Slovenija

Petek in sobota deževna in mrzla. Ohladilo se bo kar za 10 stopinj Celzija

Ljubljana, 07. 04. 2016 10.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po nekaj lepih in sončnih dneh je pred nami poslabšanje vremena. To s seboj poleg dežja prinaša precejšnjo ohladitev, saj naj bi bila temperatura v notranjosti države v prihodnjih dveh dneh za okoli 10 stopinj Celzija nižja. Začetek prihodnjega tedna bo spet suh in topel.

Kot so zapisali na Agenciji za okolje, bo danes delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, občasno bo ponekod pretežno oblačno. Predvsem na območju Julijskih Alp in hribov severne Primorske bo popoldne lahko nastala kakšna ploha. Čez dan bo ponekod pihal vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 23 stopinj Celzija.

Pred nami je krajša vremenska motnja, ki bo marsikomu pokvarila načrte za konec tedna, a bo nedelja že veliko prijetnejša za pohajkovanje v naravi.
Pred nami je krajša vremenska motnja, ki bo marsikomu pokvarila načrte za konec tedna, a bo nedelja že veliko prijetnejša za pohajkovanje v naravi. FOTO: 24ur.com

Petek in sobota deževna, nedelja suha

Petek bo povsem drugačen – oblačen in deževen! Ohladilo se bo, zapihal bo severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12 stopinj Celzija, najvišje dnevne od 10 do 14, na Primorskem do okoli 17 stopinj Celzija.

Podoben dan se bo nadaljeval tudi v soboto, a bo padavin nekoliko manj. V soboto bo tako večinoma oblačno. Občasno bodo še manjše padavine, ki bodo do večera ponehale. V nedeljo bo na Primorskem delno jasno, drugod pa bo več oblačnosti. Spet se bo ogrelo.

Dež bo na rastline blagodejno vplival, škornji pa bodo na deževen dan prišli še kako prav.
Dež bo na rastline blagodejno vplival, škornji pa bodo na deževen dan prišli še kako prav. FOTO: Thinkstock

Preverite, kakšno bo vreme v vašem kraju.

Začetek prihodnjega tedna suh in toplejši

Od nedelje do srede bo pri nas suho, dokaj sončno vreme. Postopno bo spet topleje, v sredo bodo najvišje dnevne temperature znova okoli 20 stopinj Celzija. V četrtek lahko pričakujemo nekaj dežja in spet nižje temperature, v petek pa suho vreme.

Od nedelje do srede bo nad območjem Alp, Jadrana in Balkana šibko območje visokega zračnega tlaka. Manjša vremenska motnja, ki bo v torek potovala čez srednjo Evropo, predvidoma ne bo vplivala na vreme pri nas. Od jugozahoda bo k nam pritekal postopoma spet toplejši zrak. V sredo bo anticiklon oslabel, od zahoda bo Alpe dosegla vremenska fronta, ki bo predvidoma v četrtek vsaj deloma vplivala na vreme pri nas. V petek bodo naši kraji spet pod vplivom šibkega anticiklona.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nik500
07. 04. 2016 16.00
+2
Bilo je prvo napovedano da bosta Torek in sreda deževni in hladni. Zdaj se je napoved premaknila na Petek in Soboto. Zdaj me zanima ali se nekgdo izgra z Haarpom ?
NerdIRL
07. 04. 2016 12.46
+6
Skrajni čas že.
Našvasan_zob
07. 04. 2016 13.59
+0
Ulala.. tole bo pa treba CO2 davke dvignit.. ni druge...
BroNo1
07. 04. 2016 11.57
+36
Ne bi bili vi, da ne bi delali panike pa je čisto vseeno katera tema!? Bi razumela, da bi se spremenilo iz +25 na -20, tko pa telih 10 stopinjc ne bo nikomur škodilo, a se strinjamo?
Našvasan_zob
07. 04. 2016 14.01
+3
V uredništvu verjamejo da so gorovja , premog in nafta nastali ob nežnem spomladanskem pišu in stabilnih temperaturah, ki niso nihale več kot 2 stopinji... :)