Slovenija

Plaz odnesel del ceste

Ljubljana, 21. 02. 2010 08.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zemeljski plaz je na Maistrovi ulici v Celju odnesel del ceste v dolžini približno 25 metrov. Nove padavine lahko pričakujemo jutri.

Dež je včeraj ponekod povzročal nevšečnosti.
Dež je včeraj ponekod povzročal nevšečnosti. FOTO: Reuters

Pred nami je jasen dan, a včerajšnje obilne padavine so ponekod povzročale nevšečnosti. Okoli 17. ure je narasla reka Pivka zalila parkirišče pred Postojnsko jamo in zalila parkirano vozilo. Posredovali so gasilci. V občini Ribnica v kraju Prigorica je meteorna voda začela ogrožati tri stanovanjske hiše. Gasilci bodo naredili leseno pregrado, da bi zmanjšali pretok vode.

Okoli 20.30 je zemeljski plaz na Maistrovi ulici v Celju odnesel del ceste v dolžini približno 25 metrov. Gasilci so cesto do nadaljnjega popolnoma zaprli in postavili ustrezno signalizacijo.

Večina rek postopno upada

Reke po državi imajo velike letne pretoke, vendar večina rek postopoma upada, navajajo na Agenciji RS za okolje (Arso). Še vedno pa poplavljata reki Krka in Ljubljanica.

Reka Krka počasi narašča in v svojem spodnjem toku poplavlja na območju vsakoletnih poplav. Prav tako še vedno poplavlja reka Ljubljanica na območjih običajnih poplav na Ljubljanskem barju, kjer se bo voda zadržala tudi še v prihodnjih dneh, opozarjajo na Arsu.

Ob tem napovedujejo, da bo reka Krka popoldne pričela upadati. Preostale reke po državi pa bodo še naprej upadale tudi v prihodnjih dneh.

Visoka pa ostaja nevarnost proženja snežnih plazov, in sicer predvsem v Julijskih Alpah in zahodnih Karavankah, kjer je nevarnost proženja snežnih plazov.

Kakšno vreme nas čaka?

V zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji se bo popoldne pooblačilo, v hribovitem svetu zahodne Slovenije so možne rahle padavine. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem do 10 stopinj C.

Jutri bo na vzhodu delno jasno, drugje večinoma oblačno. V zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji bo občasno deževalo, nad okoli 800 m pa snežilo.

Več o vremenu ...

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wabb
21. 02. 2010 16.10
Maistrova ulica v Celju (nekoč Miklavški hrib) je ena izmed najslabše vzdrževanih v občini. Človek ne ve ali se vozi po asfaltu ali makadamu, verjetno pa je slednji boljši. Nevarnost plazu je zelo velika na večih koncih ulice in vprašanje časa je kdaj se bo ponovno sprožil na drugi lokaciji. Za povečano nevarnost plazu pa je poskrbela občina sama z nestrokovno izgradnjo sprehajalnih poti na področju celotnega Miklavškega hriba. Na opozorila prebivalcev o plazovitem območju se niso ozirali, od izgradnje poti pa do danes je bilo sproženih že kar nekaj manjših plazov.Torej gospod Šrot, kdo bo odgovarjal v slučaju, da zemeljski plaz zaradi vaših "sprehajalnih poti" odnese del mojega zemljišča?
Tonček Balonček
21. 02. 2010 11.29
Zrnić naj takoj odstopi, je pač objektivno odgovoren in kaj takega se ne sme dogajati! Tako nesposodne ekipe še nismo imeli, Podobnik bi takoj ukrepal, izrazil globokozaskrblenost in zagotovil, da bodo takoj ukrepali. Žal takšnih ni več, še Bog nas je zapustil, Janša ima popolnoma prav!