Slovenija
Oglas

Plešavost – ne vdajte se v usodo

Ljubljana, 16. 04. 2013 15.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zaradi različnih oblik plešavosti trpi že do 70 odstotkov moških in do 45 odstotkov žensk, delež pa narašča predvsem med mlajšimi ženskami. Izpadanje je lahko trajno ali začasno, pri obeh oblikah pa je mogoče najti pomoč, ki problem tako rekoč izniči.

O izgubi las govorimo, ko dnevno izpade več kot sto las. To se začne dogajati zaradi neustrezne prehrane, pomanjkanja vitaminov, stresa, genetske ali hormonske motnje, neustreznega delovanja metabolizma, v menopavzi in po porodu. Izpadanje las je pogosto tudi pri onkoloških bolnikih zaradi kemoterapije. "Zelo problematične so lahko barve za lase, predvsem tiste močne, izrazite. Menimo, da je tudi zaradi takih barv, ki so priljubljene predvsem med mladimi, čedalje več izpadanja las prav pri mladih," je povedala Meta Ipavec, lastnica podjetja Pro - Kozmo, ki ponuja visoko tehnološke lasulje in lasne nadomestke ter terapevtsko kozmetiko najvišje kakovosti.

(Foto: arhiv naročnika)
(Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Izrazito redkejši lasje, sploh če izpadejo v kratkem času in če se to zgodi že v dvajsetih ali tridesetih letih starosti, zelo prizadenejo posameznikov odnos do sebe, njegov nastop in samozavest, spremeni se lahko tudi odnos okolice do posameznika. Kdor ima zdrave in goste lase, samodejno velja za bolj zdravega in spolno privlačnega, poslovno in zasebno uspešnega človeka, zato ima lahko človek, ki se spopada z izpadanjem las, pri zasebnih in poslovnih stikih težave.

Seveda pa ni treba, da je tako. Redki lasje so med tistimi težavami, proti katerim se lahko zelo učinkovito bojujemo. Lasni vložki in lasulje so postali izjemno udobni in kakovostni, tako da jih od pravih las sploh ni mogoče več ločiti. Lahko jih nosimo podnevi in ponoči, z njimi lahko plavamo, jih strižemo in oblikujemo. "Občasen obisk frizerja, ki pomaga negovati lase in jih ponovno pritrditi, je vse, kar moramo storiti," dodaja Meta Ipavec. Prav neverjeten videz pa je mogoče ustvariti z najnovejšo tehniko vozlanja umetnih las na lastne lase, ki se imenuje Micro Point Solutions. Tako je mogoče dodajati lase tudi na čelnem delu in na drugih najbolj vidnih predelih, saj je skoraj nemogoče ugotoviti, da svilnati in gosti lasje niso naši.
prokozmo
prokozmo FOTO:

Včasih pa ni potrebno niti to. Zelo pogosto lasje postajajo redkejši zato, ker lasne mešičke s pretirano uporabo lasnih preparatov postopno zamašimo in lasje ne morejo izraščati. Pred kratkim je iz Japonske na trg prišla izjemna rešitev Hair Support, ki očisti lasišče in lase, tako da že v šestih tednih lasje spet normalno rastejo in so tudi videti bolj zdravi. "Ko smo z mikrokamero preverjali učinkovitost, ne jaz ne naše stranke nismo mogli verjeti, kako umazano postane lasišče zaradi nanašanja različnih izdelkov, kako so lasni mešički zamašeni in tudi kako dobro delujejo preparati Hair Support," je pojasnila Meta Ipavec. Izdelki so naravni, Meta Ipavec pa priporoča vsem tudi preventivno, naj si privoščijo terapijo dvakrat na leto in naj tudi vmes redno uporabljajo izdelke Hair Support.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3