Slovenija

Planica bo končno zasijala

Planica, 12. 03. 2008 20.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Nada Pavšin
Komentarji
17

Propadajoča dolina skakalnic naj bi dobila novo podobo. Jeseni naj bi začeli graditi nordijski center.

Ministrstvo za šolstvo in šport se je uspelo dogovoriti z večino lastnikov zemljišč, ki so popustili in se sprijaznili s ceno 18 evrov za kvadratni meter. Zdaj so na vrsti le še podpisi pogodb, urejanje ustrezne dokumentacije in gradnja se lahko začne.

V dolini pod Poncami naj bi jeseni zahrumeli stroji.
V dolini pod Poncami naj bi jeseni zahrumeli stroji. FOTO: POP TV

Le nekaj posameznikov se ne strinja s prodajo zemlje državi, vendar na ministrstvu za šolstvo in šport zatrjujejo, da to ne bo ogrozilo projekta gradnje sto milijonov evrov vrednega nordijskega centra. Denar za odkup zemljišč je zagotovila vlada, in sicer v višini treh milijonov evrov.

Nordijski center bo vseboval prenovljene skakalnice, tekaški stadion, sistem za umetno zasneževanje, žičnice, atletsko-nogometni stadion, kolesarske in sprehajalne poti, park kulturne dediščine in informacijski prostor z gostinskim lokalom. Veliko naj bi bilo postorjenega že do leta 2010, ko bo Planica gostila svetovno prvenstvo v poletih.




