV LAS (FUE metoda) 20% CENEJE!

Ljubljana, 14. 04. 2017 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Se spopadate z izpadanjem in redčenjem las? Ste zaradi izgube las manj samozavestni in srečni? Zunanji videz ima velik vpliv na naše življenje. Vas plešavost ovira? Ste se naveličali vsakodnevne uporabe različnih preparatov, ki obljubljajo čudeže in ponovno rast las, v večini primerov pa imajo največji učinek na vaše finančno stanje? Si želite trajno in učinkovito odpraviti plešavost?

 

Se sploh zavedate pomena dlak in las? Dejstvo je, da nas dlake in lasje ščitijo pred zunanjimi vplivi. Lasje nas ščitijo pred izgubo toplote, poškodbami in UV žarki.

Plešavost - 3
Plešavost - 3 FOTO: Plešavost

Sedaj je trajna odprava plešavosti uresničljiva. S sodobno in napredno tehnologijo je presajenje las možno in je dostopno vsem, ki si tega želijo. Če ste na katero od zgornjih vprašanj odgovorili pritrdilo, boste tu našli dodatne informacije o posegu presaditve las. V prispevku navajamo osnovna dejstva o presajanju las po najnaprednejši FUE metodi in odgovarjamo na vprašanja, ki ste si jih verjetno ob tem zastavili.


Želite pridobiti BON v višini 100€ in dodatni 20% popust za presaditev las?

Doktor 1A ocenjuje zadovoljstvo pacientov med 14 klinikami, ki opravljajo posege presajanja las v SLO, HR, MADŽ in AUT ter tako razpolaga z preverjenimi podatki o zadovoljstvu pacientov, ki so operacijo že opravili. Pri njih lahko preverite tudi cenovno primerjavo med operacijami in v kolikor izpolnite obrazcev s svojimi podatki TUKAJ, prejmete 14 neobvezujočih ponudb in si zagotovite še BON 100€, ter dodatni 20% popust za poseg presaditve las po FUE metodi v eni izmed 14 klinik za presaditev las.
 

Kako poteka poseg presaditve las po FUE metodi?

Presaditev las po izboljšani FUE metodi je minimalno invaziven kirurški postopek. Specializirani kirurg s pomočjo robota odvzame folikle iz donatorskega področja (najbolj poraščeno območje, v večini primerov zadaj na glavi). V naslednjem koraku kirurg presadke (grafte) na prejemno mesto. Poseg se opravlja v lokalni anesteziji. Natančni mikro-inštrumenti omogočajo natančno implantacijo presadkov. S tem se doseže večja gostota las in bolj naraven videz. Postopek je za pacienta minimalno invaziven in neboleč, okrevanj je krajše in lažje kot pri ostalih metodah presajanja las. Če poseg ni zelo obširen in vaše delovno mesto ni preveč zahtevno, se lahko vrnete na delovno mesto naslednji dan po posegu. Las pred postopkom ni potrebno več krajšati (briti), ker presadke po odvzemu naknadno pripravi kirurg. Po postopku se lasje počešejo in dejansko skoraj ni opazno, da ste prestali kakršen koli poseg. Po posegu ni vidnih brazgotin, kot pri nekaterih ostalih metodah presajanja las. Med posegom lahko ležite, poseg je zaradi robota tudi precej krajši.

Plešavost - 2
Plešavost - 2 FOTO: Plešavost

Ali je operacija varna? Kakšna so tveganja?

Gre za varno operacijo, če jo izvede specializiran kirurg z izkušeno ekipo, s primernimi inštrumenti in ste primeren kandidat/-ka za poseg. Posebnih tveganj in stranskih učinkov med in po posegu ni. Presajajo se vaši lastni lasje, zato je poseg popolnoma varen. Kljub temu se posamezniki močno razlikujemo med sabo, odziv telesa in potek okrevanja sta tako zelo odvisna od sposobnosti celjenja in ostalih individualnih dejavnikov. Izid v nobenem primeru zaradi tega ne more biti popolnoma predvidljiv. Kot pri vseh ostalih operacijah, obstaja možnost infekcije. Največje tveganje po posegu FUE metode je, da se presadki »ne primejo«. V največ primerih je vzrok za neuspešen poseg neupoštevanje navodil kirurga med okrevanjem. Možni stranski učinki ali zapleti operacije presaditve/transplantacije las obsegajo: krvavitve, okužbe, otopelost in bolečine, slaba rast presadkov, nenaraven videz. Z načrtovano in premišljeno izbiro kirurga in dobro pripravo na poseg, se možnost za zaplete zmanjša na minimum. Če se izguba las nadaljuje ali celo stopnjuje, je smiselno pomisliti še na ostale vzroke izpadanja in redčenja las. Sama izguba las in plešavost sta večja dejavnika tveganja, ker imajo lasje tudi pomembno vlogo na naše zdravje in počutje. Zaradi izgube las je prej verjetna poškodba lasišča, zaradi UV žarkov pa so bolj verjetna razna rakava obolenja. Izguba las vpliva na našo samozavest, socialno komunikacijo in tudi na spolno življenje.

Plešavost - 4
Plešavost - 4 FOTO: Plešavost

Je operacija res neboleča? Koliko časa traja?

