Slovenija

Peterle na Žalah, Türk na Rašici

Ljubljana, 31. 10. 2007 14.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsedniška kandidata aktivno preživela dan reformacije, 1. november brez predvolilnih dejavnosti.

Predsedniška kampanja pred drugim krogom volitev 11. novembra poteka navkljub praznikom. Oba kandidata sta sicer nekoliko zmanjšala aktivnosti, vseeno pa ne mirujeta povsem.

Lojze Peterle je skupaj z družino obiskal Žale
Lojze Peterle je skupaj z družino obiskal Žale FOTO:

Lojze Peterle je v sredo zjutraj obiskal ljubljansko pokopališče Žale. Poklonil se je in položil venec padlim v vojni za Slovenijo in žrtvam 2. svetovne vojne. Poklonil se je tudi ob Lipi sprave.

Danilo Türk se je zvečer udeležil osrednje občinske prireditve ob dnevu reformacije na Rašici. Najprej je prisostvoval otvoritvi slikarske razstave, nato pa še osrednji slovesnosti na Trubarjevi domačiji.

Danilo Türk je praznični večer preživel na Trubarjevi domačiji
Danilo Türk je praznični večer preživel na Trubarjevi domačiji FOTO:

Na dan mrtvih Peterle in Türk nimata predvidenih javnih predvolilinih aktivnosti, bosta pa kampanjo nadaljevala 2. novembra, ko ju med drugim čakata soočenji v Kranju in Kopru.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (48)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lucasa
01. 11. 2007 18.11
.. da bi Merklova naredila takšno netehtno potezo in podprla enega izmed kandidatov NI NIKJER URADNO ZABELEŽENO IN JE SAMO PLOD TVOJE DOMIŠLIJE. Kot bi rekel, da je Kofi Aanan podrl Turka, ker se pač osebno poznata. Ne napamet....
Jožajoža
01. 11. 2007 14.58
saj ni važno, ali ima turk prijatelje.če se je slovenija odločila ,da nikoli več janše, se bo tako tudi zgodilo.opic z orglicami , ki je samo dvorni norček v evropskem parlamentu, imamo dovolj.
Prvo Bore
01. 11. 2007 13.53
Vsi ki smo ga volili, smo njegovi znanci, ker prijatljev ni, ampak sami hinavci, ki bi nekaj želeli od tebe
victoriosus
01. 11. 2007 13.30
Turk prepoznaven? Kdo je od njegovih prijateljev prišel ga podpirat? NIHČE. Peterle pa je v Evropi veliko bolj znan, saj je podporo njemu izrazilo od Pötteringa, Merklove do evropskih komisarjev. Ponavljam: Turk nima niti ENEGA.
Jožajoža
01. 11. 2007 13.09
je peterle že na ŽALAH.super. samo ne vemo ali je žara ali krsta?
doki007@email.si
01. 11. 2007 12.04
PETRLETA JUAN CARLOS ŠPANSKI KRALJ ŠE NI POVABU K NJEMU ,..... RAZEN DRNOVŠKA IN KUČANA,.... PREDVSEM PA DRNOVŠKA ,.....????
anman
01. 11. 2007 11.53
Turk v svetu? Kot človek, ki sem preživel v ZDA in VB precej časa, vam povem, da ni nič kaj bolj poznan. No ja, poznajo ga kot užaljeno ovčko, ki je zapustila ZN, ker ni dobila svojega sedeža...
doki007@email.si
01. 11. 2007 11.21
TURK JE SIGURNO BOLJ SPOSOBEN IN BOLJ PREPOZNAVEN V SVETU ,.....SAJ JE BIL NAMESTNIK SEKRETARJA ZN,.......!!!!!! KAJ JE PA LOJZE ...???? PRISTAŠ TISTIH KI SO POBIJAL ZAVEDNE SLOVENCE .........
hinko.murovec@siol.net
01. 11. 2007 10.16