  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
13. 03. 2008 21.36
Vaščani ne bodo nič zaslužili, ali pa el malo! Tako je povsod! V Mojstrani služijo Angelži, v Kranjski gori pa vsi drugi, le domačini ne! Lahko, da boi kakšna domačinka kelnarca ali sobarica, sicer pa en vem, od česa naj bi se napajali, to bo državno in bodo več ali manj pripeljali svoje ljudi! Kakšno pšenico, nazaj naj pogozdjo, kar so demolirali po teh hribih. Sicer je opa erozija že napravila svoje!
Joža3343
13. 03. 2008 19.58
a je tako tonček, najbol da še velikanko podramo in posadimo gor pšenico in ovce pasemo po njenih ostankih, vaščani pa jo lahko reciklirajo in s tem nekaj zaslužijo. Olimpiske igre so pa čis mim ane, kdo bi pa še to meu, to je tok brez veze, bova jst pa tonček kr ukinla to pa še namest bleda tm posadila pšenico za ljudi in travo za goveda!
Tonček Balonček
13. 03. 2008 18.31
Pa akkšen nordijski center, za laufat tam še klancev tapravih ni, če je kdo tekal od Godd Martulka do Tamarja, se je lahko o tem sam prepričal. Za tek je idealna pokluka, el da tam preveč poka od biatlona, narodni park pač! A na velikanki bodo trenirali? Blodkovo je itak treba narediti na novo! Sploh so skoki zelo nišen šport, ki ne bo nikoli množičen, kot npr. tek, da o izumiranju nordijske kombinacije niti ne govrim! To bo pač spet en projekt, ki bo požrl na kupe denarja, pa nihče ne bo evdel, kam je poniknil, kot je bilo z izkupički tekem v Planici, stal bo trikrat toliko, kot je načrtovano, aneksi, spremembe, dopolnina...... Že na projektiranju bodo nekateri obogateli! Ampak to ni še nič, bohinjski župan bi rad kandidiral za zimske OI 2018! .
makajjezvami
13. 03. 2008 17.47
Ah nehte ga srat. Kaj bodo tam pšenico gojili? Saj je tričetrt leta temperatura pod nulo. Tamkajšnji prebivalci bodo veliko več imeli od nordijskega centra kot pa od evra več na kvadratni meter. Da bi le bil tale center kdaj resnično dokončan.
Fash
13. 03. 2008 17.16
Popravek : Sparajo pa naj na svojih sluzbenih luksuzih.
Fash
13. 03. 2008 17.14
GAPON : Kmetom posteno ceno dat za zemljo saj od nje ta folk zivi. Sparajo pa naj svoji sluzbenih luksuzih!!!!
Joža3343
13. 03. 2008 14.45
aii ste dobri vi, tud pri tem izjemno dobrem dogodku za celo državo se da seveda skregat, če bi valada dala več za zemljo bi rekli kok so levaki bli carji ker bi oni sigurno lahka s pov mn porabljenega denarja nrdil, če je zdj vlada da mamn so seveda oguljfali kmete, kaj pa bi morala po vašem mnenju storiti da bi bilo prav???
tomipirc@siol.net
13. 03. 2008 13.07
Ja ta tonček je pa očitno z JJ-jem zelo na 'TI'. Po mojem sta kr mal topla. Tonček očitno si podkupljeno zmene ker tisto kar pišeš je res bedarija. No sej mal da se ti človek nasmeje ... hehe butl! :)
IHPDEP
13. 03. 2008 13.07
ja končno!!! v planico hodim že 10 let!! in sedaj je res da malo porihtajo!!!!
wish-mistress@hotmail.com
13. 03. 2008 11.50
tonček, priporočam presaditev možganov :p
inexslo@hotmail.com
13. 03. 2008 11.00
lektorja* ( :
inexslo@hotmail.com
13. 03. 2008 10.59
Tonček imel sem te za razgledanega ampak ne za zabitega.... Res je ta vlada ima razvojno vizijo v kateri so vključeni in Planica in Megalaxia etc...vendar sigurno veš, da se je o nordijskem centru govorilo že kar nekaj let nazaj ampak tvoja Palanica še vedno razpada..Zato pričakujem,da si ti TONČEK z SDS na čelu nabaviš lekotja....Zanima me kako hudiča so v Celju dobili dvorano stadion pa še najbolšega soseda če je bila takrat na oblasti LDS???Se vidi, da si tipičen Ljubljančan ali pač gorenc, ki ga briga samo, da ima LJ asfaltirana ceste etc..Ja obljube so lepe ampak zakaj za vraga je potem inflacija tam kjer je dolg tam kjer je plače pa.. a sploh so.....mogoče pa gledam podatke za kirgizistan..ampak tebi so ponudili samo sline, če bo 10% realiziranga smo lahko veseli.Slovenska skakalna pravljica se je končala v 20.stol. bili so uspehi nato leta 2002 nato pa nič,,,pa kako to, ja praviš da so levaki???nato pa 2005 benkovič prvak ter bron... ja daj mi razloži, kako je mogoče,da so *levaki* skakali bolje kot od 1999 dalje in to pod SDS...ne vem meni tič vedno štrli samo v eno smer v drugo ne.......sicer se mi ni dalo pisati posta ampak vedno si ti najbolj pameten na vsaki strani, tako, da mislm, da sem ti dal danes kajlo....nisi vsemogočni Bruce, pismeni sigurno ne..
tomkruz@email.si
13. 03. 2008 10.29
Balonček, a kaj boli ...misim... a je hudo, če si tolk ubrisan kot si ti? Pač zanima me ...
Fash
13. 03. 2008 10.12
Dragi kmetje (beseda kmet v tem primeru ni v zaljivem pomenu pa tudi sicer je ne uporabljam da bi koga zalu s to besedo), cena je apsolutno preniska. Prosite vi drzavo da vam proda zemljo v Lj za ceno 100 evrov. Ne vrjamem da jo boste dobili za ta dnar. Drgac sm pa vesel za Planico, ker to je sramota kar se dogaja na podrocju sporta. Upam samo da Jankovic nebo obupal prej pred dokonca mesto Lj. Samo tako naprej g. Jankovic.
Tonček Balonček
13. 03. 2008 08.46
Zaupali smo v našo vlado in Jankovića, v Planci bomo dobili nordijski center, v Ljubljani pa štadion oziroma nov športni center. Brabo, tako se dela! Če ne bilo Stanka Bloudka in Janeza Janše, bi se v Palanici še vedno le pasle krave, tako imamo pa vsako leto po tri dni skokov oziroma poletov, seveda občudijemo tudi naše orle, ki pa v obdobju trenutne vlade ne letajo prav daleč! Verjetno so levaki, zato so nekoč skakali dlje, zdaj pa nagajajo!
s.k.
13. 03. 2008 08.26
hvala bogu. zanimivo, nisem verjetl, da bo ta vlada toliko naredila v tem mandatu.
lordslayer
13. 03. 2008 07.52
Ja končno so se zmigali ...