Slovenija

Vremenoslovci: Zofka je upravičila svoj sloves, sledi sončno in suho vreme

Ljubljana, 15. 05. 2017 08.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
U.Z./A.I.
Komentarji
9

Nedeljske nevihte so povzročile nekaj podrtih dreves, sproženih plazov in zalitih kleti, s katerimi so imeli gasilci polne roke dela. "Ledeni možje letos niso prineslih ohladitve. Je pa Zofka utrdila svoj sloves, saj ni šlo brez dežja," so sporočili vremenoslovci in hkrati napovedali, da bo od torka do petka verjetnost padavin zelo majhna.

Nedeljske močnejše nevihte so po državi povzročile precej nevščenosti – podrtih dreves, sproženih plazov in zalitih kleti, s katerimi so imeli gasilci polne roke dela. Uprava RS za zaščito in reševanje tako poroča o več intervencijah:

Ob 18.08 se je na Babnogoriški ulici na Lavrici v občini Škofljica podrlo drevo na cestišče. Gasilci PGD Lavrica so ga razžagali in odstranili. Le nekaj minut pozneje je na cestišču v naselju Ropoča v občini Rogašovci meteorna voda poplavila cestišče in nanosila blato. Posredovali so gasilci PGD Ropoča, ki so cesto v dolžini okoli 500 metrov očistili.

Ob 18.37 sta v Stopičah v občini Novo mesto meteorna voda in blato zamašila jaške na parkirišču osnovne šole, zato je voda poplavila telovadnico osnovne šole. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Stopiče so jaške očistili in posesali vodo v prostoru.

Nedeljsko neurje v Velikih Laščah.
Nedeljsko neurje v Velikih Laščah. FOTO: Bralec Tadej

Ob 18.55 je v Ulici Mirana Jarca v Novem mestu meteorna voda poplavila bivalne kletne prostore dveh stanovanjskih hiš. Gasilci GRC Novo mesto so očistili meteorne jaške, iz objektov prečrpali vodo in očistili prostore.

Ob 18.32 je v Ragovski ulici v Novem mestu podrto drevo oviralo promet. Dežurni delavec cestnega podjetja ga je razžagal in odstranil.

Ob 22.21 je ob naselju Tolsti vrh v občini Ravne na Koroškem plaz zaprl lokalno cesto. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem in dežurni delavci KP Log so ga zaščitili in uredili prometno signalizacijo.

Ob 23.58 so v naselju Zgornja Kungota zaradi udara strele zagorele ciprese. Posredovali so gasilci PGD Zgornja Kungota, ki so požar pogasili. Ob isti uri je v Ulici Ruške čete v občini Ruše meteorna voda zalila kletne prostore večstanovanjskega objekta. Gasilci PGD Ruše so jo prečrpali.

Od torka do petka majhna verjetnost padavin

"Ledeni možje letos niso prineslih ohladitve. Bo pa Zofka utrdila svoj sloves. Jutri ne bo šlo brez dežja," so včeraj na Twitterju zapisali vremenoslovci. Dodali pa še: "Od torka do petka bo verjetnost padavin zelo majhna. Kosci na plan!"

Od torka do petka vremenoslovci napovedujejo suho vreme.
Od torka do petka vremenoslovci napovedujejo suho vreme. FOTO: iStock

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) je bilo danes spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, sprva tudi posameznimi nevihtami. Na Primorskem je pihala večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature so bile od 18 do 22, na Primorskem do 25 stopinj Celzija.

Jutri bo sončno, popoldne bo še nastala kakšna kratkotrajna ploha. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, ob morju okoli 14, najvišje dnevne od 21 do 26 stopinj Celzija.

V sredo in četrtek bo pretežno jasno, burja bo v sredo ponehala. V četrtek bo iznad severovzhodne Evrope nad Alpe segalo območje visokega zračnega tlaka. Nato bodo naši kraji pod vplivom plitvega ciklonskega območja.

Od srede do petka bo prevladovalo sončno vreme, verjetnost za krajevne padavine bo majhna. Proti koncu tedna bo spet več oblačnosti, verjetnost za padavine pa se bo spet povečala. Temperature bodo primerne letnemu času.

Preverite, kakšno bo vreme v vašem kraju!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Borislav Jankovi?
20. 08. 2018 09.26
mackon08
15. 05. 2017 20.42
+4
Jutri bo mogoče, dež, mogoče sonce ali pa oblačno, skratka vreme bo.
Karantanija
15. 05. 2017 11.26
+0
Če moremo nositi dolge rokave vse dni ledenih mož in ob dnevu Zofke, to ni ohladitev?
CtrlDelete
15. 05. 2017 11.15
+26
Jutri bo vreme spremenljivo. Tu in tam bo rahlo hladilo, malo soparno bo, možna so obdobja sončnega in deževnega vremena, pikal bo pa tu in tam veter ko t rahel piš do močnejšega vetra. Denarja še ne bo.
CtrlDelete
15. 05. 2017 11.15
+8
Jutri bo vreme spremenljivo. Tu in tam bo rahlo hladilo, malo soparno bo, možna so obdobja sončnega in deževnega vremena, pikal bo pa tu in tam veter ko t rahel piš do močnejšega vetra. Denarja še ne bo.
beware1
15. 05. 2017 10.17
+19
Jutri bo delno jasno oz. delno oblačno. Ponekod možnost neviht. Napoved drži za celotno Slovenijo. Nimaš kaj falit. :-)))
DeBill
15. 05. 2017 09.55
-7
dajmo v stilo pop kurture: spet majo reklamo za gorskega zdravnika: če otroški zdravnik zdravi otroke, koga vraga zdravi gorski zdravnik?
SenecaLucius
15. 05. 2017 10.29
+6
DeBill, še malo razmišljaj: če otroci vozijo otroško kolo, kdo potem vozi gorsko kolo? Zdaj ti pa sploh ni nič jasno, kajne?
odkimasin
15. 05. 2017 09.17
-7
Men je zlo stara ženička rekla, da je mož v ženo zaljubljen dokler ne gre na poročno noč v kahlo na malo potrebo!