Doki007,09:06, ti a se mu je začela mularija v KPJ vpisovat al pa ga sosed obiskuje , ko ga ni doma , vsekakor nekaj je na tem, da je začel ogledovat za zadnjim počivališčem. LP
doki007@email.si
01. 11. 2007 09.06
PETRLETU SE SLABO PIŠE ,......
Prvo Bore
01. 11. 2007 08.25
proefekt Naši bratje doli imajo res toliko plače, ampak imajo večjo kupno moč od nas. Pomembno je koliko in kaj kupiš. Če bi šel z našo plačo v Indijo, bi živel kot v Indiji Koromandiji, pa zopet bi moral gledati, kje bi spal.
Prvo Bore
01. 11. 2007 08.17
Lojze Peterle, kot tedanji predsednik vlade leta 91, omogočil krajo 20 miljonov € tedanjemu ministru bastlu. Bastl je sedanji lastnik Cinkarne Celje. Toliko v vednost. Pred volitvami se je nakazalo Boscarolu 12 miljonov € nepovratnih sredstvih , glede razvoja brepilotnega letala. Napravili so vzorčno letalo za 325000 €, toda kje je še preostali denar. Ni treba povedati,da je Boscarol predsednik stranke , ki podpira Peterleta. Zaradi njegove politike leta 91 imamo 1 delavca na enega upokojenca. Zaradi njega nimamo več nobenih paradnih konjev. Tudi Tama ni želel, hotel, odati Nemcem za BMW. Bom končal, ker ima toliko grehov, da ga samo papež lahko osvobodi vseh grehov, pa še on bi se zgražal.
esfflight
01. 11. 2007 00.21
Clanek je pac nekaj iz enega zornega kota pogled nekoga. Peterle je se zdalec clovek neprimeren za predsednika. Nima nic s cim bi pokazal, da zna ljudi zdruziti, prej jih zna razdruziti, kar pocnejo nasi vladarji danes.
slivov knedl
01. 11. 2007 00.14
Peterle na Žalah.A se je šel zmenit za svoj politični pokop?!
M.U.K.
31. 10. 2007 23.27
Največja ironija pa je, da veliki verniki nimamajo blage veze o temu kaj je Jezus Kristus res učil. Premagani bodo na lastnem terenu....
elvog19
31. 10. 2007 22.02
Lojze kaj tudi nova plošča o odločnosti ne pomaga (glede na anketo).
samastur
31. 10. 2007 21.44
Aljosa jaz nisem v nikakrsnem stabu Peterleta. Nimam casa za to! Drugace bi bil! ga pa podpiram. Peterle je clan NSi in zgolj samo clan. Verjetno se nista ravno z Bajukom ujela v kaksnih mnenjih zato se je umaknil in je samo clan. In stranka ga seveda podpira tako kot druge pomladne stranke. Zakaj ima gdaj on kaksno mnenje in je vzdrzan ali podobno je verjetno stvar dogovora sploh v bruslju gre za odlocitev v tem primeru ELS-ja. Pa spet Ni Peterle kriv ce so nekaj zamuckali. Ima pa objektivno odgovornost. Tako kot ni Mate kriv da so pred Globalom tistega fanta ubil, ker je on verjetno doma gledal tv ali pa se posvecal svoji zeni. Je pa objektivno odgovoren. Vse pa tud ne mors vedet. In mislim da stab peterleta ne zacenja negativne kampanje, ker se v praksi to itak ne izplaca. Saj ves "ce drek mesas bolj smrdi" pa sori pri takih besedah. Turk res ni pri nobeni stranki, vsaj da bi jaz vedel ne. Pa vsaj uradno ne... drugace je pa precej nagnjen k SD-ju in LDS-u. Ves sej papir vse prenese.
aljosko
31. 10. 2007 21.28