Poseg presaditve las po FUE metodi je 100% neboleč poseg. Sama operacija po navadi traja nekaj ur s pripravo inštrumentov in namestitvijo pacienta. Najpomembnejši je kakovosten pregled, ta pa v profesionalnih klinikah traja tudi 1 uro ali več. Na pregledu se najprej pregleda lasišče in oceni, ali ste primeren kandidat/-ka za poseg. Če ste, se pogovorite o poteku postopka, odgovorijo na vsa vaša vprašanja. Odločitev za lepotno operacijo mora biti tehtna in premišljena, saj vseeno gre za poseg v vaše telo in prinaša doživljenjske, trajne rezultate. S premišljeno izbiro klinike in dobro pripravo na poseg lahko preprečite morebitne možne zaplete.


Preverite cene med 14 klinikami za presajanje las in podatke o zadovoljstvu pacientov, ki so takšno operacijo že opravili

Kliknite TUKAJ in si zagotovite 14 neobvezujočih ponudb različnih izvajalcev za primerjavo cene in statističnih podatkov o zadovoljstvu pacientov, ki so presaditev las že opravili.
 

Ali sem primeren kandidat/-ka za operacijo?

Pri odločitvi vam bo pomagal specialist. Na splošno velja, da morate biti splošno zdravi. Prav tako je pomembno, da imate del lasišča poraščen, z gostimi, močnimi, zdravimi lasmi (donatorsko področje), ker največ pacientov je neprimernih kandidatov ravno zaradi tega, ker predolgo odlašajo z odločitvijo za poseg. Ko se enkrat lasje razredčijo do te mere, da poseg ne bi dal pričakovanih rezultatov, vas bo specializiran kirurg zavrnil in ne bo opravil posega. Operacija je primerna za vse, ki so stari vsaj 18 let in imajo zdrave in močne lase za presajanje in so splošno zdravi, ter izpadanje in redčenje las ni posledica kakšne bolezni ali ostalih stanj, ki s posegom niso odpravljivi. Priporočljivo je, da najprej ugotovite vzrok za izpadanje las. Poseg je najprimernejši za osebe, ki izgubljajo lase zaradi hormonskih vplivov. Vendar ostali vzroki za izpadanje v večini primerov nisi omejitev, je pa najprej pomembno zdravljenje in odprava vzrokov za izgubo las. Operacija ni priporočljiva v času nosečnosti, saj hormonski nivo vpliva na gostoto in izpadanje las, zato boste morali počakati, da se vaši hormoni povrnejo na normalen nivo. Ne smete imeti degenerativne ali avto-imune bolezni, saj vplivata na proces celjenja.

Ali je presajanje las boleče?

Med posegom bolečine ne boste čutili, saj se poseg opravlja pod lokalno anestezijo in je minimalno invaziven. Po potrebi vam bo kirurg predpisal protibolečinska zdravila za čas okrevanja. Veliko pacientov, ki so opravili postopek priča o blagem nelagodju kakšen dan ali dva po operaciji, nato se stanje stabilizira.

Kako izbrati pravega strokovnjaka? Koliko stane poseg presaditve las po FUE metodi? Na trgu je veliko ponudnikov, kako naj izberem pravega? Nenazadnje gre za moje telo, ki je le eno.

Doktor 1A ocenjuje zadovoljstvo pacientov. Spremlja ponudnike zdravstvenih, zobozdravstvenih in estetskih storitev, ter vam pomaga pri odločitvi izbire ustreznega zdravnika in zdravstvene ustanove. Informacije pridobivajo na podlagi temeljitih raziskav in statističnih podatkov o dejanskem zadovoljstvu pacientov, ki so posege že opravili. Vsakega pacienta, ki izpolni anketo o zadovoljstvu, nagradijo z BON-om v višini 100€.

Prihaja tudi do 6-kratnih razlik med operacijami

Ugotovili so tudi, da se cene ponudnikov med seboj zelo razlikujejo. Prihaja tudi do 6-kratnih razlike v ceni med najcenejšo in najdražjo operacijo. Ni nujno, da je najdražja operacija tudi najboljša, zato predlagajo individualni posvet z Doktor 1A in kasneje z skrbno izbranim doktorjem, ki bo najbolje ocenil, ali je operacija je za vas najbolj primerna oziroma ali ste primeren kandidat za presaditev las.

Preden pristopite k posegu, je potrebno najti kakovostnega strokovnjaka in primerjati cene. Ponudbe so neobvezujoče!


Želite pridobiti BON v višini 100€ in dodatni 20% popust za poseg presaditve las (FUE metoda)?

Doktor 1A ocenjuje zadovoljstvo pacientov med 14 očesnimi klinikami v SLO, HR, MADŽ in AUT ter tako razpolaga z preverjenimi podatki o zadovoljstvu pacientov, ki so operacijo že opravili. Pri njih lahko preverite tudi cenovno primerjavo med operacijami in v kolikor izpolnite obrazcev s svojimi podatki TUKAJ, prejmete 14 neobvezujočih ponudb in si zagotovite še BON 100€, ter dodatni 20% popust za poseg presaditve las v eni izmed 14 klinik.
 

Plešavost - 1
Plešavost - 1 FOTO: Plešavost

Naročnik oglasa je Doktor 1A.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1