@zavedno.slovenc, proefekt: Jaz bi vse skupaj postavil nekoliko drugace. NSi = RKC ni pa enako krscanska vera, ker je RKC ze zelo zelo dalec stran in to v negativni smeri. Ima vecino smrtnih grehov pod streho... @proefekt: Da nebi bilo slucajno res. Je poslanec NSi v evropskem parlamentu. Toraj aktivnosti opravlja v imenu NSi... Imel sem tudi moznos ze rect besedo z njim. Samo pri odlocanju kljub temu, da so vsi ostali slovenski evropski poslanci glasovali proti se je on in se njegova kolegica vzdrzala... O grehih vlad se da razpravljat. Amapk kdo je bil clan kaksne? Turk nobene, medtem ko ima Peterle kar precej grehov z prve slovenske vlade... Toraj je ta argument brezpredmeten. In ja Peterle je hodil po lastnem ljudstvu in za to obstajajo dokazi. Vzami google ali najdi.si in bos videl, da trditve iz mojih komentarjev drzijo. Ne mores zanikati Ogleja, UDBE, vracanje premozenja cerkvi, opeharjenja delavcev... Sej ce ste se na Peterletovem stabu sedaj odlocili, da vsekate z negativno kampanijo, vrjemi, da se bo naslo na forumih dovolj ljudi, ki se spomnijo kaj je Peterle govoril v prvem krogu, kaj je delal v preteklosti in boste tako dosegli se slabsi rezultat kot v prvem. Ne bo prebeznikov le 5, ki bodo v drugem krogu namesto Peterleta volili Turka ampak bo 10 ali vec... Ce nebi zacel z negativno kampanijo skupaj z modus83 se mi sploh nebi dalo oglasiti, sedaj me je pa kar peijelo, da malo posvetim v to meglo, ki jo prodajata... Na volitve pa me je tako ali tako ze JJ pognal, ko je govoril o centrih moci iz ozadja...
samastur
31. 10. 2007 21.17
Gen.T nisem mislil na tiste krscanske vrednote iz pred 1000 let. Mislil sem na te novodobne druzina, postenje.... Je pa res da je postenje redka vrlina in naglo izumira in da temelje druzine izriva kapitalizem. Pa da se ne umikamo s teme...Peterle s svojo druzino ne zivi v kaksni razkosni hisi z bazenom in se vozi z kaksnim Mercedezom. Zivi v 30 let starem bloku v mislim da 4-em nadstropju z ostalimi drzavljani. In verjemi v stanovanju nima kaksnega jakuzija ali savne. Pa jih je notri mislim da 5 oseb. Pa ko sem bil enkrat po nakljucju pri njemu ob 23.30 ko sem prisel neka vabila podpisat je njegova zena likala perilo kot vsak drugi drzavljan. In ne kot kaksen pomembnez. Pa ne da ga hocem prikazati kot kaksenga skromnega cloveka. Ocitno se ni okoristil na racun davkoplacevalcev, kot marsikateri drug.
DarthRevan
31. 10. 2007 20.56
Proefekt, kakšne "krščanske vrednote" neki? Ni krščanstvo prvo in edino, ki se s temi vrednotami bavi. Seveda, s tujim perjem se je najlaže hvalit. In zelo me moti, da si krščanstvo poskuša prisvojiti neke vrednote, ki niso njihove. Svoje mrtve so pokopavali že neandertalci. "Ne ubijaj" je čista zdrava pamet, razen pri določenem odstotku, ki so v glavi mal premaknjeni. Vrednota družine - je že bolj družinsko življenje laufalo v gnilem komunizmu kot laufa zdaj v krasnem kapitalizmu. Poštenje...HJA, glede na to, kdo najbolje živi, bi se o tem dalo debatirat. Odpuščanje in ljubezen tudi do nasprotnikov - v praksi s strani veujočih tega skoraj ni. Ponižnost, skromnost in ubogljivost pa zame tako ali tako niso vrednote. Tako da...bi se dalo debatirat o tem kaj so "krščanske vrednoste".